2023-10-23 111 浏览
叫了辣海鮮豆腐湯飯,與餐牌圖片並不相符。一來到的時候看見已經不想吃。也有懷疑是否send錯食物。似肉碎湯飯。試了一口,豆腐是凍的有兩隻小蝦及沒有肉的不新鮮蟹和極度渺小好似被人燒烤食完的魷魚鬚。記住係小到一個點。越諗越嘔心,決定放棄碗嘢齋食白飯。😔😣看到其他枱燒烤,食物也不是那麼差,可能熟食不是他們主力。另外,員工叫我自己去攞嘢飲,我攞完另一位員工說要收$15。服務態度是OK的。但真心真的不會再來幫襯。
有兩隻小蝦及沒有肉的不新鮮蟹

但真心真的不會再來幫襯。
辣豆腐海鮮湯飯
2023-10-15 88 浏览
朋友想食韓燒就帶左佢嚟平昌之前食過旺角分店,都係第一次去樂富裝修好似新好多朋友勁鍾意睇韓劇所以呢度左右兩邊牆身都好多圖畫岩哂佢鍾意打卡平日都幾多人㗎今日就揀左大君menu 任食呢兩頁餐牌上嘅嘢都可以有任食架飲品區一如以往我都係揀飲無糖茶已經咁邪惡食韓燒前菜同生菜都係任食架有泡菜同埋豆芽refill 左一次都我地逐次食完先會再叫~唔會哂野~煎餅勁好食推介大家蝦都叫左幾轉肉🥩主要都係叫牛肉今次自己比較鍾意食個鰻魚非常抵讚,見到店員不停換烤盤同埋見到隔籬枱食好似係固定嘅dinner set下次都想試吓
朋友想食韓燒就帶左佢嚟平昌

之前食過旺角分店,都係第一次去樂富
裝修好似新好多

已經咁邪惡食韓燒

前菜同生菜都係任食架

有泡菜同埋豆芽
refill 左一次都

我地逐次食完先會再叫~唔會哂野~
煎餅勁好食
推介大家

蝦都叫左幾轉

肉🥩主要都係叫牛肉

今次自己比較鍾意食個鰻魚

非常抵讚,見到店員不停換烤盤

同埋見到隔籬枱食好似係固定嘅dinner set
下次都想試吓

2023-10-13 75 浏览
平時都去開九龍區食野,不過今次都係第一次去樂富行街食飯,所以揀左平昌韓燒黎食。我都好耐冇食過韓燒,我地揀左個世子御膳set黎食,佢可以叫埋大君set入面嘅野食,夠晒抵,肉類、海鮮、熱食同冷盤應有盡有,而且位置夠寬,唔會坐得唔舒服,所以油煙都唔會好大今次講下d重點野食啦牛肉:t骨、西冷同肉眼夠晒大塊,油脂分佈好,所以食落唔會話成口油,但又有油脂香,未食聞到都留晒口水,咬落唔會韌,而且味濃。牛舌夠晒爽口,牛胸腹都味濃好食豬肉:香草五花肉,油脂多,岩晒開爐用,而且香草味唔算太濃,所以食到香草同五花嘅味道岩岩好,護心肉爽口又彈牙味又足夠,正呀,豬腹肉同梅頭肉又夠大夠厚,食落啖啖肉,爽呀海鮮:帶子、蝦、蠔同食落爽口,而且size岩岩好,食多幾粒都唔怕濟熟食同冷盤都好好味,而且上菜速度到好快整體黎講,餐廳食物質素高,而且食物種類多,飲品又有啤酒,岩晒三五知己黎聚餐

