2006-09-04 32 浏览
早幾日前係yahoo blog見有人話佢的串燒好食~於是就走去試下啦~買左$10三串(一串雞軟骨,兩串墨魚咀)我第一次食墨煞咀呀~ 原來係好細細粒的~有椒鹽同埋豉油係面真係好香口呀! 值得一試~
早幾日前係yahoo blog見有人話佢的串燒好食~

於是就走去試下啦~

買左$10三串(一串雞軟骨,兩串墨魚咀)

我第一次食墨煞咀呀~
原來係好細細粒的~
有椒鹽同埋豉油係面
真係好香口呀! 值得一試~
2006-08-30 23 浏览
食燒八爪魚丸之中,我暫時都仲係鐘意黎間,冇記錯應該係12蚊6粒,有d好碎既菜係入面,唔似得好多都係一個皮入面一粒八爪魚咁,黎間同其他最唔同既地方係d醬料,特別要講既係芥末,稀度岩岩好,好適合燒八爪魚丸既食法~~唔想食咁貴又想有水準既燒八爪魚丸黎間係一個唔錯既選擇。
食燒八爪魚丸之中,我暫時都仲係鐘意黎間,
冇記錯應該係12蚊6粒,
有d好碎既菜係入面,
唔似得好多都係一個皮入面一粒八爪魚咁,
黎間同其他最唔同既地方係d醬料,
特別要講既係芥末,
稀度岩岩好,好適合燒八爪魚丸既食法~~
唔想食咁貴又想有水準既燒八爪魚丸黎間係一個唔錯既選擇。
2006-08-19 3 浏览
叫了$12八爪魚丸+2杯珍珠奶茶和scm吃=]八爪魚丸都不錯,當然和築地冇得比一分錢一分貨ma..但脆脆的八爪魚丸+芥末吃真的好味=]但珍珠奶茶就好差了..冇乜奶茶味..而d珍珠又偏甜..所以拉返勻只值OK。
叫了$12八爪魚丸+2杯珍珠奶茶和scm吃=]

八爪魚丸都不錯,當然和築地冇得比
一分錢一分貨ma..但脆脆的八爪魚丸+芥末吃真的好味=]

但珍珠奶茶就好差了..
冇乜奶茶味..而d珍珠又偏甜..

所以拉返勻只值OK。
2006-08-11 11 浏览
好多人黎親呢度多數都係食佢D小丸子,其實佢D炸雞軟骨仲好味~ 只須十蚊有三串,粒粒雞軟骨都好脆且熱辣辣,仲有上面仲鋪滿准鹽,好惹味,正!
2006-07-22 1 浏览
星期四去mk補ac,,,補完ac完快滾入鯉魚門gym..所以惟有買盒丸丸當dinner>>>>>>人頭湧湧....staff都不忘問我要不要wasabi]]]]好細心阿~不過丸丸的味道差了... 一mmmmmmmmmm一外皮又不脆,, 丸子又空心還加了價!!!! @#$@#$@#$真失望...應該沒有下次了題外話:::::為什麼現在還可以有人買東西不排隊?是香港教育失敗還是那個人根本沒有接受過教育?
星期四去mk補ac,,,
補完ac完快滾入鯉魚門gym..
所以惟有買盒丸丸當dinner>>>>>>

人頭湧湧....
staff都不忘問我要不要wasabi]]]]
好細心阿~[笑]
不過丸丸的味道差了... 一mmmmmmmmmm一
外皮又不脆,, 丸子又空心
還加了價!!!! @#$@#$@#$
真失望...
應該沒有下次了

題外話:::::
為什麼現在還可以有人買東西不排隊?
是香港教育失敗還是那個人根本沒有接受過教育?
2006-07-21 16 浏览
諗返起,都好似好耐無幫襯。lunch 果餐,d 野唔好食,食得好少,頭先出左去一陣,順便買左盒鱆魚丸返食,今次唔係咁得喎,外層唔脆,入面粒鱆魚超硬。頭先見住佢落醬汁既時候無晒wasabi,佢即刻叫另一個staff refill,我以為佢會拎左refill 左既wasabi 加完先pack 俾我。點知.. 佢快快手pack 起我盒野"則"俾我,之後我見到個staff refill 左拎返枝wasabi 俾佢,我問serve 我果位先生,你落左wasabi 未架?佢答我落左。我食既時候,發現佢落左非常之少的wasabi 在6 粒的其中一粒度,唔通咁都算有落?!今次覺得service 好差。
諗返起,都好似好耐無幫襯。

今次覺得service 好差。
2006-07-10 11 浏览
通常都係幫趁"築地",但見咁多人讚"日之船",當然要一試!其實$12有6粒黎講,算抵食啦,而且味道都唔錯,如其他食評所講,夠熱辣辣,大大粒,雖然八爪魚粒唔算多,但每粒丸總有1,2粒o既,食落口又唔會覺得成舊粉漿咁,ok架,還有,個汁o既味道都做得好好呀...不錯喎!
通常都係幫趁"築地",但見咁多人讚"日之船",當然要一試!
2006-06-21 7 浏览
上星期五行過日之船,咪試下佢地d 小丸子囉我覺得佢地d 小丸子味道冇乜特別,但勝在夠熱,如果築地既小丸子夠熱,我覺得築地既好食d,日之船的小丸子只可以話ok la之不過佢地既肥手金菇扎就好好味啦,佢地唔係好似其他小食檔咁,用一支簽串垉哂d 金菇扎,而係燒熱放入一碗汁料之中,夠味夠熱,爽口彈牙,唔錯。佢地仲有好多食物我都仲未試,打算第日逐一咁試下
上星期五行過日之船,咪試下佢地d 小丸子囉

