2024-11-15 687 浏览
國內川渝菜年輕品牌「撒冒」進駐奧海城,晚市推出無限時串燒放題,每位$168就可以任食超過30款串燒及涼拌小菜,今日就同朋友過嚟試吓!任食時段內客人可以任意追加五花肉、羊肉、鴨胗、掌中寶、魷魚、雞腳筋等。串燒之外,還可以點選多款川式惹味小菜如金銀豬肝、川燒牛腩、鍋粑土豆等。每一口讓各位滿載最正宗的川式麻辣味道,用味蕾細嚐、感受麻辣鮮香的川渝風味!餐廳設有室內和室外座位,環境簡潔清幽。店內設有冰粉自助區,可以按自己喜好添加配料包括紅糖汁、葡萄乾、桃膠、薄荷葉等多達12款配料任君配搭。所有串燒和食物都係即叫即做。串燒每款落單一次已經有10串,叫咗幾款上枱顏色七彩繽紛好吸引。雞肉、廣式小香腸、魷魚須、五花肉、黑椒香豬、玉米小串,所有串燒食物都係小塊串成,即叫即燒,加上各類調味料,一口一塊,有口感又惹味。小食:黃豆豬蹄:豬蹄Q彈夠林滑,而且仲好入味。小酥肉:色澤金黃的小酥肉. 炸好要趁熱食,酥酥脆脆好香口,送啤酒一流!虎皮鳳爪:鳳爪先炸後鹵,肉厚飽滿,口感軟糯Q彈,一口咬下輕鬆脫骨,味道鮮香。麻辣鍋巴土豆:土豆外面焦焦脆脆,內𥚃綿綿鬆鬆,口感非常豐富!冰粉爽滑,加上桃膠和紅糖漿,除咗可味道甜美更

餐廳設有室內和室外座位,環境簡潔清幽。

所有串燒和食物都係即叫即做。

小食:
黃豆豬蹄:豬蹄Q彈夠林滑,而且仲好入味。

冰粉爽滑,加上桃膠和紅糖漿,除咗可味道甜美更可以解辣。
3天前 0 浏览
$168/90mins 限時任食,好滿足呀。好多款式揀,任食任點,即叫即烤。雞翼尖好脆,上面既辣椒粉同孜然粉好香,配合變得好惹味羊肉串有瘦有肥,重羊味但唔膻,香料同羊肉好配合,遮蓋左膻味,得好香既羊脂同羊肉味。雞肉小串雞肉雖然切到好幼串係木簽上面,但正正係因為咁每日串串都烤得好香脆,而且上面仲佈滿香料。把把豬脆骨食到肉同豬軟骨,脆脆哋口感幾好玉米小串一粒粒串喺木簽上,然後攞去烤係由生粟米烤到變成硬脆嘅粟米粒再搽上燒烤醬料同埋香料好似食緊爆米花黑椒香豬串黑椒未唔算出,但豬肉肉質幾實,雖然都係同一種香料,但口感盡不相同麻辣鳳爪係用烏雞做嘅鳳爪,所以係黑色皮嘅,同埋已經去咗骨,味道係酸酸辣辣,好開胃紅油虎皮豬皮唔係一般炸到好似蜂巢狀嘅豬皮,而係厚厚嘅炸過嘅豬皮,口感相對煙靭配合蒜蓉同辣醬,好惹味麻辣豬蹄呢個辣到唔算好辣,唔係串燒香料嗰種辣。溫和嘅辣,豬皮煮到好腍,入口即溶麻辣鍋巴土豆外皮係有有糖漿包裹住,凍咗少少嘅時候外表嘅糖漿變脆左,形成咗一個脆皮入面嘅薯仔好腍好熱。外脆內軟。係其中一個encore菜
$168/90mins 限時任食,好滿足呀。
好多款式揀,任食任點,即叫即烤。

