2024-09-24 1080 浏览
小學雞🐣上學去,我就自私地偷食🍽️✨極尚大瀛喜日本料理 ✨旺角店放題當然就唔少得刺身,刺身選擇多,▶️三文魚,赤蝦,帆立貝,油甘魚,北寄貝,赤貝,甜蝦🦐,象拔蚌,松葉蟹腳,池魚王等等。刺身新鮮,而且每口鮮甜。個人推介松葉蟹🦀腳,肉質唔會好瘦削,啖啖肉好鮮甜。熱食推介鐵板鵝肝,金牌紅燒乳鴿皇,川味蒸蠔,西京燒比目魚仲有新品推出✅黃金蝦✅炙燒芝士榴連波✅海膽魚籽紫菜杯✅古法西湖牛肉羹✅秘製紅酒燴牛脷榴槤控表示極品榴槤王可以任食勁爽,口感creamy,味道香濃,足以齒頰留香,一定唔可以錯過。冰凍甜點就有Haagen dazs雪糕可以任食,仲有多款雪糕雪條選擇,滿足的一餐。▶️旺角彌敦道655號5樓
小學雞🐣上學去,我就自私地偷食🍽️

✨極尚大瀛喜日本料理 ✨旺角店

放題當然就唔少得刺身刺身選擇多,▶️三文魚,赤蝦,帆立貝,油甘魚,北寄貝,赤貝,甜蝦🦐,象拔蚌,松葉蟹腳,池魚王等等。刺身新鮮,而且每口鮮甜。

個人推介松葉蟹🦀腳,肉質唔會好瘦削,啖啖肉好鮮甜。

熱食推介鐵板鵝肝,金牌紅燒乳鴿皇,川味蒸蠔,西京燒比目魚

▶️旺角彌敦道655號5樓
2024-09-23 1079 浏览
如果你係中意食嘢嘅人,呢度絕對係你必去嘅放題天堂!🍽️🍠入到去就見到超級吸引嘅榴槤牌!榴槤真係一個兩極化嘅食物,但係如果你係榴槤迷,呢度真係唔可以錯過!佢哋嘅榴槤新鮮到爆,味道濃郁,口感滑溜,食完一口就令人心癢癢,想再食多一口!而且,任食榴槤真係好抵,食到你心滿意足!🦪接住落嚟就係燒蠔! 燒蠔嘅味道真係一流,外香內嫩,搭配上特製蒜泥,簡直係人間美味!每一口都充滿海洋嘅鮮味,令人忍唔住想再叫多一盤!而且,佢哋嘅燒蠔仲係任食,真係食到你心花怒放!🍖再講講羊架! 羊架嘅肉質鮮嫩,燒得剛剛好,唔油膩,仲有一陣香草味,真係食到令人陶醉!每一口都充滿肉汁,搭配上少少鹽,簡直係完美!如果你鍾意肉類,呢個羊架一定要試下,保證你會愛上佢!🍣而刺身方面,極尚大瀛喜亦冇令我失望! 新鮮嘅刺身,色澤誘人,口感滑嫩,真係好似喺日本食緊一樣!每一片刺身都係精心切割,搭配上醬油同芥末,味道更加升華!無論係三文魚、油甘定係其他海鮮,全部都係一流,真係食到你心滿意足!🦆講講鵝肝!🍴 鵝肝嘅口感滑溜,味道濃郁,真係一口就令人驚艷!佢哋嘅鵝肝配上少少燒汁,味道更加出色,簡直係奢華嘅享受!如果你想試下高級食材,呢個鵝肝一定要試

如果你係中意食嘢嘅人,呢度絕對係你必去嘅放題天堂!🍽️

🍠入到去就見到超級吸引嘅榴槤牌!
而且,任食榴槤真係好抵,食到你心滿意足!

🦪接住落嚟就係燒蠔!

🍖再講講羊架!

🍣而刺身方面,極尚大瀛喜亦冇令我失望!
新鮮嘅刺身,色澤誘人,口感滑嫩,真係好似喺日本食緊一樣!
每一片刺身都係精心切割,搭配上醬油同芥末,味道更加升華!

