3天前 0 浏览
朋友帶左我去呢間日式料理,性價比極高,見佢早餐同下午茶都只係$29起,超級抵食😋下次要試吓先🤤我哋今次一齊去食晚餐,壽司🍣同吉列豬扒定食,都幾正🥰餐廳位置屬於樓上店,環境空間感好足夠,有唔同用餐區域,而且木系設計,坐落幾舒服😌上壽司的盛合 (10貫)10貫壽司🍣非常新鮮,擺盤精緻,令人流口水🤤而且套餐仲包沙律、茶碗蒸同味噌湯😋茶碗蒸蛋非常嫩滑👍吉列豬扒定食吉列豬扒勁大塊,炸到金黃香脆,入口非常鬆脆可口,餸飯一流😋😋定食都包沙律、茶碗蒸同味噌湯😋非常滿足📍新齋橋 (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓#新齋橋 #觀塘美食 #人氣餐廳 #觀塘餐廳 #日式料理 #美食推介 #燒肉推介 #kwuntung #foodie

壽司的盛合 (10貫)

吉列豬扒定食

📍新齋橋 (觀塘)

2024-10-25
  • 上壽司盛盒
2024-11-08 0 浏览
今日放假想食日本野思鄉,約左個朋友食lunch,我叫左個六格新齋橋六宫盛Sunsaibadhi (6-grids)季節刺身三種+日本漬物+雜錦魚生飯+香蔥吞拿魚蓉+迷你鰻魚飯 +季節沙律)跟茶碗蒸同麵豉湯,刺身同丼飯都好味,但吞拿魚蓉個口感impressed!又綿又鮮味!個蒜頭頭漬味道都唔錯個朋友叫左日本長野縣吉列黑豚 ,黎到既時候都幾熱辣辣,似即叫自炸,因為都等一陣~d豬扒都好厚身,食起上黎都仲有肉汁!nice!滿足

2024-11-08 0 浏览
平時去新齋橋都係食開一人日式燒肉,今次去試下佢既和食,每個套餐都配有麵豉湯, 沙律同蒸蛋,配菜好豐富。以呢個價錢呢個質素同份量,值得下次再一試。迷你角切魚生丼及加洲卷 – 呢個魚生飯一啲都唔迷你,仲有好多料,三文魚食得出係用左魚腩,好新鮮口感滑嫩清甜,搭配醬油,芥末同子薑,味道恰到好處,套餐仲有我至愛既加洲卷。蒲燒鰻魚飯 - 蒲燒鰻魚飯的鰻魚烤得恰到好處,外焦內嫩,醬汁香甜,讓人一口接一口。飯粒吸收了鰻魚的鮮美,令每一口都充滿滋味。
2024-11-05
  • 迷你角切魚生丼及加洲卷
去觀塘做Facial時,發現《新齋橋》有1人日式燒肉。店內分開2大區域,分別燒肉及日本料理[包括壽司、刺身、便當、烏冬等,應有盡有]。既然係被1人燒肉吸引而來,當然不可不試!店內提供$78-$148不等的燒肉套餐,全日同價,價錢好親民!因免費送50g牛舌芯😍,今次揀左「極上牛小排+五花豚肉+雞腿肉(各50g)」($148);而所有套餐都包白飯、味噌湯及野菜沙律,大胃皇都一定飽!套餐所有肉類都好新鮮,油脂分布均勻,份量又多,亦冇諗過$148可食倒有質量的牛小排及牛舌芯。牛小排&牛舌燒烤幾十秒就可享用,食時微微脆口,同時每一口都感受到肉汁牛味滿滿;最驚喜是牛舌芯,即使燒到有D過熟,肉汁依舊,yummy!雞腿肉及五花豚肉都很不錯,只要控制好火候,外焦內嫩味鮮,配白飯一流👍🏻。店內亦有3款燒汁(原味、蒜味、香辣)任君選擇,味濃的朋友一定要試試蒜味燒汁!這個價錢的燒肉套餐,絕對是物超所值,大家走過路過不要錯過!
去觀塘做Facial時,發現《新齋橋》有1人日式燒肉。店內分開2大區域,分別燒肉及日本料理[包括壽司刺身、便當、烏冬等,應有盡有]。

