2020-06-06 525 浏览
今日約左朋友係元朗見面 去左元朗站附近既Cafe食Tea 朋友食過話唔錯 可惜今日失左水準😖 其實Cafe環境幾舒適 有文宣 惠顧Pasta/All Day可半價享用飲品(星期六日及假期除外)香煎虎蝦配龍蝦汁意大利麵$98虎蝦比較細小 肉質唔算彈牙 不過膏既部分好香濃 意大利麵煮得偏淋 食唔出係龍蝦汁味 反而覺得係鹹蛋黃味😂煮得唔夠均勻 偏咸🙁 感覺有少少偏貴.加$16配左凍蜜桃冰茶 味道偏淡 無乜桃茶味 不過有蜜桃肉食.輕怡朝日$98蛋奶素食 有雜錦果麥乳酪杯 原隻大啡菇沙律 芝士焗長通粉 脆炸日本紫芋甘粟餅 甘粟餅夠香脆 清甜 略嫌有少少油味 朋友話大啡菇比起佢上次食失色 呢份All Day夠唒飽肚.加$21配薰衣草鮮奶咖啡 無乜薰衣草味 似一杯普通咖啡

香煎虎蝦配龍蝦汁意大利麵$98
香煎虎蝦配龍蝦汁意大利麵

輕怡朝日$98
輕怡朝日

加$21配薰衣草鮮奶咖啡 無乜薰衣草味 似一杯普通咖啡

下午茶
2020-05-29 696 浏览
小店裝潢舒適,有如店名一樣給人一種悠閑的感覺,很適合慢活、靜靜地享受時光。食物種跟一般西式餐廳相似,以全日早餐、意粉及咖啡為主。豐盛朝日 ($118)• 極之豐富的全日早餐,份量之多簡直可滿足到二人食用呢!• 有黑松露炒滑蛋、香草腸、日本牛肉薯餅、挪威煙三文魚、香草包、焗豆和原隻大啡菇沙律。• 黑松露味撲鼻,但是吃起來没有聞的那麼濃郁,配合水凝狀的炒蛋,非常可口。• 薯餅比一般厚身,有點像日本的可樂餅,而外層鬆脆香口,包裹著熱熱的牛肉粒和薯蓉。• 三文魚熟的程度剛好,口感嫩滑同時又帶一丁點煙韌,咸度適中,建議可配香草包一齊食。• 大啡菇飽滿彈牙,內𥚃多汁;沙律菜新鮮爽口,表面没有多餘水份。榛子鮮奶咖啡 ($38)• 跟餐可以半價$16追加。• 奶泡打得綿密均勻,口感順滑有層次。• 咖啡酸味適中、容易入口,配合榛子獨有的香味,非常滋味。

豐盛朝日

豐盛朝日 ($118)

• 極之豐富的全日早餐,份量之多簡直可滿足到二人食用呢!

榛子鮮奶咖啡

榛子鮮奶咖啡 ($38)

• 跟餐可以半價$16追加。

• 奶泡打得綿密均勻,口感順滑有層次。

• 咖啡酸味適中、容易入口,配合榛子獨有的香味,非常滋味。
榛子鮮奶咖啡
2020-05-15 504 浏览
唔係講笑 真係每一樣野都好好味 -脆炸日本紫芋甘栗係脆到索索聲 又唔會好油 -長通粉須然有芝士但唔溜 -乳酪唔會太甜亦唔會酸 推介👍🏻 同埋佢所有嘅食物都唔太鹹 味道好啱清淡人士但餐廳好細 可能等位要等得耐
唔係講笑 真係每一樣野都好好味
-乳酪唔會太甜亦唔會酸 推介👍🏻
同埋佢所有嘅食物都唔太鹹 味道好啱清淡人士
但餐廳好細 可能等位要等得耐
A1餐 輕怡朝日 (蛋奶素食)
A1餐 輕怡朝日 (蛋奶素食)
2020-05-06 490 浏览
豐盛朝日 $118其實佢有兩款all day 嘅,依個就食物種類豐富啲又抵食啲,本身都怕食唔曬,不過最後係無後悔叫到依個set🥰個餐一上枱已經聞到好香嘅黑松露味🤤嫩滑嘅炒蛋上面有好多黑松露醬,份量完全係足夠我放曬落四塊香草包度食☺️本身見到四塊包都諗住食淨兩塊架啦,點知塊包夠熱之餘係好鬆脆🍞,好驚喜,最後係食曬四塊包🤘🏻個日本牛肉薯餅都係超高質,一啲都唔油仲好夠熱,個皮都好脆,入面嘅薯蓉係軟綿綿而唔係實嘅,口感超好👍🏻至於個大啡菇沙律,啲沙律菜好新鮮爽口,最梗要係麻醬夠多🤩而放面嘅大啡菇都唔好以為無咩特別,加咗黑椒吊味都好惹味呀😚另外仲有煙三文魚,焗茄汁豆同香草腸,無咩特別。好耐無食過一個全碟都鍾意食嘅all day,有少少感動🤣薰衣草鮮奶咖啡 $42自從好多好多好多年前飲過一間叫台北站嘅珍珠奶茶鋪嘅薰衣草奶茶之後,好少飲到有薰衣草嘅飲品而係好飲,但今日終於俾我遇到啦😭杯咖啡香濃得黎帶出淡淡嘅薰衣草香,隻味一啲都唔假。媽呀,好想黎多杯呀😭💛 5/8, 11/11, 13/11參與罷市捐款星火悼念義士籌募義務急救員用品貼民主派區議員poster參與飯卷計劃
豐盛朝日 $118
另外仲有煙三文魚,焗茄汁豆同香草腸,無咩特別。
好耐無食過一個全碟都鍾意食嘅all day,有少少感動🤣

