2025-01-30 391 浏览
話說朋友一家在澳洲回來過年,5大3小,一行8人需要找個地方聚一聚,發現奧海城外面有間川式串燒,天寒地凍吃串燒是不錯的選擇。店家戶外有座位,小朋友走動也不怕影響到顧客。我們點了$168串燒任吃,除了串燒任吃外,還有多款粉麵都是任點的,還可以任吃自製冰粉,還有4款茶包可供自助沖茶,價錢相當實惠。串燒全都是小小的一串,一口一串,分5串一份及10串一份,上桌時還有明火熱盤,可把串燒放上去保溫。如果不能吃辣,可單獨跟店員說,相當貼心。♥️虎皮鳳爪鳳爪嫩滑,骨肉分離。♥️魷魚須小串非常香脆,爽口彈牙。♥️玉米小串玉米粒香甜入味。♥️小香腸小串香腸爽口充滿油香。♥️黄豆豬手小麵湯底微辣,豬手充滿骨膠原,肉質嫩滑,麵量相當驚人,如果份量少一點會更好。♥️擔擔麵唯一不辣的麵食,湯底鹹香濃郁,美味可味。所有麵食都是明火上桌,非常暖心。♥️自助解辣冰粉有多種配料選擇,還可養顏桃膠,桂花蜜,配上我最愛提子乾及山楂,令我吃完一碗又吃一碗。撒冒小面大角咀海泓道1號奧海城三期地下G28號舖#大角咀 #大角咀美食 #香港美食 #香港旅行 #奧海城 #奧海城美食 #串燒 #串式串燒

店家戶外有座位,小朋友走動也不怕影響到顧客。

♥️虎皮鳳爪
鳳爪嫩滑,骨肉分離。

♥️魷魚須小串
非常香脆,爽口彈牙。

♥️玉米小串
玉米粒香甜入味。

♥️小香腸小串
香腸爽口充滿油香。

♥️黄豆豬手小麵

♥️擔擔麵

♥️自助解辣冰粉

撒冒小面
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G28號舖

2025-01-27
2025-01-15 565 浏览
放工嚟到奧海城和朋友一聚,人少少兩個人就來到撒冒食串燒。因為可以飲啤酒,二來任食串串,辣辣地軀寒!任食每位$168,而且無收加一。串燒的種類很豐富,掌中寶小串、陀陀羊肉串、玉米小串、小麵筋小串、藤椒雞尖串、黑椒香豬肉串、雞肉小串、雞腳筋小串嗰、牛胸標寸、半肥黃牛肉串等,每款串串都份量小小的,調味調得好好,微辣惹味!配返杯原漿精釀小麥白啤酒,最適合不過!小食方面我地點了小酥肉、黃豆豬蹄、香滷牛肉、麻辣鍋巴土豆。小酥肉好香脆、豬蹄爽口帶脆。鍋巴土豆一啲都唔辣,帶點酸甜。一邊食串燒,另外又加了香滷肥腸小面和金湯酸菜魚麵。兩碗麵的份量都唔細,麵條是幼身那種,好吸汁。肥腸清得好乾淨,好煙靭!碗面望落好似好辣,但食落只帶點麻辣。酸菜魚麵就比較開胃。最後我地encore左三輪串燒,食得好滿足。食完串燒一定要食個冰粉,有唔同配料自己調配,我就揀咗燕麥珍珠、黑糖、酒釀等,解辣一流。呢個串燒放題細細串,好易入口,每樣試吓都唔會太飽。而且仲有戶外位置,人少少傾偈飲啤酒,好chill。
2025-01-09
2024-12-30 699 浏览
撒冒小面,位於大角咀,奧海城三期個邊地舖,有户外位,加埋依家商場燈飾超靚😻好舒服,直接好似去左外國旅行咁Chill🤡主打小面、冒菜,食物價錢超相宜,仲推左個無限時串燒放題🍢食串燒前先試小食,最好既係佢全部細細碟,想食先再嗌,唔驚食太飽👍🏻香滷牛肉,牛肉淋身,幾入味,一口size😗香滷黃豆豬蹄超超好味🩵黃豆味又香又夠味,豬蹄入口溶化,必食🤩鍋粑土豆味道幾好,香口,小酥肉就正常😌飲啖精釀小麥啤酒,爽👐🏻小串時間🍡半肥黃牛肉串,油脂感夠又香,牛味幾濃,藤椒雞尖串,送酒必食👍🏻牛胸標串,爽口,要襯熱食,黑椒香豬肉串,味道唔錯,魷魚須小串超香口,都算juicy,燒魷魚就係正😻坨坨羊肉串,香濃肉味,雞肉串肉質都滑,唔錯😼最正必選串!玉米小串🫶🏻又香又甜又濃味,咁樣燒黎食就係最正嘅食法🤞🏻$168食成晚都得,串又好味小食又正仲飲住啤酒🍻爽到爆,鍾意重慶野、串燒、辣、中菜都一定要試!😎

