2024-10-18 954 浏览
星海樓底高,裝修高雅堂皇,空間感十足,特設 50 呎海洋生態水族長廊,配合型格時尚設計,營造一股海洋主題的獨特氣氛,好適合作為大型聚會及婚宴場地🥳🥳🥳🤩🤩🤩😆😆🦀招牌白胡椒蟹炆飯底🦀 $368超級好味,必定要點嘅招牌之選,大肉蟹肉質飽滿,份量十足,蟹肉厚實鮮味,仲食到有蟹膏添,即叫即劏嘅海鮮係唔同啲!炆飯底加咗薑同蛋,吸收肉蟹精華,味道大大昇華,另外仲有一小碟白胡椒汁,建議撈飯一齊食🐦紅燒皇子乳鴿🐦 $68即叫即炸嘅乳鴿鮮嫩多汁,撕開時肉汁爆發,火候控制準確,香脆惹味🐟龍躉二食🐟 $288翡翠炒龍躉龍躉肉質厚實,已經去骨,淡淡肉,仲食到龍躉獨有嘅魚香滋味古法蒸頭腩古法蒸頭腩份量畀得大方,有唔少魚腩位置,魚香味濃,配合骨膠原滿滿嘅魚皮,好適合下飯🐚粉絲蒜蓉蒸蘇格蘭蟶子王三隻🐚 $120蘇格蘭蟶子王肉質飽滿鮮甜,蒜蓉粉絲吸收蟶子王鮮哋精華,味道層次大升級📍星海 (觀塘) LS Club觀塘開源道79號鱷魚恤中心2樓 (港鐵觀塘站A2出口APM通道)電話:2811 9788@the.starview @星海薈#香港美食#香港聚會 #香港探店 #香港旅游 #香港旅游攻略 #香港粵餐 #本地人

🦀招牌白胡椒蟹炆飯底🦀 $368

🐦紅燒皇子乳鴿🐦 $68

🐟龍躉二食🐟 $288
翡翠炒龍躉
龍躉肉質厚實,已經去骨,淡淡肉,仲食到龍躉獨有嘅魚香滋味

古法蒸頭腩

🐚粉絲蒜蓉蒸蘇格蘭蟶子王三隻🐚 $120

📍星海 (觀塘) LS Club
電話:2811 9788

@the.starview @星海薈
#香港美食#香港聚會 #香港探店 #香港旅游 #香港旅游攻略 #香港粵餐 #本地人愛吃的店 #本地人推薦的餐廳 #星海 #星海薈 #香港必食 #宴會 #婚宴酒樓 #黃金周 #新婚生活易大賞 #晚飯 #婚宴 #酒樓 #酒樓擺酒 #中菜
最近去咗觀塘星海,叫咗幾道好味嘅菜式,真係好滿足!😍環境非常舒適,樓底極高地方非常寬敞坐得舒服,裝潢典雅。店內燈光柔和,以藍色配以銀色為主色調,營造出溫馨的氛圍,感覺挺適合聚會飯局桌子擺放得宜,加上細緻的餐具和裝飾,令整體用餐體驗更加高級~✨首先試咗大閘蟹 ($256)/隻(四兩)第一口必試蟹膏,蟹膏香甜且口感較細膩和綿密🦀淡淡像奶油的香氣,蟹肉鮮甜,肉質豐滿搭配薑醋,味道一流,絕對值得一試!💥脆皮燒鵝王 ($198) 皮脆肉嫩,肥瘦相間,真係每一口都令人陶醉配上特製醬汁🍗完美搭配喔!💥豉汁帶子蒸豆腐 ($148) 帶子算係大粒,豆腐滑嫩🤍,豉汁味道濃郁☄️優惠菜色💥紅燒煲仔翅 ($248) 亦非常好味湯底濃郁,翅膀滑口,加埋白飯撈真係好享受!提提大家基本收費,晚市茶位$15位,小食$15性價比都幾高💜既有傳統的粵菜風味,同時又有少少西式氣派舒適的用餐環境,下次一定會再來!🥢💖
最近去咗觀塘星海,叫咗幾道好味嘅菜式,真係好滿足!😍
環境非常舒適,樓底極高地方非常寬敞坐得舒服,裝潢典雅。

✨首先試咗大閘蟹 ($256)/隻(四兩)
第一口必試蟹膏,蟹膏香甜且口感較細膩和綿密🦀
淡淡像奶油的香氣,蟹肉鮮甜,肉質豐滿
搭配薑醋,味道一流,絕對值得一試!

