當日7點左右到 唔駛等位就入到下晝有打過電話去餐廳諗住book枱但係店員話即日得返walk-in了再遲少少到應該就要等位位置 🟪🟪🟪🟪⬜️個人覺得大角咀本身就唔係一個非常方便嘅區不過餐廳轉角嘅埃華街就有一行咪錶位揸車算係幾方便(等唔等到錶位就靠彩數了畢竟果兩條街好多餐廳 好多人等錶位😮‍💨)環境 🟨🟨🟨🟨⬜️餐廳都算幾mimick到韓式大排檔嘅感覺座位係韓國果種鐵桶櫈可以打開擺袋擺褸 冇咁擔心吸味問題而且餐廳冷氣通風都幾唔錯食完都唔會話好臭整體食物 🟦🟦🟦🟦🟦• 招牌醬油蟹拼盤 配 紫菜拌飯 • $298拼盤有一隻醬油蟹 + 4隻醬油蝦非常新鮮!肥美!多膏!連蝦頭都好多膏(👇🏿見唔見到d橙紅色嘅膏喺個蝦頭嘅殼度有白裡透紅嘅感覺😂)而且醬油味夠濃得嚟 就咁食唔撈飯都唔會太咸係略嫌個紫菜拌飯可以再香口d• 鐵板燒濟洲黑毛豬配生菜 • $188店員會有小教學 話四邊燒到金黃就食得唔駛燒好耐㗎咋冇得較火侯 燒太耐好似燶呢個同樣好高質好推薦黑毛豬嘅肥瘦分配好適中唔會話放入口成口油 / 好重油味配埋生菜同醬汁好惹味個人喜愛加埋蒜片😌但係$188得7舊 略貴• 新沙洞炸雞半份 蒜蓉醬油味 • $95佢半
當日7點左右到 唔駛等位就入到

個人覺得大角咀本身就唔係一個非常方便嘅區
不過餐廳轉角嘅埃華街就有一行咪錶位
揸車算係幾方便
(等唔等到錶位就靠彩數了
畢竟果兩條街好多餐廳 好多人等錶位😮‍💨)

環境 🟨🟨🟨🟨⬜️

食完都唔會話好臭

整體食物 🟦🟦🟦🟦🟦

• 招牌醬油蟹拼盤 配 紫菜拌飯 • $298

拼盤有一隻醬油蟹 + 4隻醬油蝦
非常新鮮!肥美!多膏!
連蝦頭都好多膏
(👇🏿見唔見到d橙紅色嘅膏
喺個蝦頭嘅殼度有白裡透紅嘅感覺😂)
而且醬油味夠濃得嚟

兩個人食 好驚食唔唒
炸起個皮仲好脆 醬料都好夠
雞每舊都好大舊 但係唔太入味
同埋都唔算嫩
只可以俾 ok,唔係必食
蒜蓉醬油味炸雞半份

前菜  正常 不過不失
2024-06-24
醬油蟹拼盤  配  紫菜拌飯
醬油蟹拼盤 配 紫菜拌飯
鐵板燒濟洲黑毛豬配生菜
一入店已經係滿滿當當嘅韓流🇰🇷坐咗兩枱著住校服嘅中學生成個人都年輕咗😆辣豬肉包生菜唔算好辣韓式牛肉炒粉絲份量十足淡淡嘅麻油香又唔會俾豉油味蓋過而且配料都幾多,個口感幾好幾香呢間係用韓國產最頂級嘅延平島膏蟹用黃金比例嘅醃製方法所以唔會過鹹每星期都會到兩轉貨,保證新鮮經佢一講,我都即刻揀咗呢個嚟試連埋配菜同紫菜拌飯,兩個人食完都飽咗一半果然蟹肉算多蝦頭都有膏,食完唔會口渴餐廳仲有米酒、燒酒,可以燒肉同食炸雞幾啱幾個朋友一齊盡興享受韓國風味🇰🇷
一入店已經係滿滿當當嘅韓流🇰🇷
坐咗兩枱著住校服嘅中學生成個人都年輕咗😆

