2022-06-17 239 浏览
呢一間甜品店都真係幾抵食🍮而且食物選擇都好豐富!上次就嗌咗個炙燒焦糖布甸麻薯窩夫🧇窩夫外脆內軟 再配埋中間煙韌嘅麻薯 口感更加豐富!面頭嘅焦糖布甸醬 甜度啱啱好 再配埋個窩夫食一流!
呢一間甜品店都真係幾抵食🍮而且食物選擇都好豐富!
2022-06-15 193 浏览
會令人💛💛👀既黃店舖頭日本風+工業風既裝修加上變色既燈光令細細舖頭有不一樣既感覺今次就食咗2樣甜品炙熱焦糖布甸🍮麻薯窩夫原來都幾大個㗎個窩夫雪糕就揀咗綠茶味一切落去 啲醬流岀嚟一食落 雙眼👀發晒光啲焦糖味湧出嚟咁熱既窩夫加上凍既雪糕 尼個配搭真系冇得頂🤤會令人不斷想食下一啖醬 配料都可以揀要咩份量夠晒2個人食 值得食啊!OREO朱古力🍫流心梳乎厘班戟蛋味好岀既梳乎厘 鬆軟度可以再好啲今次食落有啲過熟 流心效果做得幾好甜度就啱晒鐘意食甜度高既甜品控食甜既朱古力遇上香蕉🍌+曲奇🍪雪糕想要甜分既你 可以一試
會令人💛💛👀既黃店舖頭

熱既窩夫加上凍既雪糕
尼個配搭真系冇得頂🤤
會令人不斷想食下一啖
醬 配料都可以揀要咩
份量夠晒2個人食 值得食啊!

OREO朱古力🍫流心梳乎厘班戟
想要甜分既你 可以一試

OREO朱古力🍫流心梳乎厘班戟
  • 炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟
2022-06-10 145 浏览
以間以日本心齋橋做主題嘅甜品店 性價比真係好高!上次就嗌咗個炙燒焦糖布甸麻薯窩夫🧇面頭淋滿香甜嘅焦糖布甸醬🍮仲有一大球雪糕🍦切開外脆內軟嘅窩夫 入面仲包住滿滿嘅麻薯 口感非常之豐富!
2022-05-26 237 浏览
作為屯門人,我同我所有朋友都好鍾意食呢間嘅疏乎厘,一定係我食過最鬆化嘅,次次都冇令我失望,絕對係必食甜品餐廳!😋💜鮮果疏乎厘班戟熱辣辣又送花,而且充滿蛋香味嘅疏乎厘令人難以抗拒,加咗cream食落更加有層次感,大大兩件罪惡得來又滿足~仲可以自己揀一球雪糕,可以話係雙重享受!配埋芒果士多啤梨等雜果簡直就係100分🦦🫶🏻巨峰提子梳打套餐嘅嘢飲,老實講係好化學味道,飲落唔似真嘅提子,唔建議抱太大期待,可以當佢普通有汽飲品咁樣飲😵‍💫

鮮果疏乎厘班戟

巨峰提子梳打
2022-05-22 173 浏览
終於去咗呢間裝修好有特色嘅屯門甜品店座位around 20個人差不多八點半去到等咗半個鐘終於入到去 但都幾有驚喜!!☺️先講焦糖燉蛋梳乎厘,梳乎厘個底甜到啱啱好又好軟熟,同幸福pancake有得比,而佢用焦糖燉蛋呢個concept好特別~燉蛋味嘅cream再加上面層焦糖,切起上嚟仲流心嘅感覺好正,食落去都好夾🤤係會再想試佢其他味 因為個pancake底做得出色! ❤️窩夫就不過不失,oreo碎好多,cream亦都係好多,個價錢性價比係高! 我自己就嫌佢太多cream,食嗰時都不走咗啲。個底都係正正常常~下次再去應該會淨係叫pancake!

係會再想試佢其他味 因為個pancake底做得出色! ❤️

下次再去應該會淨係叫pancake!