今次講下d重點野食啦

熟食同冷盤都好好味,而且上菜速度到好快

旺角平昌燒肉應該唔少人都食過,今次就去咗樂富分店食韓燒放題,同樣由韓國人主理,主打正宗韓國燒肉。店舖內座位比旺角店更闊落,牆上有好多韓劇韓國電影嘅塗鴉藝術,非常打卡able!鍋邊蛋,點菜前店員就會倒蛋液在爐邊預熱,外層煎至金黃酥脆,內部保持軟嫩的口感,是不錯的開胃小吃。北寄貝片沙律,北寄貝質嫩鮮甜,搭配新鮮蔬菜和酸甜沙拉醬汁,是一道清新爽口的沙拉,非常開胃!脆炸一口芝士,以芝士裹上麵包糠,經過炸至金黃酥脆,外層脆香,內部芝士融化,味道濃郁。海鮮選擇十分多,除了半殼青口、扇貝等,個人更偏好半殼石蠔,新鮮石蠔以半殼形式呈現,保留了其鮮甜的味道,蠔唔算好大,但烤過食用,口感柔滑。蝴蝶蝦伴他他醬,蝦肉經處理後展開更易食用,鮮嫩多汁加上青紅椒他他醬,甚為惹味。T 骨牛排,原塊經過燒烤處理,仍保持嫩滑多汁,濃郁的牛肉風味加上燒烤的香氣,口感豐富,必點!另外,薄切牛舌經簡單調味,經過燒烤後口感柔軟嫩滑,具有豐富的肉汁和獨特的口感,是值得encore的肉品之一。西班牙捲狀豬腹肉,以豬腹肉捲成捲狀上菜,。豬腹肉油脂豐富,經過烤烤後表皮酥脆,內部多汁,配上生菜、蒜頭、泡菜食用更減膩。必點主食 — 水冷麵,

必點主食 — 水冷麵,煙韌麵體搭配清淡的醬汁和青瓜及雪梨絲,口感涼爽,配燒肉正好平衡一下,清新味蕾!

飲品方面都好多選擇,除了汽水、茶等飲品,平昌的支裝水和啤酒都任飲,約埋朋友大吃大喝一番就啱曬!
2023-10-04 95 浏览
放假日,約咗好耐無見嘅朋友食午餐,近近地就在朋友家附近食韓國菜。餐廳牆壁上畫了不同的韓國明星,可以認出幾多個呢?韓國傳統小菜(跟餐)泡菜味道濃,辛辣,泡菜爽脆。涼拌豆芽份量多,清爽。生牛肉拌飯🥤鮮蘆薈樂(跟餐)熱辣辣上枱,看似很美味。米飯軟糯,牛肉不夠嫩滑,可能是弄得太熟,需要咀嚼較長時間,拌飯裡的配菜不過不失。年糕餃子拉麵🥤荔枝烏龍茶(跟餐)年糕較硬,難以咀嚼。餃子很大粒,內裡餡料滿滿,但沒有什麼味道,而且皮太厚。拉麵很快就已經過淋,不太喜歡這種口感。

餐廳牆壁上畫了不同的韓國明星,可以認出幾多個呢?

韓國傳統小菜(跟餐)
泡菜味道濃,辛辣,泡菜爽脆。涼拌豆芽份量多,清爽。

生牛肉拌飯
🥤鮮蘆薈樂(跟餐)

年糕餃子拉麵
🥤荔枝烏龍茶(跟餐)

2023-10-02
午餐
2023-10-01 70 浏览
最近樂富商場開左平昌,樂富終於有好食嘅韓燒了,好感動同朋友二個人黎食dinner,餐廳提供2個套餐選擇,我地決定試最貴個款,食物都自然多啲選擇。餐廳採用韓國鐵桶個款韓燒style,好有去左韓國既感覺。而泡菜同醃芽菜仲係可以refill, 泡菜唔會太酸,好岩口味。呢度一樣爐既旁邊有蛋食肉類方面一啲都唔會馬虎,而且仲係厚切,咬落啖啖肉,係一眾食肉獸既恩物,除左肉類,仲有海鮮同埋醬油蟹提供添呀,呢個價錢黎講性價比非常高!另外值得一提係佢提供既熟食都非常出色,特別係熱湯類!我同朋友一人一碗試晒佢啲熱湯,仲要加個飯黎送添,味道好正宗韓式,十分推介