佢地仲有好多食物我都仲未試,打算第日逐一咁試下
2006-06-19 295 浏览
行旺角時肚餓便隨便在那裏買了一盒章魚丸($12/6), 驚喜的發現水準不俗! 熱辣辣, 皮薄, 裏面有幾粒八爪魚! 好好味! 我最欣賞的是它的秘製芥辣, 辛而不辣, 我本身是不吃得太辣的, 但卻能大口大口地吃芥辣! 我下次一定會叫人加多點!現在我認為如果到築地, 倒不如去日之船, 因為兩者都差不多.
2006-06-08 7 浏览
在又一城蹓完冰就滾過mk上last一堂phy了=v=yin也去mk的去到mk,, 貪吃的yin說要買八爪魚丸邊走邊吃======於是我就陪她去日之船買$10 6粒的丸丸了~~~~~~~偷了一粒來吃,,,,,, =w=+++果然是一分$一分貨=p因為感覺到上次在築地[$25 6粒]吃的比較好吃點日之船的丸丸八爪魚比較多..但外皮不是crispy的,,,而且木魚條其實是木魚片XDDDDDDDDDD因為有些是很大的一塊不過以$10來說已經是ok的啦======始終這個價錢的確不能強求什麼_____ps 原來土家燒餅王在它旁邊,,下次有機會去試試=wwwwwwwwww=
在又一城蹓完冰就滾過mk上last一堂phy了=v=
yin也去mk的[因為她要報course]
於是我就陪她去日之船買$10 6粒的丸丸了~~~~~~~

偷了一粒來吃,,,,,, =w=+++
果然是一分$一分貨=p
因為感覺到上次在築地[$25 6粒]吃的比較好吃點
[雖然上次吃的時候已經冷了(TOT) ]
日之船的丸丸八爪魚比較多..
但外皮不是crispy的,,,
而且木魚條其實是木魚片XDDDDDDDDDD
因為有些是很大的一塊[puuuuuuu]

不過以$10來說已經是ok的啦======
始終這個價錢的確不能強求什麼_____

ps 原來土家燒餅王在它旁邊,,
下次有機會去試試=wwwwwwwwww=
(非会员)
2006-05-16 4 浏览
好難做到, 但係真係粒粒都空心, 真係有冇攪錯....但章魚的確比別家大粒的.
好難做到, 但係真係粒粒都空心, 真係有冇攪錯....
但章魚的確比別家大粒的.
口痕買咗盒嚟食, 都ok 好食啦!都食咗好多年lu...熱辣辣~ 比起百佳嗰啲粉漿鱆魚燒好味得多!鍾意佢醬汁, 不過我就怪啲, 唔鍾意芥辣, 齋沙律汁已好夠.哈哈, 今次佢俾木魚碎就孤寒咗少少啦!但服務態度唔錯, 雖然我買得一盒.
口痕買咗盒嚟食, 都ok 好食啦!都食咗好多年lu...

熱辣辣~ 比起百佳嗰啲粉漿鱆魚燒好味得多!

哈哈, 今次佢俾木魚碎就孤寒咗少少啦!

但服務態度唔錯, 雖然我買得一盒.
2006-05-08 28 浏览
大埔開左分店la !之前一直都想試下架la,不過又唔會特登出旺角食喎,而家終於去買左盒黎食.一盒6粒,用個船形紙盒裝住,個紙盒係藍白色既,隻色好襯間舖呢~我淨係要木魚絲&照燒汁(走芥辣&沙律醬).木魚絲食落”un un”地,幾好咬,&好香.丸子漲卜卜,微金黃色,但入面既餡唔係太滿.餡有d粉漿,混入左椰菜粒,八爪魚粒(細細粒,食落有d 爽咁la).我覺得d粉漿有陣蘿蔔糕味喎!唔通佢加左d蘿蔔去整??不過味道唔錯,最正係d照燒汁ar! 鹹鹹地好惹味ar ^^ 配埋d丸子very good ! 如果丸子既外層可以燒到微脆就perfect la!
2006-04-21 19 浏览
今日lunch 出去掃街,整左串雞軟骨,好有咬口,面頭既椒鹽適中,掂!再黎墨魚咀,其實一向覺得呢度既墨魚咀麻麻地,但老實講又唔係咁多度地方有墨魚咀買... 所以...。鱆魚丸,幾乎係每一至兩個禮拜都會幫襯一次的。依舊好味。上次食過燒蘑菇同金菇肥牛卷都幾好味,可以一試。掃街的話,呢度幾豐富,加上感覺比較乾淨,又抵食,所以成日幫襯。

2006-04-10 2 浏览
次次行過都忍唔住買,次次都係熱辣辣加埋d沙律醬,真係好好味。
次次行過都忍唔住買,次次都係熱辣辣
加埋d沙律醬,真係好好味。