這個價錢的燒肉套餐,絕對是物超所值,大家走過路過不要錯過!
  • 牛舌芯
  • 極上牛小排
2024-11-05 0 浏览
前排ot太多想獎勵自己,放工自己嚟咗新齋橋食燒肉。今日同老婆雙雙ot, 決定一齊獎勵自己,又好彩趕得切收舖前嚟。餐廳好多向牆一人座位,又有面對面嘅枱,無論獨樂樂定眾樂樂都ok。而待應態度良好,即使臨近收舖依然好好笑容。 ✦ 鐵板燒漢堡扒 HKD138 (推廣價HKD98) ✦ 漢堡扒三粒大大粒,非常juicy。default五成熟,隨個人喜好選擇另燒多幾成熟。隨餐另附溫泉蛋、沙律、白飯,同廚師親自調配嘅漢堡扒汁及黑椒汁。個人偏好漢堡扒汁,甜甜香香,直頭拎埋嚟撈晒成碗飯。 ✦ 極上牛小扒、五花豚肉、雞腿肉(各50g) HKD148 ✦老婆貪心鍾意咩都試,嗌呢個就啱佢。優惠送多50g牛舌,香口又有咬口,反而係精髓。 雖然Location唔太就腳,但正正係咁舒服又唔使同人逼。啱晒人少少嚟聚個餐(゚∀゚)

• ✦鐵板燒漢堡扒HKD138(推廣價HKD98)✦
  • ✦極上牛小扒、五花豚肉、雞腿肉(各50g)HKD148✦
2024-11-04 0 浏览
第一次食呢間餐廳🍴一直以為佢哋係食燒肉店,原來係集燒肉同日式料理,仲有omakase,即刻心心眼😍餐廳環境大,而且有分燒肉及日式料理區,上到去決定燒肉就會安排燒烤桌,減少油煙味☺️當日同朋友一人點左一款日式料理,份量好足好飽👍而且價錢合理又便宜☺️新齋橋六宮盛呢個套餐擺盤好吸引,令人唔捨得食🤣最重要係非常抵食,因為份量款式都好多元化,包括季節刺身3種、日本漬物、雜錦魚生丼、香葱吞拿魚蓉、迷你鰻魚丼、季節沙律、茶碗蒸及味噌湯😍蝦天婦羅月見冷烏冬呢款份量都唔錯👍有蝦天婦羅🍤及月見冷烏冬,附茶碗蒸、味噌湯和沙律🥗蝦天婦羅口感勁正,外層非常鬆脆;烏冬口感Q彈軟嫩👍📍 新齋橋 (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓#日式燒肉 #日式料理 #新齋橋 #美食推介 #觀塘美食 #駿業街美食 #性價比高 #japensesfood #yuumy #foodie #kwuntung

新齋橋六宮盛

蝦天婦羅月見冷烏冬
蝦天婦羅口感勁正,外層非常鬆脆;
烏冬口感Q彈軟嫩👍

📍 新齋橋 (觀塘)

2024-10-25
  • 新齋橋六宮盛
2024-11-04 0 浏览
最近我去咗新齋橋一間日本料理餐廳,試咗佢哋的「新齋橋至弁當」,真係好好味!這個弁當包含咗好多款式,真係十分豐富。首先,裡面有三種季節刺身,質素非常新鮮,魚肉滑嫩,口感極佳。再加上日本植物雜錦,色彩鮮艷,食落去清新又有層次感,令我覺得好開心。另外,香草吞拿魚蓉味道獨特,香味四溢,搭配其他食材非常合適。迷你鰻魚丼就更加出色,鰻魚的甜味和醬汁完美結合,每一口都令人陶醉。弁當裡面仲有季節沙律,清脆爽口,為整個餐點增添一份清新感。茶碗蒸滑得來又香,味道細膩,無論係口感定味道都好出色。而麵豉湯則溫暖可口,十分適合搭配弁當。另外,我額外點咗個鰻魚飯,這道菜更係令我驚喜,鰻魚的鮮味和米飯的香氣完全融合,食落去好滿足。這間新齋橋的日本料理餐廳無論係食材新鮮度、味道同埋擺盤都做得相當好,真係值得再嚟!如果你鍾意日本料理,呢個地方一定要試下!

日本回來, 見個名幾有親切感!蒜頭漬幾好食喎!吾知是否買現成定自己醃?魚生整體都幾新鮮😋吞拿魚魚蓉都ok, 餅底可以細片啲...我的鰻魚變咗魷魚?(我知架🤨 但完全沒有解釋, 這個位扣晒分!)在日本已食過大大的原條, 2件仔, 費事煩!見身旁的姐姐仔, 漏咗單, 等到嬲嬲豬。追幾次單, 發晒脾氣!
日本回來, 見個名幾有親切感!
蒜頭漬幾好食喎!吾知是否買現成定自己醃?
魚生整體都幾新鮮😋
吞拿魚魚蓉都ok, 餅底可以細片啲...
在日本已食過大大的原條, 2件仔, 費事煩!

