2021-11-26 50 浏览
.今日放左工 想獎勵吓自己 就去飲台式飲品.一杯係芝雪栗子鮮奶用咗100%新鮮栗子🌰 台灣空運過嚟 每日新鮮熬煮栗子味道好出 真係啖啖栗子🌰 好正配鮮奶果然好啲 因為栗子味非常突出 仲甜甜地Oreo大甲芋頭沙杯我都係第一次飲芋頭嘅嘢飲啊🧃平時去台式飲品店都未必會嗌😜但佢係新出 就一於試吓啦😌呢個會比栗子更甜 加埋Oreo好夾啊🤩.每杯即叫即做 保證每杯新鮮製作 推介!.🥢沐淳 (元朗)📍元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖
今日放左工 想獎勵吓自己 就去飲台式飲品

我都係第一次飲芋頭嘅嘢飲啊🧃
平時去台式飲品店都未必會嗌😜
但佢係新出 就一於試吓啦😌
呢個會比栗子更甜 加埋Oreo好夾啊🤩
每杯即叫即做 保證每杯新鮮製作 推介!
🥢沐淳 (元朗)
📍元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖
2021-11-02
下午茶
這次嘗鮮的元朗市中心大街上的台飲店,主打鮮奶茶飲。—————我們點了什麼?。小芋圓大甲芋頭鮮奶。。芝雪栗子鮮奶。————-▫️小芋圓大甲芋頭鮮奶本人是芋頭控,對芋頭有嚴格要求,看見大家的食評一致推薦芋頭系列,即管試試。點的時候想點半糖,店家表示無額外加糖,太好了。拿飲料時店家自豪地説明他們用上台灣空運到港的芋頭,而芋泥和栗子都是自家製的。芋泥果然綿密又香,是台灣芋頭獨有的芋香,芋香尤其重要,因為質感可靠其他材料微調,但芋香卻無法取替。鮮奶則是用了明治奶,rich到不要不要。尤其欣賞小芋圓,本身對飲料店的芋圓沒有太大期望,豈料芋頭味道很突出。—————▫️芝雪栗子鮮奶芋頭控的我喜歡芋頭鮮奶,而對於芝士奶蓋無法抗拒的男朋友就超喜歡這杯。與芋頭鮮奶一樣甜度固定,栗子蓉同樣由店家親自熬煮。栗子香甜得很天然,栗子煮得起沙,帶微微顆粒感,與濃厚的鮮奶很配。芝士奶蓋濃稠,幼滑帶微酸,雖然不是最對我倆胃口的芝士奶蓋,但還是很不錯,濃而不膩。

這次嘗鮮的元朗市中心大街上的台飲店,主打鮮奶茶飲。

—————

我們點了什麼?

。小芋圓大甲芋頭鮮奶。
。芝雪栗子鮮奶。

————-

2021-11-20
午餐
小芋圓大甲芋頭鮮奶
2021-11-16 37 浏览
⭐️沐淳⭐️📍:元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖⏰:12:00pm-9:00pm⭕️:現金、Alipay-Oreo芝雪濃醇可可鮮奶- 💰38🌜Oreo芝士真係無得輸 鹹鹹地既芝士 裏面有Oreo曲奇碎 好足料架 配上可可鮮奶 鮮奶係用4.3明治牛奶🥛好香滑 可可味都飲到好濃 雖然偏甜左少少 但係好適合我呢啲好鐘意飲甜野既人😂-芝雪大甲芋頭鮮奶- 💰38🌜由台灣空運既大甲芋頭製成 100%無添加香精、色素同防腐劑架🙈 亦都無添加任何水同糖😚第一次飲唔知道 同店員講少甜 店員話無額外加糖架🤣👍🏻芋頭打成好綿既芋蓉 質感好出色 好香既芋頭味 份量都好多 撈埋鮮奶一齊飲 好夾好濃郁😚鮮奶既奶味都好香滑 加埋最上層綿密既手打芝士奶蓋 好滿足🤣🌟呢間新開既台式飲品鋪 每日新鮮製作 飲品都係即叫即整 加上都唔少人排隊架 所以要耐心等候10分鐘左右🙈店舖有十大熱門推介 可以俾有選擇困難既你地參考架😚佢哋舖頭嘅飲品種類選擇好多 除咗有芋頭系列、栗子系列 有鮮萃茶、明治鮮奶 仲有鮮果茶 經過元朗一定要試吓!📌學生穿校服有得減三蚊(星期一至五)📌#香港美食 #平民美食 #元朗 #元朗美食 #香港 #美食 #高質
⭐️沐淳⭐️
📍:元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖
⏰:12:00pm-9:00pm
⭕️:現金、Alipay

-Oreo芝雪濃醇可可鮮奶- 💰38

-芝雪大甲芋頭鮮奶- 💰38

📌學生穿校服有得減三蚊(星期一至五)📌

#香港美食 #平民美食 #元朗 #元朗美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #沐淳 #台式飲品
2021-11-14
10 分钟 (外卖自取)
  • 芝雪大甲芋頭鮮奶
2021-11-15 20 浏览
係元朗行到口乾要去嘆翻杯野飲解渴經過見到呢間嘅芋頭飲品好吸引款式選擇真係好多呢間飲品鋪水果飲品新鮮調製大甲芋頭係由台灣空運而嚟芋頭飲品非常出色水果🥭飲品好鮮甜🔸芝雪大甲芋頭鮮奶 $38一杯有好多芋泥及芋頭。見到面有一層白白厚厚嘅芝士層,先啜芝士層,有好濃郁芝士味,再將飲管放入d啜一啖,飲到好多大甲芋泥,鮮奶配芋泥非常夾👍🏼好好味🔸芝雪芒芒鮮奶 $39芒果🥭好鮮甜,食得出係新鮮製作,唔係人造個種假芒果味,仲有好多芒果肉,啖啖都咁juicy😋面有一層白白厚厚嘅芝士層,配落芒果鮮奶,簡直係完美😆鍾意芝士真係要叫芝雪款式😋好濃味呀!
係元朗行到口乾