辣豬肉包生菜唔算好辣
韓式牛肉炒粉絲份量十足
淡淡嘅麻油香又唔會俾豉油味蓋過
而且配料都幾多,個口感幾好幾香

呢間係用韓國產最頂級嘅延平島膏蟹
用黃金比例嘅醃製方法所以唔會過鹹
每星期都會到兩轉貨,保證新鮮
經佢一講,我都即刻揀咗呢個嚟試
連埋配菜同紫菜拌飯,兩個人食完都飽咗一半
果然蟹肉算多蝦頭都有膏,食完唔會口渴

餐廳仲有米酒、燒酒,可以燒肉同食炸雞
幾啱幾個朋友一齊盡興享受韓國風味🇰🇷
估唔到去一轉大角咀都可以偽旅行🥺呢間韓國餐廳有好多新沙洞打卡位,最特別緊係新沙洞站啦! 唔講真係以為去左首爾🤭前菜6款,最鍾意茄子,入哂味! 醃蘿白酸度剛好。差不多每一台都叫鐵板燒我地點了🥢韓式鐵板燒鰻魚 銀白色既鮮鰻魚放上鐵板燒外層慢烤轉金黃色魚塊慢慢受熱膨脹咬落爽脆有回彈魚肉豐厚油潤感加上特調燒汁包紫菜,特別滋味! 🥢韓式醬牛肉紫菜飯卷紫菜包飯一大卷切開多件香薄蛋片、牛肉嫩滑足料、脆口醃酸瓜。米飯軟硬適中唔易散,入口有肉汁,嚼勁紮實🥢新沙洞炸雞半份 - 柚子味又來韓劇炸雞畫面! 柚子果醬,厚身清香掛上脆雞皮甜蜜感十足雞皮keep住脆,雞肉帶果香緩減油膩度! 🥢招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)酒壼夠classic! 杯中蜂巢蜜,倒入米酒米酒酒精輕度易入口酒體純白順滑米香氣味出色🥟韓式炸餃子一客5隻餃子皮薄炸脆卜卜豬肉爆餡Juicy! 不得不提:電話訂座仲可以$198 點醬油蟹星期一至四全日供應星期五六日,7點前都可以點! 公眾假期就無得點
估唔到去一轉大角咀都可以偽旅行🥺
呢間韓國餐廳有好多新沙洞打卡位,最特別緊係新沙洞站啦!
唔講真係以為去左首爾🤭

前菜6款,最鍾意茄子,入哂味!
醃蘿白酸度剛好。

差不多每一台都叫鐵板燒
我地點了🥢韓式鐵板燒鰻魚
銀白色既鮮鰻魚放上鐵板燒
外層慢烤轉金黃色
魚塊慢慢受熱膨脹
咬落爽脆有回彈
魚肉豐厚油潤感
加上特調燒汁包紫菜,特別滋味!

🥢韓式醬牛肉紫菜飯卷
紫菜包飯一大卷切開多件
香薄蛋片、牛肉嫩滑足料、脆口醃酸瓜。
米飯軟硬適中唔易散,
入口有肉汁,嚼勁紮實

🥢新沙洞炸雞半份 - 柚子味
又來韓劇炸雞畫面!
柚子果醬,厚身清香
掛上脆雞皮甜蜜感十足
雞皮keep住脆,雞肉帶果香緩減油膩度!

🥢招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)
酒壼夠classic!
杯中蜂巢蜜,倒入米酒
米酒酒精輕度易入口
酒體純白順滑
米香氣味出色

🥟韓式炸餃子
一客5隻餃子皮薄炸脆卜卜
豬肉爆餡Juicy!