呢度一樣爐既旁邊有蛋食

2023-09-27 77 浏览
今日約咗朋友吃晚餐! 佢在樂富附近返工,就揀去該區食啦! 朋友話最近開了一家韓式燒肉店,叫平昌一定要試試😉餐廳位於樂富廣場A區3樓3104號舖! 樂富港鐵站A出口行出商場就到!門口係韓式設計!室內的裝潢以韓系為主,一入去已經見到牆上既公仔漫畫,係以前出名的韓國劇集和電影,十分有氣氛😆餐廳的枱椅排列整齊,乾淨整潔😀坐得很舒服!每個爐上面都有個抽氣的設備、凳可以揭起,放個袋入內,真的貼心♥️我們選了Set B 世子御膳放題,有燒的食物,又有很多熟食的選擇,仲有最吸引的醬油蝦🦐和醬油蟹🦀先上有泡菜同大豆芽菜,好地道幾好食!食物有好多選擇,有不同的牛肉🐮、 豬肉🐷 海鮮、炸物、冷麵、石鍋飯、燉湯、沙律等等飲品櫃放左不同種類既飲品,有頗多選擇,先來啤酒🍺最夾燒肉💯我們要了餐牌上4款牛肉+牛舌,真係各有特色👍 西冷牛扒是一塊上的,都幾大塊,可以控制燒幾熟!可以吃時,才用鉸剪剪開一片片,非常有牛的香味和多汁又有咬口😀 是必吃的!牛舌燒很香口,好食! 香草五花肉🐷和豬皮都很好吃!放入生菜一同吃,一流👍醬油蝦🦐和醬油蟹🦀做得不錯,很鮮味,食了幾轉!要咗牛骨湯,湯味濃,牛骨和蘿蔔燉得入味😀 今餐真的吃得大滿

飲品櫃放左不同種類既飲品,有頗多選擇,先來啤酒🍺最夾燒肉💯

醬油蝦🦐和醬油蟹🦀做得不錯,很鮮味,食了幾轉!要咗牛骨湯,湯味濃,牛骨和蘿蔔燉得入味😀 今餐真的吃得大滿足💯

這間任食韓燒放題真的性價比高!食物的質數相比價錢,唔係貴係超值😆 下次再食要試吃其他款式!值得向大家推介😘 下次再嚟過!
每個星期五都會一家大細去街dinner. 今次嚟到呢間樂富新開嘅韓燒食野。今晚我地叫咗個$250二人套餐再加兩個小食。二人餐可選4款肉,二款熟食,二款蔬菜及送兩支飲品,而小食我就叫咗甜辣炒年糕及炸雞,亞仔就話炸雞好味,我覺得炒年糕都唔錯,起碼係食得晒全碟。二人餐的肉類都好食,但五花腩肥肉太多可食到嘅肉位好少,雞肉反而比預期的好味,牛肉都ok. 小碟的kimchi 同芽菜都係可免費再加。二款熟食是石頭煱飯及冷麵都表現尚算不錯。今次埋單都係$356,係一啲都唔算貴,下次會再試其他野。今晚幾位侍應都係上咗中年嘅Auntie uncle, 態度有善有禮,多謝晒今晚唔記得影食物
今次埋單都係$356,係一啲都唔算貴,下次會再試其他野。
,多謝晒