🦆講講鵝肝!
🍴 鵝肝嘅口感滑溜,味道濃郁,真係一口就令人驚艷!佢哋嘅鵝肝配上少少燒汁,味道更加出色,簡直係奢華嘅享受!如果你想試下高級食材,呢個鵝肝一定要試下,保證你會愛上佢!

而且,極尚大瀛喜仲有好多小食同串燒!🍢 小食方面,無論係炸物定係沙律,全部都係新鮮又美味,仲有各式各樣嘅串燒,味道都好正!每一口都令人驚喜,真係食到你唔想停手!

最後,甜品方面亦唔可以錯過!🍦 Häagen-Dazs雪糕任食,仲有各款軟雪糕,真係甜品控嘅夢想!無論你鍾意咩口味,呢度都可以滿足你!食完一餐,最後再來一碗雪糕,真係完美嘅結尾!

而且,仲有Asahi啤酒任飲,所有汽水飲品都係任飲!🍻喝啤酒配上美食,真係無得輸!無論係同朋友聚會定係家庭聚餐,呢度都係一個好好嘅選擇!

總括來講,極尚大瀛喜真係一個食物嘅天堂,無論係海鮮、肉類、甜品,全部都係一流!如果喺旺角,記得一定要上去試下!👍🏻 一定會愛上呢個地方,食到心滿意足!

📍極尚大瀛喜
旺角胡社生行5樓

2024-09-21 842 浏览
朋友好耐無食放題👭🏻所以我約埋佢去「極尚大瀛喜日本料理」食晚市放題(2位),有得任食榴櫣😉.刺身🌊有磯煮鮑魚、泰式生蝦🇹🇭三文魚🐟吞拿魚🐠北寄貝、帶子🐚赤貝、甜蝦🦐希靈魚、八爪魚🐙新鮮彈牙🤤.壽司及手卷🍣最常叫蒜香牛油帆立貝壽司🧈和牛壽司🐄鵝肝壽司🪿海膽手卷💛海膽手卷鮮味十足👍🏻.一品料理🥢比目魚西京燒、榴櫣、壽喜燒🍲燒生蠔、燒翠玉瓜🥒黃金醬燒開邊蝦🦐麻辣小龍蝦🦞蒜蓉燒生蠔🧄生蠔鮮甜Juicy😋.炸物🔥吉列蠔🦪天婦羅🍤榴櫣炸彈、芝麻雞翼🍗炸物全部都炸得好香口😆.冷盤🍽️有酸薑🫚麻辣鴨腎🦆涼拌魚皮、螺肉、酸甜帶子裙邊🌶️蝦、青口、枝豆🫛沙律🥗蜜瓜🍈西瓜🍉.熱盤🔥炸鮮奶、蟲草花膠燉雞湯🥣椰汁雪燕奶🥥京蔥拖羅蓉塔、炸餃子🥟.甜品🍮有豆腐花、布甸、雪條🍨軟雪糕、甜筒🍦大福🍪🥭🫐乳酪🥛甜品杯、蛋糕🧁自製榴櫣軟雪糕,超正.飲品🥤有啤酒🍺汽水、荳奶、茶飲🍵果汁🧃清酒🍶咖啡☕️
飲品🥤有啤酒🍺汽水、荳奶、茶飲🍵果汁🧃清酒🍶咖啡☕️
  • 刺身
  • 壽司
  • 炸物
  • 燒物
2024-09-11 1563 浏览
一岀地鐵站就到,超級方便!午市放題$238任食3個鐘!環境光猛明亮,自助區已經有好多美食,冷盤前菜、炸物、熱食、點心,好豐富!各款清酒、梅酒都係任飲!👉🏻紋甲墨魚拼玻璃蝦新食品,賣相靚,似一朵花,墨魚嘅彈性加埋玻璃蝦嘅creamy,好鮮!👉🏻刺身厚切,新鮮,特別中意bb象拔刺身,口感彈牙清爽!👉🏻壽司多款又特別,例如柚子醬燒鱆紅魚,清新酸甜搭配鱆紅魚嘅鮮美,口感豐富而不膩;仲有炙燒和牛肩胛,油花分布均勻,口感滑嫩!不得不讚係金槍魚腩壽司,肉質厚實,油脂豐富!👉🏻法式香草燒羊架即叫即燒,羊肉軟淋,鎖住肉汁!👉🏻鐵板鵝肝鵝肝焦香滑順,配香脆薄脆片而唔係多士,口感更突岀!👉🏻芝士黃金醬燒開邊蝦蝦肉鮮嫩多汁,配濃郁的芝士黃金醬,香氣撲鼻!👉🏻精緻鮑汁花膠盛宴花膠大大件,非常滑嫩!👉🏻西京燒比目魚魚肉鮮嫩而且富有油脂感!👉🏻豉椒炒蜆唔腥,好惹味!👉🏻壽喜燒牛肉鍋撈埋蛋汁食,牛肉極嫩滑,蔬菜同豆腐非常入味!
一岀地鐵站就到,超級方便!
午市放題$238任食3個鐘!

