2019-11-14 280 浏览
好耐之前係同一個位買過格仔餅,但態度極差。今日去到,開左新嘅鋪頭賣格仔餅,但好似同之前係同一間黎,只係轉左個名。想食所以又買左個試下。可惜食物質素一樣好差,餅底唔脆,又唔熱。店員態度極差,無下次!!!!!
紫菜肉鬆格仔餅
2019-10-31
2019-10-02 377 浏览
同班friend係葵街行行下街想買杯野飲,見到呢間新開既台式飲品好盞鬼,叫自己做「我是珍奶狗」,個名好搞笑🤣。於是就吸引左我地停低諗飲咩喇🤤🤤,佢地有好多飲品揀: 珍奶、酸奶、水果茶、沙冰、冷泡茶等等👀👀,真係選擇困難症上身。-1⃣芋泥芋圓鮮牛乳💰28賣相睇落不錯,有唔少芋泥同芋圓,要比心機搞混再飲。飲落口,芋泥味係有既,牛奶偏清淡,芋圓就正正常常。-2⃣阿華田波波冰 💰 35阿華田+奶蓋+珍珠!呢個味道幾新鮮,奶蓋上面有都有阿華田粉,不過個人覺得奶蓋比例相對少,好快就飲哂同埋融係杯野入面。味道清清地,平衡番珍珠同奶蓋肥膩感。-3⃣牛油果波霸厚鮮奶 💰38朋友好貪心咁嗌左呢個,入面有牛油果、鮮奶🥛、黑糖珍珠和芝士奶蓋👀。口感層次係有既,珍珠嚼勁十足!不過我自己覺得有牛油果就怪怪的,但朋友就飲得好滋味🤣。
1⃣芋泥芋圓鮮牛乳💰28
2⃣阿華田波波冰 💰 35
3⃣牛油果波霸厚鮮奶 💰38
2019-09-25 328 浏览
葵涌廣場有咁多美食同咁多手調飲品,呢間我是珍奶狗仲要係正老虎堂對面,真係相當有膽識,所以我都要表現一下我既膽識,試一試佢支持下佢個logo燈牌真係又靚又搶鏡,仲有好同系列卑大家選擇,好似波霸系列,酸奶系列,果茶系列,沙冰系列等等,話明珍奶狗本應試佢既波霸系列,但突然好想飲酸奶,所以叫左杯超級OREO酸奶我點了微糖,少冰,酸奶既甜度岩岩好,微酸,配埋好邪惡既OREO碎,口感味道都相當夾,真係好好飲,越啜越上癮,飲完真係好飽肚,好實在,好滿足!

2019-09-15 259 浏览
呢間台式飲品店真係冇改錯名!將珍珠奶茶演繹得出神入化,有勁多不同款式嘅珍奶!🥑牛油果波霸厚鮮奶 ($38)估唔到牛油果都可以配上黑糖珍珠呀!真係超有新鮮感呢😍成杯飲品幾有層次...牛油果蓉面頭係厚厚嘅芝士奶蓋🧀而底層就係黑糖珍珠中間嘅黑糖掛杯部分,仲幾有美感添📸飲落有牛油果香味嘅同時,又飲到黑糖甜味!兩者夾埋又唔會太有違和感...鍾意食牛油果嘅朋友仔,可以一試呀!⭕️珍珠又大又圓渾,質感挺身,嚼勁十足!如果質感軟糯d,會更好呀!🥤阿華田波波冰($35)阿華田+奶蓋+珍珠組合非常豐富!奶蓋面頭加有阿華田粉,令阿華田味更濃喔!🍑桃膠蜜桃茶($28)桃膠健康又美顏✨女生就最啱飲喇!望落桃膠份量好似唔係好多...但每啖都會飲到d有桃膠喔👍🏻配上蜜桃茶,夠哂香甜🤤
呢間台式飲品店真係冇改錯名!
將珍珠奶茶演繹得出神入化,有勁多不同款式嘅珍奶!

