2018-06-18 344 浏览
小弟都幾喜歡飲有果香味的綠茶, 例如檸檬綠茶和柳橙綠茶!!匯景這一層有2間台灣茶店! 以這間比較多人惠顧, 這可能亦反映了質素的問題!!!今晚叫了杯柳橙綠茶!!22元, 價錢十分合理!!!其實佢杯茶就幾好, 但服務就一般!!! 人手不足可能是主因, 所以經常要輪候一段時間才可以落單和比飲品客人!!!等候其間, 服務員幫之面個客單錯order!!!個客發現了當然有所表達, 經過一輪xyz後, 服務員沒有替個客更換!!最後個客要佢個仔硬飲杯飲品!!!而我就等了20分睇你們xyz!!Anyway, 服務就一般, 但若只計味道, 佢仍是好飲!!!

2018-06-18
$22 (其他)
十個九個人都黑面態度差到傻味道ok但等一位奶茶等左十分鐘,個陣明明無咩人,動作慢手慢d員工傾計多過做野,以前d態度明明ok架,越來越差…上班時間仲要同朋友大聲吵
十個九個人都黑面
態度差到傻
味道ok
但等一位奶茶等左十分鐘,個陣明明無咩人,動作慢手慢
d員工傾計多過做野,以前d態度明明ok架,越來越差…
上班時間仲要同朋友大聲吵
2018-05-25
10 分钟 (外卖自取)
剛剛幫襯佢買咗杯烏龍奶茶 ,店員有比飲筒 ,但冇位畀人掉垃圾 ,初時以為臺上個桶可以用嚟放垃圾。 結果將個飲管膠袋放咗入去,之後即刻畀店員鬧 ,叫我垃圾揼出出面。然後口黑面黑 我都好少見 呢啲台式奶茶,冇位畀人放垃圾。店內飲品水平尚可,但服務態度極之欠佳。總括而言我唔會再幫襯。
2018-05-24
10 分钟 (外卖自取)
2018-04-02 247 浏览
經過歇腳亭想試下佢杯燒仙草,因為我第一次買,所以叫錯左仙草凍,點知收錢個肥仔鬧返我,問我你知唔知自己叫緊咩,咩叫仙草冰?我嬲到著火,我話我講錯左姐,跟住我再睇清楚個名叫多次,佢仲要超黑面勁不耐煩咁,大佬我叫杯野飲姐,欠佢咁。返到公司開杯野黎飲,嘩成杯無味超難飲,想點呀?飲左一半都無就倒左,浪費金錢仲要俾人鬧

2018-03-16
今日媽咪幫我買左杯熱薑母奶茶我一飲,d粒粒重係度,你地員工質量已經一日比一日差黑面我當你地員工只係攰吾笑,買野態度好差,有時叫號碼重要好似叫狗咁咖態度,而家杯野飲吾熱重要起哂粒粒,重要講明三分糖完全冇聽,我都有問媽咪,係咪太忙定無熱水但媽咪話吾忙ga! 得佢買,星期五下就2-3點都無人!買完個員工只係食lunch, 我地吾係要求要好熱心,不過你比杯正常咖野飲姐!起哂粒粒又吾熱,咁依杯野點接受呀!其實冇心做就吾好做飲食業永遠吾買依間野!
今日媽咪幫我買左杯熱薑母奶茶

我一飲,d粒粒重係度,你地員工質量已經一日比一日差

其實冇心做就吾好做飲食業

永遠吾買依間野!

熱薑母奶茶
2017-12-05 230 浏览
本身幾年前一直有幫襯,態度同飲品都好好。到近一兩年,越做越差。今日我去既時候人流好少,5,6個人⋯我唔明個紅色衫冇戴眼鏡既女店員咩態度,到我未講要咩時佢已經黑面,我知飲食辛苦少不免黑面,我第一句好普通既語氣叫我想要一杯凍既手感芋頭鮮奶要中杯,之後佢勁大聲話:一杯珍珠奶茶,我就重覆一次,佢話要兩杯手感芋頭鮮奶,我又講要一杯中杯既,佢又話一杯要凍定熱。我想講佢態度真系好差,又大聲又惡,又冇留心聽,找錢又就甘放響出紙部機上面,全世界得罪左你咩,麻煩果位店員好好檢討下,同埋間店既管理層要改善下問題,唔好再隻手遮天。
2017-07-02 460 浏览
Want to drink something after swimming at Kwun Tong with friend and choose this Taiwan Tea Shop.A large range of drinks served, including typical milk tea and also some other fruit tea.I did not want to sweet and therefore chose the Grapefruit Red Tea. The preparation time was ~10mins, rather reasonable.However, the drink was disappointing. The fruit taste was artificial and no red tea taste. We also asked for less ice but were ignored...All in all, not recommend

