2007-01-08 13 浏览
三人行前往吃晚飯, 點了羊扒,西冷及新馬鞍鮮蝦扁意粉羊扒, 味道非常普通,份量小西冷, 要六成但弄到差不多全熟,妤靱扁意粉, 只有幾隻小蝦可以食,扁意粉鹹到苦,只吃了兩口, 重妤意思冠上店舖名服務非常一般, 全店有一男一女侍應, 男的似是老板, 只顧與其中一枱客喝酒, 大聲聊天; 女的說話無尾音,每次送餐者都唸唸有詞, 但永遠聽不到她說什麼, 而且每每大力放下坦白說, 麵包及甜品係唔錯, 但總不成主菜這麼差!還有, 如果只喜歡招待熟客,請在門口掛牌說明
三人行前往吃晚飯, 點了羊扒,西冷及新馬鞍鮮蝦扁意粉

羊扒, 味道非常普通,份量小
西冷, 要六成但弄到差不多全熟,妤靱

坦白說, 麵包及甜品係唔錯, 但總不成主菜這麼差!

還有, 如果只喜歡招待熟客,請在門口掛牌說明
2006-11-23 10 浏览
之前和家人去過,價錢同食物成正比,服務態度幾好,最緊要係侍應生都幾聰明,因為家人對食有時都幾奄尖同有時會唔知自己想食咩,侍應都好有耐性服務我們,環境很靜,唔錯。午餐就沒有試過,但有機會都會和男友去多次,唯一的問題係地方太細,就算幾細聲都係會給另一張枱的人聽到......
2006-10-18 6 浏览
兩人食set dinner晚餐,麵包,夠熱夠脆,仲有鵞肝醬送, 不過我覺得鵞肝醬味道有d怪,臭臭地咁,可能我唔識食啦...前菜朋友個salad 幾好味, 我個讓雞翼就好一般籃爪湯, 幾好燒羊胺, 七成熟,但係我覺得只有五六成,有d肥...都okay的,芥末同薄荷汁都唔差西冷扒, 七成熟,唔差, 但又沒甚麼特別甜品, 鮮忌廉班cake, okay飲品, 普通總體上菜次序都有d層次感,服務一般,價錢相對食物都可以,但同區真係可以有好多選擇...
兩人食set dinner晚餐,

前菜朋友個salad 幾好味, 我個讓雞翼就好一般

籃爪湯, 幾好

西冷扒, 七成熟,唔差, 但又沒甚麼特別

甜品, 鮮忌廉班cake, okay

飲品, 普通

2006-10-07 6 浏览
一直知道這兒的水準不錯,終有緣一試,果然不錯。其玻璃窗的設計是外面看不穿內面,但內面可以看到出面,佈置簡單。雜菜湯加蒜蓉包都好,焗海鮮飯很足料,而肝汁豬扒亦比想像中好。美中不足的是飲品較差,有機會會再試羊扒!
一直知道這兒的水準不錯,終有緣一試,果然不錯。

2006-09-08 3 浏览
中午一個人流落九龍城,孤家寡人最好食西餐,這區食肆雖多但西餐廳卻選擇不多。記得這店的食評不錯,特來一試。午餐由38至58元,大部份是意粉、焗飯等,扒類只有西冷及羊扒,筆者嗜羊所以選擇後者。餐湯選雜菜湯,味濃帶點辣與羅宋湯無分別。主菜羊扒要七成熟,煎得不錯,外脆內滑,火喉控制得宜。唯一的不滿是一定要跟飯,別無選擇。餐飲要咖啡,應是即磨,味道尚可。埋單58元,不收加一。不算平但九龍城有水準的西餐廳不多,這店應該是不錯的選擇。
2006-06-28 6 浏览
上次行過呢間restaurant, 男友話係以前皇悅酒店個chef出來自己開,所以今次專程來tasting一吓.我哋叫咗一份西冷,一份rib-eye (yummy啲),又叫咗支紅酒,一般水準,service都唔錯,可以再come.重有呀!成晚播的音樂我都好鍾意!Lunch抵食,$28-48不等(set-lunch)有drink.
2K
2005-07-29 12 浏览
羊扒好腍, 唔羶, 又多汁, 最好唔塗mint jelly 就咁切來食墨汁意粉都唔錯, 但可能因為係白汁, 好漏.煎鵝肝就一般啦, 整得太多油太肥膩.Service quality fluctuates... depends on your luck.I speculate that this restaurant is run by chefs who used to work in hotels... 有次食食0下, 個老闆(定唔知大廚) 0係入面走出來同d 客人傾偈social, 扮晒高級餐廳serve 客人d tactics.好0野...

墨汁意粉都唔錯, 但可能因為係白汁, 好漏.

煎鵝肝就一般啦, 整得太多油太肥膩.

