2005-03-28 15 浏览
o...入左去先知原來冇乜野食揀果然係傳統茶餐廳叫左個鮮蝦茶肉餃米粉+油菜+ 熱華田個米粉and油菜普普通通唔特別我覺得個華田就十分好喇唔太甜又唔太淡---剛剛balance到出面好多都做唔到呀my frd叫左個菠蘿飽$3成夜晚8點鐘先叫,都冇乜期望點知個飽黎到不但冇偏晒試左一啖個包面重係脆而飽又幾軟service--唔試講都冇乜expectation但d伙計真係好技術呀住杯野飲左右fing杯野都完好冇缺P.S. 好多老一輩0既人幫襯個個個樣都好有錢呁重有D講英文TIM好明顯係幫襯左好多年呢間野有番咁上下
o...入左去先知原來冇乜野食揀

重有D講英文TIM
好明顯係幫襯左好多年
呢間野有番咁上下
2005-01-24 10 浏览
星期日晨咁早到左尖咀,仲早過返工。未到時間當然嘆番個早餐先啦!嘩!好開心ar,D 菠蘿包好大個,唔算新鮮出爐,但包身都微暖,當然比起熱辣辣食的效果差好遠。個外皮依然好脆,包心發得起,我相信如果新鮮出爐一定好食過金華。食完個菠蘿包唔夠喉,再食多個餐包,亦都係好大個,不似一般茶餐廳D餐包好重牛油味,冇咁重牛油味,當然冇咁香,不過都食得過。而杯醒精奶茶,非常之港式奶茶feel,厚身耳仔杯,最要係佢茶味夠香濃。
2004-11-27 1 浏览
秋風起的一個週五,在海港城開會至晚上八點半,散會時已經饑腸轆轆。住地鐵站途中,到這兒買了兩個‘朱古力牛油蛋糕’($3.5/個)。一個被我當場幹掉,另一個則留來拍照用。別看它個子小小,朱古力脆皮相當之厚重,牛油蛋糕部份牛油味濃。朱古力雖然並不是什麼名貴貨色,但這種廉價朱古力味道不就是我們小時候常常嚐到的!?若果要寫感想,就是這八個字:「貨真價實、足料味美。」舊式麵包西餅,雖然較肥膩,但係會令人回味再三!還有,麵包部的佰佰好好服務,我未開聲,他已經語氣親切兼熱情主動問我想買什麼。當我付錢後,蹲在一旁狂吞這蛋糕,他對我微笑,有一種古舊純樸的感覺。
若果要寫感想,就是這八個字:「貨真價實、足料味美。」

2004-11-21 6 浏览
有次經過0的間荼餐廳,見到0的麵包好傳統式,幾乎已經無0也可以0係邊度見到,吸引左我入去食。0係0的度試過雞批,好好味,甚至乎椰撻個底都好脆,0的駌鴦又夠濃,好滑。0的蛋糕好傳統,我相信只有這樣舊式的餐廳才可找到。唯一可惜是環境不是太衛生,而且沒有劃分吸煙區,經常有人抽煙。

0係0的度試過雞批,好好味,甚至乎椰撻個底都好脆,
2004-11-20 3 浏览
19/11/2004 中午亨亨話想食沙嗲牛肉麵,買完4:00 pm "鬼影" 戲票就去左這間茶餐廳食個沙嗲牛肉麵茶餐,$24 , 我們各叫了一個沙嗲牛肉麵, 煎雙蛋, 凍檸茶, 食後感: 唔錯, 亨亨話喜歡食淋d 既麵, 話唔夠淋又唔夠熱! 不過我覺得ok , 我們都覺得煎雙蛋幾新鮮好味, 我們走時還外賣左兩個蛋撻食$2.5 一個, 新鮮出爐! 好味
(非会员)
2004-05-16 1 浏览
在這一區來講,這裡的菠蘿包($3)幾正架! 有質感、皮又脆播! 有時lunch都食佢架!!
2004-05-16 6 浏览
早餐order 一個沙嗲牛肉麵, 唔錯喎沙嗲偏甜, 亦幾香口. 不過去洗手間時見佢有d食品係製作時放得幾近洗手間. 似乎有d唔多衛生.
2003-11-09 1 浏览
除左各種出爐麵包外,呢度的蛋撻都好正,有當年壇島的風範。以前在附近工作成日來一打一打咁買走,好快賣清。兩個半一個幾平,但話明不設堂食,都幾奇怪。今日在附近飲完咖啡沒有吃cake,來這裡食件撻就剛好,如果有度地方可以供應呢個combo咁就正。還有呢度D伙記有點串,態度一般。
還有呢度D伙記有點串,態度一般。
2000-05-22 2 浏览
自從九歲謝絕呢個菠蘿飽之後, 我又再反老還童回味一, 兇手係我朋友要我久等, 頂唔順入去坐, 我見到亞哥亞伯都食我又口痕, 真係好新鮮仲熱, 食落去又脆入面果種牛油又" 冬" 但又就快溶感覺好正, 所以我又肥喇