2018-09-18 694 浏览
有電視看,真好!燒賣是恐怖的來了,看一粒燒賣裏面藏有一條長長的黑髮!還好這是第一粒!但咬到別人的頭髮感覺真的很差!衛生整潔清潔乾淨是做餐廳的最基本!然後我告訴waiter ,她卻一句也沒說的收走了這籠燒賣,然後叫我轉其他食物。普通十分普通不軟,過鹹,皮太硬不好吃!不好吃!服務態度又差環境又惡劣!食物又不乾淨!原本我叫了一個下午茶套餐配凍檸茶,可是因為沒有餃子所以下午茶套餐不能供應, 卻送上了凍檸茶,然後收了我單點的價錢,說不能退!請問有這樣的道理嗎?真討厭!如果你不能供應下午茶套餐,就可以跟我說明啊,我可以考慮點不點凍檸茶!這真的太過份了!所以我真的非常佩服在用餐的顧客!可以接受這種服務態度和食物質素!希望各位打食評的人都可以對得住自己良心哦!

有電視看,真好!

燒賣

是恐怖的來了,看一粒燒賣裏面藏有一條長長的黑髮!
還好這是第一粒!
但咬到別人的頭髮感覺真的很差!
衛生整潔清潔乾淨是做餐廳的最基本!

普通

十分普通

不軟,過鹹,皮太硬

不好吃!

不好吃!
服務態度又差環境又惡劣!
食物又不乾淨!
請問有這樣的道理嗎?
真討厭!
這真的太過份了!
所以我真的非常佩服在用餐的顧客!
可以接受這種服務態度和食物質素!
希望各位打食評的人都可以對得住自己良心哦!
2018-08-24 452 浏览
2人飲茶真係冇咩選擇,去普通茶樓又多人又難搵位!黎到「得利尚點」就解決晒!去到唔使等位,價錢相當公道,叫左3樣野食,分別係「豉椒排骨煲仔飯」$58,「得利哈哈笑」$22,「山竹牛肉」$19!抵食!煲仔飯份量多,2人share剛好!另外個點心其實係雙併黎:蝦餃燒賣,岩晒我地每款都試到!唔使叫2籠點心甘多!最後一個山竹牛肉,冇咩特別,大大粒,都算足料既!茶位好似係一個人$3,沒有加一的!現場所見都好多街坊來食!

最後一個山竹牛肉,冇咩特別,大大粒,都算足料既!

茶位好似係一個人$3,沒有加一的!現場所見都好多街坊來食!
2018-05-11 445 浏览
以前經過,見到都好想帶嫲嫲黎食今日一試樣樣都好味,好多🐟揀👍侍應好好笑容😊又幫我哋介紹我嫲嫲多口,又講嘢唔正,搵佢哋傾計,佢哋都去好耐心👍👍👍正正正
以前經過,見到都好想帶嫲嫲黎食
今日一試樣樣都好味,好多🐟揀👍
侍應好好笑容😊又幫我哋介紹
2018-05-10 350 浏览
要搵抵食既野 黎荃灣真係冇得輸! 黎左一次得利尚點 我已經中意左呢間茶餐廳😍首先佢選擇極多 由一般沙嗲牛麵、炸雞脾、碟頭飯 到點心、煲仔飯都有 仲要係又平又好食既 下午茶餐牌如下 但散叫餐牌有成十幾頁的其次就係佢杯奶茶真係好好飲,令到身為 #每日都要飲港式奶茶協會 主席既我極度興奮 大家下次去既時候見到我喺度飲奶茶唔洗覺得太驚訝ok?最後就係價錢真係好平 喺呢個食個三文治都十零蚊起跳既年代 你會喺度搵到價值$20既好味兼飽肚既盅頭飯 你話係路唔係路 以下係眼見枱枱都有叫既點心拼盤 可自選5款點心 我叫左蝦餃+燒賣+腐皮卷+叉燒包+牛肉球既組合。講真食前對茶記既點心冇乜期望,但點知又做得幾出色咼!蝦餃咬落彈牙,而且皮算薄。燒賣夠多餡,唔會係成舊淋左既麵粉咁。腐皮卷亦好足料,熱辣辣咁食好好味!

