2024-09-22 3255 浏览
今日朋友帶我嚟到大角咀新沙洞大排檔食正宗韓國料理餐廳以韓國風裝潢,好有特色。職員提到呢度醬油蟹係100%使用韓國產最頂級的延平島膏蟹保證新鮮。醬汁係用黃金秘方調製鹽亦都會使用韓國最頂級的醬油鹽,而不是用普通的海鹽,辣椒亦都係採用韓國貨。聽到已經好想試,果然無介紹錯,入口新鮮美味,好滿足順帶一提:醬油蟹優惠$198(星期一至五至四全日&五六日,只限七點前),記得優惠必須電話預約醬油蟹拌麵今次我哋以$198價錢叫醬油蟹拌麵,正宗韓國風味,醬汁好惹味,蟹肉、蟹膏口感嫩滑,鮮甜美味,配上拌麵 味道一流火焰醬燒排骨 這款火焰醬燒排骨好吸精,職員細心點火,火焰有驚喜,打卡一流,啖啖肉配上特式燒醬汁,好惹味滋補人參雞湯(全隻)爐上的人參雞湯,過程雞湯保持溫度,湯底味道濃郁,全隻雞肉質幼滑,個人很喜歡韓國米水 韓國檸七
今日朋友帶我嚟到大角咀新沙洞大排檔食正宗韓國料理

火焰醬燒排骨

滋補人參雞湯(全隻)

韓國米水
韓國檸七

2024-09-16
前排去完韓國旅行一直對醬油蟹念念不忘🦀見到新沙洞大排檔做緊優惠$198就可以食到醬油蟹配紫菜拌飯咁抵🥰梗係要試下✅新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯醬油蟹size 適中,帶小小辣味🌶️醬油蟹味道鮮甜,好滿足😌紫菜拌飯分類都幾多,夠兩個人食🍚✅火焰醬燒排骨上菜之後店員就會點火🔥燒過嘅排骨有獨特嘅香味,肉質軟嫩帶微辣,醬汁調味都幾唔錯👍✅招牌原粒蜂巢蜜米酒原粒蜂巢配搭米酒味道香醇,米香配蜂蜜香好夾!酒瓶充滿特色😍💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5📍新沙洞大排檔 (大角咀)大角咀大政街10號地舖

✅新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯

✅火焰醬燒排骨

✅招牌原粒蜂巢蜜米酒
原粒蜂巢配搭米酒味道香醇,米香配蜂蜜香好夾!酒瓶充滿特色😍

💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5

📍新沙洞大排檔 (大角咀)
大角咀大政街10號地舖
朋友想食醬油蟹就帶咗我嚟呢間位於大角咀嘅韓國餐廳,韓式大排檔嘅裝潢就好似真係去咗韓國咁。醬油蟹拌麵 (優惠價$198)主角當然係醬油蟹,餐廳依家仲做緊個優惠,$198就食到原隻拆肉拆膏嘅醬油蟹拌麵,加埋蟹子、醬油沙冰湯底同冰涼透心嘅冷麵,真係好正。醬油蟹鮮味十足,啖啖滑溜嘅蟹肉蟹膏,用咗嚟自韓國嘅頂級延平島膏蟹醃製,一d腥味都冇。不過想食就要記得只限一至四全日/五六日19:00前供應,優惠亦都要預先電話訂座。火焰醬燒排骨 $188另外仲叫咗份火焰醬燒排骨,用咗秘製韓式辣醬醃製,香辣惹味,慢煮豬肋骨肉質幼嫩。叫得做火焰骨,原來店員會喺排骨上面淋上燒酒點火,視覺效果一流,仲令d排骨帶陣陣炙燒香。菠蘿雪葩 $58最後叫咗個菠蘿雪葩做甜品,用咗原個菠蘿仔挖空做嘅菠蘿雪葩,賣相精美。雪葩菠蘿味好香濃,仲食到帶d菠蘿肉。。。新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)大角咀大政街10號地舖。

醬油蟹拌麵 (優惠價$198)

