2006-02-17 10 浏览
I came here to try their cheese fondue, however it wasnt really the authentic fondue. I could taste the cheese fondue had been formulated by cheese, milk which made it unorginal and watery.The dippers were also a strange choice, especially the shiitake mushroom which is asian...so frankly I find it quite strange dipping that mushroom in the cheese. Also the meats were raw too.

2006-01-09 10 浏览
小妹去過的意粉屋多不勝數,但以這間的招呼最好!我們三人一踏進門口,立即就有侍應接待,安排好坐位後,那位侍應小姐還細心地推薦是日精選給我們,說什麼口感特別,最受歡迎菜式等等.又問我們叫的三個餐是否share來食,主動地遞上一套公叉公匙,又頻頻斟水,招呼主動,服務態度又誠懇,真是抵讚!雖然我們所點的三個套餐都味道一般,但殷勤的服務已足夠彌補它的缺點呢!
小妹去過的意粉屋多不勝數,但以這間的招呼最好!

2005-12-19 23 浏览
前幾晚同fd3個人去食,叫左焗蟹肉意粉、肉醬意粉同3文魚pizza,其實都冇乜特別野要彈同讚,因為食得意粉屋都係貪佢夠哂穩陣je,唯一可以講下就係食過咁多次佢d意粉真係未失手過~希望可以keep到la
2005-08-21 11 浏览
約了朋友食tea, 見好耐冇食過意粉屋d tea,咪試下lor我地叫了2個茶餐+1個小食,酥皮湯餐要吞拿魚長通粉$48,1個芝士焗野菌年糕$38,1個小食芝士焗茄子$29,另外跟餐杯drink+$11轉特色野飲酥皮湯:好味過大家樂吞拿魚長通粉:呢個都唔錯芝士焗野菌年糕:好味道芝士焗茄子:都唔錯,不過如果d茄子再多d芝士會更好

酥皮湯:好味過大家樂
吞拿魚長通粉:呢個都唔錯
芝士焗野菌年糕:好味道
芝士焗茄子:都唔錯,不過如果d茄子再多d芝士會更好

2005-08-16 15 浏览
食物水準ok, 一如過往, 平穩無咩surprise.不過服務態度值得一讚,話說早幾個月前我去既時候,佢地個toilet裝修緊, 只得一格可以用,當我去到toilet門口發覺有人用緊後,就返咗埋位啦...無耐就有個類似captain既人,拿住key走埋我張枱度話我知, 依家有位啦小姐...仲要個時佢地都幾忙下架,所以我覺得佢地都幾細心~
食物水準ok, 一如過往, 平穩無咩surprise.
不過服務態度值得一讚,
話說早幾個月前我去既時候,
佢地個toilet裝修緊, 只得一格可以用,
當我去到toilet門口發覺有人用緊後,
就返咗埋位啦...
無耐就有個類似captain既人,
拿住key走埋我張枱度話我知, 依家有位啦小姐...
仲要個時佢地都幾忙下架,
所以我覺得佢地都幾細心~
2005-07-23 0 浏览
第一次去海防道呢間,上去,發現好鬼細間,waitress姐姐安排左張抬仔俾我地,同隔離2張抬好痴埋,好迫咁,左邊張抬係4個女仔,右邊張抬係2個師奶.抬同抬之間一個人都難攝囉~~真係隔離抬傾緊咩我地都聽到哂~我地order左二人lunch,salad+pizza+2個soup+2杯drinks啦~~salad都幾大份,幾好味,煙三文魚,同埋d醬都幾好,幾新鮮啦d野!!pizza就幾好味既不嬲都覺得,不過如果再多d cheese就仲正,哈哈!!同埋如果整返厚d就仲好!!不過有個問題就係d pizza特別快凍,已經唔係第一次有咁既情況!至於湯都係一般湯啦,野飲就真係差d,次次飲唔同既都有一個感覺,咁難飲既?!~d waiter哥哥無乜禮貌囉,waitress姐姐就好d,但都唔算太好!!隔離抬4個女仔仲坐緊係度,佢已經迅速擺個多謝惠顧既牌係度,真搞笑!!多謝惠顧後面就寫住reserved既~~
2005-07-22 3 浏览
d野食真係好好味呀!!!!!!!!!!!!我俾90分!!!叫左一個薄餅,細過Pizza Hut果d,但係好食好多!!! 好有cheese 味,有種好難形容ge感覺呀~~~另外叫左拿破崙意粉,我平時唔係咁鍾意食茄味,今次都覺得好好味呀!!!仲叫左一個有芝士焗ge粉,真係好好好好好味!!!!!鍾意食cheese ge朋友仔... 記住去食有cheese ge野食,真係好好好美味~~~仲有叫左一個三文魚蟹子炒飯... 呢個就普通啦,唔見得好好味,都唔係差,算唔錯啦~~~~~不過我就覺得Spaghetti House d位太close,聽到晒隔離講野囉~~ 呢方面就有待改善!!*
d野食真係好好味呀!!!!!!!!!!!!
我俾90分!!!

仲叫左一個有芝士焗ge粉,真係好好好好好味!!!!!

