2024-03-25
朋友起完旅行番嚟,話約食晏比手信我近排聽朋友講Bar Pacific同永共嚐合作,使用相同地點共營,早上時段為社會責任企業。永共嚐係一間積極響應聯合國永續發展目標既企業品牌。會協助年輕咖啡師創業及家庭主婦創造收入來源,同時亦提倡市民環保意識,不時會係餐廳內舉辦各種環保有關活動/工作坊。咁有意義梗係要幫襯下我地叫左醬香南瓜帶子蟹肉意大利飯$108蟹肉比得好大方,帶子一路食到底都仲有,保守估計有8粒以上,入面仲有洋蔥,飯更加係深不見底食極都有……兩位女士表示好飽🤣小食:雞翼山 $108&洋蔥山 $88嘩……兩碟可以用澎湃嚟形容雞翼有兩款,炸既有少少辣好惹味,係單骨雞翼呢外仲有款雞中翼係煎?呢款唔辣,唔錯有肉汁洋蔥山好脆送酒一流,洋蔥唔會太生,份量超多最後食唔晒🙈飲品:快樂堅果拿鐵咖啡~玫瑰鹽開心果$58咖啡好香,底下有好多開心果粒粒鹹榛果交響曲拿鐵咖啡~海鹽榛子$58呢杯比較咸甜咸甜唔錯識我既朋友都知我係杯控,見到佢地有換杯活動🤩只要消費三次就可以拎到環保咖啡渣杯 Sustaina Cup,隻杯係由35%咖啡渣及穀物製成,BPA Free,遇熱都唔會產生有害氣體。我地雖然第一次幫襯,但真係
咁有意義梗係要幫襯下
我地叫左醬香南瓜帶子蟹肉意大利飯$108
小食:雞翼山 $108&洋蔥山 $88
嘩……兩碟可以用澎湃嚟形容
雞翼有兩款,炸既有少少辣好惹味,係單骨雞翼
呢外仲有款雞中翼係煎?呢款唔辣,唔錯有肉汁
洋蔥山好脆送酒一流,洋蔥唔會太生,份量超多最後食唔晒🙈
飲品:快樂堅果拿鐵咖啡~玫瑰鹽開心果$58
咖啡好香,底下有好多開心果粒粒
鹹榛果交響曲拿鐵咖啡~海鹽榛子$58
呢杯比較咸甜咸甜唔錯
識我既朋友都知我係杯控,見到佢地有換杯活動🤩
只要消費三次就可以拎到環保咖啡渣杯 Sustaina Cup,隻杯係由35%咖啡渣及穀物製成,BPA Free,遇熱都唔會產生有害氣體。我地雖然第一次幫襯,但真係好想睇下隻杯既真身,店員都好好拎比我地睇下,仲介紹左d掛耳咖啡比我地,隻杯好有質感,唔講都睇得出用咖啡渣做,揭蓋有個孔,大概似Tall size。
換到隻咖啡杯之後,持杯消費購買任何咖啡有9折,衝住呢點我會想換隻杯番屋企😍
環境裝修都幾靚,仲有一個打卡位,場內會播kpop既歌,差d想起身跳埋🤣座位非常寬敞,啱晒三五知己食野吹水,我地都坐左兩粒鐘。