2017-12-29 922 浏览
我同男朋友去買兩杯飲品, 落單員冇問我地凍定熱. 我地見出左一杯是凍既, 於是同落單員講我地係要熱既, 佢態度好差同我們講: 熱既要落單時講, 我去你們咁多間分店買佢地都會問凍熱, 咁都萛啦, 我見佢只出左一杯凍, 另一杯仲未加冰仲係熱既. 我見落單員比熱紙杯沖飲品同事轉熱, 但沖果位冇理會. 繼續加冰囉~ 明明佢都聽到我地話要轉熱, 原本一杯凍一杯熱我都OK, 但佢好明顯玩野未加冰都要加埋佢囉~~ 希望老闆可以考擦一下員工服務態度
2017-12-29
5 分钟 (外卖自取)
  • 飲品
2017-12-11 527 浏览
行行吓,口痕又口渴,咁就搵杯野飲吓,本身諗住叫杯珍珠奶茶,有野𡁻吓,又有得飲。不過又比我發現到杯特飲,個名聽落古怪,不過口味創新,寒天凍綠茶奇異果,飲落不果不失,幾甜吓。我已經叫左少甜,7分糖。廿幾蚊杯,抵唔抵好難講,不過冇下次。店員服務都係咁。

廿幾蚊杯,抵唔抵好難講,不過冇下次。
店員服務都係咁。

2016-06-25 1896 浏览
台灣燒仙草 💲28 @ 歇腳亭係香港好難搵到九份既味道,今次試歇腳亭呢個同樣係失望收場。仙草係呢杯飲品既重點,味道偏甜,k食到最尾都因為太漏而食唔哂。至於芋圓同地瓜圓份量好少,亦都唔夠煙韌。另外佢仲有紅豆同珍珠,配合燒仙草食,味道反而更討好。
台灣燒仙草 💲28 @ 歇腳亭
係香港好難搵到九份既味道,今次試歇腳亭呢個同樣係失望收場。
5 分钟 (外卖自取)
2016-03-22 1164 浏览
前幾天,天氣突然轉涼,路經歇腳亭,看到有冬天限定的燒仙草,不知道是什麼,但看起來暖笠笠,不妨買一杯一試。說是飲品,其實我覺得像是台式甜品,不能拿著在街上吃。裡面有芋圓,地瓜圓,地瓜和珍珠。味道不太甜,有點像龜齡膏,而且材料比想像中多,不過如果芋圓可以再多一點點就更好$28, 以一杯飲料就算貴,但以甜品價錢就可以接受。
說是飲品,其實我覺得像是台式甜品,不能拿著在街上吃。
裡面有芋圓,地瓜圓,地瓜和珍珠。

$28, 以一杯飲料就算貴,但以甜品價錢就可以接受。
2015-11-05 693 浏览
這天到朋友家,口有點喝就到了sharetea,點了個 奶茶加布丁,茶味濃,不太甜,夠凍,凍得來沒有太多冰塊。布丁都非常彈口亦非常滑。非常香的布丁,每啖奶茶都飲到布丁,滿足到飲的感覺亦滿足到有咬口的感覺。飲完整杯後,其實都已飽飽的。

這天到朋友家,
口有點喝就到了sharetea,點了個 奶茶加布丁,
茶味濃,不太甜,
夠凍,凍得來沒有太多冰塊。
布丁都非常彈口亦非常滑。
非常香的布丁,
每啖奶茶都飲到布丁,
滿足到飲的感覺亦滿足到有咬口的感覺。

飲完整杯後,
其實都已飽飽的。