💥脆皮燒鵝王 ($198)
皮脆肉嫩,肥瘦相間,真係每一口都令人陶醉
配上特製醬汁🍗完美搭配喔!

💥豉汁帶子蒸豆腐 ($148)
帶子算係大粒,豆腐滑嫩🤍,豉汁味道濃郁☄️

優惠菜色💥紅燒煲仔翅 ($248) 亦非常好味
湯底濃郁,翅膀滑口,加埋白飯撈真係好享受!

提提大家基本收費,晚市茶位$15位,小食$15
性價比都幾高💜既有傳統的粵菜風味,同時又有少少西式氣派
舒適的用餐環境,下次一定會再來!🥢💖
1K
2024-10-16 922 浏览
👧🏻😋👅🍽✨飲茶擺酒都很可以🫶🏻-🥢 平日放假去飲下午茶2pm就有優惠, 撳飛等左一陣就入得, 姐姐都有溫馨提示2pm後先落單以享受最抵價錢; 等位時有見到門口放左百日宴傳單, 一圍$4880至$7980豐儉由人, 另外仲有大閘蟹套餐$488/位有蟹又有翅好豪華🥢 入去見到好場有紫色天花燈, 舞台上有粉色花海, 三點左右員工都開始間場準備當晚婚宴, 個場四四方方冇柱冇遮擋, 真係幾岩擺酒-🐠 🐓 荷香籠仔龍躉頭腩蒸陳村粉配當紅炸子雞半隻 $198💯陳村粉好大籠我諗都夠3-4人食, 龍躉頭腩有滿滿膠質, 魚肉好滑, 配上蟲草花同野菌, 蔥蒜粒, 少少醬油撈滑嘟嘟陳村粉好滋味💯炸子雞皮脆肉滑, 油香十足唔會死鹹勁出色, 無論雞髀定雞胸都好嫩-🥧下午茶優惠點心✨蟲草花棉花雞 $24.8 雞肉大塊但腍身入味, 魚肚更索汁✨香滑流沙包 $26.8 飽滿多餡唔會太甜, 有淡淡鹹蛋黃味-🐖 明爐燒味💯脆皮燒腩仔 $68 肥肉相間, 皮好脆帶少少鹹香, 唔使點芥末醬都好夠味-🦐 頂點 (午市/下午茶市 $46.8)✨春風得意腸 手工點心以腸粉包油炸鬼, 蝦肉同蔬菜粒, 餡料夠新鮮, 口感有對比, 好食
👧🏻😋👅🍽✨

下午茶優惠點心

🐖
明爐燒味
🦐
頂點 (午市/下午茶市 $46.8)
🥙
大點 (午市/下午茶市 $33.8)
💯蒜茸蝦春卷 飲茶必叫, 春卷皮好薄脆, 蒜茸味都幾重
💯黃金韭菜大餅 唔係間間茶樓有呢款, 以芝麻包做皮好soft, 比坊間上海小食店既韭菜餅冇咁油膩, 個餡既份量同調味都係岩岩好

2024-10-02 1147 浏览
位於觀塘❣︎星海薈❣︎係一間以海洋🌊為主題嘅粵菜宴會中菜館,設有歐陸式花園庭園,超適合舉行戶外證婚👰🏻‍♀️🤵🏻‍♂️牆身有成50呎海洋水族長廊,成個場設計得好靚好高貴😍除左婚宴,亦都好岩百日宴,團體聚餐等等⋯⋯呢到食物質素都唔錯😋👍🏻價錢大眾化,今日去到仲全場full晒🫡厲害。❣︎新鮮菠蘿脆皮咕嚕肉❣︎$138咕嚕肉即叫即炒,肉嫩爽甜有彈性😋👍🏻炸得酥脆,仲配搭新鮮菠蘿🍍賣相吸引,酸甜開胃。❣︎海蜇併燻蹄❣︎$60燻蹄切成一片片,厚薄適中,彈牙爽口,海蜇爽口微辣😋👍🏻沾上酸甜醋汁來食,送飯一流。❣︎川味口水雞❣︎$65雞皮Q彈,肉質柔嫩😋醬汁麻辣比例岩岩好。❣︎魚湯野菌浸時蔬❣︎$75白菜仔索晒魚湯嘅精華😋👍🏻軟腍新鮮,野菌鮮爽。❣︎陳皮紅豆沙❣︎$14.8紅豆入口軟腍,啖啖嘅果皮香🤤仲要煲到起沙👍🏻