不得不提:
電話訂座仲可以$198 點醬油蟹
星期一至四全日供應
星期五六日,7點前都可以點!
公眾假期就無得點

2024-06-24 84 浏览
gathering嚟到『 新沙洞大排檔 』,有電視劇中典既大排檔復古元素,用上霓虹燈裝飾好colorful,嚐嚐🇰🇷地道美食,相機打卡偽韓國🇰🇷小食6款辣泡菜系列及👍🏻薯仔沙律、芽菜、👍🏻柚子蘿蔔🇰🇷醬油八爪魚配沙律菜$95滑嫩魷魚灑上芝麻配清脆沙律菜好欣賞呢個醬油醋汁,味道獨特🇰🇷鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤$188肥美層次肉層連生菜夾泡菜同醬食,爽脆不膩又滋味配米酒真係一絕~其中鐵板燒鰻魚都值得推介🇰🇷韓式水冷麵$98炎炎夏天冇乜胃口,冷麵啱晒清澈湯底配搭清爽,酸甜透心~夏日低卡推介🍶招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)甜潤易入口散發陣陣米香,推介餐廳優惠🦀醤油蟹🦀$198一至日供應假期除外,此優惠有興趣了解及預訂

🇰🇷小食6款
辣泡菜系列及👍🏻薯仔沙律、芽菜、👍🏻柚子蘿蔔

🇰🇷醬油八爪魚配沙律菜$95
滑嫩魷魚灑上芝麻配清脆沙律菜
好欣賞呢個醬油醋汁,味道獨特

🇰🇷鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤$188

🇰🇷韓式水冷麵$98

🍶招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)
甜潤易入口散發陣陣米香,推介

餐廳優惠🦀醤油蟹🦀$198
一至日供應假期除外,此優惠有興趣了解及預訂

2024-06-22
  • 鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤
  • 招牌原粒蜂巢蜜米酒
  • 前菜
2024-06-22 109 浏览
香港大角咀既一間韓國餐廳,位於大全街附近。首先,佢地水冷麵係必點之選。麵條清爽Q彈,配上清甜爽口既湯頭,食啖就欲罷不能。另一大亮點是醬油蟹,每隻都係韓國頂級新鮮既蟹,仲做緊優惠$198,每隻蟹肉飽滿多汁,沾上濃郁醬油醃製,香味四溢,令人忍唔住一吮而盡。星一至四全日都有得食,星期五至日就要7點前,確保蟹既品質。$198優惠要訂位先有,不過公眾假期就無優惠。除此之外,八爪魚沙律也絕對能出乎意料。八爪魚鮮嫩彈牙,配上新鮮脆爽的蔬菜,淋上恰到好處既醋汁醬料,口感層次豐富,清涼開胃。去韓國餐廳點可以唔點韓國米酒呢?我哋今次都嗌咗,包裝都好靚係佢哋自有嘅米酒。
香港大角咀既一間韓國餐廳,位於大全街附近。

<新沙洞> 📍大角咀🔸二次回訪 🤓 朋友聚會返焯之選🔸必點:厚肉肥美燒鮮鰻 & 鐵板黑毛豬 🤤🤤🤤已經係第二次回訪,仍然都係爆場咁多人 😵‍💫 幸好當日唔洗OT,準時7點到埗,唔洗等位!直入!每次嚟都必嗌嘅:鐵板燒鰻魚 ($198) — 鮮鰻魚肉質鮮嫩,脂香四溢,魚油唔膩,紫菜包住食又得,口感豐富柔軟嘅肥鰻,沾上醬汁食又得,配搭白飯食格外滿足。鐵板燒濟州黑毛豬($188) — 黑毛豬口感香嫩多汁,雖然得果幾嚿價格略高,但來自濟州島嘅高質豬肉,口感爽脆,脂肉均勻 😋之前叫過佢嘅部隊鍋同埋卷物覺得都OK,今次試吓佢呢個飛魚蟹膏拌飯($128),蟹膏蟹肉都算頗多,攪拌後每一啖都會有蟹膏味 🤓👌🏼臨走嗰陣見到每一檯都有叫醬油蟹,下次都務必跟風試試佢先 🤩🤩🤩
<新沙洞> 📍大角咀
🔸二次回訪 🤓 朋友聚會返焯之選
🔸必點:厚肉肥美燒鮮鰻 & 鐵板黑毛豬 🤤🤤🤤