火焰醬燒排骨 $188

菠蘿雪葩 $58

新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)

2024-12-11 0 浏览
今次已經第二次黎食🍲👶🏻👼🏻呢間餐廳好有😝韓式街頭既氣氛,成間店都適合打卡,留意到最近出左新菜單,一定要試試佢🥳🥳-芝士辣炒年糕雞 $168冬天必食😚一個爐上面熱住鐵板,雞肉同年糕有鋪滿滿嘅芝士,拉絲既過程好興奮🥰🥰食落雞肉好嫩,配埋芝士,食完個人暖笠笠🤤-火焰醬燒排骨 $188店員即場表演火焰show🤭食飯仲有表演睇🤣排骨份量好多,大概有8-9件,2個人絕對夠食,加上醬汁濃郁,超入味,最後成碟清曬😍😍-韓式辣豬肉炒粉絲 $108配菜勁多既粉絲,除左辣豬肉,仲有好多洋蔥🧅同椰菜🥬,炒得好香,一啖接一啖食曬😝-草莓牛奶🥛配蜂巢特飲(2人份) $95草莓牛奶味道好似食緊草莓百力支既味,味道吾好過甜,但真系估吾到會有一大粒蜂巢,配埋士多啤梨,性價比好高👍🏻👍🏻😉新菜式:火焰醬燒排骨+ 醬油蟹拌麵醬油蟹拌麵系震撼價 $128💓醬油蟹優惠$198一至四全日供應五六日,只限七點前公眾假期沒有優惠優惠必須電話訂座醬油蟹係100%使用韓國產最頂級的延平島膏蟹!🤩😍保證新鮮!

芝士辣炒年糕雞 $168

優惠必須電話訂座
  • 火焰醬燒排骨
  • 草莓牛奶配蜂巢特飲
2024-12-11 0 浏览
餐廳環境有特色 行韓式大排檔風格聽住唔同韓文歌🎶係到食嘢都幾有feel😆✨韓式前菜有泡菜 芽菜 茄子 泡菜 柚子醃蘿蔔 黑豆前菜豐富 而每款味道都唔錯😋😋✨醬油蟹拌麵(💰原價$298 優惠$198)餐廳用咗韓國產最頂級嘅延平島膏蟹🦀蟹肉肉味鮮甜 配上蟹膏 蟹籽 特製醬汁同彈牙蕎麥麵一齊食 味道融合得好好 唔錯🤤今次食醬油蟹唔洗整污糟手就輕鬆食到因為原隻醬油蟹上枱時已經係拆肉拆膏👍🏻溫馨提示 最近用電話訂座有醬油蟹優惠$198星期一至四全日 五至日7點前供應 公眾假期除外✨火焰醬燒排骨(💰$188)上菜時店員會倒啲酒係排骨再點火🔥燒到好香🤩排骨用秘製韓式辣醬醃製 食落微辣 香口惹味😋 肉質幾軟腍 食落唔會好乾 仲帶啲肉汁👍🏻✨星光清河玫瑰限定版蘋果味(💰$58)呢款氣泡酒甜甜地 易入口👍🏻幾香蘋果香味🥂
餐廳環境有特色 行韓式大排檔風格
聽住唔同韓文歌🎶係到食嘢都幾有feel😆

✨韓式前菜
有泡菜 芽菜 茄子 泡菜 柚子醃蘿蔔 黑豆
前菜豐富 而每款味道都唔錯😋😋

✨醬油蟹拌麵(💰原價$298 優惠$198)
餐廳用咗韓國產最頂級嘅延平島膏蟹🦀
蟹肉肉味鮮甜 配上蟹膏 蟹籽 特製醬汁
同彈牙蕎麥麵一齊食 味道融合得好好 唔錯🤤
今次食醬油蟹唔洗整污糟手就輕鬆食到
因為原隻醬油蟹上枱時已經係拆肉拆膏👍🏻
溫馨提示 最近用電話訂座有醬油蟹優惠$198
星期一至四全日 五至日7點前供應 公眾假期除外

