生日去海洋公園就有免費入場,同行嘅🤴🏻就係旅遊平台買咗優惠券,$320包一張入場券加兩張$50現金券,我哋玩到四、五點準備離開時就去咗‘夢幻水都’叫咗幾件蛋糕🍰順便用埋啲現金券😉😉~~~Chocolate Rain紅桑子馬卡龍~~~係我好鍾意嘅Chocolate Rain 公仔頭嘅馬卡龍😍😍,表皮脆脆的,唔會好硬,紅桑子唔會好酸,係種酸酸甜甜嘅味道,中間綠色醬嘅應該係抹茶味,但比較淡😀😀~~~藍莓🫐丹麥酥、杏桃🍑丹麥酥~~~藍莓🫐、杏桃🍑正常唔會好酸略甜,酥皮夠實淨,我怕食酥皮會好軟唔脆,呢兩個幾好😊😊~~~葡式蛋撻~~~蛋撻幾滑,都一樣係酥皮底,但不同嘅係食起來幾硬身似食緊曲奇底😅😅,不過都正常好味嘅😋😋四件蛋糕加埋$108扣咗兩張$50優惠券只係比$8咋,好抵呀🥳🥳
~~~Chocolate Rain紅桑子馬卡龍~~~
      Chocolate  Rain 紅桑子馬卡龍

~~~藍莓🫐丹麥酥、杏桃🍑丹麥酥~~~
杏桃🍑丹麥酥
藍莓🫐丹麥酥

~~~葡式蛋撻~~~
葡式蛋撻

2021-03-16
$4 (其他)
庆祝纪念
生日
用餐优惠
現金券
2019-08-28 1518 浏览
天氣炎熱,早前與家人到海洋公園遊玩,玩水好開心,玩完便要午餐了。茄汁鮮蝦意粉 $85茄汁杰身,有新鮮蕃茄肉,配搭洋蔥令茄汁更甜,味道甜甜的,鮮蝦都爽口,扁意粉較乾身,如果熱騰騰會更好味肉丸意粉 $85醬汁有肉碎,紅蘿蔔、西芹點綴,拌勻扁意粉,濃度剛好,惹味,我鍾意,可惜不夠熱,熱會更好味火雞三文治 $74這個包反而夠熱,少醬汁,青瓜爽脆,蕃茄片新鮮,火雞片清淡,更清新自助形式落單和取餐,全店無加一,冷氣夠
天氣炎熱,早前與家人到海洋公園遊玩,
玩水好開心,玩完便要午餐了。

茄汁鮮蝦意粉 $85

肉丸意粉 $85

火雞三文治 $74

自助形式落單和取餐,全店無加一,冷氣夠

2019-08-18
2018-10-21 1671 浏览
入去 Ocean Park 玩全日,中段梗係要食啲嘢。 啱啱行完水族館海洋奇觀,前面就係水都餅店。本來諗住都係食個三文治同甜品,點知有新發現 ! 就係一間 bakery 裏面竟然有蒸飯賣! 本來想叫個鳳爪排骨飯,點知賣曬。咁唯有食北菇蒸雞飯。 其實整個整飯整體不差,冬菇都有幾香嘅菇味,而且蒸雞係完全冇骨嘅。不過啲飯可能擺得喺蒸爐太耐,環境太濕,所以啲飯好削。另外叫咗個楊枝甘露布甸。 對我嚟講,甜咗少少。加多杯 Mocha,呢餐我個人食咗接近 $170。

另外叫咗個楊枝甘露布甸。 對我嚟講,甜咗少少。

加多杯 Mocha,呢餐我個人食咗接近 $170。

2018-10-20
下午茶
2018-07-07 1479 浏览
7月啦,上個月仔仔考試,跟住好多其他活動,結果成個6月都冇入過海洋公園呢。黎緊7月又會去旅行,所以襯仔仔今日放早,我地又同婆婆一齊入海洋公園啦。其實仔仔同我入海洋公園都入到悶悶地啦但婆婆話有年票唔好浪費嘛。入到海洋公園好似都差唔多3點啦。又唔想食海龍王,佢既下午茶除左雀籠外,其他都麻麻地,又貴又唔好味。企鵝唔知點解仔仔一直都唔太鍾意。熊貓都唔係咁鍾意,食物都OK既,但係坐得真係麻麻地,冷氣又差D咁。另外間茶餐廳又好遠,唔會諗。跟住先醒起,重有間水都餅店,我諗試埋依間水都餅店,海洋公園入面既餐廳應該都試得七七八八啦。芝士煙肉蛋批,都OK好味,如果熱D會好食D。依個鬆餅配牛油及鮮果要等10至15分鐘先有得食。不過值得等,係好味又抵食,賣相又好靚。不過係勁漏,食完好鬼飽的;因為佢每層都勁多吉士。腸仔酥卷我覺得好好味,不過酥皮都係有D漏,食左三份之一姐,食完都覺得好油。另一個係煙火雞胸螺絲粉沙律,係怕仔仔會肚餓而叫的,配芝麻醬真係好好味。不過本身一個醬太少,好彩係可以問店員拎多幾個醬的。水都餅店,人唔多,冷氣夠,坐得都舒服。我見佢重有好多甜品都好似好好味咁,唔算貴,因為佢好多係買2件45蚊,買
但婆婆話有年票唔好浪費嘛。

芝士煙肉蛋批
芝士煙肉蛋批,都OK好味,如果熱D會好食D。