薰衣草鮮奶咖啡 $42

💛 5/8, 11/11, 13/11參與罷市
捐款星火
悼念義士
籌募義務急救員用品
貼民主派區議員poster
參與飯卷計劃
2020-04-22 628 浏览
無論在餐廳內外,佈置都很用心,仿如去了台灣的cafe一樣。在未有位時,店員會先為你登記,到有位時打電話給你,不用呆著等位,可在附近走走。由於座位不多,所以坐得很舒服。食物主打全日早餐all day breakfast,數款可選。午餐亦有多款pasta. 飲品選擇亦不少。飲品平日跟餐半價。店員很nice, 店內亦有放置一些書本可看。全日早餐:麵包很新鮮、炸南瓜餅超出色、炒蛋很滑成份早餐都很大份!推介:沖繩黑糖鮮奶咖啡
全日早餐:麵包很新鮮、炸南瓜餅超出色、炒蛋很滑
成份早餐都很大份!
推介:沖繩黑糖鮮奶咖啡
2020-04-19
  • 沖繩黑糖鮮奶咖啡
  • All Day Breakfast
#中意嘅請分享請點讚🍻----------💛#黃店💛2019年 12/6, 5/8, 11/11, 13/11, 18/11罷工💛12/11 不扣除成本捐星火💛中學生星期一至五全單9折💛2/11, 8/12/2019 提早截單上街見----------🍜日本水波蛋卡邦尼意大利 $78卡邦尼汁唔會太咸,加埋蛋汁就唔會好乾身,意粉軟硬度適中。-🐟煙燻三文魚紅菜頭汁意大利麵 $88店員拎上枱面比紅色嘅意粉嚇一嚇😂,紅色紅菜頭汁意粉外表夠哂特別,意粉偏硬身,不過份量夠多。----------🔎悠🚩元朗鳯攸北街9A昌威大廈28號地舖
#中意嘅請分享請點讚🍻
💛#黃店
💛12/11 不扣除成本捐星火
💛中學生星期一至五全單9折
💛2/11, 8/12/2019 提早截單上街見
🍜日本水波蛋卡邦尼意大利 $78
卡邦尼汁唔會太咸,加埋蛋汁就唔會好乾身,意粉軟硬度適中。
🐟煙燻三文魚紅菜頭汁意大利麵 $88
🔎悠
🚩元朗鳯攸北街9A昌威大廈28號地舖

煙燻三文魚紅菜頭汁意大利麵

日本水波蛋卡邦尼意大利

煙燻三文魚紅菜頭汁意大利麵

日本水波蛋卡邦尼意大利
2020-03-26 637 浏览
唔知大家係元朗搵cafe食嘢係咪有小小困難呢?雖然我由細到大都住元朗,元朗本身既cafe寥寥可數,最近都出到錦田先有得食cafe,但最近發現左幾間元朗已有一定人氣既cafe俾元朗人休息下放低口罩感覺一下美食。首先講一下先,呢間cafe都開左好幾年,我亦食過幾次,食物既質素愈來愈好,份量亦算多,市區揸車入黎既朋友就要睇彩數啦,因為佢附近既咪表停車場🅿️係長期full哈哈,不過行遠小小有yoho俾你泊既放心!All day breakfast 10:00-15:00A2 豐盛朝日 $118好大份😂要讚既係香草包又熱又脆但又唔會太重味日本牛肉薯餅 好夠味 同啖啖牛!其他就平平凡凡!A1 輕怡朝日 $98 (素)唔好認為4樣嘢好少右下既係芝士焗通心粉 好重芝士味 每粒通心粉都痴滿芝士架而上面既乳酪杯唔甜!好健康左下係日本紫芋甘栗餅好脆😍Latte Rose $42 跟餐半價Rose味重🥰要試!快啲去食啦!坐位有限啊!
唔知大家係元朗搵cafe食嘢係咪有小小困難呢?