好0野...
2005-01-28 3 浏览
同男朋友食飯, 他叫了set dinner,佢話ok喎.但我叫的西班牙海鮮飯,食落都ok,不過當食到d蝦個陣,oh no.....好腥呀,我唔知道哪些蝦是否因為係雪蝦,定係廚師唔知怎樣處理d蝦,總之就係腥啦......而且我覺得服務態度也一般.
2004-10-22 3 浏览
i went there once before and the lamb was reali good therethe cheese cake is a bit different from tose of outside, so creamy and reali feel like eating cheesegood !
good !
2004-10-22 1 浏览
有一晚我同我女友去左(果)到食1個set dinner同大蝦.先講隻大蝦,隻大蝦真係有12(串)長,又有好多膏,d香味仲好香tim,連d龍蝦都比唔上,佢個牛干菌意粉都吸左d蝦膏味,好正,都係百幾蚊,好低食..到左個set dinner先講頭盤,個頭盤係煙三文黎,佢用左萍果(甲)煙三文,好mach.個湯都好正,大盤我食羊鞍,羊鞍不但唔蘚又有肉味,好正.一定要c下.d侍應又好nice.同女友去食野又浪漫又high-class.女友都話一定要再去.

講隻大蝦,隻大蝦真係有12(串)長,又有好多膏,d香味仲好

香tim,連d龍蝦都比唔上,佢個牛干菌意粉都吸左d蝦膏味,

好正,都係百幾蚊,好低食..

到左個set dinner

先講頭盤,個頭盤係煙三文黎,佢用左萍果(甲)煙三文,好

mach.個湯都好正,大盤我食羊鞍,羊鞍不但唔蘚又有肉味,

好正.一定要c下.d侍應又好nice.同女友去食野又浪漫又

high-class.女友都話一定要再去.
2004-05-01 10 浏览
成9點幾先去食飯, order 左2個set dinner, 主菜選擇左香草燒紐西蘭羊胺($138), 同埋扒鮮紐西蘭西冷扒($128), 再加order 左半支裝紅酒($88) 同埋鵝肝(一件$44).set dinner 都幾豐富, 麵包連同肝醬一齊上台, 因為自己幾鐘意肝醬, 所以幾討好, 冷盤鮮蝦鮮果沙律, d蝦唔錯, 不鮮果就一般, 餐湯係海鮮湯, 個湯好多油, 而d海鮮料都係一般. 魷魚, 青口, 帶子仔等等.主菜: 燒羊胺(見圖),order 左五成熟都燒得好, 羊肉質唔錯, 不過肉味一般, 唔夠穌味.西冷扒: 都係order 左五成熟, 肉味同肉質都幾好, 不過就細件左dd.甜品: 芝士餅好鬆軟, 唔多似食開o個種, 不過幾香芝士味, 同幾滑.另外叫左一塊鵝肝, 麵包底都, 幾香口, 不過肝味唔夠濃. 紅酒一般,唔多討好.埋單約$450, 算ok不過比同區貴, 服務都係一般, 而同場有一台食客約12人, 可能佢地係慶功宴, 見佢地飲大左, 都幾嘈吵. 同舒服清靜既環境有d格格不入.
2003-10-20 1 浏览
我最LIKE既SADDLE.......似經唔同似前喇>"<果陣最好味的(我)肝...都唔同左><...D服務生話...呢問野似經唔係似前的老細..廚師..服務生都....冇做喇D食物...都冇謂廣啦...TOO BAD 我唔知廣咩好..只係好HURE...冇得食!!!!唉唉唉
2003-09-02 3 浏览
Goose Liver ($88/2pcs) - 竟然係炸o既....無咩肝味, 一般~Set Dinner ($158, 什肉拼盤+湯+安格斯牛胺+芝士蛋糕+咖啡):麵包- 外脆內軟, 正~~什肉拼盤- ok湯- ok安格斯牛胺- 乾o左d, 無咩肉味~ 要五成變七成~芝士蛋糕- 老闆送o左兩件俾我o地~ 唔錯!!! 好勁芝士味!!! 好似食緊一舊芝士咁~咖啡- 好水.....但朋友話有咖啡味.......法式燒羊胺($128) - 今次真係五成啦~ ok啦, 煎得幾香, 個芥茉籽醬唔錯~ 但無咩肉味, 牛胺仲穌過佢~以portion o黎計, 依個價錢ok, 但以quality o黎計, 好一般~依度開瓶費$80~
麵包- 外脆內軟, 正~~
什肉拼盤- ok
湯- ok
安格斯牛胺- 乾o左d, 無咩肉味~ 要五成變七成~
咖啡- 好水.....但朋友話有咖啡味.......
依度開瓶費$80~
2003-08-03 4 浏览
The goose liver is so good. The place is not too noisy even on Saturday, maybe the econ. situation is not good la.. but the food is still VV Great! Even the set lunches are of quality~ ^0^Regret: After giving them the coupon i printed from "openrice.com" . They accept but cancelled now. We can't download 10% off coupons now la.
2003-07-11 7 浏览
諗都冇諗過原來蝦可以大到好以龍蝦咁,12吋大蝦真係超好食,蝦膏留係意大利粉上面,好香不過又唔油。仲有安格斯牛扒,軟滑肉質又好有肉味。最後係Home Make Cheese Cake好以雪糕咁滑又冇酥味,正!