2024-07-15
🧋手搖飲品喺香港都興咗十幾廿年有多最近住喺荃灣嘅朋友話畀我聽,開咗一間新嘅飲品店竟然裏面會有番薯同埋台灣腸!!仲有酸奶呀奶昔嗰啲飲,作為一個甜品控、手搖控💓我又點會錯過試新嘢嘅機會?兩點幾嘅時候見到呢間舖都有超多人喺度排緊隊!等我睇下有啲咩正嘢先🍠現烤番薯+雪糕+珍珠+薯圓而家喺出面食一件烤蕃薯朋友話要收到幾十蚊一磅,細細隻嘅一隻隨時都索價四五十!呢度就冇呢個煩惱😂因為佢會分開大中小三個size,價錢豐儉由人,十幾蚊到二十幾蚊佢呢個蕃薯值得一提嘅就係可以加雪糕同埋其他配料食起嚟超creamy!!🍡台式烤腸呢度嘅台式烤腸係即烤即食,飲嘢嘅時候有嘢食下都係一件幾開心嘅事🫶🧋大橘鮮果茶呢度嘅鮮果茶超大杯🫶裏面有西瓜、百香果、青檸、檸檬、椰果等等嘅配料絕對係解渴清新嘅好選擇👍🍓草莓奶昔呢度嘅奶昔有少少刨冰嘅口感!熱辣辣嘅時候整返杯,真係超好飲。如果唔鍾意刨冰口感嘅可以放五分鐘先至飲,甜甜地真係好解暑🥵而家佢哋仲做緊優惠老紅糖珍珠奶茶竟然係20蚊兩杯真係好似返咗去十幾年前我仲讀緊書時候嘅價錢有冇人仲記得台北站同埋以前嘅happy lemon📍快樂番薯荃豐中心1樓86-87號舖#珍奶 #珍珠奶茶
最近住喺荃灣嘅朋友話畀我聽,
開咗一間新嘅飲品店竟然裏面會有番薯同埋台灣腸!!
仲有酸奶呀奶昔嗰啲飲,作為一個甜品控、手搖控
💓我又點會錯過試新嘢嘅機會?
兩點幾嘅時候見到呢間舖都有超多人喺度排緊隊!
等我睇下有啲咩正嘢先
🍠現烤番薯+雪糕+珍珠+薯圓
🍡台式烤腸
🧋大橘鮮果茶
呢度嘅鮮果茶超大杯🫶
裏面有西瓜、百香果、青檸、檸檬、椰果等等嘅配料
絕對係解渴清新嘅好選擇👍
🍓草莓奶昔
呢度嘅奶昔有少少刨冰嘅口感!
熱辣辣嘅時候整返杯,真係超好飲。
如果唔鍾意刨冰口感嘅可以放五分鐘先至飲,
甜甜地真係好解暑🥵
有冇人仲記得台北站同埋以前嘅happy lemon
📍快樂番薯
荃豐中心1樓86-87號舖
#珍奶 #珍珠奶茶 #手搖飲料 #港女 #回憶 #奶昔 #珍珠 #番薯 #food #drink #荃灣 #荃灣美食