👉🏻紋甲墨魚拼玻璃蝦

👉🏻刺身
厚切,新鮮,特別中意bb象拔刺身,口感彈牙清爽!

👉🏻壽司

👉🏻法式香草燒羊架
即叫即燒,羊肉軟淋,鎖住肉汁!

👉🏻鐵板鵝肝
鵝肝焦香滑順,配香脆薄脆片而唔係多士,口感更突岀!

👉🏻芝士黃金醬燒開邊蝦
蝦肉鮮嫩多汁,配濃郁的芝士黃金醬,香氣撲鼻!

👉🏻精緻鮑汁花膠盛宴
花膠大大件,非常滑嫩!

👉🏻西京燒比目魚
魚肉鮮嫩而且富有油脂感!

👉🏻豉椒炒蜆
唔腥,好惹味!

👉🏻壽喜燒牛肉鍋
撈埋蛋汁食,牛肉極嫩滑,蔬菜同豆腐非常入味!
2024-09-11 1486 浏览
今次黎到旺角放題。埋單$300有找,最正就係可以食到新拖羅🌟、榴槤等等🥢刺身拼盤呢度主打除咗拖羅⭐️任食!!最鍾意當然希靈魚、大隻赤蝦、油甘魚、挪威三文魚、劍魚腩、帶子~ 樣樣都好新鮮🥢榴槤今次淨係食原味榴槤就已經好正~ 味道濃又夠「臭」🤣 大大口咬,啖啖肉,口感奶滑🥢和風牛柳粒惹咪十足,口感柔軟嫩滑❤️🥢雪花肥牛鍋打咗隻滑蛋~ 口味升級🏅芝麻雞翼必食~ 次次都食到外脆內軟咁正🥢鹽燒牛舌牛舌今次都係彈彈牙~ 緊係唔少得用黎配啤酒🥢御品鮑汁燴花膠睇相都見,花膠好大塊,夠晒彈滑嫩口,叫多幾碟仲正

🥢刺身拼盤

🥢榴槤

🥢和風牛柳粒
惹咪十足,口感柔軟嫩滑❤️

🥢雪花肥牛鍋
打咗隻滑蛋~ 口味升級

🏅芝麻雞翼
必食~ 次次都食到外脆內軟咁正

🥢鹽燒牛舌
牛舌今次都係彈彈牙~ 緊係唔少得用黎配啤酒

🥢御品鮑汁燴花膠
睇相都見,花膠好大塊,夠晒彈滑嫩口,叫多幾碟仲正

2024-09-03
2024-09-05 1561 浏览
相信大家對呢間都唔陌生,係香港數一數二性價比高嘅日式放題店,餐廳早前升級咗做「極尚」,雖然裝修冇變但加入咗唔少新菜式,而且價錢亦冇因為咁而提升,真係講都唔信啦!刺身、壽司、火灸、手卷、軍艦樣樣有齊,私心推介金槍魚腩壽司,入口滑溜,新鮮又甜美、創意料理更有驚喜,香芒甜蝦沙律、醬燒三文魚、鰻魚忌廉芝士、泰式牛肉卷,令人一試難忘。燒物、串燒同炸物都有唔少選擇,印象深刻嘅包括比目魚,肥美入味、芝士黃金醬燒開邊蝦邪惡又彈牙、芝士年糕、芝麻雞翼、榴槤炸彈、炸鮮奶炸至酥脆可口,熱辣辣仲會爆漿!記得要留肚試埋一品料理,中西合璧,無論係賣相定口味都絕對拍得住出邊嘅高級餐廳。個人喜歡蜜糖芥末沙拉蝦球同豉汁蒸鱔球,大大件,嫩滑可口,可因應份量點取,唔怕浪費。自助區有甜品、飲品、前菜、冷盤、湯品同少量熱食。值得一試嘅有榴槤王、椰汁雪燕奶、芝士撻、芝士脆脆杯、自家製雪糕神奇地好味、仲有馬卡龍Häagen-Dazs雪糕等,真係唔肥都難。