今晚唔記得影食物
同朋友二人嚟咗樂富商場既平昌韓國🇰🇷燒肉店,一入內發現韓國人既老闆,因為聽到佢講韓文🤭再加埋牆身既漫畫,係韓國劇集、電影既主題,有氣氛👍🏻有最愛既魷魚遊戲好有feel,店內地方夠大唔會迫夾坐得舒服,先選擇咗個大君餐任食,自己寫號數落單,食物種類繁多,包括有牛肉、猪肉、雞肉、海鲜、蔬菜、仲有韓式既料理有泡菜煎餅我最愛😍海鮮有蝦同帶子可以任食🤭夠晒新鮮,因為任食可以每款都叫,店內會因應人數安排份量,而飲品都有好多選擇,最喜歡烏龍荔枝,好飲👍🏻可以任飲🤭肉類配菜包食解油膩,菜都可以任添,仲有個爐邊蛋,韓燒既特色,又係可以任添加👍🏻差唔多試晒所有肉類,整體味道唔錯,因為太飽都試唔到韓式年糕,下次有機會再嚟食過,真係好抵食!
泡菜煎餅
2023-09-16 67 浏览
套餐好抵食,有四款肉類兩款熱食兩款蔬菜,熱食我地揀左海鮮豆腐煲同鲍魚人參雞煲,海鮮煲好足料,有蝦有蟹鲜甜好味,鮑魚人参雞火候十足,雞嫩湯甜,燒烤肉類新鮮,厚切五花肉好香,其他肉類調味不會太咸,員工服務態度好好,好親切,食物好好味,座位坐得好舒適,抽氣做得好好食完都無成食味!非常推介!!
2023-09-16
2023-09-14 1190 浏览
今晚去了樂富的Pyeong Chang 平昌食燒肉,門口有佢地韓國式既招牌。呢餐揀左佢地既世子放題,既有燒既食,又有熟食。餐廳都唔細間,環境空氣都算是燒肉餐廳處理得比較好,每個爐上面都有個抽氣的,而牆上都有大大幅既公仔畫。我們的都怕食完個袋好多油煙味,餐廳既餐廳嘅凳可以揭起,放個袋入邊,咁樣食嗰陣時個袋就唔會吸到太多既油煙,食完成陣味。同其他韓國餐廳一樣,有泡菜同芽菜可以任添,都幾好食仲提供左生菜可以包住燒肉黎食。餐廳飲品櫃放左不同種類既飲品,都算頗多選擇。食物有好多選擇,呢餐當然我們冇可能掂得晒啦,有海鮮、炸物、冷麵、石鍋飯、醃咗嘅鵪鶉蛋、燉過嘅豬軟骨、沙律…..仲有佢哋嘅無限添加既爐邊蛋今餐值得一提既係,我們order了一塊西冷牛扒,都幾大塊,差唔多燒熟果時,才攞鉸剪剪開一條片片,非常有牛既香味。總體今餐味道幾好,希望下次再過嚟可以叫多啲朋友,咁又可以試多啲唔同嘅食物啦😉

呢餐揀左佢地既世子放題,既有燒既食,又有熟食。

同其他韓國餐廳一樣,有泡菜同芽菜可以任添,都幾好食

仲提供左生菜可以包住燒肉黎食。

餐廳飲品櫃放左不同種類既飲品,都算頗多選擇。

仲有佢哋嘅無限添加既爐邊蛋

2023-09-12
2023-09-12 94 浏览
平昌呢間燒肉店原本樂富都有分店,今晚同朋友去食,地方都算大,而且裝修 充滿韓國色彩,牆壁上會畫一啲出名韓劇嘅圖案,令人眼前一亮。去到坐底就先點餐了,揀好價錢餐牌,店員就已經幫手倒爐邊蛋,很好食!飲品就自己在自助區拎,而且就有一早準備好嘅小菜同生菜,點了牛舌,五花腩同西班牙豬腩肉都好好食,除左肉,仲有海鮮,蝦,帶子同蠔等都可以嗌啊,熟食都有吾少選擇,我點了個石鍋飯,好食啊,另外仲有炸餅,熱辣辣上碟好味道啊。整體感覺吾錯,上碟速度都快,店員都有禮,可以再來。

整體感覺吾錯,上碟速度都快,店員都有禮,可以再來。
2023-09-02 103 浏览
住樂富嘅朋友由知道樂富開咗間平昌之後,就成日叫我地一齊去食。個日約齊人終於去試一試樂富分店!個晚食嘅係價錢最經濟實惠嘅《大君御膳》☺️.價錢好優惠,選擇都好多!各式肉類同熟食都有。..食肉獸一開始緊係乜都嗌咗先!食完第一輪推薦:-牛:調味烤牛肉、牛舌、LA牛排、牛肋骨肉尤其個烤牛肉調味好正,好韓式!LA牛排個啲都啖啖肉又唔會太韌雞:辣調味雞腿肉雖然話辣調味但唔會好辣,肉質燒完都好嫩😋蔬菜:茄子、杏鮑菇(韓燒必備🔥🔥🔥)熟食:水冷麵真係熟食最愛!涼涼地又酸酸地,超解膩。食完又可以繼續狂食🤪🤪🤪另外覺得要推嘅係泡菜!韓式舖頭每間啲泡菜味都唔同,平昌個鐘偏甜辣好得我心,配生菜燒肉食一流!.飲品選擇好多,放題必備嘅都係齊度!...同旺角平昌比較,樂富分店會光猛啲。可能因為無坐得咁密集,個抽氣好似再犀利啲,唔會煙霧瀰漫b🥰下次約朋友可以再黎過!

