2009-07-14 21 浏览
和小公主一下車就去了.本來是吃西多士,但原來星二不開...沒得開.食就都ok好.比錯米粉我地.明明都係叫米線.點會2碗都錯.分明係冇.算.雖然係好食.但係食完冇耐去到正灘個公廁狂柯.睇下敢唔敢博.9菜餃都幾好,幾大粒又多.牛雜都ok多.
和小公主一下車就去了.
本來是吃西多士,但原來星二不開...沒得開.
食就都ok好.
比錯米粉我地.
明明都係叫米線.
點會2碗都錯.分明係冇.算.

雖然係好食.
但係食完冇耐去到正灘個公廁狂柯
睇下敢唔敢博.

9菜餃都幾好,幾大粒又多.
牛雜都ok多.
2009-07-06
2009-04-29 25 浏览
十年来每个节庆假日黄金周内地游客大把现金送给香港商家换来的不是尊敬也不是优质服务是看人下菜碟————————————果壳苏三饕餮走四方 餐厅名称 民益粉面 餐厅地址 香港赤柱市场回旋处 交通 泗益里面 就餐时间 2009 年 1 月 25 日 10 时第几次用餐 第 1 次 可否刷卡、八达通 使用现金 如何知道该餐厅 有阵子看卢雪什么那个胖胖的电台女主播介绍美食,曾经说起过这里。 用餐目的 早餐 菜名 鸡翼汤面和鱼丸牛丸双拼捞面 价格 36元 评价 鸡翼、鱼丸、牛丸都很入味,面碗比较小。汤面比较咸,姐姐吃不惯捞面,觉得太干了。 环境如何 很简陋的大棚子,当时正值过年,桌上摆着水仙花。姑姑穿着裘皮拿着名牌包包,在这个地方显得特别突兀。做面的台子就在我们桌子对面,挺快的。 卫生间如何 用广场的卫生间。 服务如何 听得懂普通话,开始服务态度还凑合,收钱的时候就太让人失望了。姐姐给了一张500元的钞票,她只找了六十几块钱。姐姐问她,她表现得好像听不懂我们说话似的,要不是隔壁桌的老先生为我们证明我们给的是五百元,说不定那四百就被眯了。 餐厅特色 赤柱香港传统面店就这一家。 用餐后感觉和建议 不会
十年来

餐厅地址 香港赤柱市场回旋处
交通 泗益里面
就餐时间 2009 年 1 月 25 日 10 时
第几次用餐 第 1 次
可否刷卡、八达通 使用现金
用餐目的 早餐
菜名 鸡翼汤面和鱼丸牛丸双拼捞面
价格 36元
卫生间如何 用广场的卫生间。
餐厅特色 赤柱香港传统面店就这一家。
用餐后感觉和建议 不会再来了,虽然现在我可以用广东话点菜了。
2009-01-25
$20 (早餐)
2008-05-18 15 浏览
食物細碗,牛腩唔,奶荼無味,咖啡唔香,服務態度差,執到錢都唔好幫襯,唔會有下次。
食物細碗,牛腩唔[林],奶荼無味,咖啡唔香,服務態度差,執到錢都唔好幫襯,唔會有下次。
2007-11-11 8 浏览
叫了魚蛋河、魚片米魚蛋好彈牙、魚片就麻麻地,個環境好旺場,值得再去吃。
叫了魚蛋河、魚片米

魚蛋好彈牙、魚片就麻麻地,

個環境好旺場,值得再去吃。
2007-09-09 16 浏览
叫左: 炸魚皮,牛腩魚片米,雜油面炸魚皮好硬好咸,食左兩件食唔到落去。我個俾狗食都唔得!牛腩魚片米牛腩非常chi牙,又無味,得個死咸。魚片仲好腥。雜油面老婆食,我連問都無心機問。地方dirty,一陣味,熱,連筷子都有陣味。埋單$50。之後去返Starbucks 用$50 買左個Iced Latte + Lemnon Tart,兩人食得非常開心,同樣$50,真係天同地!
叫左: 炸魚皮,牛腩魚片米,雜油面

炸魚皮
好硬好咸,食左兩件食唔到落去。我個俾狗食都唔得!

牛腩魚片米
牛腩非常chi牙,又無味,得個死咸。魚片仲好腥。

雜油面
老婆食,我連問都無心機問。

地方dirty,一陣味,熱,連筷子都有陣味。

埋單$50。

同樣$50,真係天同地!

2007-06-20 8 浏览
食物都算ok叫了一個八寶河$25,友人則叫了個什錦麵$20再叫了杯凍檸茶$10、凍奶茶$10 和一碟蠔油生菜$12價錢不算平,但侍應都幾有禮貌不過天氣實在太熱!又沒有冷氣,實在有點像焗桑拿一樣有間房說是有冷氣的,不過,是有浸味的!
食物都算ok
叫了一個八寶河$25,友人則叫了個什錦麵$20
再叫了杯凍檸茶$10、凍奶茶$10 和一碟蠔油生菜$12
價錢不算平,但侍應都幾有禮貌

不過天氣實在太熱!又沒有冷氣,實在有點像焗桑拿一樣
有間房說是有冷氣的,不過,是有浸味的!