❣︎新鮮菠蘿脆皮咕嚕肉❣︎$138

❣︎海蜇併燻蹄❣︎$60

❣︎川味口水雞❣︎$65
雞皮Q彈,肉質柔嫩😋醬汁麻辣比例岩岩好。
❣︎魚湯野菌浸時蔬❣︎$75
白菜仔索晒魚湯嘅精華😋👍🏻軟腍新鮮,野菌鮮爽。

❣︎陳皮紅豆沙❣︎$14.8
紅豆入口軟腍,啖啖嘅果皮香🤤仲要煲到起沙👍🏻
2024-09-30
2024-09-27 1150 浏览
🥢除左泰國菜,中菜都係其中一樣我鐘意食既菜式,間唔中都會同屋企人黎飲茶🫖今次就試下晚餐,餐廳環境好適合聚餐,甚至係宴會包場🥳🔸招牌白胡椒蟹一隻蟹大約有一斤🦀隻蟹好新鮮,味道鮮甜,肉質爽彈😋底下配有炆飯,炆飯好有鑊氣,上枱前會淋上用白胡椒整成既醬汁,胡椒味香濃,辣辣地好惹味,份量十足share岩哂🔸蒜蓉粉絲蒸大元貝元貝好大隻,而且處理得好乾淨👍🏻元貝鮮甜,肉質爽口,粉絲索左元貝既鮮味,一啖放入口,超滿足😍🔸沙巴龍躉斑仔每次係酒樓食飯,都會叫蒸魚😆 龍躉大細適中,蒸到岩岩好,用質滑得黎帶彈性,配埋蔥絲同豉油,餸飯岩哂🔸紅燒皇子乳鴿乳鴿炸到外皮焦香,食落好香脆,唔會炸到好乾身,咬落有肉汁💦

🔸招牌白胡椒蟹

🔸蒜蓉粉絲蒸大元貝

🔸沙巴龍躉斑仔

🔸紅燒皇子乳鴿
乳鴿炸到外皮焦香,食落好香脆,唔會炸到好乾身,咬落有肉汁💦

2024-09-23 976 浏览
之前喺觀塘返工都成日喺星海飲茶,啲長輩都好鍾意💗 最近就試埋呢度嘅晚市,都係好豪華好好味🤤🦆 香烤京式片皮鴨我係衝住片皮鴨而嚟㗎😆 佢係限量發售,呢日好好彩食到🥳 有師傅親身將成隻鴨推到我哋面前即場切,擺碟靚靚再拎上我哋枱面💗 師傅將啲片切得好薄好晶凝通透!一塊皮、一塊肉、加埋皮、醬、瓜、蔥,口感豐富好滋味!🦞 招牌白胡椒煎焗澳洲龍蝦龍蝦超有穫氣!龍蝦用穫仔上,侍應再淋上醬汁,咋咋聲超正🤩!食落白胡椒味好香,龍蝦肉彈牙實淨,啖啖肉好好食🤤🍲 花旗參竹絲雞海螺燉花膠湯仲要飲埋女士滋補燉花膠湯😍!個湯勁足料,花膠都有兩大片,仲有花旗參同竹絲雞等等,煲到個湯好入味🥰🐥 子薑蒸走地雞呢個子薑蒸雞又係對身體好好,走地雞夠晒嫩滑,用子薑蒸完好補㗎🫶🏻🥬 上湯浸娃娃菜最後仲叫咗個上湯浸時蔬,有十多款菜可以揀,我揀咗娃娃菜好爽口😌