鬆餅配牛油及鮮果
芝士腸酥卷 / 煙火雞螺絲粉沙律

水都餅店,人唔多,冷氣夠,坐得都舒服。我見佢重有好多甜品都好似好好味咁,唔算貴,因為佢好多係買2件45蚊,買2件50蚊咁。而且金卡重有85折,咁價錢黎講,平時係市區行街見好多餅舖,都係差唔多價錢啦。海洋公園入面都係咁既價錢,算平囉。

不過我地冇叫飲品,下次要試埋飲品先。因為今次我入場錢係尖沙咀行街有出賣FB就有一支果汁,所以帶入左海洋公園飲
2018-07-06
鬆餅配牛油及鮮果
芝士腸酥卷 / 煙火雞螺絲粉沙律
2017-12-24 1304 浏览
去咗海洋公園入面間水都餅店。點咗個楊枝甘露。價錢$26,好食。個布甸好重楊枝味。加上有糖碎花。重有士多啤梨。價錢平好抵食。個布甸軟硬度恰到好處。去食下午茶好去處。
2017-12-22
楊枝甘露布甸
  • 個布甸好重楊枝味。加上有糖碎花。重有士多啤梨。
2017-11-01 1097 浏览
今天約了朋友去海洋公園哈囉喂,自從地鐵有了海洋公園站就方便了很多,唔洗等巴士。睇完Halloween show 又未夠鐘食晚餐,就去tea一tea, 飲杯咖啡食件cake! 點了Latte 和熱朱古力,cheese cake 買兩件特價,持有annual pass仲有折扣呀!
Cheese  cake,Latte, Hot  chocolate
2017-10-29
2016-08-22 1433 浏览
今日熱到爆炸 下晝三點幾嚟到水都餅店休息食蛋糕先今個夏天有海綿寶寶下水禮 水都餅店都推出特別版海綿寶寶同派大星嘅甜品今次叫咗個派大星士多啤梨慕絲慕絲面頭有一塊派大星糖箱餅乾 我略嫌糖箱太多好甜底下有一粒紅 桑子酸酸地中和返塊餅乾嘅甜味底部士多啤梨慕斯唔會太甜反而酸酸地好開胃最後值得一讚芒果汁 夠晒凍大熱天時飲啖真係好爽但係價錢有少少貴$40迪士尼相對比較扺
今日熱到爆炸

夠晒凍大熱天時飲啖真係好爽
但係價錢有少少貴$40

迪士尼相對比較扺
2015-08-26 1604 浏览
再次來到「海洋公園」,再次來到這「水都餅店」,兩夫妻吃的,是這餅店中性價比較高,名為每月精選的「三文治+鬆餅+鮮果汁套餐」($110)。「火雞三文治」是錯誤的選擇,平淡無味已能代表一切。「蘋果肉桂鬆餅」幸好還不錯,軟熟度及格,微甜的味道也能讓人滿意。果汁是老婆仔揀的,所以要了前次自己曾經喝過,評價只是普通,濃稠度和甜度都稍高了點的「芒果汁」做飲品。一百元有多的價錢,充當了我們兩人的早餐,價錢不便宜,服務普通,環境尚佳,鬆餅好,三文治差,芒果汁一般,整體勉強算是ok吧!
火雞三文治」是錯誤的選擇,平淡無味已能代表一切。
$55 (早餐)
  • 蘋果肉桂鬆餅
2014-12-30 1205 浏览
CEO這一年跟我在海洋公園慶祝生日, 在海龍王餐廳午膳的時候, 還特別安排了水都餅店的生日蛋糕, 在水族館巨型觀賞屏吹蠟燭, 真難忘.朱古力慕絲蛋糕 Chocolate Mousse Cake $320這個朱古力慕絲蛋糕是聖誕版, 加上了不少聖誕裝飾, 而蛋糕本身亦有水準, 細滑的慕絲, 配上濃烈的朱古力, 討好.原來在海洋公園的餐廳慶祝生日, 也可以在水都餅店預訂生日蛋糕, 為了另一半帶來驚喜, 您懂得怎做吧!
外卖送餐
2014-12-27 991 浏览
题外话/补充资料: 蛋撻係室温。個味道好重日本奶味。好滑。
2014-12-22
$17 (早餐)
2014-12-26 1174 浏览
文迪的生日, 定了在海龍王餐廳午膳, 雖然在那邊有甜品吃, 但生日怎能不吃生日蛋糕? 最好的辦法, 就是到水都餅店預訂生日蛋糕, 還能夠安排直接送到餐廳, 在吃甜品的環節就能送上蛋糕, 真好.朱古力慕絲蛋糕 Chocolate Mousse Cake $320: 8分, 大大個的朱古力慕絲蛋糕, 朱古力味道幾濃烈, 而慕絲質感亦細滑, 還加上不少聖誕裝飾, 更有聖誕氣氛呢.大家下次來到海洋公園慶祝生日, 不妨提早在水都餅店預訂生日蛋糕, 為您的另一半或者小朋友帶來驚喜吧!