小酥肉

烤串
羊肉串
魷魚須小串
2024-12-26 670 浏览
內地新晉川菜餐廳「撒冒」🌶 ,主打重慶小麵和成都冒菜。香港嘅首間分店,大角咀奧海城店,而家做緊任食放題🍡,而價錢只係$168,有超過3️⃣0️⃣款串燒、涼拌小菜及冰粉任食😋。店舖裝潢明亮整潔,座位舒適。用QR code落單📱,非常方便👍。串燒現點現燒,上枱速度快,未見有漏單情況👍。每份分為5️⃣串/🔟串,有陀陀肉、半肥黃牛肉🐂、牛胸標🐂、黑椒香豬肉🐖、雞皮🐓、粟米🌽、羊肉🐏及魷魚鬚🦑等等,味道鮮香惹味,肉體口感軟嫩,魷魚鬚味道濃郁香口,必食💯。除咗燒串出色,佢哋的涼拌小菜都好好食😋。虎皮鳳爪、黃豆豬蹄及香鹵牛肉煮得非常入味😋,口感軟腍,味道濃厚。小酥肉口感酥脆,肉質軟滑,麻辣鍋巴土豆🥔炸外脆內粉,外層甜甜的帶點微辣,內層薯味十足。紅油虎皮豬皮口感Q彈,味道香辣有陣陣藤椒香氣🤤。自助任食冰粉平時要$9/位,但係自助餐就包埋🥰。冰粉冰涼滑溜,備有多款配料如山楂、花生、果乾及桃膠等等,最後加埋椰糖水/紅糖水/桂花糖水,香甜好味又清凉降火😍。食辣野🌶、串燒🍡又點可以唔飲啤酒🍺,店鋪除咗我罐裝啤酒汽水,仲有生啤提供,正🤭。

串燒現點現燒,上枱速度快,未見有漏單情況👍。

自助任食冰粉

2024-12-18
2024-11-15 1740 浏览
國內川渝菜年輕品牌「撒冒」進駐奧海城,晚市推出無限時串燒放題,每位$168就可以任食超過30款串燒及涼拌小菜,今日就同朋友過嚟試吓!任食時段內客人可以任意追加五花肉、羊肉、鴨胗、掌中寶、魷魚、雞腳筋等。串燒之外,還可以點選多款川式惹味小菜如金銀豬肝、川燒牛腩、鍋粑土豆等。每一口讓各位滿載最正宗的川式麻辣味道,用味蕾細嚐、感受麻辣鮮香的川渝風味!餐廳設有室內和室外座位,環境簡潔清幽。店內設有冰粉自助區,可以按自己喜好添加配料包括紅糖汁、葡萄乾、桃膠、薄荷葉等多達12款配料任君配搭。所有串燒和食物都係即叫即做。串燒每款落單一次已經有10串,叫咗幾款上枱顏色七彩繽紛好吸引。雞肉、廣式小香腸、魷魚須、五花肉、黑椒香豬、玉米小串,所有串燒食物都係小塊串成,即叫即燒,加上各類調味料,一口一塊,有口感又惹味。小食:黃豆豬蹄:豬蹄Q彈夠林滑,而且仲好入味。小酥肉:色澤金黃的小酥肉. 炸好要趁熱食,酥酥脆脆好香口,送啤酒一流!虎皮鳳爪:鳳爪先炸後鹵,肉厚飽滿,口感軟糯Q彈,一口咬下輕鬆脫骨,味道鮮香。麻辣鍋巴土豆:土豆外面焦焦脆脆,內𥚃綿綿鬆鬆,口感非常豐富!冰粉爽滑,加上桃膠和紅糖漿,除咗可味道甜美更

