2007-09-01 23 浏览
上次lunch食得開心,食物又美味,於是決定和男友再來一次friday lunch。因為上次食過豬肋骨,覺得很美味,這次兩人都點同一款,就是豬肋骨。點餐之後,突然記起學生有九折,於是問問waiter是否要即時出示,還是結賬時出示。怎知waiter說要點餐前出示,現在出示已沒有折扣了。但是我們看遍了menu,也找不到有關優惠要點餐前出示。雖然只是很少錢,但都覺得心有不甘,因為真的沒有說明啊!我倆最後都沒有再和他們爭持,默默食完lunch。嗯,食物不錯,但服務要再改善。難道好的餐廳,真的是一次起,兩次止?

2007-07-24 20 浏览
總是想試試這間餐廳,於是星期五特地去和男友食lunch。我倆各點了lunch set:羊西冷和豬肋骨,兩個都配薯菜。未上主菜,先來兩個salad和麵包。salad很清新,因為有很多菜,有一枝沙拉醬隨你喜好來自定份量。我覺得這樣很好呀。另外bread就一般啦,是微暖但不好味。男友食的是羊西冷,要七成熟,表面熟的,內部就有些粉紅色,看來不錯。聽男友說味道還不錯,而且有三塊,都能食飽人的。我食的是豬肋骨,賣相十分吸引,味道也很不錯!只是三十多元就可以食到,我覺得是蠻值的!只是食起來比較麻煩吧。而薯條也不是馬虎之作,不但脆而且有適當的調味,讚!餐飲點了凍檸茶和凍奶茶,食完這餐很滿足。午餐是可以再來的,不知晚餐又如何?照片是用手機在超暗的情況下拍的,請見諒。
總是想試試這間餐廳,於是星期五特地去和男友食lunch。

餐飲點了凍檸茶和凍奶茶,食完這餐很滿足。
午餐是可以再來的,不知晚餐又如何?

照片是用手機在超暗的情況下拍的,請見諒。
2007-04-21 26 浏览
一開頭見佢唔太貴,於是就入左去食.其實整體黎講,環境都算OK,幾有FEEL,份量ok,野食方面,就普普通通喇,不過我叫果杯野飲太甜,飲第一啖都ok ge,但再飲就會發覺好唔掂....= ="不過服務態度值得一提,真係唔錯.
一開頭見佢唔太貴,於是就入左去食.

不過服務態度值得一提,真係唔錯.
2007-03-23 16 浏览
因為近地鐵, 精選晚餐有頭盤、主菜、餐飲, 經濟又容易搵位, 所以經常光顧, 但裝修較殘舊, 如不介意都OK. 頭盤: 是釀蕃茄、釀青口、肉腸等等, 味道可以, 但不夠熱.主菜: 多款輪流供應, 有牛扒拼大蝦、什扒、魚柳拼帶子、豬扒等等, 都是雙拼的, 味道一般, 可以跟飯或薯菜, 但薯菜份量少, 最大缺點是每次的主菜也是微暖不夠熱.餐飲: 可加錢轉特飲, 多款供選擇, 每款也試過了, 很不錯呢!

2006-10-15 14 浏览
前晚去食晚飯,完全吾掂! 之前都去過,無咁差。但今次D嘢難食到震。叫了:助骨....尚可焗薯皮....炸到成件濕晒咁上檯(難食)海鮮天使麵....似隔晚的中式炒麵, 好腥, 質地好"粉"頂吾住退咗,換了鴨胸鴨胸...煮吾熟其實,環境偏汚漕,椅的皮面都穿了,覺得就腳,所以間吾中會去。嗰晚唯一可以的是WAITER的態度OK.*食嗰陣時隔離檯又係COMPLAINT舊肋骨同羊扒吾熟,又要拎去廚房翻煮*