每次嚟都必嗌嘅:

2024-06-17 215 浏览
打破常規去食韓國嘢~由於老公最近喺大角咀返工,竟然發現有一間好多人排隊嘅韓國菜各式各樣嘅韓式菜都有!發現埋佢逢星期一至四只要點醬油蟹只係需要$198,即刻有衝動去食😋初嘗醬油蟹嘅我哋,本來覺得生食安全性但估唔到韓式醬油同生蟹竟然咁完美地結合撈埋落d飯度 出奇地好食 好好送飯🤩每一口都充滿濃郁的醬油味道 令人欲罷不能跟住泡菜煎餅($105)最驚就係好厚粉但呢度泡菜的爽脆和煎餅的香脆在口中交織我老公都大讚好味!!當然唔少得招牌嘅鐵板燒,濟州黑毛豬配生菜拼盤($188)黑毛豬嚼勁十足,燒香之後配上醬汁同蒜頭香脆得嚟唔怕油膩 食多幾舊都唔怕🤣最後不得不讚 草莓牛奶配蜂巢特飲($95)本身淡淡草莓味嘅牛奶倒入去一嚿蜂巢度經過沉澱之後配上蜂蜜嘅味道顛覆咗我對牛奶嘅飲法 大家記住攪勻先好飲🍓✨ 醬油蟹優惠$198一至四全日供應 五六日,只限七點前公眾假期沒有優惠 優惠必須電話訂座
打破常規去食韓國嘢~
由於老公最近喺大角咀返工,
竟然發現有一間好多人排隊嘅韓國菜
各式各樣嘅韓式菜都有!
發現埋佢逢星期一至四只要點醬油蟹
只係需要$198,即刻有衝動去食😋
初嘗醬油蟹嘅我哋,本來覺得生食安全性
每一口都充滿濃郁的醬油味道 令人欲罷不能
招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯

跟住泡菜煎餅($105)最驚就係好厚粉
但呢度泡菜的爽脆和煎餅的香脆在口中交織
我老公都大讚好味!!
泡菜煎餅

當然唔少得招牌嘅鐵板燒,濟州黑毛豬配生菜拼盤($188)
黑毛豬嚼勁十足,燒香之後配上醬汁同蒜頭
香脆得嚟唔怕油膩 食多幾舊都唔怕🤣
鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤

最後不得不讚 草莓牛奶配蜂巢特飲($95)
本身淡淡草莓味嘅牛奶倒入去一嚿蜂巢度
經過沉澱之後配上蜂蜜嘅味道
顛覆咗我對牛奶嘅飲法 大家記住攪勻先好飲🍓

✨ 醬油蟹優惠$198
一至四全日供應 五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠 優惠必須電話訂座
招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯
泡菜煎餅
鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤
2024-06-16 39 浏览
一早起身發夢飛左去韓國食醬油蟹呀!未飛得點算好?又唔想去到元朗咁遠聽聞大角咀都有分店~即訂叫埋朋友出發早前去過元朗分店~覺得醬油蟹好有質素問過係100%使用韓國產最頂級的延平島膏蟹!絕對新鮮!鹽係韓國最頂級既醬汁鹽唔係普通既海鹽醬汁係用黃金秘方調製🤩加上朋友又未試過呢間既醬油蟹~一坐低店員都先上小食:泡菜、肉醬茄子、芽菜、薯仔沙律、醃蘿蔔、辣既大豆芽新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯$298一隻爆膏醬油蟹+4隻醬油蝦我自己比較鍾意同飯一齊食朋友鍾意直接啜晒d肉蟹肉係果凍口感~咸香好入味蝦頭一樣好多膏,肉質爽口彈牙食醬油蝦蟹點可以唔配酒?招牌原粒蜂巢蜜米酒$98(2人份)酒瓶好復古~每杯入面有一大粒蜂巢米酒濃郁啖啖蜜糖味同醬油蟹都幾夾唔會搶大家風頭唔係好夠飽叫多個新沙洞炸物拼盤$105朋友想食甜薯芝士同埋炸年糕,單點兩款會食唔晒拼盤每樣兩件啱晒我地胃口唔係好大又咩都想試既甜薯芝士外面甜甜地,入面有兩款芝士可以拉絲。脆炸紫菜粉絲卷兩條,呢個口感好特別,外脆內軟,好香紫菜味。炸韓式餃子兩件,餡有肉汁。脆炸年糕配韓式辣醬~炸過更加好煙韌,但又唔會痴牙,配埋辣醬剛剛好。期間好多人叫外賣,仲有客人想外
一早起身發夢飛左去韓國食醬油蟹呀!
未飛得點算好?又唔想去到元朗咁遠
聽聞大角咀都有分店~即訂叫埋朋友出發