雞翼尖
好脆,上面既辣椒粉同孜然粉好香,配合變得好惹味

羊肉串

雞肉小串

把把豬脆骨
食到肉同豬軟骨,脆脆哋口感幾好

玉米小串
一粒粒串喺木簽上,然後攞去烤
係由生粟米烤到變成硬脆嘅粟米粒
再搽上燒烤醬料同埋香料
好似食緊爆米花

黑椒香豬串

麻辣鳳爪

紅油虎皮豬皮
配合蒜蓉同辣醬,好惹味

麻辣豬蹄
呢個辣到唔算好辣,唔係串燒香料嗰種辣。
溫和嘅辣,豬皮煮到好腍,入口即溶

麻辣鍋巴土豆
入面嘅薯仔好腍好熱。外脆內軟。
係其中一個encore菜
2024-11-22 0 浏览
黎開呢頭既話,又想食串串既話,呢間餐廳既地點真係好就腳,好方便!港鐵站一出,行完個商場,一落地下,就會見到餐廳入口。留意返串串放題係任食,但如果邊款食材冇貨,就冇得叫嫁喇~ 而冰粉同飲品就每位另外俾錢既。串串調味香濃,樣樣都有辣味,如果唔太食得辣,電話落完單,記得通知返店員,佢地會再通知廚房小辣。串串之外,佢地仲有粉面等選擇嫁。餐廳燈光明亮,有室內同室外座位,如果天氣涼涼地,坐係出面都幾chill。
2024-11-20 0 浏览
今日來到奧海城一間任食炸串小店,依間店舖係內地引入,佢都環境都好有風味😆所以味道都好正宗入到去環境細細,但十分乾淨😊有不同炸串可以選擇,而我就每一款都有試,每一款一嚟就10串,而且上菜迅速🍢最出色我認為是把把豬脆骨,每一寸都把軟骨燒得十分香以及脆👍🏻🍢另外仲有雞腳跟小串,亦是燒得十分香口,當中亦重複多次😆🍡小食方面包括麻辣鍋巴土豆,豬蹄,小酥肉等,每款調校成不同味道,亦都十分好味,而且新奇另外仲可以加幾蚊就可以任食冰粉,配料都非常多, 可以解辣解油膩。亦都有不同款式的茶包可以以任飲。😆整體嚟講依間任食串串餐廳,可以選擇一人$168任食,或者散叫其他菜式,菜式款式多,而且由內地引入,味道都好地道,唔使去咁遠都食到😊

🍢另外仲有雞腳跟小串,亦是燒得十分香口,當中亦重複多次😆

🍡小食方面

2024-11-20 0 浏览
係香港都食到成都特色川渝菜🌶️撒冒主打成都最具代表性的美食重慶小面和成都冒菜店內大部分配料由源頭直採抵港✅出品由來自重慶的師傅監修😎味道正宗今晚來左食串燒放題💰任食超過30款串燒及涼拌小菜我喜歡食👏🏻川燒牛腩炆到好入味!仲有麻辣豬手入口彈牙!串燒十串起!一啖一串~有五花肉、羊肉、廣式小香腸、玉米小串等等餐廳設有室內和室外座位👏🏻每次食川菜我會叫冰粉⭐️設有冰涼自助區,按自己喜好添加配料包括紅糖汁、葡萄乾、桃膠、薄荷葉等多達12款配料任君配搭。🌶️撒冒📍大角咀海泓道1號奧海城3期UG樓G28號舖 📍香港灣仔港灣道28號灣景中心大廈 1/F 3號#灣仔美食 #奧運美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #探店 #香港川菜 #香港好去處 #推薦食品 #川菜 #辣 #串串
係香港都食到成都特色川渝菜🌶️撒冒
主打成都最具代表性的美食重慶小面和成都冒菜
店內大部分配料由源頭直採抵港✅
出品由來自重慶的師傅監修😎味道正宗

今晚來左食串燒放題💰
任食超過30款串燒及涼拌小菜
我喜歡食👏🏻川燒牛腩炆到好入味!
仲有麻辣豬手入口彈牙!