餐廳設有室內和室外座位,環境簡潔清幽。

所有串燒和食物都係即叫即做。

小食:
黃豆豬蹄:豬蹄Q彈夠林滑,而且仲好入味。

冰粉爽滑,加上桃膠和紅糖漿,除咗可味道甜美更可以解辣。
2025-02-12 0 浏览
聽人介紹講川渝菜餐廳「撒冒」幾好食今次經過奧海城就去左試下!餐廳主打重慶小面同成都冒菜不過我哋見佢最新推出咗二人雞煲套餐見咁平$198 就叫左順便再叫左幾款串燒食~🌟雞煲二食套餐一上枱已經聞到好香嘅麻辣味,汁都好濃郁雞肉好嫩滑同入味,辣得嚟又唔會太嗆喉食完雞煲就落雞湯打邊爐套餐入邊配埋炸雞皮、雞片、雞雜同雞塊仲有田園蔬菜,真係實在太抵食🌟串燒✅黑椒香豬肉串 - 黑椒味好香濃,猪肉唔會太乾,咬落去仲有肉汁流出嚟!✅半肥黄牛肉串 - 非常出色,半肥瘦嘅牛肉串燒得香口又多汁!油香超正!✅小香腸小串 - 經典嘅串燒選擇,香腸嘅味道好濃郁,咬落去好有彈性❤️最後我哋仲食埋冰粉佢地有個自助冰粉區,可以自己加配料有紅糖汁、葡萄乾、桃膠、薄荷葉等共有12款配料真係好豐富食完辣嘢之後整碗冰粉,真係非常正鍾意食串燒同雞煲嘅朋友,絕對值得一試!
聽人介紹講川渝菜餐廳「撒冒」幾好食
今次經過奧海城就去左試下!
餐廳主打重慶小面同成都冒菜
不過我哋見佢最新推出咗二人雞煲套餐
見咁平$198 就叫左
順便再叫左幾款串燒食~

🌟雞煲二食套餐
一上枱已經聞到好香嘅麻辣味,汁都好濃郁
雞肉好嫩滑同入味,辣得嚟又唔會太嗆喉
食完雞煲就落雞湯打邊爐
套餐入邊配埋炸雞皮、雞片、雞雜同雞塊
仲有田園蔬菜,真係實在太抵食

🌟串燒

最後我哋仲食埋冰粉
佢地有個自助冰粉區,可以自己加配料
有紅糖汁、葡萄乾、桃膠、薄荷葉等共有12款配料
真係好豐富

食完辣嘢之後整碗冰粉,真係非常正

鍾意食串燒同雞煲嘅朋友,絕對值得一試!

2025-02-07 0 浏览
因為約咗朋友食飯,但又唔知食啲咩好,所以上網求其揾咗間仼食串燒既店。我哋食個日客人比較少,所以都坐得舒服。我地隨便叫咗幾串串燒食下先,當然每串都係一條肉條仔,好似食咗陣風咁😂不過既然仼食就無咩所謂,唔夠就叫多幾次。串燒基本都熱或者暖暖地。味道ok 但如果可以再加少少辣粉就再好啲。(雞皮最好食!!!!!)除咗串燒外,佢哋仲有其他小食同酸辣粉都係仼食,而酸辣粉仲會配幾舊肥腸。其他麵就唔知啦,因為無叫。
因為約咗朋友食飯,
但又唔知食啲咩好,
所以上網求其揾咗間仼食串燒既店。

我哋食個日客人比較少,
所以都坐得舒服。

我地隨便叫咗幾串串燒食下先,
當然每串都係一條肉條仔,
好似食咗陣風咁😂
不過既然仼食就無咩所謂,
唔夠就叫多幾次。
串燒基本都熱或者暖暖地。
味道ok 但如果可以再加少少辣粉就再好啲。
(雞皮最好食!!!!!)

