2017-12-19 67 浏览
放工後和朋友到油麻地逛一逛,這兒有很多便宜的小店賣一些文具和小禮物,相當有趣最後到了中華書店買文具,因為要準備佈置聖誕了最後拿了很多很重的東西,幸好我們有2人,不用太辛苦走著走著有一點點餓,來到松坂庫,便吃一些小食才走吧我們吃了一些壽司呢壽司價錢相當便宜,但想不到質素還不錯海膽刺身相當新鮮味美,比起某些放題的味道更好更新鮮,我們2人吃了一板呢花之戀的海膽版本,相當有趣.跟剛剛的海膽一樣相當味美,三文魚相當肥美,整個放進口中口感最佳呢最後來個刺身拼盤,每一樣的味道也不錯,特別是三文魚,跟剛剛的花之戀一樣肥美,油脂感豐富酒甘魚鮮度也不錯吞拿魚普通可以接受想不到刺身拼盤也有海膽,今天吃了很多海膽呢下次也會買一些回家吃,性價比不錯
最後到了中華書店買文具,因為要準備佈置聖誕了
最後拿了很多很重的東西,幸好我們有2人,不用太辛苦
走著走著有一點點餓,來到松坂庫,便吃一些小食才走吧
我們吃了一些壽司
壽司價錢相當便宜,但想不到質素還不錯

酒甘魚鮮度也不錯
吞拿魚普通可以接受
想不到刺身拼盤也有海膽,今天吃了很多海膽呢
下次也會買一些回家吃,性價比不錯
2017-12-14 54 浏览
屋企人好鍾意食刺身壽司,不過一家人返工繁忙,好小夾到時間一齊去食飯,所以好小係出面食壽司我地多數都係買D外賣壽司或者刺身,返屋企一齊食,平時會買爭鮮或3魚尚,不過2者既質素都開始越黎越差,於是我地試下其他店今次路經松坂庫,見到佢地都有好多壽司.一於試下經典壽司盤,帶子,三文魚,油甘魚,款式好齊全帶子好厚好大塊,食落味道好新鮮,好鮮甜,拍得住壽司店三文魚都算肥美,點埋WASABI仲好食刺身都係好厚切,而且拎到返屋企都仲係好新鮮,佢地食材應該保存得唔錯價錢唔貴,都幾抵食,下次會再買

今次路經松坂庫,見到佢地都有好多壽司.一於試下

經典壽司盤,帶子,三文魚,油甘魚,款式好齊全

帶子好厚好大塊,食落味道好新鮮,好鮮甜,拍得住壽司

三文魚都算肥美,點埋WASABI仲好食

價錢唔貴,都幾抵食,下次會再買
外卖自取
2017-11-05 1120 浏览
周不時都會有食日本野條癮,今次經過松坂庫食個手卷止下癮,覺得幾抵幾好食!原來佢地嘅壽司都係每日手握架,好有誠意!同埋唔係機器整所以食落應該都唔同啲!另外佢地仲有即製既corner,師傅即場整既手卷就係我今日既目標啦!Order左一陣好快師傅就整完啦,拎上手微溫!紫菜係獨立包裝,可以保持到脆身!依家買任何飲品可以加$35換原價$45嘅手卷(包括海膽、鵝肝等等),都幾吸引!飲品至抵$5.9有一罐,而我就想順便試下啲新野,飲左日本大熱既楓葉版可樂,仲有寵物小精靈同珍寶珠既飲料添!另外Like佢地嘅Page,買二個手卷可以減$10~海膽手卷選用左加拿大海膽 ,大大塊特別creamy!食到底仲有係因為師傅係中間都夾左一塊海膽啊火炙黑松露鵝肝手卷超級邪惡,鵝肝入口即溶油香四溢,有兩大塊鵝肝呢!大滿足~黑松露用量好慷慨,十分香濃!食完野梗係要掃番啲 ,佢地除左有日本各式各樣零食一應俱全之外,仲有各款東南亞既零食,連港版懶人火鍋都有呢~
海膽手卷選用左加拿大海膽 ,大大塊特別creamy!
海膽手卷
食到底仲有係因為師傅係中間都夾左一塊海膽啊
火炙黑松露鵝肝手卷
大滿足~黑松露用量好慷慨,十分香濃!
海膽手卷
2017-11-03 70 浏览
 人氣零食店松坂庫一直相當受歡迎,以售賣日本零食為主的松坂庫,最近在店裡推出了壽司部門,除了用上時令刺身,更有師傅註場,即叫即做是日下班後,特意和朋友來到一試門口確實有了一個專門做壽司的地方,製作看起來相當認真壽司的選擇十分多,手卷的價錢也不太費,可以一試 其中最受歡迎一定是足半板馬糞海膽手卷,半板海膽放在手卷上感覺相當爆滿,馬糞海膽味道亦相當鮮甜,紫菜相當脆口,值得一試 火灸黑松露鵝肝手卷也是另一熱門之選,肥美鵝肝配上黑松露,感覺又邪惡又吸引,難怪松板庫的立食區每天也站滿了人群 另外,在日本大受歡迎的楓葉版可樂松板庫亦已經有售,可樂迷必定要買來作記念呢手卷的質素確實不錯,價錢不貴,性價比高,絕對值得一試
是日下班後,特意和朋友來到一試