🥑牛油果波霸厚鮮奶 ($38)
估唔到牛油果都可以配上黑糖珍珠呀!
真係超有新鮮感呢😍
成杯飲品幾有層次...
牛油果蓉面頭係厚厚嘅芝士奶蓋🧀
而底層就係黑糖珍珠
中間嘅黑糖掛杯部分,仲幾有美感添📸
飲落有牛油果香味嘅同時,又飲到黑糖甜味!
兩者夾埋又唔會太有違和感...
鍾意食牛油果嘅朋友仔,可以一試呀!⭕️
珍珠又大又圓渾,質感挺身,嚼勁十足!
如果質感軟糯d,會更好呀!

🥤阿華田波波冰($35)
阿華田+奶蓋+珍珠
組合非常豐富!
奶蓋面頭加有阿華田粉,令阿華田味更濃喔!

🍑桃膠蜜桃茶($28)
桃膠健康又美顏✨
女生就最啱飲喇!
望落桃膠份量好似唔係好多...
但每啖都會飲到d有桃膠喔👍🏻
配上蜜桃茶,夠哂香甜🤤
2019-09-11 242 浏览
葵涌廣場內茶飲店之多,十隻手指都數不完。競爭如此激烈,一定要想盡辦法在場內生存下去。這間「我是珍奶狗」,光是店名已蠻有gimmick,先聲奪人。玩味的店名,成功令路過的筆者停下腳步。這杯拿上手時可以感受到杯底珍珠的溫熱。黑糖味非常濃郁,起初有一點過甜之感,但後來和鮮奶拌勻後就改善了。珍珠口感好煙韌,加了黑糖的甜香更美味。鮮奶又加了一些Oreo餅乾碎,令味道更香口。阿華田粉絲可以一試,整杯就是完全的阿華田味道。波波冰上有一層厚厚奶蓋,不過感覺和阿華田味道不太搭。珍珠口感同樣甚煙韌,但因為阿華田味道本身濃郁,以致珍珠顯得味淡。反而奶蓋上加了阿華田的粉末,令飲品口感層次豐富了。開店之初曾嚐過Oreo酸奶,當時感覺有點稀,今次二度再訪,想不到質素有所提升。酸奶質感變得稠身,甜度適中。因為是芒果口味,入口帶有一點酸也順道減低了出現過甜的機會率。芒果香挺重的。
。這間「我是珍奶狗」,光是店名已蠻有gimmick
,先聲奪人。

玩味的店名,成功令路過的筆者停下腳步。
琥珀波霸Oreo鮮奶

這杯拿上手時可以感受到杯底珍珠的溫熱。

珍珠口感好煙韌

阿華田波波冰

阿華田粉絲可以一試,整杯就是完全的阿華田味道。

波波冰上有一層厚厚奶蓋,不過感覺和阿華田味道不太搭。

超級芒果酸奶

2019-09-10
琥珀波霸Oreo鮮奶
超級芒果酸奶
  • 阿華田波波冰
2019-09-10 142 浏览
今日喺葵廣行街,見到呢間奶茶舖嘅名幾得意,一於試吓!呢度嘅飲品款式五花八門,我地揀咗三杯嘢飲😚😚1️⃣琥珀波霸Oreo鮮奶$28 呢杯嘢飲外型超討好!杯上嘅虎紋漸層好靚好吸引😚雖然冇得揀甜度,但飲落唔會太甜喎!一個人飲晒絕對冇問題!佢嘅珍珠都幾Q彈,鮮奶夠香,唔錯❤️😊2️⃣芋泥芋圓鮮牛乳$28 半糖半冰胃食嘅你可以揀呢一杯,佢裏面有多色芋圓😋份量唔少,幾有咬口,仲有甜甜地嘅芋泥,成杯嘢飲飲落有陣陣嘅芋頭味,鍾意芋頭嘅你要試吓😝3️⃣桃膠厚鮮奶$28 半糖半冰 第一次見呢款飲品!係養生系列啊🤩桃膠係高纖食材,仲可以美顏!桃膠幾大粒下!口感都幾爽滑,厚鮮奶果然奶味十足!杯嘢飲真係好健康😝呢度仲有好多款式嘅台式飲品,下次要試埋芝士系列先得😘
今日喺葵廣行街,見到呢間奶茶舖嘅名幾得意,一於試吓!
呢度嘅飲品款式五花八門,我地揀咗三杯嘢飲😚😚