🦆 香烤京式片皮鴨

🦞 招牌白胡椒煎焗澳洲龍蝦

🍲 花旗參竹絲雞海螺燉花膠湯

🐥 子薑蒸走地雞

🥬 上湯浸娃娃菜
長假期即將結束, 訓到自然醒就同媽咪去咗觀塘「星海.譽宴」飲茶, 正好兩點係下午茶時段, 有數款點心、粉麵有特價優惠, 怪不得全場爆滿, 酒樓以深寶藍色做主調, 環境開揚, 設有一個小舞台, 適合結婚擺酒搞宴會。【蝦餃王】HK$45.8: 蝦餃賣相飽滿, 皮厚薄適中, 鮮甜爽口蝦、筍粒、少少豬肉做餡料, 超滿足口感。【醬皇蒸鳳爪】HK$22.8: 鳳爪好入味, 鹹甜美味, 口感爽口有彈性。【蟹籽燒賣】HK$26.8: 下午茶特價點心之一, 超抵食! 燒賣皮好薄, 鮮蝦、豬肉、冬菇粒同埋蟹籽, 口感層次豐富又彈牙。【鮮蝦腐皮卷】HK$36.8: 腐皮卷香脆, 包住了蝦粒、粟米粒、芹菜, 口感富有層次。【春風得意腸】HK$45.8: 腸粉包住了脆脆的炸網, 內有蝦粒、粟米粒、芹菜, 再以蟹籽做點驟, 層次更為豐富。【菠蘿叉燒餐包】HK$32.8: 菠蘿包質地軟熟, 表面嘅皮雖然唔係脆, 但甜甜地, 配上惹味鹹甜叉燒粒做餡料, 正!【原隻鮮蝦腸】HK$36.8: 滑滑腸粉包住大大隻爽口原隻蝦, 好足料。【脆皮燒腩肉】HK$68: 燒腩肉雖沒有油光, 但皮脆肉嫩, 沾上芥辣, 配個白飯更正!【
海蜇併燻蹄
菠蘿叉燒餐包
春風得意腸
原隻鮮蝦腸
脆皮燒腩肉
【海蜇併燻蹄】HK$60: 燻蹄唔會過鹹, 燻蹄皮同埋海蜇非常爽口彈牙, 不錯的冷盤前菜。
【肉絲炒麵】HK$58: 估唔到下午茶特價, 份量都咁大碟!! 脆卜卜麵餅上淋上茨汁, 有部份麵吸咗個茨汁令口感濕滑, 配有肉絲, 整碟令人飽肚。
题外话/补充资料: 下午茶時段: 14:00-16:00 茗茶: HK$9/位
2024-08-15
菠蘿叉燒餐包
春風得意腸
原隻鮮蝦腸
2024-08-19 1276 浏览
星海.星海薈今日約左爸媽去觀塘星海.星海薈飲茶店內人氣滿滿😁好彩我早左來排隊攞位好喜歡來呢間酒樓飲茶~食物質素保持水準!環境開揚、樓底又高!用餐環境夠舒服下午茶時段更有多款優惠~除左點心、仲有甜品、小炒炒麵、糕點、燒味等食物款式選擇多✅即叫即製~上碟時夠熱辣!我叫左以下食物🤩好味又抵食!甜品糕點🥢養顏薑汁糕🥢紅油抄手 🥢鬆化脆麻花 🥢香滑流沙包 即蒸點心🥢豉汁蒸排骨🥢蜜汁叉燒腸🥢藥膳鳳瓜 🥢 蟹籽燒賣 🥢蟲草花棉花雞 🥢潮州粉果 主食🥢XO醬野菌蝦乾炆伊麵🥢燒鵝湯米粉想食點心推介大家來星海.星海薈👍🏻
星海.星海薈

今日約左爸媽去觀塘星海.星海薈飲茶
店內人氣滿滿😁好彩我早左來排隊攞位

好喜歡來呢間酒樓飲茶~食物質素保持水準!
環境開揚、樓底又高!用餐環境夠舒服

下午茶時段更有多款優惠~
除左點心、仲有甜品、小炒炒麵、糕點、燒味等
食物款式選擇多✅即叫即製~上碟時夠熱辣!

我叫左以下食物🤩好味又抵食!