早前去過元朗分店~覺得醬油蟹好有質素
問過係100%使用韓國產最頂級的延平島膏蟹!
絕對新鮮!鹽係韓國最頂級既醬汁鹽唔係普通既海鹽
醬汁係用黃金秘方調製🤩

加上朋友又未試過呢間既醬油蟹~

新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯$298
一隻爆膏醬油蟹+4隻醬油蝦
我自己比較鍾意同飯一齊食
朋友鍾意直接啜晒d肉
蟹肉係果凍口感~咸香好入味
蝦頭一樣好多膏,肉質爽口彈牙

食醬油蝦蟹點可以唔配酒?
招牌原粒蜂巢蜜米酒$98(2人份)
酒瓶好復古~每杯入面有一大粒蜂巢
米酒濃郁啖啖蜜糖味
同醬油蟹都幾夾唔會搶大家風頭

唔係好夠飽叫多個新沙洞炸物拼盤$105
朋友想食甜薯芝士同埋炸年糕,單點兩款會食唔晒
拼盤每樣兩件啱晒我地胃口唔係好大又咩都想試既

炸韓式餃子兩件,餡有肉汁。

期間好多人叫外賣,仲有客人想外賣醬油蟹,可見其質素絕對有保證,不過老闆都解釋番醬油蟹只限堂食😆想食既寶寶們要行多幾步啦!另外電話訂座會有優惠喔!

🦀醬油蟹做緊預訂優惠$198▶️原價$298
🦀星期一至四全日供應
🦀星期五六日,只限七點前
🦀公眾假期沒有優惠,優惠必須電話訂座

2024-06-15
  • 醬油蟹膏蟹肉拌飯
  • 新沙洞炸物拼盤
  • 招牌原粒蜂巢蜜米酒
2024-06-10 59 浏览
.◾️◾️【 ✨大角咀韓式街頭風特色餐廳✨ 】 ◾️◾️◾️▎神還原韓國街頭風味 提供新鮮醬油蟹🦀◾️◾️◾️◾️◾️ 【 General Info 】 ◾️◾️◾️◾️◾️▎Overall rating:8 out of 10▎Will Revisit?:Yes!▎菜式分類:#mayfoodie_韓國菜 ▎人均消費:Ard HKD 250▎地區分類:#mayfoodie_taikoktsui ▎前往方法:奧運地鐵站B出口行6分鐘▎餐廳位置:📍 新沙洞大排檔 (大角咀)📍大角咀大政街10號地舖◾️◾️◾️◾️◾️【 精選菜式 】 ◾️◾️◾️◾️◾️ **醬油蟹配紫菜拌飯 - 美味滿分**⭐⭐⭐⭐這次來到新沙洞品嚐他們的招牌菜色 - 醬油蟹拼盤。在正式就餐前,餐廳還特別準備了一些韓式小菜如薯蓉和茄子等,為味蕾帶來一個不錯的開胃前奏。轉眼到了期待已久的主菜 - 醬油蟹。整盤菜式外觀極為誘人,蟹殼鮮艷發亮,飄散著濃郁的醬油香氣,令人食指大動。品嚐第一口,立即被蟹肉的鮮嫩多汁所征服,入口即化,質感細滑。醬油的鹹香與蟹肉的甜味完美融合,交織出令人難忘的美妙滋味。加入薑絲和蔥段等調味,更添層次感,突出了整道菜式的風味。最後搭配一碗白飯,能夠更好