1️⃣琥珀波霸Oreo鮮奶$28

2️⃣芋泥芋圓鮮牛乳$28 半糖半冰

3️⃣桃膠厚鮮奶$28 半糖半冰
呢度仲有好多款式嘅台式飲品,下次要試埋芝士系列先得😘
2019-09-10
2019-09-09 110 浏览
珍珠奶茶你喜歡飲嗎? 最近有家店鋪名字挻特別叫做《我是珍奶狗》 珍珠奶茶已經很多人飲過這次去到小店 與朋友買了三杯飲品解渴🤤🤤·天使芝芝草莓 HKD$38 芝士奶蓋不太咸 草莓挻新鮮 味道酸酸甜甜挻解渴淡淡的粉紅色飲品 用來拍照打卡真的不錯呢~·手作百香鳳梨 HKD$32 鳳梨被做到細細粒 令我們容易食到果肉挻有咬感兩款水果也是酸酸甜甜😋 目測有很多果肉❤飲的時候也不時吸到果肉 味道不會太假也不太甜·芝芝紅烏龍 HKD$28 烏龍茶我很喜歡飲 所以要點來試試 走了芝士奶蓋因為想飲到紅烏龍茶的原味道 不會感到苦澀🤤我點的是微糖版本 果然沒太甜挻好的感覺呢~我們拍照片的時候 店員還甜心地借比卡超給我們與松鼠妹妹一起拍照片 挻可愛的感覺🥳🥳🥳🥳店裡有一個招牌打卡位 顏色很吸引用來拍照挻好

珍珠奶茶你喜歡飲嗎? 最近有家店鋪名字挻特別
叫做《我是珍奶狗》 珍珠奶茶已經很多人飲過
這次去到小店 與朋友買了三杯飲品解渴🤤🤤

·天使芝芝草莓 HKD$38

芝士奶蓋不太咸 草莓挻新鮮 味道酸酸甜甜挻解渴
淡淡的粉紅色飲品 用來拍照打卡真的不錯呢~

·手作百香鳳梨 HKD$32

鳳梨被做到細細粒 令我們容易食到果肉挻有咬感
兩款水果也是酸酸甜甜😋 目測有很多果肉❤
飲的時候也不時吸到果肉 味道不會太假也不太甜

·芝芝紅烏龍 HKD$28

烏龍茶我很喜歡飲 所以要點來試試 走了芝士奶蓋
因為想飲到紅烏龍茶的原味道 不會感到苦澀🤤
我點的是微糖版本 果然沒太甜挻好的感覺呢~

我們拍照片的時候 店員還甜心地借比卡超給我們
與松鼠妹妹一起拍照片 挻可愛的感覺🥳🥳🥳🥳
店裡有一個招牌打卡位 顏色很吸引用來拍照挻好

2019-09-08
最近葵廣新開了這間我是珍奶狗,fb好幾個page都有介紹,似乎有好多唔同款既飲品—酸奶、芝士奶蓋、芋泥鮮奶,簡直將各大手搖飲品店既「名物」集於一身,今日經過,即管一試。睇介紹話芋泥鮮奶、牛油果鮮奶等都很足料,用新鮮芋頭打成泥,作為芋頭怪,當然要一試。芋泥芋圓鮮奶 $28賣相似乎不錯,有芋泥、芋圓也不少。喝一口,嗯..鮮奶就是我們平常買到家庭裝鮮奶的味道,而芋泥偏乾身,即使攪拌幾次也有點難與鮮奶混合到,芋圓算正常。比起喜x那杯芋泥產品每口都有芋頭味道和粒粒小芋頭那份滿足,這杯的質素實在有點差距🙈..或者下次試試其他系列看看吧。

芋泥芋圓鮮奶 $28

2019-07-11
2019-07-06 245 浏览
睇到網上推薦,覺得好似頗吸引,於是特登過黎葵廣一試。葵廣一向都好多飲品選擇,心諗應該都唔差得去邊。叫左少冰的鋪頭推薦的芝芝四季春,茶味一般,芝士唔夠重身,未飲到已經散曬,飲唔出任何芝士感覺。朋友叫左超級百香酸奶,口感似雀巢yogurt 溝稀之後咁,唔夠酸,28蚊杯對比起葵廣其他飲品選擇黎講,實在性價比極低,大概係中杯size但其他鋪頭已經係大杯,唯一好處係因為無咩人所以好快就有,但係有其他更好選擇下,唔會再試。
芝芝四季春