All in all, not recommend
2017-01-23 1285 浏览
自歇腳亭在藍田開分店後,喜歡喝珍珠奶茶的每一個人都方便了很多,而且每每經過都有很多人光顧,特別是放學放工時間。一向覺得歇腳亭的珍奶是較另一連鎖台式飲品店更為香濃。但就員工們態度和語氣非常一般,每一個收銀的員工都是一樣,一臉不耐煩的樣子和態度,真的有很大大的進步空間呢!就上次去買奶茶,本人一開口就即被大大聲回應:咩呀?!自問自己聲量不小,然後我大聲啲再講一次: 一杯熱嘅珍珠奶茶微糖唔該。結果拿到張沒多少墨水的單寫著是冰的。。。對上一次已是如此,要熱的又是給冰的。加價和取消八達通交易都不是什麼問題,員工的態度和服務希望能有所改善!
2016-05-26 1934 浏览
我係歇腳亭常客……一個月有20日都會去買野飲……其中最中意就係百橙柚果粒荼(22蚊)不過今次就中大伏……飲到差唔多完竟然啜到條紙……搞到我都唔知下次仲去唔去買黎飲好……唉……希望你地注意下d衛生啦……唔係封左膠蓋就係真空無菌!!
我係歇腳亭常客……一個月有20日都會去買野飲……
其中最中意就係百橙柚果粒荼(22蚊)
不過今次就中大伏……
飲到差唔多完竟然啜到條紙……
搞到我都唔知下次仲去唔去買黎飲好……
唉……希望你地注意下d衛生啦……
唔係封左膠蓋就係真空無菌!!
2015-12-14 1405 浏览
行街途中感到異常口乾,不知喝什麼好,在眼前突然出現歇腳亭,實在令人眼前一亮點了一杯柳橙汁綠茶,輕量的橙味配上綠菜,想不到配搭如此完美,橙味小小的甜,綠茶相當香醇,值得一試。份量方面,歇腳亭一向都是十分大杯的,所以不用擔心,反而$22有點兒貴呢

2015-06-03 1025 浏览
夏日炎炎,室外溫度高,需要在室內急速降溫,補水,剛走過歇腳亭,就來杯 °起司奶蓋抹茶° 不要太甜的我,要求了半糖,第一口飲下,不太濃的抹茶味,飲了第一啖後,有不少抹茶粉留在口中,而奶蓋配抹茶,是不錯的配搭,另味道不單調。15分鐘後,飲品已變了三層,奶蓋。抹茶。抹茶粉,建議再飲的時候,需要攪勻後再飲。。

2015-06-03
2015-02-20 598 浏览
幫襯完「超人電器」買咗隻「Plan牌」最新款藍牙機,再買多隻「Mon記」手機Headphone之後,小弟嘅銀包睇怕一連幾日都要緊縮一吓,今晚首先需要幫襯十蚊M記魚柳包,然後嚟多杯呢度嘅咖啡雪沙作終結。話說,筆者極其欣賞呢隻既慳料又環保嘅塑料手挽。

咖啡雪沙

話說,筆者極其欣賞呢隻既慳料又環保嘅塑料手挽。

2015-02-20
5 分钟 (外卖自取)
咖啡雪沙
平時行街行到無咩好行,so同老公遠道由荃灣去左九龍灣,一路順住行到藍田>匯景。行左幾站都買5到野-.-個人太dry...又有啲攰...唯有買杯野滿足下自己去到歇腳亭,老公本來想飲百香綠茶益力多,而我就想試寒天奇異果綠茶。Order ge時候,店員話冇百香果,於是我就order左杯自己想飲ge寒天奇異果綠茶,由於客人5太多,所以輪後2分鐘就有得飲。杯飲品底有少量奇異果肉&寒天啫哩,有少少野咬下,又感覺幾清新。e杯飲品飲落酸酸地,醒腦又提神。鍾情於食酸野ge朋友仔不妨一試***

2014-11-25
2 分钟 (外卖自取)
$20 (其他)
庆祝纪念
纪念日
2014-05-04 514 浏览
今天很熱,經開歇腳亭,買杯飲品來解渴,平時飲慣了珍珠奶茶,覺得不錯,今次想轉下口味,終於是買了珍珠奶綠,但茶味唔夠,可以香濃D,而珍珠可以再烚淋一點,今次一個人飲所以買中杯算了,但原來中杯的份量較小,下次一定要買大杯才可以解渴。服務方面:店員做野頗慢,如果下次可以快D更理想。
2014-05-02
5 分钟 (外卖自取)
$14 (其他)
  • 珍珠奶茶
早排很喜歡喝蜂蜜綠茶同冬瓜茶 可能正值夏季 飲番杯好解喝 加左寒天 珍珠 盧薈 呢度啲盧薈大細係岩岩好 飲筒岩岩啜到 唔像其他有啲可能係飲筒吸唔到 到最後要搣左張膠面再食番啲盧薈粒粒 太大粒了 這裏珍珠好吃 有大有細簡 個人只喜歡吃大珍珠 而且每次飲個蜂蜜綠茶都好香 綠茶苦度適中 最近正值裝修 冇得買一段時間 以前真係會特登去買的 大杯 足料 扺飲的