◾️◾️【 ✨大角咀韓式街頭風特色餐廳✨ 】 ◾️◾️◾️

▎神還原韓國街頭風味 提供新鮮醬油蟹🦀

▎Overall rating:8 out of 10
▎Will Revisit?:Yes!
▎菜式分類:#mayfoodie_韓國菜
▎人均消費:Ard HKD 250
▎地區分類:#mayfoodie_taikoktsui
▎前往方法:奧運地鐵站B出口行6分鐘
▎餐廳位置:
📍 新沙洞大排檔 (大角咀)
📍大角咀大政街10號地舖

◾️◾️◾️◾️◾️【 精選菜式 】 ◾️◾️◾️◾️◾️

**醬油蟹配紫菜拌飯 - 美味滿分**

⭐⭐⭐⭐

最後搭配一碗白飯,能夠更好地吸收醬汁的鮮美,是不可或缺的完美搭配。

總的來說,這道醬油蟹拼盤絕對是一道難得的佳餚,值得一嚐。我給它8分的評分,強烈推薦给大家。

◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️

多謝睇到呢度🤓🙏

▎想睇下其他位於大角咀既餐廳推介?
👉👉👉 可以click #mayfoodie_taikoktsui

#mayworldoffood #foodie #hongkongfoodie #hongkong #kowloon #newterritories #worldoffood #yummy #delicious #comment #pleaselike #pleasefollow #hkig #ig #pleaselike #pleasesupport #香港 #香港美食 #食評 #請支持 #deliciousfood #cafe #food #foodcommentary
香港都要搵返間韓式大排檔,打卡之餘,仲可以回味一下韓國地道料理。餐廳佈置復古大排檔風、紅帳幕、鋼鐵枱椅。食物方面主打醬油蟹拼盤、仲有炸雞、韓國地道小食。首先會有六款「韓國小菜」~泡菜、醃蘿蔔、中華沙律、涼拌茄子🍆、涼拌芽菜、粟米火腿薯蓉🥔。🦀🦐新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯~拼盤有一隻醬油蟹、四隻醬油蝦。餐廳100%選用韓國產最頂級的延平島膏蟹,每星期都會有新鮮醃製。醬汁用餐廳黃金秘方調製,用上韓國醬油、辣椒,味道鮮甜,唔會好鹹。🐓新沙洞炸雞半份- 柚子味~韓國菜必點炸雞,啖啖肉嘅炸雞,香脆嫩滑,面頭再淋上柚子蜜,酸酸甜甜,十分開胃。🦑海鮮葱煎餅~韓國人每逢落雨都會諗起葱煎餅加馬格利米酒。今日落雨,我都要點黎試吓,滿滿海鮮的葱煎餅,味道香酥脆。🍓🍯🥛草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)~ 又滑又香嘅草莓牛奶,配搭蜂巢、新鮮草莓。

🦀🦐新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯

🐓新沙洞炸雞半份- 柚子味

🦑海鮮葱煎餅

🍓🍯🥛草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)
~ 又滑又香嘅草莓牛奶,配搭蜂巢、新鮮草莓。