2022-05-21
宵夜
  • 炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟
2022-05-18 211 浏览
無諗過碟碟都咁多咁大碟,兩個人諗住食得晒…點知🥹🥹🥹眼濶肚窄😅店舖細細,坐位只得高櫈,坐位不太舒服食物方面:#廣島燒,大個塊面,料多,味道不錯#芝士蟹子章魚燒,外脆內軟,但章魚粒細粒左d, 比較咸#伯爵茶珍珠疏乎厘,好味😋,疏乎厘蛋味香,但再軟身d更好,伯爵茶味好濃#焦糖布丁窩夫,口感好好,窩夫外脆內煙靭,焦糖配上雪糕,卜卜脆加冰火二重奏
店舖細細,坐位只得高櫈,坐位不太舒服
食物方面:
#廣島燒,大個塊面,料多,味道不錯

#芝士蟹子章魚燒,外脆內軟,但章魚粒細粒左d, 比較咸

2022-05-17 166 浏览
大伏🚁🚁🚁🚁-事源個日整爛咗電話☎️諗住去食甜品會開心返啲😃見間甜品舖都好多人幫襯咪入去試吓囉🤥點知刷新左我嘅味覺😅-🙁鮮雜莓窩夫🍓🫐🧇 $66窩夫一啲都唔脆淋淋地🥲雪糕係雀巢雪糕,普普通通🍨成個甜品都係麻麻地好味指數:🌕🌕🌕-🙁芒果芝士奶蓋刨冰🥭🍧 $36大家都讚佢性價比高😴雖然佢係幾大分 好似好抵食咁但係味道方面真係幾失望🥺個奶蓋第一啖食落有浸粟米湯味😅食落我都好懷疑自己嘅味覺試多幾啖😖都係一樣唔似平時奶蓋嘅味道個刨冰係又硬又粗嘅冰🧊好似食緊沙粒咁🥱芒果就有少少酸整體來講都唔好食食咗三分之一就放棄咗🤥伏!好味指數:🌕 不推薦!-📍💸人均消費:$50
[難食刨冰🍧-有料案內所]

咪入去試吓囉🤥
點知刷新左我嘅味覺😅

🙁鮮雜莓窩夫🍓🫐🧇 $66
窩夫一啲都唔脆淋淋地🥲
雪糕係雀巢雪糕,普普通通🍨
成個甜品都係麻麻地

個刨冰係又硬又粗嘅冰🧊
好似食緊沙粒咁🥱
芒果就有少少酸
整體來講都唔好食
食咗三分之一就放棄咗🤥伏!

好味指數:🌕 不推薦!

📍
💸人均消費:$50

$50 (宵夜)
【性價比高「有料」日式甜品店🫶】/////上個月夜晚同朋友去到屯門最多嘢食嘅虹橋🤤填飽正餐嘅胃 就轉場食甜品〰️呢間甜品店裝修由日本景點—大阪心齋橋固力果跑步人廣告燈箱做主題🤭除左有招牌甜品 仲會有大阪燒、章魚燒等等嘅小食 性價比係幾高!!💛.👉🏻炙燒焦糖布甸麻薯窩夫🧇 ($68)窩夫上有滿滿嘅流心焦糖布甸醬😈蛋味夠香濃 加長炙燒時間會更顯焦糖顏色同味道!!窩夫外層脆脆的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)切落去見到内層麻薯係好多好豐富🙀口感軟糯 建議2-3人食用~.👉🏻伯爵茶珍珠疏乎厘pancake ($86)對比麻薯窩夫 呢款較清新易入口🤪疏乎厘Pancake入口即溶化 空氣感十足(^з^)面頭嘅伯爵茶cream軟滑 配煙韌珍珠同芋圓太適合了🥹———-📍有料案內所 (井財街) (屯門)屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖
【性價比高「有料」日式甜品店🫶】
/////

👉🏻炙燒焦糖布甸麻薯窩夫🧇 ($68)

👉🏻伯爵茶珍珠疏乎厘pancake ($86)