除咗串燒外,
佢哋仲有其他小食同酸辣粉都係仼食,
而酸辣粉仲會配幾舊肥腸。
其他麵就唔知啦,
因為無叫。

2025-02-06
2025-01-24 113 浏览
新年前,放工行去奧海城買衫,經過3期見到撒冒任食炸串小店,依間店舖係內地引入,廚師都係任用重慶師傅,所以味道都好正宗。入到去環境十分乾淨,仲可以選擇坐室外chill住嘆。我地擇左$168任食串燒,涼菜,自助冰粉,面粉類都可選擇,仲要無限時😍。串燒可以擇5串或10串,可以同店員講要咩辣度。食物即叫即整,上菜迅速👍🏻串燒方面個人最愛雞皮、掌中寶、玉米、魷魚須。串燒調味調得好好,非常香口惹味!小食方面叫左鳳爪同豬手, 2樣都帶點微辣, 都很入味。最後仲叫左金湯酸菜魚面,麵份量都唔細,麵條軟淋好吸汁。金湯帶點麻辣,魚質地嫩滑,味道不錯,好開胃。最後一定要食個冰粉,有唔同配料自己調配,好過癮,同埋解辣一流👍🏻

小食方面叫左鳳爪同豬手, 2樣都帶點微辣, 都很入味。

2025-01-03 193 浏览
很久沒有很海港城了,最愛這邊的店舖,方便平民化,選擇多。1. **玉米小串 (5串)** 香甜的玉米粒串口感脆嫩。2. **半肥瘦黃牛肉串 (1串)** 牛肉串外焦內嫩,油脂與瘦肉加上香料烤至微焦脆,肉香四溢。3. **牛胸油串 (1串)** 多汁的牛胸油串,肉質鮮嫩,入口即化,搭配特製醬汁。4. **小香腸串 (1串)** 香氣撲鼻,外皮微焦肉質鮮美,咬下去的一瞬間,滋味滿溢。5. **小魷魚鬚串 (1串)** 小魷魚鬚,經過炭火烤製,香氣四溢,搭配特調醬料,好彈牙。紅油豬皮 (1份)** 嚼勁十足的紅油豬皮,光滑的表面裹著香辣的紅油,麻辣的刺激,愈吃愈上癮。7. **麻辣乾巴土豆 (1份)** 麻辣乾巴土豆,香辣可口,土豆片炸得金黃酥脆,好飽飽。8. **冰粉 (1份)** 清涼的冰粉口感滑嫩,夏天吃最舒服,配上甜甜糖漿,真是消暑一流。
很久沒有很海港城了,最愛這邊的店舖,方便平民化,選擇多。

1. **玉米小串 (5串)**
香甜的玉米粒串口感脆嫩。

2. **半肥瘦黃牛肉串 (1串)**
牛肉串外焦內嫩,油脂與瘦肉加上香料烤至微焦脆,肉香四溢。

3. **牛胸油串 (1串)**
多汁的牛胸油串,肉質鮮嫩,入口即化,搭配特製醬汁。

4. **小香腸串 (1串)**
香氣撲鼻,外皮微焦肉質鮮美,咬下去的一瞬間,滋味滿溢。

5. **小魷魚鬚串 (1串)**
小魷魚鬚,經過炭火烤製,香氣四溢,搭配特調醬料,好彈牙。

紅油豬皮 (1份)**

7. **麻辣乾巴土豆 (1份)**
麻辣乾巴土豆,香辣可口,土豆片炸得金黃酥脆,好飽飽。

8. **冰粉 (1份)**

2024-12-30 233 浏览
經過奧海城3期發現原來香港都有得吃川渝風串燒!招牌式一串一口,令人吃得特別爽!晚市正推出串燒放題,每位$168 就可以無限時任叫任食超過30款串燒和小食,除了基本牛肉、羊肉、雞肉、五花肉外,還有較有特色的雞腳筯、豬皮、雞皮、鴨珍等任食最好處就是可以樣樣都試,個人最愛玉米、魷魚須、豬手、鳳爪~ 串燒即點即燒,上枱是熱辣辣,幾香口,送酒一流~小食方面都很入味,不錯餐廳分室外和室內,室內淺木色光亮舒適,室外開陽有Feel~最緊要是無限時任食!適合和朋友聚會,放心暢談慢慢吃