All day breakfast
10:00-15:00

A2 豐盛朝日 $118

好大份😂
要讚既係香草包又熱又脆但又唔會太重味
日本牛肉薯餅 好夠味 同啖啖牛!
其他就平平凡凡!

A1 輕怡朝日 $98 (素)

唔好認為4樣嘢好少
右下既係芝士焗通心粉 好重芝士味 每粒通心粉都痴滿芝士架
而上面既乳酪杯唔甜!好健康
左下係日本紫芋甘栗餅
好脆😍

Latte Rose $42
跟餐半價

Rose味重🥰要試!

快啲去食啦!
坐位有限啊!

2020-03-05 591 浏览
#豐盛朝日 ⭐️⭐️⭐️⭐️今次食呢個#alldaybreakfast 包括有 #大啡菇 #三文魚 #茄汁豆 #黑松露炒蛋 #牛肉薯餅 #香草腸 #香草包 #沙律 ,再加杯 #西式奶茶 。/⭕️大份足料,岩大食/肚餓人士⭕️用料高質,唔係hea 整⭕️薯餅有唔同種類,係自家製感覺好有心⭕️以質量來講,價錢係合理⭕️仲會照顧埋素食人士⭕️環境安靜舒服❗️餐單唔算多野選擇,不過都可以接受總括來講,如果想傾下計又想食高質食物,呢間係可以一試架!
#豐盛朝日 ⭐️⭐️⭐️⭐️
⭕️大份足料,岩大食/肚餓人士
⭕️用料高質,唔係hea 整
⭕️薯餅有唔同種類,係自家製感覺好有心
⭕️以質量來講,價錢係合理
⭕️仲會照顧埋素食人士
⭕️環境安靜舒服
❗️餐單唔算多野選擇,不過都可以接受

總括來講,如果想傾下計又想食高質食物,呢間係可以一試架!
2020-03-01 572 浏览
Weekend 好想食個豐富嘅all day breakfast.今次特登去元朗國搵食。 🥞豐盛朝日 (黑松露炒蛋,香草腸,日本牛肉薯餅,挪威煙三文魚,香草包,焗豆,原隻大啡菇,沙律🥗) 加左杯榛子鮮奶咖啡☕️ 我想講,份all day breakfast超級大碟,我覺得好好食,但係份量大到,我旋風吸入都食唔晒。🤣黑松露炒蛋好香好滑,本人最愛黑松露😘大啡菇好juicy 好多汁 日本牛肉薯餅應該係啱啱炸上嚟,超熱,超脆,超好味。 Hazelnut latte 好香,好好味我去到果陣店入面好多人,店員超有心機同我地解釋可能要等耐少少。 其實好食嘅野唔怕等,同埋其實絕對唔算耐。 店內裝修令到你有好休閒嘅感覺,絕對係一個好地方去開始你嘅weekend 。好食指數(5分滿分) 😋😋😋😋
今次特登去元朗國搵食。

🥞豐盛朝日
加左杯榛子鮮奶咖啡☕️

黑松露炒蛋好香好滑,本人最愛黑松露😘
大啡菇好juicy 好多汁
日本牛肉薯餅應該係啱啱炸上嚟,超熱,超脆,超好味。

Hazelnut latte
好香,好好味

好食指數(5分滿分)
😋😋😋😋
豐盛朝日
呢間平時 真係冇乜幾可會經過 最多都係搭巴士嘅時候經過 但係絕對唔難搵 門口好靚 擺放左 唔同嘅小盆栽植物係度 煩囂之中帶點平靜 星期六去 都幾多人懲罰 walk in排左35min左右入到去 大概1點10分左右 用餐位置 係有蓋的室外 呢個天氣唔算太熱都ok 可接受A2 豐盛朝日 $118評分: 4/5內有(黑松露炒滑蛋,香草腸,日本牛肉薯餅,挪威煙三文魚,香草包,焗豆,原隻大啡菇沙律) 整體都好好 蛋夠滑 同黑松露一齊食 增加層次 牛肉薯餅 有牛肉味 夠松脆 大啡菇 好juicy 係個包有小小乾 同蛋一齊食 好啲意式茄醬腰鴨胸意大利麵 $68評分: 3/5分量十足 兩個女仔(大食女)一齊食 都超級飽好低食熱鮮奶咖啡 $18 跟餐價評分: 4.3/5口感順滑 淡淡咖啡香 上菜嘅時候唔算好熱 岩岩好 飲得 唔使攤凍 熱薄荷朱古力 $18 跟餐價評分: 4/5味飲已經聞到好香 欣賞佢地 嘅拉花好靚

