餐厅: 康妮絲美味三文治快餐店
资讯:

2011-10-14 157 浏览
今朝走去食左個魚柳通粉早餐 包一碗通粉、油多、炸魚柳及凍啡小甜 ($20)老實講碗通粉真係麻麻,咖啡小甜之後味通尚可,油多水準一般但係舊魚炸魚柳真係無得頂外表金黃 (唔係啡黃,炸得o岩o岩好),相當鬆脆裡面軟滑,直頭好似滑入去口入面件頭又夠,真係相當令人回味
今朝走去食左個魚柳通粉早餐

包一碗通粉、油多、炸魚柳及凍啡小甜 ($20)

老實講碗通粉真係麻麻,咖啡小甜之後味通尚可,油多水準一般
但係舊魚炸魚柳真係無得頂
外表金黃 (唔係啡黃,炸得o岩o岩好),相當鬆脆
裡面軟滑,直頭好似滑入去口入面
件頭又夠,真係相當令人回味
2011-10-14
  • 魚柳
容許我用餐的時間很雞肋,不吃或跑着吃件三文治太沒趣,又不能吃嘆慢版的吃個茶餐,甚或到咖啡店吃西式早餐喝咖啡,就跑了到一所出名快的快餐店用膳。店家的店名故名思義,什麼什麼三文治快餐店,主打三文治及就是要快!堂食的座位也只有數張及吧座,予人快上快落的感覺,本人來到之時又突然被豐富的早餐所吸引,十八元一份早餐,有足麵、三文治及飲料,在灣仔區來說,真的是非常便宜,所以叫我情不自禁的,就在吧枱上快快的解決它。先來介紹店家主項三文治,是一份最為簡單的火腿三文治,但就是夠基本,沒犯錯,每個元素也有足,麵包尚算鬆軟,塗了點牛油,入口有薄薄的牛油味,又有火腿的鹹醃肉香,簡單也不錯!另外的一碗沙嗲牛肉麵原來也挺大碗,麵餅完整的浸在湯中,雖不是用上丁麵,沒有軟嫩彈牙的口感,但麵條至少沒有煮過火,挺有咬口的,而面層的那一堆疑似沙嗲牛肉,根本完全不似沙嗲,不過勝在夠大堆頭,有種淡淡的醬油味,茨打得挺厚,口感有點漿,而牛肉就沒有梳打過,所以都幾嚡,個人而言,真的只能說,勝在夠抵食。果然是預備要快上快落,熱奶茶用了外賣紙杯盛着,方便客人吃畢就拿杯走人,時間多緊迫,也都要先嗅一嗅,這杯茶夠熱,但沒什麼茶香,也不太覺得
主打三文治的快餐店
堂食的座位也只有數張及吧座
主打三文治,但其實也有不少選擇
十八元一份早餐,有足麵、三文治及飲料
簡單的火腿三文治有薄薄的牛油味
沙嗲牛肉沒沙嗲味,茨打得厚而牛肉因沒有梳打過而幾嚡
丁麵沒有軟嫩彈牙的口感,但至少沒有煮過火
茶身一點也不挺,也不滑,茶味也很薄
果然是預備要快上快落,熱奶茶用了外賣紙杯盛着,方便客人吃畢就拿杯走人,時間多緊迫,也都要先嗅一嗅,這杯茶夠熱,但沒什麼茶香,也不太覺得有淡奶的羶香,所以順理成章地,茶身果然一點也不挺,也不滑,茶味也很薄,真的不教人搖頭嘆息,這杯茶,只能勉強說是一杯有點奶味的水罷了。

似乎店家真的是主打快上快落的路線,而強項就是其三文治,下回如果真的沒時間,來買份三文治也不錯,畢竟幾十元一份三文治,真的不是人人能夠負擔得起。
2010-12-02
$18 (早餐)
主打三文治的快餐店
堂食的座位也只有數張及吧座
主打三文治,但其實也有不少選擇
簡單的火腿三文治有薄薄的牛油味
  • 火腿三文治
2011-03-25 105 浏览
全日供應茶餐 $24熱狗, 雞中翼沙津 + 啡/茶熱狗即場整, 拎上手鬼咁熱, 食落發現包入面脆脆地,正!凍奶茶濃度甜度剛好.這是你在酒店飲不到的.左手茶右手hotdog,邊行邊食,人生一樂也~Last but not least, 凍飲只加一蚊.
全日供應茶餐 $24

熱狗, 雞中翼沙津 + 啡/茶

熱狗即場整, 拎上手鬼咁熱, 食落發現包入面脆脆地,正!

凍奶茶濃度甜度剛好.這是你在酒店飲不到的.

左手茶右手hotdog,邊行邊食,人生一樂也~

Last but not least, 凍飲只加一蚊.

2011-03-25
外卖自取
  • 凍奶茶&熱狗
2008-07-23 50 浏览
2008年7月21日早上7:00 住咗o禁多年只係食過兩次, 第一次係十幾年前, 今日食第二次. 沙牛男友要咗沙牛麵+凍奶茶, 佢食咗一半都無就放棄, 我要雪菜米+熱奶茶, 都算幾難食+幾難飲! 平都係無用, 都要好食先會再去o架!
, 我要雪菜米+熱奶茶, 都算幾難食+幾難飲!

平都係無用, 都要好食先會再去o架!
$18 (早餐)
2006-02-05 57 浏览
一間小小o既快餐店以外賣為主雖然款式唔太多午餐得A,B常餐得A,B,C(而且永世唔轉)無炒粉麵,得飯仲係一般o既快餐飯豬牛雞漢堡扒,餐and煙肉,腸蛋,芙蓉蛋,魚柳,同咖哩雞數晒唔夠20樣連炒飯都冇供應公仔麵通粉烏冬就得豬牛雞漢堡扒,餐and煙肉,腸蛋沙爹牛,炸菜肉絲,五香肉丁真係完全一次過可以數晒有乜食雖然係咁但d食物質數唔差而且服務好好甚至比起附近o既茶餐廳好好多常餐可以轉setting都得而且份量都好大同埋最緊要夠平不失為糧尾o既好選擇
一間小小o既快餐店
以外賣為主
雖然款式唔太多
午餐得A,B
常餐得A,B,C(而且永世唔轉)
無炒粉麵,得飯
仲係一般o既快餐飯
豬牛雞漢堡扒,餐and煙肉,腸蛋,芙蓉蛋,
魚柳,同咖哩雞
數晒唔夠20樣
連炒飯都冇供應
公仔麵通粉烏冬就得豬牛雞漢堡扒,餐and煙肉,腸蛋
沙爹牛,炸菜肉絲,五香肉丁
真係完全一次過可以數晒有乜食

雖然係咁