2024-12-23 307 浏览
撒冒今天晚上, 天氣寒冷,只是得返攝氏 17度 。我們去到大角咀奧海城三期撒冒晚餐, 食串燒。我们點了幾樣串燒。首先是五串魷魚須小串,烤得金黃香脆,搭配特製的醬料。接著,紅油虎皮豬皮的香辣口感,令人垂涎;咀嚼時,彈牙的口感,讓人欲罷不能。我们還點了黃豆豬蹄,肉質鮮嫩,湯汁濃郁。香鹵牛肉,則是另一道必點的美食,鹵味十足,吃起來帶有微微的甘甜,讓人回味無窮。最後,小酥肉的外酥內嫩,伴隨著一罐冰涼的啤酒, 完成這一頓晚餐。
撒冒

我们還點了黃豆豬蹄,肉質鮮嫩,湯汁濃郁。

2024-12-23
  • 香鹵牛肉
2024-12-20 259 浏览
同朋友吹水既好地方 👫👩🏼‍🤝‍👩🏻👬👫👩🏼‍🤝‍👩🏻👬無限時放題😋 串燒任食啤酒任飲 $168‼️‼️‼️‼️任食有超過30款串燒同涼拌小食洗雖然係川渝菜🌶️🌶️🌶️🌶️唔食得辣既朋友,可以同店員講呀全部都係即叫即整🤤🤤🤤🤤每款串燒單位都係五同十最推介魷魚鬚😋😋😋😋其他有粟米、豬五花、牛肉、羊肉。。。小食都有好多款鹵牛腩好淋好入味🐂小酥肉熱辣辣即刻炸😋 好金黃黃豆豬蹄好滑,骨膠原充足麻辣鍋巴土豆🥔 唔會好辣炸薯餅咁,外脆內軟冰粉同花茶都係自助花茶有4款,牛蒡茶沖左多好次水都好夠味冰粉有好多配料清新d可以桂花糖配桃膠甜潤d就用黑糖底
同朋友吹水既好地方
👫👩🏼‍🤝‍👩🏻👬👫👩🏼‍🤝‍👩🏻👬
無限時放題😋 串燒任食啤酒任飲
$168‼️‼️‼️‼️

任食有超過30款串燒同涼拌小食
洗雖然係川渝菜🌶️🌶️🌶️🌶️
唔食得辣既朋友,可以同店員講呀
全部都係即叫即整🤤🤤🤤🤤
每款串燒單位都係五同十
最推介魷魚鬚😋😋😋😋
其他有粟米、豬五花、牛肉、羊肉。。。

小食都有好多款

鹵牛腩好淋好入味🐂

小酥肉熱辣辣即刻炸😋 好金黃

黃豆豬蹄好滑,骨膠原充足

麻辣鍋巴土豆🥔 唔會好辣
炸薯餅咁,外脆內軟

冰粉同花茶都係自助

花茶有4款,牛蒡茶沖左多好次水都好夠味
冰粉有好多配料

清新d可以桂花糖配桃膠
甜潤d就用黑糖底
2024-12-18 296 浏览
之前有試過食撒冒嘅外賣都覺得幾好食 今日想食下啲重口味嘢 嚟到先知原來依家做緊無限時任食放題 $168除咗有唔同串燒 仲可以任食小菜同埋冰粉 餐廳位於奧海城三期地下除咗室內仲有室外座位 今日有啲凍所以就揀咗坐室內餐廳環境光猛闊落 店員都好友善雖然呢度嘅串燒都係5串/10串起但係每一串都唔會好大份 唔會驚嗌太多食唔晒串燒選擇都有好多除咗有唔同款式同味道嘅牛肉羊肉 雞肉 豬肉 另外仲有魷魚鬚 掌中寶 粟米 雞翼尖 雞皮 香腸等等串燒都係即叫即燒上枱熱辣辣調味好香食落好惹味又唔會太辣最鍾意陀陀羊肉串 燒得好香外脆內嫩 魷魚鬚都係必點 夠晒爽口彈牙同埋唔韌好易咬另外都試咗唔同款嘅小食 有小酥肉 虎皮豬皮 虎皮鳳爪同黃豆豬蹄虎皮鳳爪超正 一入口就已經可以骨肉分離黃豆豬蹄骨膠原滿滿另外出面仲有自助冰粉提供 可以自己揀鍾意嘅味道同配料 冰粉好好食 冰冰涼涼好解膩呢個價錢係奧海城食到任食串燒同小食真係好抵
餐廳環境光猛闊落 店員都好友善
串燒都係即叫即燒上枱熱辣辣
調味好香食落好惹味又唔會太辣

