6天前
今日收工約埋朋友係粉嶺食dinner🎄臨近聖誕,係聯和墟呢間區內名店超有聖誕氣氛呀🎅🏻 除左懷舊英式風嘅裝修之外,仲有好多聖誕裝飾,聖誕聚餐唔可以錯過呀💖*****🥖餐湯、出爐麵包呢度嘅每一樣主食都有附送餐湯同餐包,可以揀羅宋湯或忌廉湯,或者+$15升級酥皮龍蝦湯🦞全部都好足料架☺️🐚法式焗田螺$69/半打焗田螺配薯蓉好香好creamy😋配返田螺用嘅叉,滿滿嘅儀式感呀~🍖厚切牛仔骨扒 $229我哋揀咗呢度廚師推介menu嘅牛仔骨,佢超大塊好厚肉😍 啲肉肥瘦適中,好嫩滑又好香架🥩澳洲M5和牛西冷 $335另外仲叫咗個五成熟嘅M5和牛西冷牛扒😍 呢塊西冷好大好厚,但都不失鮮嫩滋味☺️ 仲加左大啡菇🍄🟫添!🍢中東燒牛肉串 $179呢個係新出嘅餐,牛肉串係以手打牛肉整成,全條都啖啖肉,仲有啲軟骨,好有咬口架🤤🍝龍蝦汁海鮮意粉 $129龍蝦汁滿滿,仲有好多海鮮,有龍蝦肉、蝦🦐、蟹肉、大蜆等等😝🍫朱古力心太軟 配雪糕 ($49)🧇焗比利時窩夫 配雪糕 ($39)甜品方面我哋叫咗超流心嘅朱古力心太軟同埋窩夫~ 兩個都有配埋雪糕🥰🥰🍹酒吧發辦 鑽 $159 / 杯呢度嘅bartender會詢問客人嘅喜好
*****
🥖餐湯、出爐麵包
🐚法式焗田螺$69/半打
🍖厚切牛仔骨扒 $229
🥩澳洲M5和牛西冷 $335
🍢中東燒牛肉串 $179
🍝龍蝦汁海鮮意粉 $129
龍蝦汁滿滿,仲有好多海鮮,有龍蝦肉、蝦🦐、蟹肉、大蜆等等😝
🍫朱古力心太軟 配雪糕 ($49)
🧇焗比利時窩夫 配雪糕 ($39)
🍹酒吧發辦 鑽 $159 / 杯
呢度嘅bartender會詢問客人嘅喜好嚟調製cocktail,仲會加上唔同嘅點綴比我哋打卡😚 又靚又好飲~
🍊是日水果特飲 $39
🍋手打檸檬茶 $39
🧋奶蓋碧螺春綠茶 $29
除咗啤酒同cocktail,呢度都有好多款無酒精嘅飲品,又靚又足料架💕
*****
更多食評資訊:IG🔎litcloud_