———-
📍有料案內所 (井財街) (屯門)
屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖
2022-04-22
庆祝纪念
生日
2022-05-01 132 浏览
炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟 ($86)燒融咗嘅布甸變咗流質鋪上去班戟變咗creamy既醬香脆嘅焦糖同布甸味道非常夾😋班戟都鬆軟如果蛋味再濃啲就更加好...Oreo朱古力窩夫 ($68)估唔到真係好大份超級邪惡做到內軟既效果如果可以外脆就更加好可惜忌廉打得唔夠挺身上枱後唔夠5分鐘就倒塌🙈同班戟一樣雪糕口味可以自己揀不過相比班戟就有啲普通
炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟 ($86)
燒融咗嘅布甸變咗流質
鋪上去班戟變咗creamy既醬
香脆嘅焦糖同布甸味道非常夾😋
班戟都鬆軟
如果蛋味再濃啲就更加好
Oreo朱古力窩夫 ($68)
估唔到真係好大份
上枱後唔夠5分鐘就倒塌🙈
同班戟一樣雪糕口味可以自己揀
不過相比班戟就有啲普通
2022-05-01 104 浏览
食完飯好飽但又想食甜品🤣🤣但又食唔落伍最出名嘅疏乎厘🥲所以就決定食冰🤣點知佢個冰勁大份,有埋勁多oreo 碎同朱古力醬!勁好食,食唔停口🤤仲覆佢個性價比超高,下次一定要試佢嘅疏乎厘!
2022-04-20 129 浏览
有日無啦啦朋友仔話送外賣一搵之下先發現 依家12點幾都真係無乜選擇依間甜品舖之前已經想試好耐 但每次去開嗰頭 都會揀咗另一間今次全因佢開得夜 先有機會試到睇住mami live食甜品 真係人間一大樂事Oreo朱古力流心梳乎厘班戟 $88(朱古力醬+花生碎+雲呢嗱雪糕)醬, topping, 雪糕全部都係自己揀外賣梳乎厘嚟講 口感都算fluffy~Oreo+朱古力 又係幸福嘅味道🦦一切開 朱古力醬就湧晒出嚟好濃郁 好好味雪糕放係杯到 再加花生碎🍨有啲似食緊新地咁😂
有日無啦啦朋友仔話送外賣
一搵之下先發現 依家12點幾都真係無乜選擇
依間甜品舖之前已經想試好耐 但每次去開嗰頭 都會揀咗另一間
今次全因佢開得夜 先有機會試到
睇住mami live食甜品 真係人間一大樂事

Oreo朱古力流心梳乎厘班戟 $88
(朱古力醬+花生碎+雲呢嗱雪糕)
醬, topping, 雪糕全部都係自己揀
外賣梳乎厘嚟講 口感都算fluffy~
Oreo+朱古力 又係幸福嘅味道🦦
一切開 朱古力醬就湧晒出嚟
好濃郁 好好味
雪糕放係杯到 再加花生碎🍨有啲似食緊新地咁😂
2022-03-26
外卖自取
宵夜
2022-03-16 309 浏览
閒日下午難得放假去食個下午茶無得去真係日本係呢度止下癮先佢既裝潢打卡一流我地分別叫左灸燒焦糖布甸麻糬窩夫同Oreo朱古力流心梳乎厘班戟另外再叫多一杯芝士奶蓋四季春,極邪惡既下午茶呀!首先黎既係Oreo朱古力流心梳乎厘班戟班戟本身蛋味香濃,加上入口即化既口感減輕左唔少罪惡感入面既朱古力稱為溶岩都不為過,好澎湃好足料!而佢既雪糕球都可以自選味道,朱古力配伴碟既香蕉好夾.後上既灸燒焦糖布甸麻糬窩夫,一切落去真係嚇一跳因為窩夫幾乎全件都係麻糬,外脆內軟食落又唔覺好滯而灸燒焦糖布甸非常綿密,介乎係醬料同布甸本體之間既口感好特別同樣蛋味都好香濃,又係食唔停之選.最後飲返杯四季春結尾唔會好甜,奶蓋都係偏鹹香既芝士食完咁多甜野都有中和既作用.
閒日下午難得放假去食個下午茶
無得去真係日本係呢度止下癮先
佢既裝潢打卡一流

