我其實好少寫食評,今次係第一次,因為我從來未去過一間咁無禮貌既餐廳食嘢。我搵唔到投訴渠道,所以係度寫。話說今日帶爺爺奶奶黎呢度飲茶,等拎位。個帶有大陸口音既阿姐同我講「@$*%下午茶」,因為佢大陸口音好重,加上茶樓好吵,我真係聽唔明佢講咩,叫佢講多次,但我依然聽唔明。然後佢又極度唔耐煩咁講多次,但我淨係聽得明「下午茶」呢三個字,然後我話「係啊,黎飲下午茶」。然後佢直情反曬白眼係度話「係咩係啫,我問你係午市定等下午茶啊」嘩,咩態度啊,我未話你廣東話唔正,你係度反我白眼?!仲話中秋全家係度食,馬上轉場。真係影響曬我心情,啲嘢幾好食都無用啦

真係影響曬我心情,啲嘢幾好食都無用啦
2023-10-28 3069 浏览
星期六 9 點來到 唔使等位 ,坐四人細枱環境都Ok,坐得舒適唔會太迫 其間都要加水,但每次都要舉手主動叫阿姐,就無主動向客人添水粉果/點心透明餃皮比較厚,味道比較淡口好食只有鮮竹卷及燒賣😜 其他就真係好普通 三個孖寶+ 一個點心拼盤 四個人都夠飽,埋單 $240
星期六 9 點來到
唔使等位 ,坐四人細枱
環境都Ok,坐得舒適唔會太迫
其間都要加水,但每次都要舉手主動叫阿姐,就無主動向客人添水
粉果/點心透明餃皮比較厚,味道比較淡口
好食只有鮮竹卷及燒賣😜
其他就真係好普通
三個孖寶+ 一個點心拼盤
四個人都夠飽,埋單 $240
2023-10-28
$60 (早餐)
2023-05-29 3894 浏览
朋友推介到這家酒樓,據說是早上的點心很抵吃,原來沿着地鐵站往舊工廠大廈方向,酒樓就處於眾工廠大廈之中,大廈是新建的,酒樓不是很大,相信足以應付附近社區的需求。早上來飲茶的大部分是退休人士,酒樓相對應提供了很多「孖寶」,即是買兩碟點心或小吃便實惠些。由於這个優惠價当中亦包括很多飯面,所以很受歡迎。點心和食物味道都可以。兩个人吃过飽可以不用每人100元,確實以香港的消費水平可以評為便宜了。當然酒樓位置就不算是非常旺,有時間到鑽石山,可以考慮一下。
當然酒樓位置就不算是非常旺,有時間到鑽石山,可以考慮一下。
2023-05-29 2476 浏览
帝豪中菜廳,位於新蒲崗爵祿街33號Port33 2樓。 以中菜為主, 價錢經濟, 店員服務親切有禮。晚餐🥢~ 龍蝦伊麵、 蒜蓉粉絲蒸扇貝、 海鮮雜菜煲、 炸子雞、 士多啤梨一字排、 是日糖水。 🔸龍蝦伊麵 ~ 龍蝦爽口鮮甜, 伊麵有咬口,唔會好腍。 🔸蒜蓉粉絲蒸扇貝 ~ 扇貝大大粒又彈牙,粉絲的蒜蓉味好濃郁。 🔸海鮮雜菜煲 ~ 有蝦球、帶子、珊瑚蚌、魷魚、北寄貝和蟹柳,豐富又好味。 🔸炸子雞 ~ 金黃脆皮的炸子雞賣相已經吸引, 皮脆肉滑。 🔸士多啤梨一字排 ~ 酸酸甜甜開胃,但一字排做得比較硬身,呢個位扣一扣分。 🔸是日糖水 ~ 紅豆沙和綠豆沙都不錯。 整體質素唔錯, 一定會再嚟👍🏻。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