門口好靚 擺放左 唔同嘅小盆栽植物係度 煩囂之中帶點平靜

評分: 4/5
味飲已經聞到好香 欣賞佢地 嘅拉花好靚
  • 豐盛朝日
2019-12-19 721 浏览
前幾日同朋友泥呢邊支持黃色小店呢間舖頭真係幾靚,店舖雖小,但係門口都有櫈可以坐下,入到去我都有見都有啲手足可以拎嘅茶包,都見到入面有書可以睇我叫左個A2豐盛朝日個蛋好滑,又有好大pat黑松露,個麵包都係即刻整,所以好脆,其他嘢都好新鮮,係入面我覺得最驚喜嘅係個日本牛肉薯餅,好脆,食落去感覺似係薯蓉加牛肉粒,好好食咖我另外兩個朋友就叫左意粉🍝我覺得呢間鋪頭最值得讚賞嘅事,叫野飲嘅話,係有環保嘅飲管
前幾日同朋友泥呢邊支持黃色小店
我叫左個A2豐盛朝日

我另外兩個朋友就叫左意粉🍝
我覺得呢間鋪頭最值得讚賞嘅事,叫野飲嘅話,係有環保嘅飲管
2019-11-07 1059 浏览
🔎悠 Leisure cafe (元朗)📍元朗鳯攸北街9A昌威大廈28號地舖-搵食要認住米豬連🐷👍🏻 #黃店系列 好耐之前都有食過呢間嘅All day breakfast,都覺得幾好味 依家知道佢係黃店就更加要再黎食過啦🔹豐盛朝日 $118(黑松露炒滑蛋,香草腸,日本牛肉薯餅,挪威煙三文魚,香草包,焗豆,原隻大啡菇沙律)全部都幾好味,炒蛋夠滑,薯餅外脆內軟,香草包幾特別 要襯熱食,啡菇好多汁好juicy,沙律都幾清新🔸凍美式咖啡 $25(跟餐飲品半價)其實除左All day之外 Lunch仲會有意粉 價錢仲幾實惠 下次一於試下意粉💬應該係轉左餐牌無耐 我好掛住之前食嘅牛角包 依家嘅份量太多 可以改改就更好#食在元朗#90sfoodieshare_元朗#黃店#黃色經濟圈#元朗黃店
🔎悠 Leisure cafe (元朗)
📍元朗鳯攸北街9A昌威大廈28號地舖
搵食要認住米豬連🐷👍🏻 #黃店系列

🔹豐盛朝日 $118

🔸凍美式咖啡 $25(跟餐飲品半價)

2019-10-25 845 浏览
早排放lunch行過yoho mall打開手機睇下有咩小店可以入去Hea一個下午,比我搵到尼間cafe!由於位置好格攝,我都花左少少時間先搵到。佢係馬路旁邊,平時行過都唔為意有間咁正既cafe.一入到餐廳,見到餐廳雖然細,但台與台之間距離好夠。裝飾簡約,但入面有個帳幕,有好多燈,打卡一流。佢有足夠既私人空間。職員好nice,介紹完今日既menu ,完全唔催唔趕。入面食野既客人都100% 香港人。我叫左杯咖啡同All day breakfast, 坐左成個下午,聽下音樂寫下野。 同街外忙碌既人對比,仿如一個悠閑的小綠洲。好似入左時間洞咁,完全唔知自己坐左幾耐。如果想有一個悠閑既下午,不仿考慮一下尼間cafe!
如果想有一個悠閑既下午,不仿考慮一下尼間cafe!
午餐
  • All Day Breakfast
豐盛朝日all day breakfast $118支持良心小店!💪🏻💪🏻 9月黎食的~ 黑松露炒滑蛋 薯餅薯蓉都非常正😋 最好食係果兩件牛角包 香噴噴超酥軟😍 pancake就麻麻地 比較乾硬~ 但整體食物同環境感覺都不錯
豐盛朝日all day breakfast $118

2019-10-02 435 浏览
對於元朗人黎講,要揾好野食又要將就朋友,出走九龍港島已成習慣,都唔好意思要朋友黎元朗。難得假日,都想留喺元朗hea下,於是一早前來體驗元朗人的悠閒早餐,這間西式cafe早上提供好幾款早餐,說到西式早餐,點All day breakfast 🍳是常識吧! 這個平民版all day breakfast 可說是份量剛好,有火腿,炒蛋,茄汁豆,薯蓉,多士和沙律菜,可能你會覺得少了英式香腸,但其實份量已是足夠,而且這是平民版,價錢已是十份親民呢!煙三文魚意粉想不到有點辣,意粉彈牙,對於早餐來說,稍微少點辣就好了

煙三文魚意粉

想不到有點辣,意粉彈牙,對於早餐來說,稍微少點辣就好了