2005-02-03 3 浏览
昨晚去了意粉屋,試了其新套餐。這個二人套餐沒有湯,但有一個頭盆,選了煙鴨胸伴五色菜絲,有7、8塊左右,都幾大塊,五色菜絲有紅黃椒、溫室豆苗等,捲埋一齊吃,味道幾夾,不過附設的黑醋汁就麻麻,所以我沒有釀汁吃。三文魚龍蝦湯扁意粉﹐用了溝淡了的龍蝦湯作湯底,很鮮甜,扁意粉很滑,整體很正。至於海鮮批,是很薄的批,邊脆底軟,不過它用上了很多海鮮醬,我不太喜歡這種味,不過我朋友就好buy。另附兩杯餐飲,價錢198。這個餐整體都很好,唯吃完之後不太飽肚,所以吃完之後另外要多一客蕀蓉包才行。
昨晚去了意粉屋,試了其新套餐。
另附兩杯餐飲,價錢198。
2004-07-06 0 浏览
昨日同fd食tea, 叫左兩個set:三文魚蘋果沙律- 魚新鮮, 重有好多蟹子, 除左蘋果同螺絲粉, 重有d蜜桃, 如果多d料就好d了酥皮湯set - 配左肉丸意粉, 肉丸好大粒, 意粉保持水準, 個湯個酥皮真係見倒都唔開胃, 焗到係totally係白色, 係平的, 攪錯~
昨日同fd食tea, 叫左兩個set:
2004-07-03 9 浏览
你講意粉屋停電我仲以為你話機場添!尖沙咀好地地, 點解會停電呀?
你講意粉屋停電
我仲以為你話機場添!
尖沙咀好地地, 點解會停電呀?
2004-07-03 0 浏览
估唔到第一次寫o係度食評, 主要唔係寫d野有幾好食,而係講今晚同幾個朋友去食飯, 食左一半竟然停電, 全間舖黑晒, 30幾度冇冷氣都冇人話走, 佢地之後仲派蠟燭俾每一檯客, 好似好浪漫咁, 好彩都係停左5分鐘就有番電。講番餐飯我地食兩個二人餐, 整體水準一般, 係個牛油果pizza真係成片一大塊牛油果放o係pizza, 麻麻地。
2004-06-17 5 浏览
自從有次去過食芝士火煱之後,都對哩間嘢無乜好咁,$200 覺得唔多值,份量好少,食咗好以無食咁,相隔咁耐,近日又同朋友叫去叫咗個溫情套餐B (兩位用) 1)鮮帶子野菌湯: 味道同顏色十足十金寶湯2)蝦中蝦野菜薯茸龍蝦汁: 一碟有四隻,裏面隻蝦就好爽口,但係出面啲菜溶比較多油3)白汁雞肉扁意粉: 啲汁除咗有芝士外,其餘同啲湯無咩分別,雞肉幾滑,可能最後凍咗,見到油還油,芝士還芝士咁....好油其實三個人都可以食到哩個set,因為好"溜"吓....
1)鮮帶子野菌湯: 味道同顏色十足十金寶湯
其實三個人都可以食到哩個set,因為好"溜"吓....
2004-04-07 13 浏览
佢o既下午茶餐真係少左好多選擇呀!!!我上次本想去食tea,見到咁少選擇,結果都無食到!
2004-04-07 0 浏览
意粉屋cut左好多好好食既下午茶, 好失望...南方炸雞翼- 好油, pizza hut好食d芝士焗茄子- 幾有芝士味, 份量唔少焗到焦焦地, 好呀炸洋蔥圈- 炸得鬆化, 唔油膩香蒜田螺焗薯茸- 薯茸上面脆脆地田螺唔新鮮大蝦鮮果沙律- 似蝦仁多d...d生果唔暖的食落口感好怪...最怕唔凍唔熱既生果.Ravioli - 永遠都係自己食哂半打, 因為好好食, 個sauce一流又足料,美式肉醬意粉- 同一集團, 比起大記, 大記就差得多了焗蝦、蟹芝士意粉- 好重芝士, 好多蝦同蟹, 推介!拿破崙意粉- 普通左d 係個意粉出色煙三文魚薄餅- 次次食都好新鮮, 件件批都有一大塊三文魚, 推介!
意粉屋cut左好多好好食既下午茶, 好失望...
南方炸雞翼- 好油, pizza hut好食d
芝士焗茄子- 幾有芝士味, 份量唔少焗到焦焦地, 好呀
炸洋蔥圈- 炸得鬆化, 唔油膩
香蒜田螺焗薯茸- 薯茸上面脆脆地田螺唔新鮮
美式肉醬意粉- 同一集團, 比起大記, 大記就差得多了
焗蝦、蟹芝士意粉- 好重芝士, 好多蝦同蟹, 推介!
拿破崙意粉- 普通左d 係個意粉出色
2004-02-14 5 浏览
今晚同男友0係呢間意粉屋食,我地7點到,等左都一陣先有位,好彩岩岩有非吸煙區0既位,唔係唔跳等几耐~今晚只可叫情人節套餐,佢有3款揀,我地揀左A餐,368蚊,有2客lobster soup/2個小lobster沙律,一個lobster扁意粉同叫左個忌廉汁海鮮墨魚飯,另加2杯飲品.2月14號黎食,368我覺得都ok,而且0野食都唔錯.另外我加10蚊要0左件cheese cake,好味呢~我有九折卡,叫咁多野,男友埋單都係378,好抵呀!!不過真係好多人食,一路都好多人等位,我同男友都唔敢食太耐....