🔸龍蝦伊麵 ~ 龍蝦爽口鮮甜, 伊麵有咬口,唔會好腍。

龍蝦伊麵

蒜蓉粉絲蒸扇貝

海鮮雜菜煲

🔸炸子雞 ~ 金黃脆皮的炸子雞賣相已經吸引, 皮脆肉滑。
炸子雞

士多啤梨一字排

🔸是日糖水 ~ 紅豆沙和綠豆沙都不錯。

紅豆沙和綠豆沙

整體質素唔錯
, 一定會再嚟👍🏻。

2023-05-28
龍蝦伊麵
蒜蓉粉絲蒸扇貝
海鮮雜菜煲
炸子雞
紅豆沙和綠豆沙
2022-12-29 3358 浏览
訂了檯中午上班時間飲茶, 因用餐時間唔多, 就打電話要求FAX張點心紙先揀點心, 點知聽電話的姓劉的女接待員拒絕, 並聲稱當日到酒樓先睇, 通多兩句仲直接 CUT線, 服務態度惡劣!第二日直接上茶樓問佢拎點心紙, 都等了5-10分鐘先拎到! 聲稱唔記得! 帝豪價錢唔算平, 中價茶樓, 服務態度竟還比低價酒樓差那麼多, 有得揀都唔會再去! 寧願行遠D!!唔怪得OPENRICE咁多關於服務的劣評!

唔怪得OPENRICE咁多關於服務的劣評!
2022-12-09
2022-11-04 3175 浏览
新蒲崗區有唔少酒樓但多數都係比較簡陋嘅傳統酒樓。Port33呢就有依間比較大間服務比較好,燒味唔錯嘅酒樓,缺點就係價錢貴。中午飲茶一行八人,叫咗個六人餐,點心可以揀六款,一款小菜,一款炒麵飯,一款燒味同一碟菜,價錢$688,其實係比同區貴。酒樓嘅皇牌叉燒,跟餐嘅半肥瘦好入味好好食,但一人只可以分到一舊半😂份量約半斤左右。同相有春卷不過不失。單點嘅燒腩仔,明顯比叉燒多,一人都有三舊,價錢都唔平過百蚊架。但好脆皮唔太咸肥瘦適中。同相嘅雞扎點心就欠佳,蒸得略嫌老咗少少。跟餐嘅咕嚕大蝦球,好好食蝦好大隻好新鮮,入味,一共有八隻。其餘嘅炒麵飯就一般般就唔介紹了。七個人落樓要950蚊。久唔久一餐ok啦。

跟餐嘅咕嚕大蝦球,好好食蝦好大隻好新鮮,入味,一共有八隻。
2022-11-01
  • 叉燒
  • 燒腩仔
2022-09-15 2325 浏览
第一次來,四人枱坐两人必须要搭枱,你迫客搭枱係咪要整塊板隔一下呢?成个场咁多吉枱你仲迫人搭枱你係咪發神經?个知客串个馬头姑尼。你要擺架子,你望下自己个场有几多客先得架!

