2022-03-10 30 浏览
老公出糧天, 帶我到高級餐廳品嘗日本菜,原來銀座38 樓上有間性價比甚高的日本餐廳!這日我們點了分別:平目魚薄切 $460空運到港的刺身類果然有水準,我平時好少遇到好味的平目魚刺身,今次有使我喜出望外的感覺,真心好味又新鮮,薄切下食多數塊都唔覺!極上吉列豬扒 $320油脂留香,肉質鮮嫩,老公特別讚不絕口!佢話係佢食過最好味的吉列豬扒呢!如此高質素價錢都合理的高級餐廳,下次一定再到幫襯!期望疫情快過可和一班朋友一齊食呢!

這日我們點了分別:

平目魚薄切 $460

極上吉列豬扒 $320

2022-03-10 33 浏览
我好耐冇番「家鄉」日本,但在香港我終於可第一次品嘗使我好像在日本時的Omakase! 說真香港開日式Omakase餐廳越來越多,但呢間真正比到我有日本時的感覺!餐廳食材由日本🇯🇵直送到港,而且裝潢餐廳環境充滿日式簡約風!餐廳在十多樓,望出去可以見到尖沙咀美景,寫意得很!銀雪魚西京燒 魚肉十分鮮甜,美味可口!刺身拼盤 有齊北海道馬糞海膽、拖羅、北海道鮮帶子魷魚、金木錭等等矜貴食材,吸引度極高!雜錦天婦羅 完全沒有油膩感,炸到外脆內軟,仍能保持鮮味!
餐廳在十多樓,望出去可以見到尖沙咀美景,寫意得很!

銀雪魚西京燒
魚肉十分鮮甜,美味可口!

刺身拼盤
有齊北海道馬糞海膽、拖羅、北海道鮮帶子
魷魚、金木錭等等矜貴食材,吸引度極高!
雜錦天婦羅
完全沒有油膩感,炸到外脆內軟,仍能保持鮮味!

2022-03-10 26 浏览
昨天是我的最愛媽咪生日,我媽咪一向新潮,普通酒樓野食當然滿足唔到她,由於她好鍾意日本菜, 我經朋友介紹下知道尖沙咀開咗間高質素日本餐廳,所以帶她慶生日🎂 我們都覺得裝潢非常之有日本特色, 店員又親善有禮,環境都算寛濶, 從窗外欣賞一下尖沙咀美景都不錯!我們午餐時段簡單叫了極上吉列豬扒 同 壽司拼盤,非常之有驚喜, 吉列豬扒呢炸到剛剛好,外脆內軟,依然保存到肉汁鮮嫩,非常滋味! 壽司拼盤方面,壽司我特別喜愛黑牡丹蝦 ,用牡丹蝦嘅蝦膏,再溝黑松露和少少豉油,牡丹蝦十分新鮮彈牙,好想食多碟啊!

2022-03-10 31 浏览
近來疫情第五波,大家心情都好緊張,我自己都係,都留家好耐,男朋友知我心情悶悶不樂的,所以帶我到一間日本新餐廳放鬆一下心情,好感動啊!佢一向知道我喜歡日本菜的,這間日本餐廳開張不久,位置係尖沙咀好方便,而且下午茶時段更有優惠,所以到幫襯一下,我們都很有驚喜,這是高質的「壽司廚師發辦 (壽司十件) 」!套餐價只需$499 可以品嘗到十件不同壽司🍣 !我特別真心鍾意其中的新鮮帶子 ,肥美可口!鮮蝦壽司同樣吸引,一口咬下鮮甜不得了!還有蟹柳壽司、各種魚刺身都水準好好!這個價錢可以享受廚師發辦,以解未能到日本的心癮,性價比好高啊!彤地址: 尖沙咀山林道38號銀座38 18樓

套餐價只需$499 可以品嘗到十件不同壽司🍣 !

我特別真心鍾意其中的新鮮帶子 ,肥美可口!
鮮蝦壽司同樣吸引,一口咬下鮮甜不得了!
還有蟹柳壽司、各種魚刺身都水準好好!

地址: 尖沙咀山林道38號銀座38 18樓