串燒十串起!一啖一串~
有五花肉、羊肉、廣式小香腸、玉米小串等等
餐廳設有室內和室外座位👏🏻

每次食川菜我會叫冰粉⭐️

🌶️撒冒

There has been quite a number of new Chinese brand food chains over the last few years. Most of them are quite good. Not this one though.Ordered two dishes, one of which is the lamb skewers, which is allegedly this chain's speciality.I was quite excited until it arrived. The skewers were tiny. Ok, mom always say not to judge a book by its cover, perhaps it'll taste amazing. Unfortunately, nope. The first thing that caught my attention after biting onto it was it tasted as if it was processed mea

I was quite excited until it arrived. The skewers were tiny. Ok, mom always say not to judge a book by its cover, perhaps it'll taste amazing. Unfortunately, nope. The first thing that caught my attention after biting onto it was it tasted as if it was processed meat. There was little to no lamb scent nor flavor to it. The meat is also quite attached to the skewer stick and takes more effort to bite off in a clean way. For how thin and small each skewer is, while it does make me admire the skill involved in making, it does make me wonder how they were able to get the meat onto the skewer pick that way. Ironically and amusingly, the shop poster next to me prints "Small is better". 😂 The photo includes a pinky for scale.

Dumplings was fine. The chicken that comes with it has many small broken bones though. Meh.

Sorry, smaller is not better 😕

Disclaimer: The above review reflects the author's personal experience. While he strives to provide an honest assessment, individual experiences may vary. This feedback may not represent the views of all customers. Curious readers are encouraged to visit and form their own opinions.

2024-11-05
2024-11-04 750 浏览
串燒都有放題?!今日去撒冒Small吃串燒放題🍡🍢估唔到都有好多款串燒可以揀,除了串燒,仲有小食。基本上都好抵食,十串十串咁上感覺好正🤩串燒:🌟把把豬脆骨:因為有脆骨,所以好有咬口🌟羊肉小串:朋友比較喜歡吃羊,這個肉質不錯🌟雞腳筋小串:好有嚼口🌟廣式小香腸:有啲似臘腸,但不乾身、有油香,甜甜地🌟玉米小串:外層燒完後比較硬身,比較少有吃到這個質感🌟🌟🌟魷魚鬚串:這個特別推介,非常爽口彈牙👍🏻小食:🌟虎皮鳳瓜:甜甜地🌟冷吃兔:真係冷不防吃了兔肉😱食落和豬肉感覺差不多🌟黃豆豬蹄:好腍好味🌟麻辣鍋巴土豆:佢個外層好脆👍🏻🌟🌟🌟香滷牛肉:我自己好鍾意,非常入味仲有其他的不能盡數。幾鍾意佢細細碟細細串,可以試到不同款式又唔浪費。見隔離一枱4人放工來個串燒放題+飲生啤又幾好👍🏻

串燒:

🌟把把豬脆骨:因為有脆骨,所以好有咬口
🌟羊肉小串:朋友比較喜歡吃羊,這個肉質不錯
🌟雞腳筋小串:好有嚼口
🌟廣式小香腸:有啲似臘腸,但不乾身、有油香,甜甜地
🌟玉米小串:外層燒完後比較硬身,比較少有吃到這個質感
🌟🌟🌟魷魚鬚串:這個特別推介,非常爽口彈牙👍🏻

小食:
🌟虎皮鳳瓜:甜甜地
🌟冷吃兔:真係冷不防吃了兔肉😱食落和豬肉感覺差不多
🌟黃豆豬蹄:好腍好味
🌟麻辣鍋巴土豆:佢個外層好脆👍🏻
🌟🌟🌟香滷牛肉:我自己好鍾意,非常入味

2024-11-03 470 浏览
今日同老婆行大角咀,係奧海城發現到一間食串串既餐廳,竟然$168任食無限時,仲要係有30幾款選擇,即刻入去試下。間店唔算大,但勝在夠光猛,環境乾淨,當然食物質素都好重要,唔講咁多一次點晒咁多款試下,每款串串都係一次10串咁上,但放心,每一串都好細串😋以下就係試完大推既串串。粟米串串:真係手工野,一粒粟米一粒粟米🌽咁串,我粒粟米都好軟囉,今日佢哋自製嘅味粉,超好食。羊🐑肉小串:一d都唔騷,又唔會太肥。魷魚🦑須:每一串都係一條須,好爽口。炸蕃薯🍠:炸到外脆內軟,炸漿唔厚,但配佢地既泰式辣醬,估唔到咁夾,好新奇。太多選擇介紹唔晒,一定要親身黎試先知。唔好睇佢地每串都咁細串,食下食下都幾飽😋最後食埋佢地既冰粉解膩一流🥰Ps:佢地仲有室外坐位,依排天氣咁涼,坐室外食住串燒,飲埋啤酒🍻,一流👍