刺身壽司、火灸、手卷、軍艦樣樣有齊,私心推介金槍魚腩壽司,入口滑溜,新鮮又甜美、創意料理更有驚喜,香芒甜蝦沙律、醬燒三文魚、鰻魚忌廉芝士、泰式牛肉卷,令人一試難忘。

2024-08-31 1381 浏览
朋友想食日本放題,又想食榴槤,於是搵咗呢間極尚大瀛喜,可以滿足晒佢兩個願望。一上到去,好彩book咗位,平日夜晚都全院爆滿,出面仲有唔少人walk in等緊位。一黎到當然要先叫刺身,佢比嘅份量都幾足,特別推介磯燒鮑魚,非常入味,一啲都唔韌,仲要都唔細隻。花海蜇刺身非常大塊,好爽脆。另外,仲有松葉蟹腳任食,雖然唔可以話係酒店自助餐級數,但係以依個價錢黎講,真係值回票價。壽司手卷方面,特別要推介海膽手卷,佢迷你嘅size好啱放題,一啖過唔會令到你太飽,又可以食多幾件,海膽一啲都唔腥,有驚喜!朋友表示好難得放題入面,佢最鍾意嘅係熟食,鹽燒牛舌非常好食,有咬口得來一啲都唔韌,有少少肉汁,佢一個人食咗六串!證明真係好好食。我就鍾意食鐵板鵝肝,鵝肝配搭住脆片,可以解到鵝肝嘅油膩,雖然係任食,鵝肝都算厚,食落去入口即溶而非常香,我都食咗唔少。另外要推介蒲燒鰻魚、芝士黃金醬燒海邊蝦、川味精珍寶鮮蠔,熟食黎講都算出色!當然唔少得任食榴槤,薄皮,入面軟滑,非常濃味,呢個價錢可以任食榴槤真係物超所值!值得一提嘅係佢哋上菜速度算快,而且服務態度幾好,刺身同熟食都唔錯嘅放題,埋單都只係每人$295,值得再黎!📍

📍極尚大瀛喜日本料理 (旺角)
旺角彌敦道655號5樓
2024-08-31 1085 浏览
旺角/ 極尚大瀛喜日本料理呢日嚟到呢間放題店🌸仲有拖羅任食好抵呀~~最方便就係QR CODE落單的✌🏻✌🏻🇯🇵拖羅 🍣拖羅刺身真係冇得輸,脂肪分布均勻,入口即化,鮮甜味道在口中散開😋三文魚刺身 🐟三文魚刺身好鮮美,油脂豐富,魚肉嫩滑,咬落去有種自然嘅甜味👍北寄貝 🦪北寄貝刺身質感脆嫩,海味濃郁,咬落去有種獨特嘅彈牙口感👌鮑魚 🐚鮑魚質感細膩,鮮甜多汁真係食過翻尋味!🤤黃金醬燒開邊蝦 🍤呢個黃金醬燒開邊蝦,蝦肉鮮嫩,配上特製醬汁,香氣逼人,微微嘅甜味同蝦嘅鮮味完美結合🦐鵝肝多士 🍞鵝肝多士係奢華嘅享受,鵝肝滑溜溜,豐富嘅香味同脆脆嘅多士一齊入口✨乳鴿 🍗乳鴿炸得啱啱好,皮脆肉嫩,肉汁豐富,啖啖都係滋味,😍炸雞翼 🍗炸雞翼外脆內嫩,香氣四溢,每啖都係香口又多汁。炸榴槤 🌰炸榴槤係意想不到嘅美味,外層酥脆,內餡濃郁香甜!😋炸牛奶棒 🥖炸牛奶棒香脆可口,外層炸得金黃,內裏奶香濃郁,令人一試難忘!
旺角/ 極尚大瀛喜日本料理