2024-06-01
  • 新沙洞招牌醬油拼盤
  • 草莓牛奶配蜂巢特飲
•醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128 (⭐️7.5/10)有來自韓國廷平島🇰🇷頂級嘅蟹膏同蟹肉,淋上黃金秘密調製嘅醬汁,撈埋個蛋黃一齊食真係超正好yummᏊ˘̴͈́ꈊ˘̴͈̀Ꮚ!!‼️另外,大家記得逢星期一至四(全日),五六日(19:00前)用電話訂位,可以用$198食到醬油蟹,真係超抵食😍•醬油八爪魚配沙律菜 $95 (⭐️7/10)八爪魚好爽口🐙沙律菜幾新鮮🥬好適合作為好開胃嘅一道前菜~•海鮮蔥煎餅 $115 (⭐️5/10)個人唔太鐘意呢款煎餅,有啲太多麵粉嘅感覺,唔算太脆( •́ ̯•̀ )•韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98 (⭐️7/10)牛肉份量都幾多,個飯卷仲有好多蔬菜,一齊食口感好豐富喎✌🏻•蒜香醬油味炸雞(半份) $95 (⭐️7.5/10)冇諗過半份嘅份量都咁多,有大概六隻炸雞,雞肉好juicy💦肉質幾嫰,好食好食😋📍新沙洞大排檔 ▫️大角咀大政街10號地舖▫️元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖💸𝙖𝙫𝙜 𝙨𝙥𝙚𝙣𝙩: $250-300

•醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128 (⭐️7.5/10)

•醬油八爪魚配沙律菜 $95 (⭐️7/10)
八爪魚好爽口🐙沙律菜幾新鮮🥬好適合作為好開胃嘅一道前菜~

•海鮮蔥煎餅 $115 (⭐️5/10)

•韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98 (⭐️7/10)
牛肉份量都幾多,個飯卷仲有好多蔬菜,一齊食口感好豐富喎✌🏻

•蒜香醬油味炸雞(半份) $95 (⭐️7.5/10)

📍新沙洞大排檔
▫️大角咀大政街10號地舖
▫️元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖

💸𝙖𝙫𝙜 𝙨𝙥𝙚𝙣𝙩: $250-300

2024-06-02 56 浏览
成日睇韓劇 一睇到韓國人食韓國菜就忍唔住想去韓國 係短時間內滿足到自己唯一 就係搵間 超地道韓國菜頂著忍先😍 🔖韓式鐵板燒鰻魚 HKD198原個鐵板及燭台上,可以享受一下親自燒鰻魚嘅樂趣。鰻魚有五塊,肉質彈牙爽口,魚味濃郁,而且魚皮亦可燒得香脆可口,另附鰻魚汁、紫菜,沾醬汁令味道更香甜。整體屬不錯嘅鰻魚🔖新沙洞芝士部隊鍋 HKD268配料豐富,份量多,有餃子、五花腩、午餐肉、年糕、泡菜、豆腐、娃娃菜、菇等。湯頭味道濃郁,而且不太辣,幾適合香港人口味。另外灑有大量芝士,溶後黏上不同食料,甚至可以拉絲🔖新沙洞柚子味炸雞(半份) HKD95炸雞皮脆肉嫩,唔會炸到柴晒,不過雞肉本身醃得不夠味,就咁食好寡。沾上柚子蜜,令炸雞帶有香甜柚子味,幾開胃,略嫌柚子味蓋過炸雞🔖招牌原粒蜂巢米酒 HKD98不論酒壺、酒杯定蜂巢,放在一起都好打卡able。而且米酒味道香甜,入口並不會嚐到辛辣及酒精味,而係非常香醇且帶蜜糖香味

🔖韓式鐵板燒鰻魚 HKD198

🔖新沙洞芝士部隊鍋 HKD268

🔖新沙洞柚子味炸雞(半份) HKD95

🔖招牌原粒蜂巢米酒 HKD98
2024-05-30 41 浏览
📍 新沙洞大排檔 大角嘴神還原韓國大排檔,一入門口即刻去左韓國咁😙不論係座位定佈置同氣氛,全部都係韓國既感覺,佢地嘅野食都幾過癮🥳呢到特別想推介鐵板系列,店員會幫手燒,熱辣辣點醬食好正,鰻魚都幾彈牙。食肉獸可以試下黑毛豬,用菜包住食夠哂feel🇰🇷佢地嘅草莓牛奶配蜂蜜比我想像中更比,夠兩個人飲,有原舊蜂蜜,超好飲,奶味同蜂蜜好夾👅韓式鐵板燒鰻魚 👅鐵板燒濟州黑毛豬 👅韓式紫菜卷👅草莓牛奶配蜂蜜特飲
📍 新沙洞大排檔