凍奶茶

凍奶茶
  • 奶茶
  • 點心拼盤
2018-02-20 433 浏览
今晚同阿囡撐枱腳,去咗熊貓酒店上海餐館。裝修雅致,卡位舒適,燈光柔和。點了一個二人餐頭盤係雞絲粉皮 - 醒胃芝麻醬、青瓜絲同爽滑彈牙的粉皮極有口感,非常適合的前菜!粟米豆腐羹 - 蛋花均勻、粟米份量足。小籠包 - 熱辣辣,即叫即蒸,湯汁夠味唔油,皮薄一些更好。賽螃蟹 - 非常考火候同功夫的一道菜,蛋白唔太老又唔會太水,配白飯一流!津白肉絲炒年糕 - 年糕太厚,口感過實唔黏韌,幸好津白肉絲搭夠。甜品 - 有驚喜,桂花糕好清香,紅棗味濃;椰汁糕好爽甜。

粟米豆腐羹 - 蛋花均勻、粟米份量足。

小籠包 - 熱辣辣,即叫即蒸,湯汁夠味唔油,皮薄一些更好。

甜品 - 有驚喜,桂花糕好清香,紅棗味濃;椰汁糕好爽甜。
2017-06-01 575 浏览
肚子餓,來個簡餐。章魚肉餅飯配例湯。例湯是蕃茄薯仔豬排骨湯,是家的味道。再來肉餅飯,超香口,不油膩也彈牙,配甜豉油一絕。唯一要改善的地方是要等候多時。等了二十多分鐘飯才到。
荃灣多嘢食就係人都知,行行吓突然肚餓,路過荃薈,一間大快活,一間點心茶餐廳,就揀咗點心茶餐廳。入到去下午茶選擇好多,但都係鍾情點心,我就點左個點心下午茶。一籠五件任揀,仲要包野飲,都係29大元。最後我揀咗蝦餃一粒,燒賣一粒,叉燒包一個,牛肉一粒,腐皮卷一條。杯熱檸水。蝦餃-皮薄料靚,肉質彈牙,好過好多連鎖茶樓!燒賣-出奇好味,再唔係去茶樓食開嘅單一種味道叉燒包-軟綿,味道適中。牛肉-香軟Q彈腐皮卷-雖然係油炸,但係一滴油都冇,鬆香脆,口感一流食物嘅味道唔係我哋一般係茶樓嘅模板,唔似係大lot買返嚟自己煮嗰啲,跟住問吓樓面個女人(我估嗰個係老闆娘),佢好溫柔咁答我:「姐姐仔你真係識食,我哋啲嘢全部香港製造,唔係大陸買返嚟。」老實講一籠裏邊有蒸又炸,人工錢都係返到。仲要送野飲,個人認為非常抵食同好食。

蝦餃-皮薄料靚,肉質彈牙,好過好多連鎖茶樓!

燒賣-出奇好味,再唔係去茶樓食開嘅單一種味道

叉燒包-軟綿,味道適中。

牛肉-香軟Q彈

腐皮卷-雖然係油炸,但係一滴油都冇,鬆香脆,口感一流

點心拼盤
點心拼盤
2016-11-19 447 浏览
係荃灣咁耐,都唔知有間點心舖係道。咪入去試吓,舖頭好企理好光猛。買咗個鳳爪排骨飯/油菜/老火湯。鳳爪排骨飯比酒樓好食好多。最好飲個湯,無味精。下次可以再試埋其他點心。
2016-11-19
2016-11-19 395 浏览
推介一間本人試過的食店,得利D排骨飯好好味,肥廋比例剛剛好,又吾痴牙,飯又好味。加上得利的牛肉球比我有一種眼前一亮的感覺,食落去牛肉味道非常凸出,肉汁又多。配上排骨飯一起,超正享受
2016-11-16 296 浏览
其實我好少去呢頭,咁啱約朋友食晏,佢話試下呢間。我點了一丁麵餐,29蚊兩餸麵黎講算好抵食!另外點左一籠蝦餃同朋友share,18蚊有4粒,入面d蝦大大隻。另外朋友叫左個咸魚肉餅飯,水準唔錯,食到我地都好飽。不過好少黎呢頭,如果有機會會想試試其他盅頭飯!
其實我好少去呢頭,咁啱約朋友食晏,佢話試下呢間。
我點了一丁麵餐,29蚊兩餸麵黎講算好抵食!