甜品糕點

🥢XO醬野菌蝦乾炆伊麵

🥢燒鵝湯米粉

想食點心推介大家來星海.星海薈👍🏻
2024-08-15 1038 浏览
上素野菌餃,⭐️新嘗試,新款式,製作精緻,餡料有粒粒野菌菇、紅蘿蔔、粒粒芹菜和包含一啲獨特嘅餡料配襯,味道有層次感,皮薄晶瑩通透,少少煙靭,材料足料大大件,好好味
上素野菌餃🥰
上素野菌餃🥰
2024-08-12 1067 浏览
今日同家人去APM商場shopping , shopping 之前先醫肚,去了隔壁的鱷魚恤中心的星海飲茶,嘆點心下午茶。星海環境頗大,酒樓無柱位,裝修優雅,適合聚會或者婚宴場地。下午茶點心選擇眾多,價錢優惠,性價比高。蝦餃之皇(頂)大大粒,粒粒飽滿,蝦肉爽口彈牙配埋筍粒少少豬肉,好香。蟹籽燒賣皇(特)下午茶特價點心之一,燒賣好足料,除咗鮮蝦豬肉外仲有冬菇粒同埋蟹籽。鮮蝦鳳眼餃(大)賣相很靚好吸引,皮薄餡靚好多蝦肉加上芹菜粒提升香氣。叉燒酥 (大)試試這個新出的點心,熱辣辣新鮮出爐,酥皮酥脆,內裏叉燒餡都幾多,醬汁濃郁。鮑汁鮮竹卷(大)這款點心口味輕盈,鮮竹卷沒有經油炸,健康不油膩,充滿豆香的腐皮包住豬肉,加上各種蔬菜的餡料。蟲草花綿花雞 (大)這款也是下午茶特價點心之一,厚身的魚肚吸滿湯汁加上爽滑的雞肉,不錯。潮州粉果 (中)大大隻的潮州粉果有三隻,裏面餡料有花生粒加上韭菜,豬肉,蝦米同沙葛,很香口。鮑汁糯米雞 (特)大大隻的糯米雞,糯米口感綿密,加上豐富餡料,充實又滿足。春風特意腸(頂)酒樓新出的點心之一,又薄又滑的腸粉皮包着脆脆的炸網,裏面有蝦肉芹菜粟米蟹籽等餡料,口感豐富。鮮蝦腐

蝦餃之皇(頂)
大大粒,粒粒飽滿,蝦肉爽口彈牙配埋筍粒少少豬肉,好香。

蟹籽燒賣皇(特)

鮮蝦鳳眼餃(大)
賣相很靚好吸引,皮薄餡靚好多蝦肉加上芹菜粒提升香氣。

叉燒酥 (大)

鮑汁鮮竹卷(大)

蟲草花綿花雞 (大)

潮州粉果 (中)

鮑汁糯米雞 (特)
大大隻的糯米雞,糯米口感綿密,加上豐富餡料,充實又滿足。

春風特意腸(頂)

鮮蝦腐皮卷(特)
腐皮卷煎得金黃香脆,入面鮮蝦餡料充實。

蜜汁叉燒包(中)
這個也是下午茶特價點心之一,飲茶必備的叉燒包,熱辣辣。

薑汁雞包仔(中)
雞包仔裏面的餡料好多,雞肉好香,飽肚之選。

燒鵝米$23.8
這碗燒鵝好抵食,爽滑米粉大大碗加上新鮮的燒鵝,燒鵝皮香脆油潤,肉質亦嫩滑。

2024-08-11 998 浏览
桂花白糖糕、懷舊蛋撻仔、蟹籽燒賣、北菇滑雞飯😋❤️桂花白糖糕係懷舊白糖糕點心創新版,新配搭,白糖糕配襯桂花陣陣飄香又彈牙,一試難忘。😍💞懷舊蛋撻仔,唔係間間都有得食,好香好滑。🥰燒賣大大粒,早晨優惠仲有特價添!👍🏻北菇滑雞飯,大大隻冬菇好好味😘❤️⭐️
桂花白糖糕😘❤️懷舊蛋撻仔😋⭐️
桂花白糖糕😘❤️懷舊蛋撻仔😋⭐️
2024-08-11 841 浏览
星海觀塘分店 , 鄰近 APM 工業區 OUTLET 購物完 , 與朋友聚會飯局的好去處 , 中菜館佈置華麗有氣派, 高樓底 , 配上漂亮的水晶吊燈,優雅不凡, 還有華麗的舞台及室外露天草地, 十分適合婚宴聚餐。紅燒乳鴿 $68乳鴿經過紅燒烹調後 , 肉質保持嫩滑 , 鴿肉充滿肉汁 , 帶陣陣乳鴿的肉香。鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $638肥美新鮮的澳洲龍蝦 , 主要以白胡椒調味, 龍蝦肉質飽滿彈牙 , 在高溫鐵板煎焗下,表面焦香爽彈 , 鮮味十足 , 白胡椒帶來微微的辛辣 , 更加惹味過癮 , 令人回味無窮。金銀蒜斑球龍仔蒸飯 $168元新鮮斑球 , 魚肉雪白紮實爽彈 , 配以金蒜和銀蒜作為調味, 斑球肉十分鮮嫩 , 在蒸煮過程中保留了原汁原味 , 加上金蒜和銀蒜提鮮 , 充滿濃郁的蒜香 , 與魚肉的鮮味融為一體 , 別具風味 , 蒸飯軟硬適中 , 與斑球完美搭配。😋紅豆沙糖水飯後每一位客人送上免費紅豆沙糖水, 甜到剛好, 十分滋潤喉嚨。

