2025-06-11
今次同班friend去咗太子Moko商場入面間日式放題,真係冇得頂!間鋪頭裝修得好靚,座位闊落又光猛,坐得超舒服,重點係食物質素超高。頭盤必食花雕醉鮑魚,隻隻都係咁大隻,酒香入味得嚟又唔會搶晒鮑魚鮮味,咬落爽彈得嚟仲有少少溏心,我哋encore咗兩轉!牛油果蟹肉最中餅個配搭好驚喜,脆卜卜嘅米紙包住creamy牛油果同絲絲蟹肉,精緻好食!刺身方面要畀10個like!海膽拖羅黑松露帶子個組合豪華到爆,海膽甜到似食緊糖,拖羅油脂同黑松露個香味撞到正。松葉蟹腳同赤貝新鮮到好似仲識郁咁,甜蝦超鮮甜同牡丹蝦每隻都勁大,咬落去啲蝦膏爆出嚟超邪惡!熟食都冇hea做,燒物系列我最愛蒜蓉牛油赤蝦,蝦頭啲膏多到漏油,仲有西京燒比目魚燒到外皮脆內裡嫩滑。估唔到連羊鞍都處理得咁好,冇羶味得嚟肉質軟淋,個香草醬撈飯食都得!最後要讚吓個金湯燴花膠,膠質多到黏嘴唇,飲完成個人都暖笠笠。雖然價錢唔算平,但計返質素同環境真係值回票價。