羊🐑肉小串:一d都唔騷,又唔會太肥。

魷魚🦑須:每一串都係一條須,好爽口。

太多選擇介紹唔晒,一定要親身黎試先知。
唔好睇佢地每串都咁細串,食下食下都幾飽😋

最後食埋佢地既冰粉解膩一流🥰

2024-10-29
-撒冒小面-📍旺角.見到奧海城三期出面開咗間新嘅冒菜餐廳,佢哋有提供串燒任食套餐,都只係$168 ,不過今日主要想食寬粉,所以就冇選擇到任食串燒。.烤五花肉串/10串 ($29)烤羊肉小串/10串 ($29)雖然每款串燒都好細份,但有成10串,價錢非常之抵。五花肉好薄身,燒到香脆可口。羊肉加上孜然調味,非常滋味。.粒粒香小食嘅選擇都非常多,試咗呢款粒粒香,肉質比較結實硬身,加上芝麻調味,感覺上好適合佐酒。.鹿茸菇雞湯抄手 ($68)湯底的鹿茸菇雞湯意想不到嘅濃厚,好香菇菌嘅味,而且一啲都唔油,仲好足料。抄手外皮夠薄夠滑,豬肉結實彈牙。.冒菜 ($68)選擇咗藤椒湯底配寬粉,湯底清新帶藤椒獨特的香味。Default選兩款配料,我哋揀咗鱸魚片及香鹵肥腸,分量都好多。魚片夠滑身,肥腸好豐盈,同寬粉都好夾。.自助解辣冰粉 ($9)一定要加點呢個自助冰粉,冰粉嘅配料選擇非常之多,個人最推介燕麥爆珠、麻糬及山楂,配埋黑糖醬同椰奶,超豐富,食一碗都已經回本。.
-撒冒小面-
📍旺角
烤五花肉串/10串 ($29)
烤羊肉小串/10串 ($29)
粒粒香
鹿茸菇雞湯抄手 ($68)
冒菜 ($68)
自助解辣冰粉 ($9)
2024-10-21 906 浏览
四川式串燒在香港的串燒文化中無疑帶來了一股不同的風味與香港常見的串燒相比四川串燒在選材和口味上都有著獨特的特色又濃味又一口小肉 宵夜黎講都唔錯一口一串的享受四川式串燒的肉類選擇豐富包括牛肉、豬肉、雞肉和羊肉每一串都經過精心調味,鮮香濃郁,特別適合搭配啤酒令人驚喜的係粟米串軟糯的口感與肉串搭配 都好match小菜的魅力除了串燒 四川的配菜更加豐富多樣川燒牛腩的味道濃郁,肉質軟嫩豬手則是另一道必試的小菜經過長時間的燉煮 皮膚滑膩,肉質彈牙真係估佢唔到😎😎