✨火焰醬燒排骨(💰$188)
上菜時店員會倒啲酒係排骨再點火🔥燒到好香🤩
排骨用秘製韓式辣醬醃製 食落微辣 香口惹味😋
肉質幾軟腍 食落唔會好乾 仲帶啲肉汁👍🏻

✨星光清河玫瑰限定版蘋果味(💰$58)
呢款氣泡酒甜甜地 易入口👍🏻幾香蘋果香味🥂
奧運/大角咀呢頭都幾多特色餐廳!今次呢間韓國菜係大排檔style(放心係好乾淨😉)裝修夠晒玩味😆d 枱枱椅椅同周邊貼晒poster勁有feel🌟1️⃣炸蝦芝士紫菜飯卷 $108都幾多飯卷選擇! 我地揀呢款係因為中意食炸蝦😈有芝士夠晒邪惡🙊2️⃣芝士辣炒年糕雞 $168芝士again😈呢個仲要有個爐係下面烘住 真係拉絲架🫕呢個一樣有炸雞 食完都幾飽下芝士炒年糕好味🤗3️⃣新沙洞炸雞半份-甜辣味 $95全份就平過叫兩個半份 咁本身我地爭d叫左全份🤫但店員好好人 見我地得兩個人 主動提我地份量可能太多😂建議我地食半份好了🥶炸雞都好外脆內軟 同埋好大件 我諗都有6件🍗 真係夠晒飽😆
奧運/大角咀呢頭都幾多特色餐廳!
今次呢間韓國菜係大排檔style(放心係好乾淨😉)

1️⃣炸蝦芝士紫菜飯卷 $108

3️⃣新沙洞炸雞半份-甜辣味 $95
全份就平過叫兩個半份 咁本身我地爭d叫左全份🤫
炸雞都好外脆內軟 同埋好大件 我諗都有6件🍗 真係夠晒飽😆
2024-12-06 305 浏览
人生第一次吃醬蟹!之前去了🇰🇷兩次,都怕旅遊途中肚屙所以最後放棄沒有食喜歡吃生醃醬蟹的朋友,我覺得這間醬蟹還不錯點了醬蟹拌麵,把蟹肉都拆好放在面上了夠新鮮,鹹鮮味足,醬油味很鮮,蟹肉黏黏糯糯的喜歡吃的會覺得很好吃另外炸紫菜捲不錯,裡面包的是粉絲火焰排骨樣夠曬靚同澎湃餐廳氛圍是韓國路邊攤那種,適合朋友飲酒聚餐幾有韓國路邊小店氛圍的,好似去了韓國咁總之必食是醬蟹,附近的朋友可以考慮一下,同朋友飲酒食飯
人生第一次吃醬蟹!
之前去了🇰🇷兩次,都怕旅遊途中肚屙所以最後放棄沒有食
喜歡吃生醃醬蟹的朋友,我覺得這間醬蟹還不錯
點了醬蟹拌麵,把蟹肉都拆好放在面上了

夠新鮮,鹹鮮味足,醬油味很鮮,蟹肉黏黏糯糯的
喜歡吃的會覺得很好吃
另外炸紫菜捲不錯,裡面包的是粉絲

火焰排骨樣夠曬靚同澎湃

餐廳氛圍是韓國路邊攤那種,適合朋友飲酒聚餐
幾有韓國路邊小店氛圍的,好似去了韓國咁
總之必食是醬蟹,附近的朋友可以考慮一下,同朋友飲酒食飯

2024-12-06 294 浏览
🍱餐廳:新沙洞大排檔🏫地址:大角咀大政街10號地舖🌊韓式鐵板燒鰻魚這道韓式鐵板燒鰻魚色澤誘人,鰻魚被燒至外焦內嫩,香氣四溢。搭配特製醬汁,味道鮮美,肉質鮮嫩、彈牙、好厚肉,絕對是鰻魚愛好者的必試之選。🦀醬油蟹拌麵醬油蟹係用韓國產頂級的延平島膏蟹!好新鮮,絕對不是平價的外國入口雪藏蟹!醬汁係自家調製,味道濃郁,麵條滑順,搭配新鮮蟹肉,帶來豐富的口感。🐖火焰醬燒排骨火焰醬燒排骨則是一道視覺與味覺的雙重享受。店員會即場再打燒,適合打卡。排骨外焦內嫩,醬汁甜中帶鹹。依家舖頭做緊優惠:$198 醬油蟹一至四全日供應五六日,只限七點前公眾假期沒有優惠優惠必須電話訂座