2024-11-01
2024-11-02 0 浏览
又去「新齋橋」食高質日本菜😍 位置好方便近觀塘APM,環境又大又靚,坐得舒服,仲有包廂,一大班人都啱去~今次試咗2款定食,好味飽肚性價比高新齋橋六宮盛🍣打卡一流!好豪華嘅日式綜合料理😍😍😍 包括新鮮刺身(蝦、三文魚)、日式醃菜(蒜頭)、魚生丼、鰻魚飯、沙律嘅六宮格🤩 色香味俱全,魚生好新鮮肥美😋 仲配有麵豉湯同茶碗蒸,非常滿足🥰日本長野縣吉列黑豚金黃酥脆,賣相超吸引!吉列日式炸豬排外酥里嫩,配上濃郁香甜的日式豬扒醬,超惹味😍 仲附有白飯、椰菜絲等等,豚肉以其極佳的肉質和豐富的炸豬排切開肉汁四溢,每一口都滑嫩可口🤤🤤🤤

新齋橋六宮盛🍣

日本長野縣吉列黑豚
蒲燒鰻魚飯鰻魚外皮微焦,鮮嫩多汁,加埋特製的醬汁,甜中帶鹹,肉質都唔差。日本長野縣吉列黑豚肉質細膩,外皮都酥脆,但皮有點厚,不過不失。蝦天婦羅月見冷烏冬彈牙的烏冬麵架上蝦天婦羅,配上生蛋黃和清爽的醬汁,充滿層次感,烏冬的滑順十足。人均$100左右,性價比幾高,座位寬闊,環境舒適,可以一試。#日式餐廳 #日式料理 #天婦羅 #吉列豬扒 #鰻丼 #鰻魚飯 #觀塘美食 #觀塘 #性價比高 #foodie #foodiehk
蒲燒鰻魚飯

日本長野縣吉列黑豚
肉質細膩,外皮都酥脆,但皮有點厚,不過不失。

蝦天婦羅月見冷烏冬

2024-11-01 0 浏览
Lunch hour 用QR Code 點咗食物等20分鐘未到,問職員先再去櫃枱彈張單出來幫手追廚房。我再問職員佢話部機間歇性唔出單。大佬你要搞lunch hour 坐咁多人,知有問題就去整啦,幾多人lunch hour 得一個鐘左右架。離晒譜。餓到癲啊
2024-10-28 194 浏览
一早湊完阿女返學,唔夠三個鐘就要返去接放學,記得之前嚟過呢間心齋橋度食燒肉,地方好大,咁OpenRice睇竟然有做早餐,行過去15分鐘諗住嘆個靚早餐慢慢休息吓價錢同正常查餐廳一樣,但係環境就完全唔同,日系風唔再講,人數唔多,可以慢慢坐低睇吓食乜嘢我就叫咗個日式牛肉烏冬配凍檸茶,烏冬嘅質感好好食,如果份量多啲嘅話就啱晒我呢個大胃王,牛肉都有牛味,湯底唔會太鹹,仲有兩隻糖心蛋,欣賞欣賞,慢慢嘆埋杯凍檸茶坐低睇吓劇之後接阿女放學係一個好好嘅選擇
2024-10-25 253 浏览
🍽️ 新齋橋 Sunsaibashi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~今日要去觀塘購物,經過見到呢間燒肉日本料理嘅感謝祭幾吸引,所以就決定入去一戰。本身係諗住燒下肉嘅,但朋友話有啲唔舒服唔想咁熱氣,睇嚟我今日同燒肉無緣要等下一次再黎啦😆🟢 豬骨湯叉燒拉麵 ($128)🍜👉 叉燒拉麵配搭都算完整,有前菜沙律,主食拉麵,茶碗蒸仲有兩隻餃子👉 沙律有芝麻醬點綴作為開胃菜👉 拉麵嘅麵條有彈性彈牙嘅👉 湯底呈奶白色,不過如果湯底濃味會更好👉 有四大塊薄身叉燒 👉 糖心蛋亦都做到應有嘅糖心🟢 日本長野縣吉列黑豚($128)👉 Set 有椰菜絲沙律配搭吉列豬扒,亦有麵豉湯茶碗蒸同飯👉 椰菜有芝麻醬配搭同拉麵嘅開胃菜一樣👉 吉列豬扒外層炸得鬆脆,內裏都仲保留到Juicy,配搭豬扒醬,呢個組合無得輸👉 麵豉湯飲落又唔會太鹹餐廳好大同埋好寬敞坐位都舒適,下次要再黎過食燒肉先,想知到時仲有冇感謝祭呢☺️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍽️ 餐廳:新齋橋 Sunsaibashi📌 地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓📍 位置:觀塘#hkig #hkfood #foodie #
🍽️ 新齋橋 Sunsaibashi