另外再叫多一杯芝士奶蓋四季春,極邪惡既下午茶呀!
首先黎既係Oreo朱古力流心梳乎厘班戟

班戟本身蛋味香濃,加上入口即化既口感減輕左唔少罪惡感
入面既朱古力稱為溶岩都不為過,好澎湃好足料!
而佢既雪糕球都可以自選味道,朱古力配伴碟既香蕉好夾
後上既灸燒焦糖布甸麻糬窩夫,一切落去真係嚇一跳
因為窩夫幾乎全件都係麻糬,
外脆內軟食落又唔覺好滯
同樣蛋味都好香濃,又係食唔停之選
最後飲返杯四季春結尾
唔會好甜,奶蓋都係偏鹹香既芝士
食完咁多甜野都有中和既作用
2022-02-25
2022-03-12 270 浏览
⚠️而家疫情嚴重大家要保重身體,唔出街就bookmark定遲d去,再吾係可以買外買返屋企慢慢食⚠️ 💛黃店📜”有料案內所 (井財街) (屯門)📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖🤍 分店地址: 屯門 📝評價💬📢 Oreo朱古力窩夫 $68Oreo朱古力芝士奶蓋刨冰 $41雙重Oreo嘅味道👅👅 Oreo朱古力窩夫比起刨冰味道更加出😍呢個價錢都幾抵食而且新鮮出嚟卜卜脆🧇好大份仲有雪糕😆😆😆雖然刨冰oreo 味道唔算太多 奶蓋更加cover到個甜味 但係真係好抵食 ☺️超級大份好似食極都食唔完😂😂😂🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩 #美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #foodieks

💛黃店
📜”有料案內所 (井財街) (屯門)
📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖

🏵味道指數:👅👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #foodieksk黃店 #yellow屯門 #foodieksk屯門 #foodieksk甜品 #黃店甜品 #甜品 #窩夫
Oreo朱古力芝士奶蓋刨冰
Oreo朱古力芝士奶蓋刨冰
2022-03-11 122 浏览
-<<🍧🍓>>位於屯門虹橋小店💛簡直係性價比最高本身想去食班戟 但當日太熱轉戰刨冰❄️.✨士多啤梨藍莓芝士奶蓋富士雪山 | $38 | 7.5/10比佢份量嚇親😱成座山咁高‼️奶蓋有鹹香texture似乳酪~水果份量都多剉冰淋上士多啤梨汁🍓偏甜冇藥水味底下啲冰黐埋左一舊 要用力啲剉開😂睇返個價錢…😳太抵了(出面閒閒哋都要$60-100一個冰).P.S. 一段時間前去~而家好似加咗少少價 ($41)但都好抵食🤩🤩.📍 有料案內所 Fuwa Fuwa 屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖
<<🍧🍓>>
位於屯門虹橋小店💛簡直係性價比最高
本身想去食班戟 但當日太熱轉戰刨冰❄️
比佢份量嚇親😱成座山咁高‼️
奶蓋有鹹香texture似乳酪~水果份量都多
剉冰淋上士多啤梨汁🍓偏甜冇藥水味
底下啲冰黐埋左一舊 要用力啲剉開😂
睇返個價錢…😳太抵了(出面閒閒哋都要$60-100一個冰)
📍 有料案內所 Fuwa Fuwa
屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖
2022-02-28 140 浏览
💛黃店📜” 有料案內所 (井財街) (屯門)📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖🤍 分店地址: 屯門 將軍澳📝評價💬📢 Oreo朱古力窩夫$68炙燒焦糖布甸麻糬窩夫$68 Tiramisu 梳乎厘班戟 $86屯門必食甜品💛🥞🧇勁推 店員又nice好fun😂平日中午都差吾多滿👍🏻👍🏻窩夫口感卜卜脆 雪糕又多口味選擇😏又大份 食到勁飽😍😍真係好好味😋甜度適中 伴碟水果又多又fresh💛麻糬超煙靭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💛💛呢個地方好岩同朋友傾下計食下甜品😋🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰 💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️ #美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #foodieshk #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #foodieksk黃店 #yellow屯門 #food
💛黃店
📜” 有料案內所 (井財街) (屯門)
📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖

🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️
🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰 💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️

#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #foodieshk #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #foodieksk黃店 #yellow屯門 #foodiekskcafe #foodieksk屯門 #foodieksk甜品