(非会员)
2006-06-20 18 浏览
6月18日(星期日) 同史提夫去赤柱行下, 佢話順便去試下電視節目介紹話到好好食的魚蛋麵. 眼見前一間好多人等位,細細地方坐到滿, 史提夫帶著我行入去入面的麵舖, 叫左一碗魚旦麵, 一碗雜錦麵, 魚皮同一支細可樂.碗麵黎到, 滿心歡喜以為會好好食, 點知個碗d湯唔知點解好油, d麵唔爽, 魚旦仲好..............腥(我同史提夫都係食魚之人) 但都頂住好腥, d魚皮好硬, 史提夫數來都有垃圾筒之稱, 唔好食的佢都唔太揀擇. 豈料,佢都可以食剩碗野. 我個碗麵食到最後一啖麵.........嘩好苦好苦, 好梘水呀!!!!!!!!!!我地決定俾完錢,出去望清楚去個大名, 上來告訴大家!早知食前面個間西多士喇! 好味好多!

我地決定俾完錢,出去望清楚去個大名, 上來告訴大家!
早知食前面個間西多士喇! 好味好多!
2005-12-24 17 浏览
行左成個stanley, 唔想食得太heavy, 之但係另一半又餓, 點死!卒之去左泗益先, 之但係後來走左呢度。2碗野, 魚旦牛什河同魚片墨丸米。一碟菜心一碟魚皮。2支細coke。魚旦講到自己好得手, 唔彈的, 魚味亦遜。牛什我食左件膀, 唔香, 唔入味, 切得薄薄冇口感, 但極鞋。魚片3塊, 切得夠厚, 比魚旦ok。墨丸2粒, 街邊味。碗野size細細, 我覺得幾對胃口, 而唔加腩汁比加腩汁好食。蔥有加荽茜, 係唯一一個tick。到菜心。overcooked, or一早煮定返煮, 淋到爛的程度。魚皮都係離譜。好似armarm re炸咁, 勁油(之但係唔熱, 即係正常魚皮, 係佢油咋)! 碗湯正好過一過水!辣椒油佢又寫到好得手, 可惜個樣倒左胃口, 冇試。真係俾佢昆左。可能食泗益d toast會好d。

卒之去左泗益先, 之但係後來走左呢度。

魚旦講到自己好得手, 唔彈的, 魚味亦遜。
魚片3塊, 切得夠厚, 比魚旦ok。
墨丸2粒, 街邊味。

辣椒油佢又寫到好得手, 可惜個樣倒左胃口, 冇試。

真係俾佢昆左。可能食泗益d toast會好d。
2005-08-26 12 浏览
尋日我同男朋友去左赤柱~我之前聽人講過, 呢間野既魚蛋係係味既~ 所以, 我地一落車, 就急不及待去左呢度食野喇! (因為當時我地真係好肚餓.)一入到去, 老闆就叫我地去入面間房坐, 佢話入面間房有冷氣喎~ 原本我仲以為呢度食野係冇冷氣既tim ~男朋友就叫左:魚蛋魚片粗麵- 男朋友話呢個好好味喎~ 魚蛋彈牙, 魚片既味道仲好好味tim ~我就叫左:魚蛋龍蝦丸河粉- 都係0個句-魚蛋好彈牙, 我咁大個女都未食過咁彈牙既魚蛋! 龍蝦丸味道同出面食既冇乜大分別~ 河粉... 好碎...又好多油! 我下次再去食既話我唔會叫河粉~ 我寧願叫米線、粗麵... ^^"飲品: 兩枝cream soda (大)Total : 50 ~PS. 我一定會再幫襯~ ^^
尋日我同男朋友去左赤柱~

男朋友就叫左:

我就叫左:

飲品: 兩枝cream soda (大)

Total : 50 ~

PS. 我一定會再幫襯~ ^^
2005-01-03 10 浏览
其實一碗普著通通既麵, 只係因為依到勝在多野揀, 價值唔係貴.加左價都係20 蚊有三送一麵.依到d 菜餃好好食, 但應該係來貨夏天怕熱的話, 佢有冷氣房架喎
加左價都係20 蚊有三送一麵.
依到d 菜餃好好食, 但應該係來貨
夏天怕熱的話, 佢有冷氣房架喎
大好星期天,陽光普照得來又不太熱,最適合戶外活動,就同太座去了赤柱游水,下晝吃過薄餅午餐,走的時候就想吃大排檔,呢度雖然沒有冷氣,但已收太陽,沒有那麼熱,才幫襯。泗益同民益,跟玉葉同民園一般,是孖住的兩間舖,在一間舖吃可叫隔離舖的食物,不過就要自己去叫,又要埋單先。我倆坐在兩間舖中間的那張檯,不用走來走去,兩間舖的食物都可以叫。這裡是粉麵舖,除了一般的雲吞及牛腩等必有的麵碼,亦有豬皮、魷魚等車仔麵配料。要了牛腩麵及牛筋麵,麵賣相不錯。牛腩四四方方的,夠味但卻不是十分好味。相比之下牛筋便好一點,這裡的牛筋偏腍,稍欠口感,但炆得幾入味,比牛腩更美味。埋單34蚊,以赤柱來說都不算太貴。
埋單34蚊,以赤柱來說都不算太貴。
(非会员)
2002-03-31 21 浏览
i think it is very ok~~if you don't want to spend a lot of money~~you can try~!!
i think it is very ok~~
you can try~!!