助骨....尚可
焗薯皮....炸到成件濕晒咁上檯(難食)
鴨胸...煮吾熟

2006-07-02 13 浏览
星期一同老公&佢兩個friend約係荃灣食飯,經過見個waitress係度sell$59五樣野(湯,頭盤,主菜,甜品,特飲),成個餐除左杯飲品好d外,所有野都唔好食,唔想提
2006-04-25 76 浏览
很久沒去, 最近同朋友去食飯飲酒, 璟境清潔但要裝修吓, 服務很好經常有侍應生加酒, 有拳手玩架, 乜都識玩骰盅, 猜枚, 啤牌game很多玩發, 值得去架。
2005-10-23 26 浏览
食.. 太貴了.. 去飲酒都幾好架.. d waiter會同你玩.. 好nice. 而家friday night去.. 夜少少都無位架..
2004-12-23 11 浏览
在這個每晚7:30前食Set Dinner 都幾平, 完來差不多60元的Dinner 在7:30 前都只係35元, 不過要加一, 而且在這個時間食也可以跟那些食煙的人分開時間,所以我都時常去食的.
2004-12-16 13 浏览
本身我都唔覺得荃灣有咩地方好去....但有一天我朋友生日去左間美式餐廳就發現原來好好反架..d野食都唔差... 重幾抵食tim..個到d人好nice..我個friend生日.又有蛋糕又有禮物重有一大班個到d員工唱歌仔tim..好有氣氛..
本身我都唔覺得荃灣有咩地方好去....
但有一天我朋友生日去左間美式餐廳就發現原來
好好反架..d野食都唔差... 重幾抵食tim..
重有一大班個到d員工唱歌仔tim..好有氣氛..
2004-10-02 7 浏览
試過T骨扒, 三文魚, 南瓜焗飯等, 每樣都ok, 價錢都唔貴, 好多都唔駛$100一個set, 而且份量好大, 小妹每次都食唔曬, 不過其實小妹最欣賞呢度的羅宋湯, 可惜呢度太多人吸煙, 好似無非吸煙區, 而且環境實在太嘈, 想細聲d傾句計都唔得, 另外張木台都頗細, 有時都唔夠位擺\o野, 侍應行路好似跑步, 收o野好快
o野, 侍應行路好似跑步, 收o野好快
一進去就覺得很嘈.不太喜歡價錢不算貴.但食物就...差了點.叫了2份牛排.1份6成熟.1份8成熟上菜時變了4成熟和全熟..叫人失望. 還好的事他們都再拿回廚房換一份時間當然很久囉.吃一個晚餐.用了1小時等菜上.算是失敗的經驗.下次去不知道還會不會這樣
一進去就覺得很嘈.不太喜歡
價錢不算貴.但食物就...差了點.
叫了2份牛排.1份6成熟.1份8成熟
上菜時變了4成熟和全熟..
叫人失望. 還好的事他們都再拿回廚房
換一份
時間當然很久囉.吃一個晚餐.用了1小時等菜上.
算是失敗的經驗.下次去不知道還會不會這樣
2003-04-13 21 浏览
昨日下午同男友入Tsuen Wan.<br />事事但但撞左入去食lunch<br />我叫左個焗蕃茄雞扒飯..<br />裡面有巨大烏蠅一隻<br />我同男友即時反胃.<br />今次仲唔係"捉蟲" ?!!<br />
昨日下午同男友入Tsuen Wan.<br />
事事但但撞左入去食lunch<br />
我叫左個焗蕃茄雞扒飯..<br />
裡面有巨大烏蠅一隻<br />
我同男友即時反胃.<br />
今次仲唔係"捉蟲" ?!!<br />
2000-11-05 20 浏览
食物款式少,味道同其他地區的歌德餐廳參差不齊; 而裝修比其他分區還差。 <br>
2000-07-02 16 浏览
我上次去過一次食lunch,D waiter 成日唔理人.叫左個lunch等左成1 hr有多,攪到我又肚餓又火滾