👅韓式鐵板燒鰻魚
👅鐵板燒濟州黑毛豬
👅韓式紫菜卷
👅草莓牛奶配蜂蜜特飲
2024-05-30 38 浏览
新沙洞大排檔韓式地道大排檔風味睇吓menu 好多款韓國美食韓式前菜叫咗幾款唔同款式嘢食,好快已經嚟齊晒。醬油八爪魚配沙律菜八爪魚爽口彈牙配咗個醬油同沙律菜食落好口胃。韓式鐵板燒鰻魚鰻魚日日新鮮運到肥美肉厚,燒到佢金黃色就岩岩好。食落外皮脆卜卜肉質嫩滑,點吓個鰻魚汁食仲惹味。新沙洞炸雞半份- 柚子味柚子味炸雞食落一啲都唔漏,炸雞熱辣辣新鮮炸起特別好食。韓式雜菜炒粉絲蛋絲夠闊身食落有口感,粉絲爽口好食。菠蘿雪葩雪葩原個菠蘿做,好鮮甜既菠蘿味。原來餐廳而家做緊醬油蟹優惠$198 一至四全日供應,五六日,只限七點前公眾假期沒有優惠 優惠必須電話訂座
新沙洞大排檔
韓式地道大排檔風味

睇吓menu 好多款韓國美食

韓式前菜

叫咗幾款唔同款式嘢食,好快已經嚟齊晒。

醬油八爪魚配沙律菜
八爪魚爽口彈牙配咗個醬油同沙律菜
食落好口胃。

韓式鐵板燒鰻魚

鰻魚日日新鮮運到
肥美肉厚,燒到佢金黃色就岩岩好。
食落外皮脆卜卜肉質嫩滑,
點吓個鰻魚汁食仲惹味。

新沙洞炸雞半份- 柚子味

柚子味炸雞食落一啲都唔漏,
炸雞熱辣辣新鮮炸起特別好食。

韓式雜菜炒粉絲
蛋絲夠闊身食落有口感,粉絲爽口好食。

菠蘿雪葩
雪葩原個菠蘿做,好鮮甜既菠蘿味。

原來餐廳而家做緊醬油蟹優惠$198
一至四全日供應,五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠 優惠必須電話訂座

• 韓式鐵板燒鰻魚
  • 新沙洞招牌炸雞
2024-05-28 45 浏览
店舖嘅外面有韓文字眼,我就好似响韓國搵食一樣,入去食嘢先。餐前小食6小碟柚子醋蘿蔔粒,入口醋酸味好醒胃。泡菜絲同泡菜嘅醬汁好夠味。薯蓉粟米粒都好出色。新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯新鮮醃製嘅醬油蝦肉質爽口,醬油蟹口感軟糯蟹肉鮮甜。將白飯放入蟹蓋拌著蟹黃和蟹肉一起吃,蟹肉味道更升華。韓式牛肉炒粉絲韓國粉絲口感比較煙韌,牛肉軟嫩,粉絲經過炒拌吸收左牛肉和蔬菜的醬汁,醬汁亦唔油膩或過咸。韓式水冷麵冷麵又清爽又解暑,冰塊令冷麵更清涼,無論是青瓜絲、蘿蔔絲或是雞蛋,都增添左豐富嘅口感。草莓牛奶配蜂巢特飲草莓牛奶香甜又順滑,蜂巢帶有淡淡的蜜香,兩者之間不同的口感同味道,亦是獨特嘅體驗。
店舖嘅外面有韓文字眼,我就好似响韓國搵食一樣,入去食嘢先。

餐前小食6小碟

新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