鮑魚質感細膩,鮮甜多汁真係食過翻尋味!🤤
黃金醬燒開邊蝦 🍤
乳鴿 🍗

炸雞翼外脆內嫩,香氣四溢,每啖都係香口又多汁。
炸榴槤 🌰
炸榴槤係意想不到嘅美味,外層酥脆,內餡濃郁香甜!😋
炸牛奶棒 🥖
2024-08-28 1148 浏览
每次黎都排滿人,無例外,所以一定要訂位,入座先點野食再到自助區拎飲品係指定動作!不過因為我地食8:30嗰轉,所以熟食區有啲食物已經被人清空了,但手機點餐的食物種類仍然好豐富。二人枱其實有點細,因為食物上枱好快,點菜要有策略。當然刺身一定係先黎。北寄貝、BB象拔蚌、海蜇、赤貝、三文魚、帶子、甜蝦、赤蝦、松葉蟹腳等,款款都新鮮肥美,一定要食兩轉!!仲有必食泰式凍鮑魚,咁就一定回本!再來燒物有燒羊架、西京燒比目魚、蒲燒鰻魚、芝士黃金醬燒開邊蝦,保持水準,尤其比目魚好嫩滑。食完刺身當然要飲碗熱湯,蟲草花煲雞好清甜,食埋紋甲魷魚拼玻璃蝦、芝麻雞翼、海膽手卷,就去燒物環節!鹽燒牛舌是最愛,燒得入味,點了半打,紅燒乳鴿皇香口,榴槤好正,好creamy!川味蒸蠔點了一打,每隻都肥美,仲有;月滿蒜粒,還有芥末沙拉蝦球好彈牙、鮑汁花膠盛宴,都好入味!平時不太食壽司,但呢度啲壽司要一試,拖羅、柚子油甘魚腩、黑松露赤蝦、黑松露劍魚腩、黑松露赤蝦,飯唔大,好足料,與其食主食,不如食兩件壽司更飽肚。炸物有天婦羅蝦、皇帝蟹棒、秋葵、鐵板燒汁蒜片一口牛、燒翠玉瓜、菠蘿等。最後食埋一轉甜品就收手,一盒盒獨立包裝,細細件

炸物有天婦羅蝦、皇帝蟹棒、秋葵、鐵板燒汁蒜片一口牛、燒翠玉瓜、菠蘿等。最後食埋一轉甜品就收手,一盒盒獨立包裝,細細件剛好,Tiramisu和布甸都好食。再食埋生果清一清味蕾,就收手了,因為已經夠時間截單,亦飽到食唔落,好滿足!!