🟢 豬骨湯叉燒拉麵 ($128)🍜

👉 沙律有芝麻醬點綴作為開胃菜
👉 拉麵嘅麵條有彈性彈牙嘅
👉 湯底呈奶白色,不過如果湯底濃味會更好
👉 有四大塊薄身叉燒
👉 糖心蛋亦都做到應有嘅糖心

🟢 日本長野縣吉列黑豚($128)
👉 Set 有椰菜絲沙律配搭吉列豬扒,亦有麵豉湯茶碗蒸同飯
👉 椰菜有芝麻醬配搭同拉麵嘅開胃菜一樣
👉 麵豉湯飲落又唔會太鹹

🍽️ 餐廳:新齋橋 Sunsaibashi
📌 地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓
📍 位置:觀塘

#hkig #hkfood #foodie #hkfoodie #hkeat #吃貨 #食好西 #香港美食 #觀塘美食 #相機食先 #燒肉 #日本料理 #拉麵 #定食 #新齋橋 #EggBall到新齋橋 #EggBall日本菜 #Eggball_Food🥚⚪📍觀塘 #EggBall到觀塘飲飲食食

🍽️ 新齋橋 Sunsaibashi

🟢 豬骨湯叉燒拉麵 ($128)🍜
👉 沙律有芝麻醬點綴作為開胃菜
👉 拉麵嘅麵條有彈性彈牙嘅
👉 湯底呈奶白色,不過如果湯底濃味會更好
👉 有四大塊薄身叉燒
👉 糖心蛋亦都做到應有嘅糖心

🟢 日本長野縣吉列黑豚($128)
👉 Set 有椰菜絲沙律配搭吉列豬扒,亦有麵豉湯茶碗蒸同飯
👉 椰菜有芝麻醬配搭同拉麵嘅開胃菜一樣
👉 麵豉湯飲落又唔會太鹹

🍽️ 餐廳:新齋橋 Sunsaibashi
📌 地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓
📍 位置:觀塘
2024-10-17
✨✨ 餐廳環境舒適、位置闊落。室內的裝潢簡約而不失雅致,讓人一進來就感受到一種清新的氛圍。餐廳分開了日本菜和日式燒肉兩邊,菜式的擺盤也相當精緻,色彩搭配得宜。 ✨✨🤩🤩日本菜這邊設有吧枱,而且做緊優惠有任飲放題 (90分鐘),其間都有做過買1送1優惠,詳情都可以問下餐廳確認。‼️‼️‼️‼️對於觀塘區返工既朋友仔,餐廳仲設有早餐,有日式同埋港式早餐,價錢都係十分吸引,低至$29起。依家物價咁高落一落去茶記食野加茶野飲都已經超過呢個價錢啦。‼️‼️❗️#支持本港消費📍 迷你角切魚生丼+加洲卷定食新鮮海味的魅力,魚生丼上的魚片切得恰到好處,入口即化,鮮甜的味道在口中蔓延,搭配上醬油的鹹香,平衡得相當好。魚生有米飯則軟糯而富有彈性,吸收了魚生的鮮味,讓整體口感更加豐富。加洲卷的外皮薄脆,內裡包裹著香滑的牛油果和新鮮的生魚片,口感層次分明。每一口都帶來清新的滋味,讓人忍不住多吃幾件。📍鰻魚定食鰻魚烤得金黃酥脆,外層焦香而不油膩,魚身唔乾,內裡卻保持著鮮嫩的口感。鰻魚的醬汁甜而不膩,讓魚肉的鮮味更加突出。配沙津菜為整個定食增添了一絲清新感。🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹#新齋橋 (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓

📍 迷你角切魚生丼+加洲卷定食

📍鰻魚定食

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#新齋橋 (觀塘)
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
2024-10-24 270 浏览
餐廳新開張沒多久 座位寬敞除了提供一人燒肉外還有多款日式料理套餐 ⍢蒲燒鰻魚飯 $138鰻魚燒得外層微焦 滿滿蛋絲舖滿在飯上加上鰻魚汁 甜甜的很好下飯份量足夠套餐包括主菜 茶碗蒸 味噌湯及沙律 當天剛好沒有了茶碗蒸 店員告知以雪糕糯米糍代替蝦天婦羅月見冷烏冬 $168同樣是套餐 包括了以上所提及的而蝦天婦羅不厚粉 炸得剛剛好亦吃得出蝦頗彈牙 冷烏冬則麵身滑溜攪拌蛋再再落蔥同沾汁 味道更佳⧐新齋橋📍觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓
餐廳新開張沒多久 座位寬敞
除了提供一人燒肉外