外卖送餐
2014-06-28 660 浏览
一個豔陽高掛,熱得燙人的日子,來到海洋公園,遊逛半天之後,經過長時間的烈日爆曬,人早已疲累得很,只想找個清涼的地方歇息一番,才繼續這天的行程。再次踏進這個數年前曾吃過午餐的地方「水都餅店」,雖然這兒的消費絕不便宜,性價比一點不高,但相比起高檔的「海龍王餐廳」,這兒已算是經濟之選。叫來各款麵包中樣子最得意可愛,但質素普通,並無驚喜的龜形「菠蘿包」($18)與味道同樣普通,還帶有少許苦澀味,口感濃稠的樽裝「芒果汁」坐下邊吃邊休息,總算找到一個可以安坐下來歇息的好去處。海洋公園無疑是個挺不錯的地道主題公園,風景優美,玩意亦多,但在炎陽如炙的夏日裡到來,可真會熱得人一身是汗,燠熱難耐呢!
题外话/补充资料: 雖然這兒的收費的確不便宜,也不抵食,但始終是主題公園,錢是預它賺的,正所謂「羌太公釣魚,願者上釣」,也不能怪它。
$53 (其他)
2011-10-30 285 浏览
oct 28, 11...........嚟個甜品早餐 :1) tiramisu puff (hk$28)-入到海洋公園,友人們已食過早餐,我就先來個早餐-看到puff,很難忍,佢仲有3隻味,揀來tiramisu味............其餘有蜜桃同朱古力-都幾長的............個面撒上cocoa粉.......puff都鬆,不過無嘜蛋香味,個cream都多-合格的出品

oct 28, 11...........嚟個甜品早餐 :

1) tiramisu puff (hk$28)
-入到海洋公園,友人們已食過早餐,我就先來個早餐
-合格的出品
2011-10-28
$28 (早餐)
2011-05-24 354 浏览
海洋公園這個「本地薑」樂園,這麼多年來,一直不斷進步,不斷創新,一點也不比過江龍迪士尼樂園遜色,實在難得。不過自己也有一整年沒有探它了,直到最近才又再往訪。到了午飯時間,來到這間鄰近公園新景點「夢幻水都」的新食店「水都餅店」,吃一頓簡餐作午餐。雖則是快餐店,始終位於海洋公園內,價錢又怎會便宜呢?幸好這兒的環境總算不錯,乾淨整潔之外,設計還頗有特色。叫來兩杯「凍朱古力」,一件「蘋果丹麥酥」和一件「煙三文魚潛艇三文治」先裹裹腹,醫醫肚,才再探探大熊貓、小熊貓,確是樂事。這兒的「凍朱古力」雖然價錢毫不便宜,要賣$35一杯,幸好水準還算不錯,甜甜蜜蜜的,朱古力味濃郁,雖然是「肉在砧板上」,任由宰割,倒還未算完全物非所值。「煙三文魚潛艇三文治」是我的午餐,這客$48的三文治,雖然同樣價錢偏貴,總算是大路貨色,味道中規中矩,煙三文魚份量不少,潛艇麵包也夠大個,即使口感稍硬,尚算不過不失。老婆仔的「蘋果丹麥酥」相對失色,味道雖尚可,但酥皮不夠脆,水準甚為普通。雖然這頓簡餐是不大抵食,但這兒畢竟是做遊客生意的遊樂園,只要食物水準不是真的太差勁,即使付出多一點點金錢,也不用太計較呢!始終,在別處吃飯之後
海洋公園內的新食店
環境設計有特色
店內一角
不知這裡的咖啡水準如何呢?
貪睡的大熊貓,超可愛呢!
精靈活潑的小熊貓
這兒的「凍朱古力」雖然價錢毫不便宜,要賣$35一杯
,幸好水準還算不錯,甜甜蜜蜜的,朱古力味濃郁
,雖然是「肉在砧板上」,任由宰割,倒還未算完全物非所值。
凍朱古力
煙三文魚潛艇三文治
蘋果丹麥酥
雖然這頓簡餐是不大抵食,但這兒畢竟是做遊客生意的遊樂園,只要食物水準不是真的太差勁,即使付出多一點點金錢,也不用太計較呢!始終,在別處吃飯之後,是不可以立刻去探熊貓、看金魚、欣賞眾多泳姿優美的魚兒在水中暢泳呢
優哉游哉的魚兒,樂在水中央
海洋公園內的新食店
環境設計有特色
店內一角
凍朱古力
不知這裡的咖啡水準如何呢?
貪睡的大熊貓,超可愛呢!
精靈活潑的小熊貓
優哉游哉的魚兒,樂在水中央