另外朋友叫左個咸魚肉餅飯,水準唔錯,食到我地都好飽。
不過好少黎呢頭,如果有機會會想試試其他盅頭飯!

2016-11-15
2016-11-01 288 浏览
。經過荃薈商場發覺得利尚點招牌幾吸引,於事入去ㄧ試,落單㸃了過鳯爪排骨飯,牛肉同燒賣,當排骨飯到加多個袐制醬油,食落去感覺排骨很鲜,鳳爪有别其它店的,很有質感,值得ㄧ試,牛肉加喼汁食落去好味,燒賣好食都冇朋友,不妨ㄧ試,值得回味
2016-06-29 383 浏览
老實說,算係一間都幾無誠意既餐廳,幾食水深,質素麻麻其實兜盅頭飯好普通,單點$26係唔值既。排骨都叫幾好既,雖然食落口無咩味,但有點離譜既係啲鳳爪,無味嘅😱想點喎?鳳爪無味係件好難食既事嚟咁最令我無奈同覺得食水深既係,有個唔知道係老闆定員工既人,極力推介加$13,升級成一個set🙄話會飽啲,咁我就順攤地加左$13啦,最可笑嘅事係,加左$13之後,仲要同我講:凍飲再要另外加$3😳😳下??最後無計啦,見天氣咁熱,強烈需要飲凍飲消暑,所以最後死死氣地加左$16出去了然後,就如大家見到嘅圖中一樣,得果幾條生菜再加一杯淡到似水嘅凍華田😞超熱愛飲凍飲嘅我,即使試過飲無味嘅檸檬茶我都照飲晒,但係,圖中呢杯凍華田堅係淡味得太太太太太過份啦!!!98%係水😭絕對係我呢個夏天以來第一次飲唔晒既一杯凍飲😠😠因為都幾大杯水下,咁就額外收咗我$16啦😀😀心諗,憑咩?仲有啊,乜原來加左幾條菜我就會食得飽架啦😒🖕🏻加埋要成$42,唔甘心但雞翼都算唔錯既,雖然睇落好深色咁,但其實除左啲外皮外,啲雞翼肉係無咩味的呢可惜,同埋有啲乾鞋,但勝在夠熱騰騰上枱食,可惜仍然是太貴了,性價比略為不合理呢

老實說,算係一間都幾無誠意既餐廳,幾食水深,質素麻麻

2016-05-23 470 浏览
今天行經荃灣荃薈商場,發現這間得利尚點,從門外看到其餐牌,有點心和下午茶餐,於是走入去。由於是以快餐形式,於門口購票後,然後到櫃台領取食物。雖然有下午茶,但與茶餐廳的無異,故點來好幾點心,件為今日的午餐。醬汁鳳爪似乎很久沒吃過,今次點來,回味一下。醬汁與平時食開沒有太大分別,是與豉汁味道分別不大,只是覺得鳳爪卻是爽口的,沒有半點軟腍,而且偏向硬身的。潮州粉果是一向多饀料的,只是這個粉果卻沒有花生和馬蹄,而肉碎卻是較為黏黐的,但味道是可以的。很久沒食過糯米卷,一於要食番一籠。糯米卷麵包厚度適中,糯米柔糯,但稍為偏向硬了一點,但問題不大。鮮竹牛肉較為可取,可以食到酒樓般的水準,內裡的蒽花和牛肉比例合適,而且味道不俗。加上呢汁,可提升牛肉的鮮味。熱奶茶乃今餐的餐飯,具有茶香和醇厚,與茶記奶茶一致,不錯。點心來說,可以有進步空間。

