2024-11-27 0 浏览
上月中我到店諗住買杯珍珠奶茶,當我俾錢既時侯話想用八達通,但係佢哋就話有無現金或者支付寶,我當時無攞現金,支付寶亦都唔夠錢,只有八達通,於是我再三向佢哋提出使用八達通既要求,而佢哋仍然係度敷衍我。我係11月14號再諗住去買野飲,同樣想用八達通俾錢,依然被拒絕,依然都問有無現金/支付寶。到星期六我叫朋友喺樓下幫手買杯野飲上黎,我朋友都係比八達通但係今次功夫茶冇拒絕佢用八達通,直接比佢嘟。到今日我又去買,我又遇返之前嘅狀況又係唔俾用八達通。其實係咩事?點解星期六就用到,但好似星期一至五就唔俾用⋯⋯搞到體驗勁差⋯⋯

2024-02-25 103 浏览
之前已經唔止一次試過手作功夫茶幾乎每一次都唔會令人失望,今次經過見到又試多咗一間分店買咗杯鐵觀音拿鐵少甜咁大杯都只係$30真係抵到爛佢仲要抵得嚟真係好飲🥰🥰手作功夫茶已列入我愛店🤣🤣🤣💕
之前已經唔止一次試過手作功夫茶
幾乎每一次都唔會令人失望,今次經過見到又試多咗一間分店

買咗杯鐵觀音拿鐵少甜
咁大杯都只係$30真係抵到爛
佢仲要抵得嚟真係好飲🥰🥰

手作功夫茶已列入我愛店🤣🤣🤣💕
外卖自取
2024-01-29 109 浏览
我最近發現了一間的台式飲品店「功夫」,主打各式茶類及水果味飲品。店面不大但擺設簡潔明亮,看起來很有年輕人的感覺。進店試點了台式銷量長紅的「珍珠奶茶」。奶茶色澤濃郁,加入了適量糖漿使口感甜中帶順滑。喝起來清新爽脆,奶香溢出。最讓我驚嘆的在於它的珍珠,每顆珍珠都圓潤肉啫,咬下去Q彈Q彈的,完全不黏牙。再配上粒粒Q彈的珍珠帶來的饜人嚼勁,簡直就是飲品中的美味佳作。 整體來說,「功夫」的台式奶茶口感順潤細膩,完全值得一試。即使價格標準,但以它的高品質完成度,我覺得也算合理。在這裡品嘗台式飲品,相信對許多人來說都是一趟溫馨的回憶之旅。

2024-01-29
$26 (宵夜)
2023-07-10 181 浏览
百香果QQ真係好正,酸酸甜甜,加埋珍珠,椰果,只收$27,茶味濃,簡直超級大愛!但係叫完少冰少甜,第二日起身磅重,依舊係肥了🤣我覺得Kungfu茶除了百香果QQ,珍珠鮮奶都超正,還有水果茶!
2023-07-09 74 浏览
我知錫蘭紅茶奶茶貴過錫蘭紅茶,不過今次已經係第五次整錯俾我。人又返左屋企天氣熱到咁真係唔想走落樓去換,下次可唔可以認真啲睇下客人係唔係要純茶☹️下下都係咁其實幾難頂

2023-07-09
10 分钟 (外卖自取)
2023-01-01 223 浏览
我住大窩口附近,都成日買呢間,試過兩次叫無糖又加左糖,我係屋企攞杯野衝番去店度換,但店員好好換俾我,只係浪費時間又走番去換。跟住今日去買鐵觀音拿鐵,我係叫左熱同無糖,今次真係無糖,但俾左杯凍,我話我叫左熱,收銀答:你無講woo,出左無得換啦。然後無理我,一幅要就要唔要就罷的樣子。我睇番張單上面無寫熱/凍,我記起平時買熱會有個熱字,佢張單只打鐵觀音拿鐵即係凍,只可以怪自己唔小心無睇張單。其實會否佢店内音樂太大聲?會唔會佢關細d 咁客ge order佢可以聽清楚d?同埋店員態度令人不舒服。
2022-12-28 145 浏览
叫2杯野飲要要等40分鐘???事緣我喺OpenRice落單叫咗兩杯野飲15分鐘之後apps顯示可取餐我就行去攞去到話未拎得,咁就唯有等!五分鐘十分鐘過去都未得!要企係度等咁耐咁我洗乜預先落單?未搞掂點解又顯示可取餐?我眼見勁多單,職員自己都好混亂,有foodpanda 自取客都等到枯燥,明明沖好擺係旁邊職員又話未搞掂!結果要客人白等!最後我企喺度等咗25分鐘先有得拎!希望貴公司可以改善下呢個問題!!
叫2杯野飲要要等40分鐘???
事緣我喺OpenRice落單叫咗兩杯野飲
15分鐘之後apps顯示可取餐我就行去攞
去到話未拎得,咁就唯有等!
2022-12-22
2021-04-28 662 浏览
呢間台灣珍珠奶茶店係我家附近,佢係珍珠軟軟的,好好咬口,而且黑糖很夠,不會過甜,加上鮮奶,飲落好飽,天氣一冷一濕,必買,暖入心,可以媲美天仁茗茶,哈哈哈哈😂!
2021-04-27 308 浏览
經過功夫茶 ,成日都見到好多人排隊,又見到出左新茶就試下啦!大約等左十分鐘就有得拎!伯爵珍珠奶茶 叫左一杯凍一杯熱!淡淡既伯爵茶味,略厭唔夠香!珍珠正常,彈牙!如果茶味更濃就好👍🏽
經過功夫茶 ,成日都見到好多人排隊,
又見到出左新茶就試下啦!
大約等左十分鐘就有得拎!
伯爵珍珠奶茶 叫左一杯凍一杯熱!

淡淡既伯爵茶味,略厭唔夠香!
珍珠正常,彈牙!如果茶味更濃就好👍🏽

2021-04-07
下午茶
2020-12-03 594 浏览
雖然唔知點解會開係呢個位Check咗之後發現係連鎖店💛⭐️試左佢 鐵觀音珍珠奶茶 hkd25 好抵茶味算濃 而珍珠本身有甜味可以走甜或少甜都okayy罪惡就冇咁重👻
雖然唔知點解會開係呢個位
Check咗之後發現係連鎖店💛⭐️