🍱餐廳:新沙洞大排檔

五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠
優惠必須電話訂座
2024-12-04 347 浏览
第一次係OpenRice 食寫評住左大角咀都有六七年一直都上網睇到好多YouTuber 都極力推薦呢間韓國菜今日心思思突然想食韓國菜, 就walk in 入左去點知係極度非常失望海鮮 煎餅完全係無味道可言韓式醬牛肉紫菜飯卷.得啲芝麻同麻油味完全食唔出裏面係牛肉醬油蟹拌麵不過不失..韓x紅既急凍 仲好食好佢新沙洞炸雞半份 - 柚子味.鞋 無味個汁完全蓋過哂..太甜成晚最正常係支啤酒夠哂凍真係唔明白點解會有400幾個好評成餐無野係正常味道好差好差好差無下次!最後都要700幾蚊埋單題外話 外賣盒 $3 一個
第一次係OpenRice 食寫評
住左大角咀都有六七年
一直都上網睇到好多YouTuber 都極力推薦呢間韓國菜
今日心思思突然想食韓國菜, 就walk in 入左去
點知係極度非常失望

海鮮 煎餅
完全係無味道可言

韓式醬牛肉紫菜飯卷.
得啲芝麻同麻油味
完全食唔出裏面係牛肉

不過不失..韓x紅既急凍 仲好食好佢

新沙洞炸雞半份 - 柚子味.
鞋 無味

最後都要700幾蚊埋單
題外話 外賣盒 $3 一個
2024-12-04
2024-11-30 332 浏览
♥ 醬油蟹好食!大角嘴復古型格韓國大排檔🇰🇷♥✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧喜歡的話記得like & follow我喔♥色彩繽紛的霓紅燈飾、韓式油桶圓枱櫈🛢️好像去了韓國的路邊大排檔!🤩朋友每次想食醬油蟹都會來這裡,因為完全沒有腥味,也不會過鹹,平時不食醬油蟹的人都可以接受!① 醬油蟹拌麵 $198 (原價 $298) 🦀醬油蟹有蟹膏!而且新鮮沒有腥味👌🏻店員說是醬油蟹係使用韓國產最頂級的延平島膏蟹每星期都會有兩轉新鮮醃製貨,絕對不用平價的外國入口雪藏蟹,難怪味道不一樣~‼️現在逢星期一至四全日/五六日晚上七點前,電話訂座即享 $198 優惠!要留意公眾假期沒有優惠喔~② 火焰醬燒排骨 $188一上枱真的有火!🔥 打卡100份! 📷第一啖有酒味,醬汁香濃,排骨入味~③ 菠蘿雪葩 $58原個菠蘿上!🍍冰涼的口感讓人精神為之一振,好清涼啊🤣📍 新沙洞大排檔 (大角咀)大角咀大政街10號地舖.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.#新沙洞大排檔 #新沙洞 #新沙洞美食 #新沙洞澡堂 #韓式炸雞 #醬油蟹 #大角咀美食 #大角咀 #旺角美食 #太子美食 #香港美食 #香港餐廳
♥ 醬油蟹好食!大角嘴復古型格韓國大排檔🇰🇷♥

✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧
喜歡的話記得like & follow我喔♥

① 醬油蟹拌麵 $198 (原價 $298) 🦀
醬油蟹有蟹膏!而且新鮮沒有腥味👌🏻
店員說是醬油蟹係使用韓國產最頂級的延平島膏蟹
要留意公眾假期沒有優惠喔~

② 火焰醬燒排骨 $188
一上枱真的有火!🔥 打卡100份! 📷
第一啖有酒味,醬汁香濃,排骨入味~

③ 菠蘿雪葩 $58
原個菠蘿上!🍍冰涼的口感讓人精神為之一振,好清涼啊🤣

📍 新沙洞大排檔 (大角咀)
大角咀大政街10號地舖
.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.
2024-11-30 231 浏览
韓國風味大排檔,喺香港,有間餐廳好似韓國大排檔咁,裝修好有風味,入到去就好似返到韓國夜市。環境輕鬆,令人感覺好親切。前菜的驚喜前菜方面,最值得一讚就係佢哋嘅薯蓉。呢個薯蓉真係好滑,仲有一陣淡淡嘅奶香,口感超級好,完全打破咗我哋對傳統薯蓉嘅印象。每一口都咁好味,真係開胃嘅佳品。招牌菜的精緻然後,我哋叫咗火焰醬招牌骨。呢道菜一上枱,燒烤嘅火焰效果真係好驚艷,大家都忍唔住想拍照。骨肉鮮嫩多汁,醬汁味道濃郁但唔會膩,仲有少少微辣,食完一口又一口,停唔落來。醬油蟹拌麵的獨特口感最後,我哋再叫咗原隻醬油蟹拌麵。蟹肉鮮甜,配上醬油嘅鹹香,口感層次分明。麵條彈牙,蟹肉同麵融合得好好,每一口都充滿海鮮嘅鮮味,實在令人難忘。

前菜的驚喜

招牌菜的精緻

醬油蟹拌麵的獨特口感

一直好想食醬油蟹🦀朋友大角咀的一間以醬油蟹聞名的餐廳🇯🇵裝修極具韓國風味的韓店,新沙洞大排檔📍-我地首先點左醬油蟹拌麵🍜原來醬油蟹係100%使用韓國產最頂級的延平島膏蟹!🤩😍蟹肉肉味鮮甜✅醬油汁配上彈牙蕎麥麵,開胃! -之後我地點左泡菜湯底辣度適中🧡有豆腐,泡菜和豬肉,好暖胃🩷-我地再點左火焰醬燒排骨🥢出場方式好特別,職員會淋上酒精並點火,排骨在烈火中燃燒,好岩打卡📸排骨大大件,不過相對會濃味少少🤏-雖然餐廳在奧運站附近,但都要少少時間行過去和揾路,大家記得預留時間‼️⚠️
一直好想食醬油蟹🦀
朋友大角咀的一間以醬油蟹聞名的餐廳🇯🇵
裝修極具韓國風味的韓店,新沙洞大排檔📍
我地首先點左醬油蟹拌麵🍜
原來醬油蟹係100%使用韓國產最頂級的延平島膏蟹!🤩😍
蟹肉肉味鮮甜✅
醬油汁配上彈牙蕎麥麵,開胃!
之後我地點左泡菜湯底辣度適中🧡
有豆腐,泡菜和豬肉,好暖胃🩷
我地再點左火焰醬燒排骨🥢
出場方式好特別,職員會淋上酒精並點火,
排骨在烈火中燃燒,好岩打卡📸
排骨大大件,
紫菜飯
2024-10-30
醬油蟹拌麵298
2024-11-26 281 浏览
唸住試下,點知伏到不得了。食物質素普通,得個·貴字。份量非常少。果位唔知係咪老闆,超串,坐低講嘢似趕客。唔好中伏。千祈唔好試。根本唔值得呢d價錢。主要態度惡劣。