紅燒乳鴿 $68

鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $638

金銀蒜斑球龍仔蒸飯 $168元

😋紅豆沙糖水

2024-07-30 856 浏览
天時暑熱,都係到室內逛舒服得多,喺APM逛完想舒舒服服坐低食餐飯,揀左連住鱷魚恤大廈呢間星海•星海薈,婚禮場夠grand,地方夠大唔使迫,而食物選擇多又大眾化,小菜點心咩都有,即使朋友幾個至一家人聚會都好適合,平時下午都會同朋友嚟食下點心~🍲老黃瓜粟米甘筍雞腳湯 $158原煲上,飲到尾都keep到溫度,足料老火湯,甘甜滋潤,無味精🐚蒜蓉粉絲蒸蟶子$40@蟶子新鮮大隻,滿滿的蒜蓉粉絲卻不失蟶子鮮味🍗脆皮燒乳鴿 $68乳鴿皮脆肉嫩多汁,大大隻熱辣辣,色澤均勻,醃料入味。🥬大澳啫啫芥蘭苗 $138鐵板的啫啫芥蘭苗,有肉碎蝦干辣椒,咸香味鮮,菜苗爽嫩,好惹味的炒菜。🦞鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $338(每隻約一斤3兩)龍蝦每隻約有斤半,上枱時已切成一舊舊,每舊啖啖肉,以鐵板上菜,鑊氣十足,再淋上白胡椒汁,即時香氣四溢,龍蝦肉質爽口彈牙,香濃惹味。🍨楊枝甘露 $35以芒果汁打成糖水底,入口嫩滑濃郁,芒果柚子肉十足,配上晶瑩西米,充滿口感,層次豐富🍮桂花紅豆糕$31一層層晶凝通透賣相已經好靚,桂花清甜,紅豆大大粒有口感,甜度適中,是夏日的清新甜品👍🏾

🍲老黃瓜粟米甘筍雞腳湯 $158

🐚蒜蓉粉絲蒸蟶子$40@
蟶子新鮮大隻,滿滿的蒜蓉粉絲卻不失蟶子鮮味
蒜蓉粉絲蒸蟶子

🍗脆皮燒乳鴿 $68
乳鴿皮脆肉嫩多汁,大大隻熱辣辣,色澤均勻,醃料入味。
脆皮乳鴿

🥬大澳啫啫芥蘭苗 $138
大澳啫啫芥蘭苗

🦞鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $338(每隻約一斤3兩)
鐵板白胡椒龍蝦

鐵板白胡椒龍蝦
楊枝甘露
桂花紅豆糕
2024-07-29 993 浏览
觀塘區購物和飲食都很方便, 地鐵站直達, 交通網絡完善, 鄰近APM大型商場和工業區OUTLET購物, 美食林立, 位於觀塘鱷魚恤中心嘅星海酒家, 特色舞台和大型水晶吊燈, 裝修優雅, 適合婚禮和宴會,環境闊落, 也是飯局和聚會嘅理想地點。多款精緻點心和小菜, 下午茶時段更有特價優惠。雪菜肉絲湯米 窩米份量十足, 湯底清甜, 芹菜鮮香惹味, 雪菜肉絲與爽滑湯米互相配合, 口感清新有層次。脆皮燒腩肉 外表好酥脆, 肉質肥瘦適中, 不會過于油膩, 內裡鮮嫩多汁, 而且香氣撲鼻, 鹹度啱啱好, 口感豐富。點心拼盤有蝦餃、蟹籽燒賣 、野菌餃和蜂巢黃金糕各兩件, 四款點心各具特色。蜜汁叉燒腸腸粉皮幼滑 , 叉燒餡料蜜味細嫩。醬皇蒸鳳爪肉質爽脆軟嫩, 醬皇的醬汁會完全滲透入鳳爪肉中,味道濃郁。蜜汁叉燒包包身軟熟, 餡料甜蜜。沙嗲金錢肚口感爽脆, 醬汁惹味。上湯鮮竹卷腐皮幼滑, 餡料清香。香煎蘿蔔糕和香煎蝦米腸焦香軟糯, 蟹籽燒賣和山竹牛肉球大件又香滑, 懷舊蛋撻仔酥脆蛋香。