虎皮鳳爪超正 一入口就已經可以骨肉分離
黃豆豬蹄骨膠原滿滿
呢個價錢係奧海城食到任食串燒同小食真係好抵
2024-12-12 349 浏览
品牌由幾個年輕人創立,主打重慶小麵同成都冒菜,大部份配料由源頭直採抵港,經重慶師傅監修,務求顧客品嚐到最正宗嘅味道。除咗單點食物之外,餐廳仲推出任食串燒放題,值得一試。食物即叫即整,上菜速度快,90分鐘絕對夠。串燒可以要五或10串,五花肉、坨坨羊肉、小麵筋、小香腸、半肥黃牛肉、牛胸標、藤椒雞尖、雞皮,私心推介掌中寶、玉米、黑椒香豬肉、雞肉同羊肉,入味啖啖肉,越食越上癮。涼菜都係任食,包括虎皮風爪、香滷牛肉、紅油虎皮豬皮、黃豆豬蹄等,印象深刻嘅有小酥肉,炸至酥脆,餡料飽滿、麻辣鍋霸土豆外皮薄身且脆,內裏軟綿,最緊要熱辣辣,感覺零舍唔同!店內亦設有冰粉自助區,可按個人喜好添加配料,紅糖汁、葡萄乾、桃膠等,大推生椰,山楂、黑糖麻糬同花生碎,店員會不定時Refill,所以就算人多都唔會有冇嘢食嘅情況!

撒冒小面今日要介紹喺奧海城三期地下有一間川菜餐廳叫「撒冒小面」,佢哋依家做緊無限時串燒放題,每位都係$168,可以任食串燒、涼菜同解辣冰粉,我食果晚大約有15款串燒!以下幾款係我推薦嘅串燒款式:1.虎皮鳳爪(9.5/10)呢碟虎皮鳳爪唔算好辣,鳳爪厚肉骨細,幾好味!2.香鹵牛肉(9.5/10)呢碟香鹵牛肉好似牛腩咁,直落唔會痴牙,帶少少肥,唔錯!3.麻辣鍋巴土豆(10/10)呢碟即係薯仔,薯仔出面搽咗蜜糖,有少少脆,最初驚好辣,好彩味道調教過,特登就香港人煮得無咁辣!4.紅油虎皮豬皮(6.5/10)呢碟豬皮厚到有d驚,唔算好食!5.玉米小串(7/10)燒到好乾,粟米粒有少少似橡皮糖,好一般!6.支裝藍妹啤酒$38(10/10)雖然呢間川菜餐廳無想像中咁辣,但係叫枝啤酒飲下係指定動作!7.紫米豆漿$18(10/10)呢枝紫米豆漿唔算好甜,幾好飲!2人總共價錢$392個人口味總評分:8.93/10地址:大角咀海泓道1號奧海城三期地下G28號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同S
撒冒小面

以下幾款係我推薦嘅串燒款式:

1.虎皮鳳爪(9.5/10)
呢碟虎皮鳳爪唔算好辣,鳳爪厚肉骨細,幾好味!

2.香鹵牛肉(9.5/10)
呢碟香鹵牛肉好似牛腩咁,直落唔會痴牙,帶少少肥,唔錯!

3.麻辣鍋巴土豆(10/10)

4.紅油虎皮豬皮(6.5/10)
呢碟豬皮厚到有d驚,唔算好食!

5.玉米小串(7/10)
燒到好乾,粟米粒有少少似橡皮糖,好一般!

6.支裝藍妹啤酒$38(10/10)
雖然呢間川菜餐廳無想像中咁辣,但係叫枝啤酒飲下係指定動作!

7.紫米豆漿$18(10/10)
呢枝紫米豆漿唔算好甜,幾好飲!

2人總共價錢$392

個人口味總評分:8.93/10

地址:大角咀海泓道1號奧海城三期地下G28號舖

#撒冒小面 #川菜餐廳 #川菜 #任食串燒 #平民食物 #大角咀好去處 #大角咀 #大角咀美食 #奧海城 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong