2024-03-13 98 浏览
放左學,爸爸話要食pizza hut媽媽唔肚餓,所以一大一小食叫左2個set,2個細pizza 套餐我諗喺香港大嘅人都食過pizza hut都唔駛點介紹,純粹係記錄一下!餐牌(晚市套餐)又係手機點餐時間小朋友食夏威夷風乾迷你必勝批套餐(走火腿)竹竹同媽咪一樣唔中意食火腿轉橙汁(+$3)跟忌廉湯爸爸食「至尊迷你必勝批」🥇都算經典中嘅唔錯「辣味雞翼」+$12跟「忌廉」埋單$188(「海龍王湯」+$3唔記得影)淨係鍾意食邊邊嘅小朋友,佢唔鍾意食呢間嘅茄醬,我試咗都麻麻哋爸爸眼闊肚窄食唔哂,媽媽幫爸爸埋尾,但冇食到竹竹個菠蘿批,因為真係麻麻哋Pizza Hut優勝之處就係熱嗰陣好食,但係好多味(pizza)都唔岩我哋🫣今日獎牌:🥇
放左學,爸爸話要食pizza hut
媽媽唔肚餓,所以一大一小食
叫左2個set,2個細pizza 套餐
我諗喺香港大嘅人都食過pizza hut
都唔駛點介紹,純粹係記錄一下!

餐牌(晚市套餐)

又係手機點餐時間

小朋友食夏威夷風乾迷你必勝批套餐
(走火腿)
竹竹同媽咪一樣唔中意食火腿

轉橙汁(+$3)跟忌廉湯

爸爸食「至尊迷你必勝批」🥇
都算經典中嘅唔錯

「辣味雞翼」+$12跟「忌廉」

埋單$188(「海龍王湯」+$3唔記得影)

今日獎牌:🥇

2024-03-11
新年情人節快到了,你是不是想要買花來裝飾,增加節日氣氛?那你一定要去 Pizza Hut,因為他們剛推出了一個超級美味的花花批,還有一個超級划算的花花批二人套餐,讓你一次過吃遍所有的新餐點,讓你的味蕾和心情綻放綻放!花花批二人堂食套餐只要339元,就可以享受八款餐點,從餐湯到餐飲甜品,應有盡有,超級滿足!必勝批可以選擇哈蝦海鮮花或 Beefy 牛肋花,海鮮愛好者可以選前者,肉食動物可以選後者,兩者都非常美味,上面鋪滿了鮮嫩多汁的海鮮或牛肉,調味鹹甜適中,口感軟嫩多汁,配上鬆軟的批底、芝心批邊和忌廉芝士球,吃起來是濃濃的芝味誘惑,特別惹味,讓你一口接一口,停不下來!飯或意粉可以選擇新出的三重芝士慢煮牛肋條焗飯,這個也是我的最愛,上面鋪滿了三種不同的芝士,焗得帶點焦香,芝士亦呈現出拉絲的質感,配上慢煮後的無骨牛肋條,吃起來真的又嫩又香,愛芝士的你一定要試試,這個是一道很有層次的飯食!小食有黃金魚餅,造型十分可愛,像是一條小魚,吃起來魚味香濃,又不會腥,配上沙律醬,更酸甜解膩,這個是一個很適合小朋友或大人的小食!這次還推出了新的海龍皇湯,是堂食限定,喝起來是濃濃的龍蝦香味,配上大量的蝦仁肉,

這次還推出了新的海龍皇湯,是堂食限定,喝起來是濃濃的龍蝦香味,配上大量的蝦仁肉,鮮味十足,這個是一個很適合冬天喝的湯品,可以暖暖身子,也可以補充營養!

最後,當然不能錯過甜品,必勝甜芝芝奶油批也很值得一試,這個是一個很適合甜品控的批,上面鋪滿了奶油和芝士,吃起來是甜甜的,很好吃,這個是一個很完美的結尾!

2023-09-05 215 浏览
好耐冇食過Pizza Hut !今日媽咪生日,佢突然間話好想食pizza……咁就落屋企樓下間Pizza Hut食啦!唔知點解覺得Pizza Hut好似冇以前咁高質素?嗌咗一個新嘅扭扭批 覺得一般有啲乾…… 叫咗一個辣雞翼 每次食Pizza Hut都一定要食嘅😂😂😂😂😂仲有蒜蓉包都係一定要叫啦!啲蒜蓉真係好鬼死香…跟住叫咗個炸蝦 如果少啲炸粉會比較好….另外仲叫咗個燒汁豬仔骨 都係覺得一般般!最咪再叫多個薯角!

啲蒜蓉真係好鬼死香…

跟住叫咗個炸蝦 如果少啲炸粉會比較好….
另外仲叫咗個燒汁豬仔骨 都係覺得一般般!
最咪再叫多個薯角!

2023-05-11 281 浏览
我真係好建議大家做Pizza Hut會員😂因為當到你生日月份會有優惠券架😆,一定會有$50現金券之外(有兩張:一張任何惠顧;一張食$100減$50),今年仲送多左拔呼地必勝批(價值$136)。當然,所有優惠唔可以一齊用,但都係好抵😄今次我試左佢送果個甜批😂,個批唔細架,有6吋,佢個批係咁寫:蜜桃、煉奶士多啤梨、窩夫、OREO 碎、柚子檸檬蜜糖醬、士多啤梨醬。睇到都覺得係怪😜係!係怪怪地,但唔係好難食嘅,上面個窩芙仲幾好味,我自己唔鐘檸檬醬,所以覺得麻麻,如果佢轉吉士醬就好la😆,佢個批邊係幾好食,始終堂食,啲批唔會太差。夏威夷厚批正常水準,食pizza都係即食好😁至於杯雪糕啫喱冰+$12,係ok的,雪糕係Häagen-Dazs ,不過唔明點解有啫喱唔俾粗飲筒😅,有啲難啜。總括嚟講,呢個午餐都唔錯👍🏻
我真係好建議大家做Pizza Hut會員😂

2023-04-15 174 浏览
久違了~間中經過 唔同地區嘅Pizza Hut,都會有見到佢哋嘅裝修不斷咁樣變身,menu 不斷咁樣改變,但係都冇乜緣分去食。難得今日 meTime,一於去回憶 + 回味🤗tea set:香蒜肉絲意粉🍝 配 熱奶茶☕👉濃烈嘅香蒜🧄味 仍然冇變😊👉食材有肉碎🐽、青豆💚、紅蘿蔔粒🥕、蘑菇🍄、火腿幼條🥓、粟米粒🌽,都幾多。👉整體味道👌光線充足。座位寬敞。職員勤快。
久違了~

難得今日 meTime,一於去回憶 + 回味🤗

tea set:

職員勤快。

用餐时段
下午茶
2022-08-08 480 浏览
Pizza Hut一直都是薄餅店首選,長期人氣滿滿!外賣自取也要等1小時!千島醬Pizza非常入味、醬汁超濃,酸酸甜甜、很開胃,香噴噴、材料新鮮及份量多,入口鬆軟,很香口!

外卖自取
2022-08-06 278 浏览
記得細個嘅時候覺得Pizza Hut係好貴嘅,而家出嚟做嘢有能力啦,但就唔再好似小朋友咁有咁多quota食pizza🥹 不過間唔中都係要回味下嘅~兩個人懶得諗,一於就叫二人餐。其中一個餐湯我轉左酥皮湯,只係加$10咋,成個湯即刻升級咗好多😎 可惜佢個酥皮唔係幻想中嘅圓形,而且都係比較軟身嘅,不過都算係有牛油香味。另一個呢 就係前菜,本來餐牌係寫有雞翼嘅,但係唔知點解用手機點餐嘅時候就冇咗呢個選擇😞冇得揀之下唯有叫咗呢一個迷你批,其實就係一個只係得芝士嘅Pizza,可以點煉奶食。不過已經有一個Pizza嘅大前提之下,相對就冇咁吸引。呢個至尊普通批,唔太肚餓配薄脆批底就最好啦,好食嘅但冇驚喜😂到最後嗰飯上黎嘅時候其實已經好飽啦,顏色就幾好睇嘅,但食落就冇想像中咁好味,葡汁好似唔係好香,一般茶餐廳焗飯都會好食啲,而且個飯都係比較冧🥹

兩個人懶得諗,一於就叫二人餐。

2022-07-05 211 浏览
午餐都有幾多款選擇,而且最好是可以優惠價加小食,雞翼惹味,三文魚沙律味夠濃,蘑菇湯夠熱,我仲加埋酥皮非常飽肚。迷你至尊選了薄批,兩個人食份量剛剛好,後來叫的三杯雞大批都要外帶。
2022-05-03 182 浏览
掛住食食食又想食pizza啦,今次去到嘉湖海逸酒店隔離嘅Pizza Hut啦🙈🙈辣雞翼🐥🐥好juicy,肉質鮮嫩多汁,辣辣地好開胃🤤🤤芝士菠菜長通粉🧀🧀🌱🌱芝士同忌廉汁份量都好多,食落去唔會好乾身,仲有淡淡的菠菜味添😃😃二重奏(千島海鮮,超級至尊)🦐🍕🥩千島海鮮有蝦同蜆肉,味道甜甜酸酸地好開胃,超級至尊有辣肉腸同埋芝士青椒,唔食得多會好油膩,所以一半一半真係好夾呀!❤️❤️

辣雞翼🐥🐥
好juicy,肉質鮮嫩多汁,辣辣地好開胃🤤🤤

芝士菠菜長通粉🧀🧀🌱🌱

二重奏(千島海鮮,超級至尊)🦐🍕🥩
外卖自取
通常假日或晚上都會見到門外擠滿等位客人,但平日下午茶時段食客不多,可以悠閒地嘆番個下午茶😄👏 當天路經剛好有機會試試🤩看看餐牌...原來下午茶套餐都有不少選擇🤨除咗pizza意粉🍕🍝還有其他吸引的下午茶餐及甜吃選擇 🧇🥪🍗🍟🥗🥙服務員態度友善有禮💕也有耐性地講解會員優惠👍已一段日子沒幫襯🤭但會籍仍然有效可享九折👏食品賣相、味道都不錯😍吃得飽飽滿足😋有機會再幫襯...可以試下其他款式😚之後也有幫襯過兩次🤭試下其他食品🤔除咗賣相、味道也不俗😋堂食後再追加...兩客"外賣"小吃,服務員溫馨的提示💝原來"外賣自取"order可免加一同時可享會員九折優惠👏給讚👍抵吃😋

公司三文治配薯條

迷你至尊批
凍意大利泡沫咖啡
  • 凍朱古力曲奇咖啡
2021-06-20 330 浏览
好耐無去Pizza Hut 食飯,lunch 想食意粉同pizza, 又唔多人等位,就入去食。侍應安排我哋係最入嘅枱,係條柱後面。 落單時舉起餐牌好多次都無人嚟,有啲望到都好似見唔到咁等左一陣,我自己行出去叫落單,叫個二人餐,有個叫伊文士雞意粉, 我問侍應呢個意粉係咩汁? 佢唔清楚,即刻問同事,問完我就落單。 呢個應該係新同事,我想用積分換客雞亦,佢唔知點做😓 ,叫左隔離落緊單嘅同事幫手… 飲品方面,想叫杯凍朱古力話無,咁就要凍檸水。上飲品時,侍應攞咗杯凍檸茶嚟,我話我哋叫檸水唔係檸茶,麻煩佢換過,佢個樣好唔想換咁 佢托盤上仲有兩杯熱水,我以為係比我地張枱,原來比隔離,咁我話唔該比兩杯水。 佢‘哦’完,好耐都冇過嚟,之後我叫另一個同事攞。我哋坐卡位,同後面的卡位枱連接住。我小朋友坐底時‘櫈’左一下,後面位先生已擰過嚟望我地,我都知張櫈郁,我叫我小朋友唔咁大動作。 其實佢自己一坐低嗰下張卡位櫈都郁到我哋個位,但我哋無出聲。呢種前後坐卡位👇🏻食食下後面位先生又擰過嚟,叫我小朋友可唔可以唔好再郁,好影響到人。我叫我小朋友坐過我呢邊,唔想講咁多。 佢即刻無出聲。 食食吓,兩個侍應係我後面張卡

侍應安排我哋係最入嘅枱,係條柱後面。

落單時舉起餐牌好多次都無人嚟,有啲望到都好似見唔到咁

之後我叫另一個同事攞。

呢種前後坐卡位👇🏻

我叫我小朋友坐過我呢邊,唔想講咁多。 佢即刻無出聲。 食食吓,兩個侍應係我後面張卡位櫈攞同擺雜物,郁得好勁,我小朋友話 ‘嘩!好櫈呀!我同侍應講唔好郁’。 (侍應應該聽到,當聽唔到)我同佢講張櫈設計連住哂實有呢個問題出現,我記得好耐之前嚟食嘢都係咁。但都無辦法,大家遷就一下。 如果次次食飯都咁,就唔使出街食飯了~