熱奶茶乃今餐的餐飯,具有茶香和醇厚,與茶記奶茶一致,不錯。
點心來說,可以有進步空間。
2016-04-29
2016-04-24 330 浏览
我係沙咀道做嘢嘅,經常都要去中銀,早排去過荃薈附近嘅得利包點,見佢裝修特別所以就入去蛇一蛇飲杯嘢兼食個tea,價錢質素不過不失啦…並唔難食,十零廿蚊唔好要求咁高。早兩日又入去蛇一蛇,叫咗個排骨飯,哈。。食咗幾啖發覺啲排骨味道ok喎,入口好爽唔會霉,又唔油,唔錯,抵食,下次蛇一蛇嘅首選
。早兩日又入去蛇一蛇
,下次蛇一蛇嘅首選
2016-04-22
  • 蝦餃
  • 排骨飯
2016-03-07 426 浏览
上星期跟老媽行經這裡, 被門外的餐牌美食吸引, 可惜趕時間入內品嚐, 今天特意再來。店內裝潢走型格路線, 原木檯加椅子, 富原始味道, 看落也環保。亦有玩味重一點的角落安頓好老媽便去買食物, 精選套餐、盅頭飯及點心任君選擇。點了2個點心加一個精選套餐B, 我豈有此理, 精選套餐明明寫住可配米粉/米線/麵/飯, 我要米粉, 收銀說沒有, 那麵吧, 收銀說也沒有, 只有飯, 吓 我問收銀現在才5.30PM, 什麼也沒有? 不可叫廚房再煮嗎? 她只說沒有, 算! 又明明寫住飲品是即磨咖啡或茶, 我要即磨咖啡, 收銀說是普通咖啡, 不是即磨咖啡, 我問她, 那為什麼餐牌要寫即磨咖啡呢? 她只是笑而不答, 假如我不是安頓好老媽, 我即時走人, 頭也不回, 真係火都黎埋, 擺明欺騙顧客! 難道他們不知商品條例己實行中嗎?叉燒包 ($12)雖然話 $12 好平, 但無諗過差成咁, 包硬到呢? 連平時吃什麼也吃得津津有味,絕少投訴的老媽也忍不住問了一句 : 無言! 超市/凍肉賣 $12/六個的, 比這裡的好食幾倍。鮮竹卷 ($16)我會加多個字落名, 鮮竹膠卷, 腐皮又乾又硬, 同膠片無分別, 好難
亦有玩味重一點的角落
安頓好老媽便去買食物, 精選套餐、盅頭飯及點心任君選擇。
難道他們不知商品條例己實行中嗎?
叉燒包 ($12)
雖然話 $12 好平, 但無諗過差成咁, 包硬到呢?
連平時吃什麼也吃得津津有味,絕少投訴的老媽也忍不住問了一句 : [點解個包咁硬既味道咁難食既? ] 無言! 超市/凍肉賣 $12/六個的, 比這裡的好食幾倍。
叉燒包 ($12)
鮮竹卷 ($16)
我會加多個字落名, 鮮竹膠卷, 腐皮又乾又硬, 同膠片無分別, 好難食。
鮮竹卷 ($16)
雙腸滑雞套餐 ($53)
雙腸油香, 無益味, 好食, 雞分量多, 蒸得剛剛熟, 好滑, 之但係味精落得勁, 回家整晚渴極水也口渴的。
雙腸滑雞套餐 ($53)
跟餐例湯
淡如水, 不提也吧, 在外用膳, 有得揀一定不會揀例湯, 沒有即磨咖啡又不想飲奶茶, 無得揀之選.
跟餐例湯
做餐廳俾啲誠意好嗎? 無論你裝潢有幾咁型幾咁吸引….如果食物九流的話, 結果如何, 不用我多說, 有陣時, 消費者其實不介意比多少少$去換取食得落肚的食物。
2016-02-19