門口確實有了一個專門做壽司的地方,製作看起來相當認真

壽司的選擇十分多,手卷的價錢也不太費,可以一試

手卷的質素確實不錯,價錢不貴,性價比高,絕對值得一試
2017-11-01 72 浏览
放工同朋友路過油麻地,本來打算去食吉野家,不過朋友話想去松坂庫買D零食先,咁就陪佢入去油麻地依間分店開左無耐,不過都有好多零食,我無乜留意零食,但朋友就好鍾意食依D野另外見到佢有壽司,所以買黎試下食手卷款式有好多,價錢都唔太貴,不過要睇下質素點和牛海膽手卷,都幾大舊,和牛燒得好有肉味無諗過依度會用上等材料飯粒好煙韌,好結實食左個三文魚籽左口魚手卷,手卷好香脆,紫菜好煙韌三文魚籽好新鮮,入口爆漿感唔錯左口魚都好好食性價比一流,買黎做晚餐都可以
另外見到佢有壽司,所以買黎試下食

手卷款式有好多,價錢都唔太貴,不過要睇下質素點

和牛海膽手卷,都幾大舊,和牛燒得好有肉味
無諗過依度會用上等材料
飯粒好煙韌,好結實

食左個三文魚籽左口魚手卷,手卷好香脆,紫菜好煙韌
三文魚籽好新鮮,入口爆漿感唔錯

左口魚都好好食

性價比一流,買黎做晚餐都可以
2017-10-27 76 浏览
一直都有黎松坂庫買零食,貪佢地D日本零食夠新同埋價錢唔貴最近上網見到佢地有推出壽司同手卷,所以特登過黎睇下放工黎到都幾多人,除左買零食之外,見到都幾多學生放學黎買手卷食,所以我同朋友都試下$20起有手卷,價錢唔貴,唔知質素點呢火焰三文魚籽左口魚手卷,三文魚籽爆口感一流,入口新鮮,左口魚亦都好夠鮮味估2唔到會用D唔錯既刺身紫菜亦都好香脆飯粒雖然唔係珍珠米,不過都好煙韌爽口朋友食左火焰和牛海膽,和牛肉味香濃,口感豐富海膽鮮味濃烈,用料上乘而且可能真係足料,食完都飽飽地另外買左2個日本新出既汽水,楓葉版本可樂賣相好靚,不過入口既味道同普通可樂無唔同,但作為FANS值得買黎收藏下另外日本檸茶,茶味幾香,唔太甜.值得試下
一直都有黎松坂庫買零食,貪佢地D日本零食夠新同埋價錢唔貴
最近上網見到佢地有推出壽司同手卷,所以特登過黎睇下
$20起有手卷,價錢唔貴,唔知質素點呢

估2唔到會用D唔錯既刺身
紫菜亦都好香脆

飯粒雖然唔係珍珠米,不過都好煙韌爽口

朋友食左火焰和牛海膽,和牛肉味香濃,口感豐富
海膽鮮味濃烈,用料上乘
而且可能真係足料,食完都飽飽地

另外日本檸茶,茶味幾香,唔太甜.值得試下