我好耐無嚟呢間pizza hut,因為以前嚟都係咁,侍應好似唔想做,食物味道麻麻地,以前嚟張卡位櫈都係咁,後面一郁就感覺到。

經過今次,我真係唔會再嚟呢間pizza hut 了。

2021-06-19
等候时间
3 分钟 (堂食)
用餐时段
2021-04-30 302 浏览
🍕🍕 突然諗起好耐無食pizza了🍕🍕🍽 ..晚上就即刻去食..服務員💁🏻‍♂️提醒我哋,今晚堂食主餐牌有7折,咁又覺得抵食咗..仲飽到一個點🙃.至愛酥皮龍蝦🦞湯🥣 超濃味,每次都一定會叫,酥皮加$10,仍然堅持要飲,正👍🏻 薯格淋咗,唔脆,有點失色😫🎁用埋yuu 積分換嘢食,感覺好抵食🤑

薯格淋咗,唔脆,有點失色😫

🎁用埋yuu 積分換嘢食,感覺好抵食🤑
2021-03-01 298 浏览
Usually I have Pizza Hut as takeaways as in shops, the serving time and fee is longer and higher. The decorations are good but usually at dinner time, staff can serve quickly. Pizza taste cool, not the Italian style but more Hong Kong style pizza, which suits Hongkongers’ taste more actually. I usually order 4-5 people set meal which is able to serve more than 4 people for one meal. I like their seafood pizza with crispy and cheesy fillings the most. I also enjoy their spicy chicken wings which have an appetising and spicy skin with a tender and soft meat inside. Their potato mash and soup are absolutely amazing too! I don’t like the cheese pot that they occasionally serve though.
2021-01-07 285 浏览
聖誕節一大班朋友HAPPY🍻,貪方便就一定會點🍕🍗啦,但勢估唔到經第3方平台外賣自取ORDER都會俾人CUT單😢~雖然話每逢佳節倍訂單,但都唔係去到先同我講無收到訂單掛????聖誕節食唔到PIZZA深深不忿😡😡,呢個假期決定左一定要食到PIZZA架喇!!千島海鮮芝心批 $169芝心批聽落好似好漏,但配埋酸酸甜甜既千島醬就神奇地唔覺飽肚,而且千島醬配海鮮亦好美味,煙煙韌韌食落好🈵足呀!‼️好味指數 8/10‼️推介指數 8/10半雞薯條沙律 $126烤焗半邊🐓以為會好”鞋”口啦,估唔到皮夠脆之餘,肉汁仲保留到,實在比到好大驚喜在下😍而且唔點汁食都夠晒味,鍾意食🐥🐥既你地又點可以錯過呢!?著條炸得十分香口,一D都唔咸,沙律🥬亦都十分新鮮,大家食完真係開心又放心架😋‼️好味指數 8/10‼️推介指數 8/10威尼斯迷你批 $54每次食必勝客必點ITEAM,批邊相當脆口,咬落口”嗦嗦”聲✨✨芝士配練奶,又甜又咸,食幾多都唔驚食飛滋,因為好味到停唔到口呀❤️‼️好味指數 10/10‼️推介指數 10/10

千島海鮮芝心批 $169

‼️推介指數 10/10
半雞薯條沙律
威尼斯迷你批
2020-12-25 175 浏览
平安夜當日一直打電話但是不通結果去到就知什麼事了超多人在排隊排了大約20分鐘訂一個Pizza也要等一個半鐘由7:30pm 等到9pm.這麼多人服務好與壞也不是重點了我覺得如果電話系統可以有提示,大家就不用失預算等咁耐.叫了一個瑪格麗特pizza,味道正常不過職員忘記了叫我的號碼,好彩我去主動問
平安夜當日一直打電話但是不通
結果去到就知什麼事了
超多人在排隊
排了大約20分鐘
訂一個Pizza也要等一個半鐘
由7:30pm 等到9pm
這麼多人服務好與壞也不是重點了
我覺得如果電話系統可以有提示,大家就不用失預算等咁耐
叫了一個瑪格麗特pizza,味道正常
不過職員忘記了叫我的號碼,好彩我去主動問