2024-08-15
2024-08-24 1381 浏览
朋友就係榴槤控,大贊這邊的榴槤很好吃!他一個人幾乎自己吃了20件,單計吃榴槤已經回本呢!不怎麼愛吃生冷的我們,刺身沒有點了很多,就淺嘗了三文魚和特大牡丹蝦,牡丹蝦入口即溶,甜到入心。三文魚魚夠肥美,偶然還可以吃到三文魚魚腩29熟食方面,私心推介王牌乳鴿,這邊的乳鴿真的夠小,吃起來肉質特別好特別嫩!而且我也很喜歡吃這邊的豉汁蒸鱔,大大嚿鮮肉,質感非常新鮮!也是可以任吃的!自助區也備有多款甜品,連哈根大師雪糕也是任吃!
自助區也備有多款甜品,連哈根大師雪糕也是任吃!
2024-08-22 1164 浏览
位於旺角彌敦道655號❣︎極尚大瀛喜日本料理❣︎長期人氣👑高企,今日一個普通星期一我去食lunch又full場啦🙈佢真係好抵食,都係$238一位,熱盤,冷盤,甜品,生果,刺身,壽司🍣應有盡有,包你食到抱住個肚走,最正係而家又有榴連王任食😋你食返十件八件已經回本啦。💁🏻‍♀️♥︎怡怡必食推介♥︎♥︎鐵板鵝肝♥︎鵝肝口感嫩滑,味道濃郁😋回本必食首選🤪♥︎蜜糖芥末沙拉蝦球♥︎呢款小食唔係到到放題都有,鮮蝦大隻爽彈👍🏻蜜糖芥末醬汁調得好惹味,我地order左3轉🤪♥︎川味蒸珍寶鮮蠔♥︎珍寶蠔🦪真係好大隻😋冇吹水,鮮味肥美,超多蒜茸,蒜香味濃郁👍🏻♥︎牛油燒翠肉瓜♥︎即叫即燒,燒得好爽口,好有口感好多汁😋👍🏻面頭灑左啲孜然粉超正。♥︎榴連王♥︎又係回本之選😍唔食對唔住自己,果肉香甜新鮮。♥︎冬柏烏龍茶♥︎第一次飲呢隻味嘅烏龍茶,冬柏嘅花香味好獨得🤤👍🏻清幽氣味,清爽口感後段仲有甘香,超讚🫶🏻👍🏻👍🏻👍🏻
位於旺角彌敦道655號❣︎極尚大瀛喜日本料理❣︎長期人氣👑高企,今日一個普通星期一我去食lunch又full場啦🙈佢真係好抵食,都係$238一位,熱盤,冷盤,甜品,生果,刺身壽司🍣應有盡有,包你食到抱住個肚走,最正係而家又有榴連王任食😋你食返十件八件已經回本啦。

💁🏻‍♀️♥︎怡怡必食推介♥︎
♥︎鐵板鵝肝♥︎
鵝肝口感嫩滑,味道濃郁😋回本必食首選🤪

♥︎蜜糖芥末沙拉蝦球♥︎

♥︎川味蒸珍寶鮮蠔♥︎

♥︎牛油燒翠肉瓜♥︎

♥︎榴連王♥︎
又係回本之選😍唔食對唔住自己,果肉香甜新鮮。

♥︎冬柏烏龍茶♥︎
2024-08-19
  • 冬柏烏龍茶
2024-08-19 1237 浏览
踏入榴槤旺季,大瀛喜推出咗有榴槤任食今次特登嚟到食榴槤而且放題質素都好好上菜冇甩漏,寫幾多榴槤都黎足放題款式選擇又多刺身拼盤三文魚好肥美,又夠厚切帶子好鮮甜,每粒都好大粒甜蝦夠軟糯,夠鮮甜油甘魚魚油味好足而池魚王有好口感避風塘炒魷魚魷魚好爽口好惹味仲有炸到好惹味既炸蒜好香口嘅一道菜季節限定-榴槤一定要食,味道香濃軟滑真係食極都唔夠鍾意加上Häagen-Dazs嘅雲呢拿雪糕真係榴槤配上雪糕Perfect match估唔到呢度仲有蝦餃食一籠龍擺出邊任拎蝦餃蝦肉好多配竹筍爽脆
踏入榴槤旺季,大瀛喜推出咗有榴槤任食
今次特登嚟到食榴槤
而且放題質素都好好
上菜冇甩漏,寫幾多榴槤都黎足
放題款式選擇又多