个知客串个馬头姑尼。

你要擺架子,你望下自己个场有几多客先得架!
2022-07-27 1851 浏览
叫了蝦餃,味道唔錯。鮮蝦春卷味道亦可以。芋角只有芋蓉,沒有其他餡料。腸粉唔夠滑。基本上所有點心都唔夠熱。另外叫了燒腩仔飯,$33好抵食,脆皮但肉太咸。酒樓環境還可以,不算太逼夾。服務OK。新蒲崗區內飲早茶,價錢屬於偏貴。
蝦餃
叉燒腸粉
鮮蝦春卷芋角
2022-07-24
$150 (早餐)
蝦餃
2022-07-06 1424 浏览
百花蒸釀魚肚簡直就係完美,蝦膠肉粒粒分明非常有口感;可以叫多兩籠!黑松露雜菌水晶餃皮嫩又薄,菌氣滿溢;時菜鯪魚球都幾正;脆皮燒腩仔皮厚硬身,一塊都咬唔爛,驚喜🤣
百花蒸釀魚肚簡直就係
完美,蝦膠肉粒粒分明非常有口感;可以叫多兩籠!
黑松露雜菌水晶餃
皮嫩又薄,菌氣滿溢;
時菜鯪魚球
都幾正;
脆皮燒腩仔
皮厚硬身,一塊都咬唔爛,驚喜🤣
2021-12-30 1787 浏览
態度超差,book左1230時食lunch, 叫我地1330時離開,我地叫野食,主任話唔好叫,真係好勁,咁樣趕人走都得,以後唔會來。超級黑人憎囉。竟然叫野食都唔比
2021-12-12 1433 浏览
星期日都要工作,中午兩點幾收工,與一大班同事朋友打算坐低飲茶,見到呢間酒樓,高級寫字樓樓上,應該不錯,一於就上去飲茶,坐低後,就以下這樣:服務差:問他們有冇較剪,發悔氣放下;上點心一句唔講就放下,仲要倒瀉豉油,差些少倒在朋友上。食物一般:點心製作一般,趕時間製作,沒有甚麼驚喜。衛生一般:男廁清潔,唯有去殘廁,用完沖不到廁,門口冇貼字條,出來清潔姐姐講才知。星期日中午飲茶,希望變為失望,竟然這樣,下次不來了!
食物一般:點心製作一般,趕時間製作,沒有甚麼驚喜。
衛生一般:男廁清潔,唯有去殘廁,用完
沖不到廁,門口冇貼字條,出來清潔姐姐講才知。
星期日中午飲茶,希望變為失望,竟然這樣,下次不來了!
2021-12-12
2021-08-29 2612 浏览
晚餐叫左一隻片皮鴨,剛剛坐左係上菜位旁,睇住兩個侍應一齊起隻鴨,男既明顯有板有眼,但個女既明顯人手唔夠頂上,唔好彩地個女起既鴨係我哋嗰檯,睇住隻鴨只起咗大半,好多位都仲有皮,只係問佢點解唔係起哂,對方就答隻隻都係咁,同時間個男侍應就起完隻鴨,對比之下差好遠,我哋再問男侍應,佢竟然答,你哋係半隻緊係少啲,大佬,我哋都係叫一隻,連自己同事睇到都以為半隻😡😡我哋緊係唔收貨,叫經理換,佢答剛剛賣晒,叫我哋一係取消一係照食,我哋最後決定走!🤬🤬🤬無見過一間酒樓可以叫人走囉。相中就係兩隻同時起既鴨,真係一睇都見到差別😭
2021-05-19 2347 浏览
今日下午茶去咗此酒樓食,由於太太取位!知客唔記得冇給下午茶單心紙,她照去用普通單心紙下單。我行去廁所經門口見到有下午茶紙,見到價錢有分別。即時找一客金頭髮的仕應問吓,她態度十分之差,佢話入單冇得改!我即時話因為你哋問題;請取下了單的點心,她才死死地氣改咗部分點心價錢。食到一肚氣!

2021-01-18 2839 浏览
昨天跟媽媽去食晏,選了3個點心,點心拼盤唔錯,奶皇煎堆仔都可以,但春風得意腸十分唔掂,內裡的春卷,韌到呢,所以食物只可以說中規中矩,沒有甚麼好談。但服務態度真係非常之差,整餐茶只係食飽想添熱水要求這簡單服務,第一次個阿姐話等陣,結果當然係無影,第二次個阿姐連其他客人都提佢,我這邊叫佢,懶理繼續只向熟客推銷蘿蔔糕卷,當睇唔到,聽唔到。結果費事再叫,唯有自己攞壺去沖熱水。服務員見到仍然唔覺有問題,沒有任何行動也沒有唔好意思,如此服務態度,實屬一絕,唔會幫襯第二次,最重要價錢又唔係平。
2020-11-21 2099 浏览
呢間菜館已食過幾次, 飲茶同晚飯都ok,昨天晚上同幾位朋友一同吃晚飯 我從來好少食炸子雞,但今晚經理介紹有客人預訂左隻新鮮雞,但因有要事不能前來,所以我地非常有口福食到呢隻炸子雞又脆又滑👍 師傅蒸魚嘅火候拿捏得好準, 另外不得不提佢嘅煲仔飯夠曬焦香亦屬水準之作, 稍嫌個杏汁菜膽白肺湯不夠濃味,豆苗亦炒得很好,飯後亦有甜品贈送薑汁糕夠薑味😋 員工招呼亦相當體貼細心,在商業舊區有一間咁有水準嘅中菜實屬難得👍👍(可惜我全部唔記得影相)
2020-11-20
  • 新鮮炸子雞要做一天預訂