2024-11-18 682 浏览
其實依間餐廳book mark咗好耐咁啱經過所以去試我見佢裝修好韓國地道咁好似置身於韓國一樣~當晚去到都要等一陣位大約三個字左右入到去餐廳佢俾咗差唔多近門口嘅枱俾我哋全部都係膠,膠枱膠凳,都唔係問題問題係張枱輕輕都可以郁到兮搖嚟搖去咁因為其實係冇睇價錢,而入去呢一間餐廳~我同朋友都覺得價錢係比較進取不過香港食韓國嘢,不嬲都係交智商稅我哋叫咗醬油蟹+醬油蝦配飯,炒粉絲同埋蜂蜜草莓牛奶~一致認為個醬油蟹性價比最高!佢啲醬油鹹鹹甜甜做得啱啱好,我覺得好適合香港人嘅口味~同埋隻蟹食落都幾新鮮,都幾多膏!醬油蝦對比香港食過嘅話都算好食,不過醬油蟹會比較出色~平時食開醬油蟹都會有手套但係問職員嘅時候,佢話手套要收一蚊每然後啲配菜其實都好食嘅,不過又係計住計住…我第一次食韓國餐廳啲配菜係冇得refill參C想要refill配菜要另外加錢…然後炒粉絲就不過不失,粉絲都幾Q彈
其實依間餐廳book mark咗好耐
咁啱經過所以去試
我見佢裝修好韓國地道咁好似置身於韓國一樣~
當晚去到都要等一陣位大約三個字左右
問題係張枱輕輕都可以郁到兮搖嚟搖去咁
不過香港食韓國嘢,不嬲都係交智商稅
我哋叫咗醬油蟹+醬油蝦配飯,炒粉絲同埋蜂蜜草莓牛奶~

一致認為個醬油蟹性價比最高!
佢啲醬油鹹鹹甜甜做得啱啱好,我覺得好適合香港人嘅口味~

同埋隻蟹食落都幾新鮮,都幾多膏!
醬油蝦對比香港食過嘅話都算好食,不過醬油蟹會比較出色~
平時食開醬油蟹都會有手套

然後炒粉絲就不過不失,粉絲都幾Q彈

-新沙洞大排檔-📍大角咀.一入餐廳就好似去咗韓國一樣,色彩繽紛嘅枱凳加上霓虹燈,滿滿嘅打卡位。.一坐低已經送上前菜,總共有六種咁多,有芽菜、茄子、泡菜、醃白蘿蔔等,非常豐富。.醬油蟹拌麵 ($128)電話訂座就可以享有醬油蟹拌麵優惠,原價$298,星期一至四全日 (星期五六日就7點前)只係$128就食到。.平時醬油蟹拌紫菜飯就食得多,拌麵都係第一次試,仲要已經係拆晒蟹肉、加埋蟹籽,睇見賣相已經食指大動。.餐廳用的係韓國產最頂級的延平島膏蟹、真係好多蟹肉、蟹蓋仲要爆晒蟹膏。用自家製的醬汁醃至入味,食落非常新鮮!.冷拌麵加埋鮮甜甘香的醬油蟹蟹肉同蟹膏,清新得來非常滋味。.火焰醬燒排骨 ($188)超級大份嘅燒排骨,上菜時仲會先淋上燒酒,再點火燒香,成個present都非常吸睛。.排骨上都塗滿了秘製的韓式辣醬,帶有清新嘅辣椒香味,但食落只係微辣,而且燒過後更帶點燒酒清香,非常開胃。選用嘅排骨亦都高質,排骨醃至入味,食落肉質好腍,仲帶有軟骨部份,食肉獸之選。.新沙洞炸雞半份 (甜辣味) ($95)食韓國嘢必定要叫嘅炸雞,怕份量大可以選擇半份。炸雞大大件,完全無骨,外層炸到金黃酥香,食落仲保持咗
-新沙洞大排檔-
📍大角咀
醬油蟹拌麵 ($128)
冷拌麵加埋鮮甜甘香的醬油蟹蟹肉同蟹膏,清新得來非常滋味。
火焰醬燒排骨 ($188)
新沙洞炸雞半份 (甜辣味) ($95)
食韓國嘢必定要叫嘅炸雞,怕份量大可以選擇半份。炸雞大大件,完全無骨,外層炸到金黃酥香,食落仲保持咗滿滿肉汁,令到雞肉十分嫩滑。加埋濃厚嘅甜辣醬,非常開胃。