四川式串燒在香港的串燒文化中
無疑帶來了一股不同的風味
與香港常見的串燒相比
四川串燒在選材和口味上都有著獨特的特色
又濃味又一口小肉

宵夜黎講都唔錯

一口一串的享受

四川式串燒的肉類選擇豐富
包括牛肉、豬肉、雞肉和羊肉
每一串都經過精心調味,鮮香濃郁,特別適合搭配啤酒
令人驚喜的係粟米串

軟糯的口感與肉串搭配 都好match

小菜的魅力

除了串燒 四川的配菜更加豐富多樣
川燒牛腩的味道濃郁,肉質軟嫩
豬手則是另一道必試的小菜
經過長時間的燉煮
皮膚滑膩,肉質彈牙

真係估佢唔到😎😎
2024-10-19 776 浏览
來到奧海城3 期地下有好多唔同既餐廳,咁岩見到有間冒菜,就來試試口味。呢度有好多單點菜式,晚餐時段還主打任食烤串及涼菜放題,都係$168 一位。點左好多串串燒,有新疆小肉串,魷魚🦑須,泡椒牛味小串,雞腳筋小串,羊肉小串,這些都是10 串唯一份,好多串不同口味的一起吃,真的是爽爆了。另外小吃也很多款,點了麻辣鍋巴土豆🥔,金銀豬肝,這兩款是挺特別的。另外這裡的茶水是免費的,自己自助倒茶就可以了,或者➕$ 吃任食冰粉,作為甜品真的不錯喔
2024-09-28
2024-10-10 974 浏览
最近越來越多在中國大陸的食肆開分店開到香港,今晚便來到奧海城這間已串燒出名的食肆。串燒放題,款式有數十款,但都是薄薄的一串,非常容易進食,就算一次點數十吋,都很快便被消滅了。串燒的味道都不只是辣,有些味道層次豐富,有些軟腍可口有牛肉、豬肉、雞肉、和一些內臟,其中以新疆小肉串、五花肉串、泡椒牛味小串、雞肉小串,這些都非常惹味,而且又不會過辣,是吃串燒的必然選擇。小食方面,串燒牛腩軟腍可口,不知不覺追加了多次。這裏的串燒放題不包括飲品,如果想喝飲料另計,不過開水是免費的。

小食方面,串燒牛腩軟腍可口,不知不覺追加了多次。

2024-10-03 1069 浏览
餐廳位於奧海城3期 , 是一間主打重慶小面同成都冒菜既餐廳 , 餐廳有室內同戶外座位 , 感覺都幾CHILL而家餐廳做緊無限時任食烤串及涼菜放題 $168/位烤串一份為10串 , 每串既份量都係一口size , 食下食下就會唔覺食左好多串 , 每串都加左香料 , 味道又香又惹味烤黑椒小香豬烤把把鴨珍烤雞肉小串烤五花肉串烤魷魚小須烤新疆小肉串烤羊肉小串涼菜方面都有好多選擇 ,有冷吃牛肉、川燒牛腩、魷魚、鳳爪、鴨郡把等等 , 不過我地只係叫左麻辣魷魚鬚 , 都好辣好惹味飲品方面,餐廳提供各式茶包免費泡茶 , 其中包括有玄米茶和麥茶選擇 , 解渴又開胃。如果想飲汽水就需要另外收費,每罐$12見隔離枱好多人都叫左湯面食 , 我地都忍唔住叫左一碗鹿茸菇雞湯面自助解辣冰粉如想食甜品, 加$9就可以無限食冰粉, 配料多樣化,可以按自己喜好添加不同配料

而家餐廳做緊無限時任食烤串及涼菜放題 $168/位

烤新疆小肉串
烤羊肉小串

自助解辣冰粉
2024-09-26 936 浏览
為左令到自己有個Happy Monday 放工去食啲辣野刺激下自己既味雷於是黎左奧海城三期既撒冒小面🤭今日叫左呢個任食串燒套餐$148加1都有多款串燒同小食簡全部肉類加上調味料都真係好鬼惹味同友人一路吹水都一邊食左唔少😛個人認為最好食一定係薯仔本來已經係薯仔🥔控加埋佢做到外脆肉軟既效果真係會食到唔停得口架另外誠意推介絕對係豬手麻辣豬手最緊要係肉淋淋地:)✨ 撒冒小面 (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城3期地下G28號舖
為左令到自己有個Happy Monday

本來已經係薯仔🥔控

加埋佢做到外脆肉軟既效果
真係會食到唔停得口架

另外誠意推介絕對係豬手
麻辣豬手最緊要係肉淋淋地:)

✨ 撒冒小面 (大角咀)
大角咀海泓道1號奧海城3期地下G28號舖
勁鍾意食川味串燒而家香港都食到麻辣串串唔洗山長水遠去深圳都享受到正宗重慶味道$168無限時任食多款串燒選擇味道又香又惹味一個人至少食幾十串價格大眾化.性價比高🌽粟米粒粒串炸到脆卜卜.口感與別不同🍢每串都均勻灑上香濃調味一串一串停不了口店內有冰粉自助區可以按自己喜好添加不同配料重慶小面 同 成都冒菜 都係好受歡迎嘅招牌菜式因為今次食放題冒菜要留返下次再嚟試餐廳門外仲有Outdoor坐位帶狗狗一齊用餐都唔錯

勁鍾意食川味串燒
而家香港都食到麻辣串串