雪菜肉絲湯米

脆皮燒腩肉

蜜汁叉燒腸腸粉皮幼滑 , 叉燒餡料蜜味細嫩。
蜜汁叉燒包包身軟熟, 餡料甜蜜。
沙嗲金錢肚口感爽脆, 醬汁惹味。
上湯鮮竹卷腐皮幼滑, 餡料清香。
2024-07-21 1111 浏览
最近我和媽媽在APM接放工加工業區購物我很久沒有和她去吃海鮮了於是我提議到附近駱駝漆去吃飯叫星海.星海薈  因我曾吃過就知有保證⭐加上今期澳洲龍蝦有優惠:這間酒家優雅的報置和舞臺,特別適合飲早午茶、家庭飯局、百日宴或婚宴 我點了最優惠的套餐🦞+🐔:叫做天作之合澳洲龍蝦套餐A $588🦞澳洲龍蝦 加 醬汁烤燒脆皮雞半隻龍蝦口味多,有薑蔥、芝士、上湯等我還是最喜歡最原汁原味的“上湯”優質上湯令新鮮龍蝦的鮮甜度更突出而且龍蝦非常新鮮,完全做到了爽脆彈甜!令愛吃的我,嘴邊一邊吃著龍蝦肉👀還會繼續凝視碟子上其他龍蝦肉的部位緊接著就大口吃著吸收了🍜龍蝦精華湯的伊麵,這真令人回味無窮我下次還想吃刁鑽的鐵板黑胡椒煎焗🙊 🐔而醬汁烤燒脆皮雞令我覺得好驚喜脆皮雞是粵菜的經典菜式完全做到皮脆! 肉嫩! 骨香的味美連我媽媽也讚不絕口 ! 半隻還是不太夠🕊️一定要趁熱吃的脆皮燒乳鴿皮脆酥香,味道剛剛好,不會太過鹹好吃得令人吃得剩下乳鴿乾骨殼 #強迫症 🌞酷熱天氣警告,快來點個消暑冬瓜湯吧!海皇魚翅冬瓜盅 優惠價$168 (4人份)湯水清甜,我都不能煲得到有鮮原粒帶子、蝦仁、蟹肉、蟹柳、魚翅 還有好豐富的盆菜, 適
最近我和媽媽在APM接放工加工業區購物
我很久沒有和她去吃海鮮了
於是我提議到附近駱駝漆去吃飯
叫星海.星海薈  因我曾吃過就知有保證⭐

加上今期澳洲龍蝦有優惠:

這間酒家優雅的報置和舞臺,特別適合
飲早午茶、家庭飯局、百日宴或婚宴

我點了最優惠的套餐🦞+🐔:

叫做天作之合澳洲龍蝦套餐A $588

🦞澳洲龍蝦 加 醬汁烤燒脆皮雞半隻
龍蝦口味多,有薑蔥、芝士、上湯等
我還是最喜歡最原汁原味的“上湯”
優質上湯令新鮮龍蝦的鮮甜度更突出
而且龍蝦非常新鮮,完全做到了爽脆彈甜!

令愛吃的我,嘴邊一邊吃著龍蝦肉
👀還會繼續凝視碟子上其他龍蝦肉的部位
緊接著就大口吃著吸收了🍜
龍蝦精華湯的伊麵,這真令人回味無窮
我下次還想吃刁鑽的鐵板黑胡椒煎焗🙊

🐔而醬汁烤燒脆皮雞令我覺得好驚喜
脆皮雞是粵菜的經典菜式
完全做到皮脆! 肉嫩! 骨香的味美
連我媽媽也讚不絕口 ! 半隻還是不太夠

🕊️一定要趁熱吃的脆皮燒乳鴿
皮脆酥香,味道剛剛好,不會太過鹹
好吃得令人吃得剩下乳鴿乾骨殼 #強迫症

🌞酷熱天氣警告,快來點個消暑冬瓜湯吧!
海皇魚翅冬瓜盅 優惠價$168 (4人份)
湯水清甜,我都不能煲得到
有鮮原粒帶子、蝦仁、蟹肉、蟹柳、魚翅

還有好豐富的盆菜, 適合家庭聚會
2081 浏览