刺身拼盤
三文魚好肥美,又夠厚切
帶子好鮮甜,每粒都好大粒
甜蝦夠軟糯,夠鮮甜
油甘魚魚油味好足
而池魚王有好口感

避風塘炒魷魚
魷魚好爽口好惹味
仲有炸到好惹味既炸蒜
好香口嘅一道菜

季節限定-榴槤
一定要食,味道香濃軟滑
真係食極都唔夠
鍾意加上Häagen-Dazs嘅雲呢拿雪糕
真係榴槤配上雪糕Perfect match

估唔到呢度仲有蝦餃食
一籠龍擺出邊任拎
蝦餃蝦肉好多配竹筍爽脆

鬧市中放題之《極尚大瀛喜日本料理》旺角區一向不乏日本放堤呢類型嘅美食,今日試下非常出名嘅極尚大瀛喜放題,款式多樣化,非常值得推介👍🏻,冷盤/沙律:冷盤同沙律方面,有青口、蝦、豬耳、螺肉、沙律菜等等。各式各樣唔同嘅配菜加起上非常開胃。熱食/湯:有炸雞、日式餃子、少量嘅中式點心、蟲草雞湯等等。刺身:我同朋友主力選擇咗帶子、三文魚、北寄貝、長腳蟹、池魚…… 實在太多啦🙈,不能盡錄,簡單講,刺身非常新鮮、肥美、鮮甜,而且色澤光潤👍🏻。壽司:我哋只係叫咗幾款壽司,包括帆立貝反卷、三文魚反卷同花之戀。當然仲有好多唔同嘅壽司同手捲架😊。煎炸物/串燒:有炸鮮奶、避風塘炸魷魚、雞軟骨、燒牛舌、燒羊架。其中最值得一題嘅兩款食物,就係炸鮮奶同埋燒羊架。炸鮮奶外脆內軟,牛奶味濃,同朋友叫咗四次🤣,羊架燒得啱啱好,羊騷味唔會太重,啖啖肉加上香甜嘅醬汁,非常惹味,飲品:有好多唔同嘅嘢飲,包括冷泡茶、汽水、紙包飲品。另外,鍾意飲酒嘅朋友亦有口福,因為餐廳提供日本清酒同梅酒, 如果飲唔到咁濃烈嘅酒,亦都可以選擇asahi或者蘋果酒😊,甜品:甜品方面,有各款唔同嘅雪糕,其中häagen-dazs雪糕最搶手,每次出到去都
鬧市中放題之《極尚大瀛喜日本料理》

冷盤/沙律:

熱食/湯:
炸雞、日式餃子、少量嘅中式點心、蟲草雞湯等等。

刺身

壽司

煎炸物/串燒:

飲品:

甜品
甜品方面,有各款唔同嘅雪糕,其中häagen-dazs雪糕最搶手,每次出到去都有好多人排緊隊🙈,另外有少量水果提供,例如西瓜、哈密瓜。

總結:
兩個鐘係叫唔曬架🥲,食一輪要抖一陣,食一輪又要唞多陣haha🙈,簡單一句刺身壽司冷盤都非常新鮮,而熱食同煎炸物,款式都非常之多,提供到不同嘅口感😊。
2024-08-13
2024-08-17 1195 浏览
平時一大班新認識既朋友一定係揀放題,因為每個人都有佢啱食既野。今日朋友揀左極尚大瀛喜日本料理。好彩有Book位。約左大家8點半都有好多人係門口排隊。真係幾多人下。不過野食上既速度有啲慢。可能因為多人掛。服務員都幾好service 。有啲食幾驚喜,例如有榴槤,鵝肝,海膽手卷,鮑魚。其他就基本放題食物。刺身,粥,任飲自家製茶同有啤酒。唔經唔覺就2個鐘啦。聽聞第二間分店都係有質素,有機會再試下。BTW 有哈根大師雪糕。都開心的。
今日朋友揀左極尚大瀛喜日本料理。
好彩有Book位。約左大家8點半都有好多人係門口排隊。
真係幾多人下。不過野食上既速度有啲慢。可能因為多人掛。
服務員都幾好service 。
有啲食幾驚喜,例如有榴槤,鵝肝,海膽手卷,鮑魚。
其他就基本放題食物。刺身,粥,任飲自家製茶同有啤酒。
唔經唔覺就2個鐘啦。
聽聞第二間分店都係有質素,有機會再試下。
BTW 有哈根大師雪糕。都開心的。
2024-08-14
2024-08-15 817 浏览
服務態度勁差。上嘢嘅人勁無禮貌,放低啲d嘢食啲嘢食hi哂落第二隻碟嘅側面d碟到。仲要自己上錯嘢話依碟唔係我。就黑面一嘢咁拎走。格離枱倒瀉飲品好似無人想清理咁。地下經污糟邋遢。明白點解北上食都唔低香港。差到咁
格離枱倒瀉飲品好似無人想清理咁。地下經污糟邋遢。
明白點解北上食都唔低香港。差到咁