個晚食嘅係價錢最經濟實惠嘅《大君御膳》☺️

價錢好優惠,選擇都好多!各式肉類同熟食都有。

食肉獸一開始緊係乜都嗌咗先!
食完第一輪推薦:-
牛:調味烤牛肉、牛舌、LA牛排、牛肋骨肉
雞:辣調味雞腿肉
雖然話辣調味但唔會好辣,肉質燒完都好嫩😋
蔬菜:茄子、杏鮑菇(韓燒必備🔥🔥🔥)

飲品選擇好多,放題必備嘅都係齊度!
下次約朋友可以再黎過!
  • 水冷麵
2023-09-01 90 浏览
LA 牛扒:這道五花腩 LA 牛扒讓我留下了深刻的印象。首先,牛肉的質量非常出色,肉質鮮嫩多汁,入口即化。它們切成適中的厚度,讓每一口咬下去都能感受到肉質的豐富口感。這道牛扒還使用了特殊的醬料來調味,這種醬料給予了牛肉獨特的風味,帶有微妙的酸甜香氣,使整道菜更加美味。此外,配菜也很出色,新鮮的蔬菜和香氣四溢的大蒜增添了菜餚的層次感。韓式冷麵:韓式冷麵是炎炎夏日的完美選擇。這道冷麵以冰涼清爽為特點,味道鮮美。麵條煮得剛好,有著彈牙的口感,配上冰涼的湯汁,非常適合在炎熱的天氣中享用。此外,韓式冷麵的配料非常豐富,包括切碎的韓國梨、韓式泡菜、蔥花和醬料。這些配料提供了不同的口感和風味,使整道菜更加多樣化。這道韓式冷麵是一道清爽可口的料理,非常適合夏季享用。韓式五花腩:是一道以豬肉五花腩為主要食材的菜品,它通常會經過一段時間的醃製和調味,以增添風味。首先,五花腩肉質豐腴,帶有一層均勻的油花,這使得肉質更加嫩滑多汁。燒的過程中,五花腩通常會被切成薄片或長條,然後在燒烤架上烤至金黃色,使肉質變得香脆可口。一個人才二百多,超級高cp值!
LA 牛扒:

韓式冷麵:

韓式五花腩:

一個人才二百多,超級高cp值!
2023-08-31 85 浏览
🎪 平昌 (樂富)樂富廣場A區3樓3104號舖樂富廣場加入好多新餐廳,今次揀左韓燒☝️環境好闊落,坐得好舒服,落單用白版寫編號,方便快捷🤟🏻有三款套餐,今晚揀左世子御膳$3️⃣1️⃣8️⃣,屬中間價位,它可以食埋大君御膳套餐😛🌟世子御膳既種類主要有牛肉、豬肉、雞肉、海鮮、沙律和15種韓國料理,而大君有24款肉類、6款蔬菜和15款料理,點都揀到岩食~🌟牛肉牛肉類有T骨牛扒/ 西冷/牛眼肉,好大片,覇晒成個爐,肉質正常發揮,份量足夠,仲有牛胸腹、辣汁肥牛片、牛舌,款式多😗🌟豬肉豬肉點少得五花腩,亦有香草五花肉,它既特色推介係西班牙捲狀豬腹肉,圓圓厚切一塊,肉質較嫩。友人好愛辣豬腸,醃製後燒好香口😋🌟海鮮海鮮不吝嗇,有細細份醬油蝦蟹,醃得甜甜的,又有好豪氣既生蠔🦪,仲有帶子、扇貝、蝴蝶蝦伴他他醬,配埋大大份北寄貝片沙律/八爪魚刺身沙律,夠晒健康👍
🎪 平昌 (樂富)
樂富廣場A區3樓3104號舖

🌟牛肉