🔸芝雪芒芒鮮奶 $39
2021-11-15
宵夜
  • 芝雪大甲芋頭鮮奶
真材實料番尋味每次啲囡嚟元朗興趣班都要嚟飲番杯佢個位置真喺好方面喺康樂路站行入去就喺次次都飲芝雪芒芒今日天氣凍咗試新野 Oreo大甲芋頭沙沙淡淡嘅芋頭味唔會太濃估唔到除咗面頭嘅oreo粉之外每一啖都有啲oreo碎咬吓好驚喜!!!!另外芝雪芒芒沙沙都keep到水準真果肉果汁好充實嘅感覺放心俾個囡飲好快就Ko咗一杯等咗唔喺好耐姐姐好有禮貌主動問洗唔洗裝袋仲提醒我哋芝雪芒芒沙沙要快啲飲最鐘意遇到有禮貌嘅店員姐姐💕
真材實料番尋味

姐姐好有禮貌主動問洗唔洗裝袋
仲提醒我哋芝雪芒芒沙沙要快啲飲
最鐘意遇到有禮貌嘅店員姐姐💕

外卖自取
上星期六見仔仔最近考完個小測,就決定去 #沐淳 買2杯沙沙系列飲品當獎勵下佢啦~卡卡好鍾意這小店堅持無添加任何香精、色素同防腐劑,仲要唔添加水同糖,係令我放心買比小朋友嘅原因~而且佢地一杯飲品係好大杯架,2個仔一齊飲就岩岩好~抵哂~🤭 #Oreo大甲芋頭沙沙 🧋由台灣直送嘅大甲芋頭真係無得輸,芋頭味特別香濃~亦因為有沙冰嘅關係,飲落去係好順喉好滑~底部有芋泥,上面又有層Oreo,少少甜同口感好豐富~無諗過芋泥同沙沙係咁夾!我鍾意❤ #芝雪草莓沙沙Q凍🧋大大杯草莓沙冰,飲到啖啖真材實料草莓鮮果肉~上層那厚厚芝士,就知店主真係好慷慨~😍芝士嘅咸配上草莓的香甜,真係好refresh~底部仲有茶味嘅Q凍~哥哥已指定下次要再飲🤣 喺我等飲品時見到原來有栗子🌰系列嘅手搖飲品,真係第一次見呀!而家栗子當造~下次要買杯試下先~😜 沐淳 @mushunhongkong元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖

#Oreo大甲芋頭沙沙

#芝雪草莓沙沙Q凍

沐淳 @mushunhongkong

外卖自取
2021-11-05 27 浏览
路經台式飲品店,見到色彩繽紛的餐牌忍唔住了🙈向老公大人申請完獲批😝即刻買返杯嘆下🧋我試咗熱門推薦第1️⃣位💜小芋圓大甲芋頭鮮奶Wow~好香芋頭味~奶滑香濃!滿滿芋圓,煙韌有口感,飽肚感十足,飲完可以唔使食飯😁店主見我係🤰🏻仲表示:食材大多由台灣空運到港,由佢親自烹調,無添加防腐&色素,叫我放心飲🥰 飲品即叫即製🧋新鮮好味~老公果杯係特色野🤎kitkat芝雪濃純可可鮮奶入口真係充滿kitkat朱古力🍫濃香,配上可可鮮奶(採用4.3明治牛奶🥛),少少偏甜。很適合小孩子及老公這樣的大細路👦🏻😂💮大🈵足💮有機會再試吓其他口味
路經台式飲品店,見到色彩繽紛的餐牌忍唔住了🙈
向老公大人申請完獲批😝即刻買返杯嘆下🧋

我試咗熱門推薦第1️⃣位
💜小芋圓大甲芋頭鮮奶

老公果杯係特色野
🤎kitkat芝雪濃純可可鮮奶

💮大🈵足💮有機會再試吓其他口味

2021-11-04 20 浏览
《🇨🇳香港一日遊 - 元朗大西北膠遊記🛣》去唔到旅行,近排成日都係屋企附近遊走,行到都悶啦,plan咗一日去大西北行吓,就當去咗個香港一日遊啦~九龍人平時都好少去新界,連輕鐵都唔太識搭🤣問咗fd,終於明少少🤣真係好有出城嘅感覺😆搭咗成個鐘車,終於到朗屏,口渴到要即刻買杯嘢飲🥤🥛大甲芋頭西米椰奶💰$36平時飲開芋頭鮮奶,今日見有椰奶一定要試呀😍因為我都好鐘意椰汁味,加上西米椰汁飲落好似甜品糖水咁😋正!甜度啱啱好👍🏻好多西米,椰汁又香,讚👍🏻🉐推介🉐🍊鮮紅柚綠茶Q凍💰$35店員同我哋講入面有新鮮果肉,飲落真係特別清新特別fresh,都好多果肉,我哋少甜味道就酸酸甜甜,好能夠去肥膩嘅感覺,真的很不錯呢👍🏻覩有不少Q凍,好似啫喱咁,有口感,幾特別👍🏻🉐推介🉐💰$35、36⭐️4星/5星🈵分🚩沐淳 (元朗)📍元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖
《🇨🇳香港一日遊 - 元朗大西北膠遊記🛣》

搭咗成個鐘車,終於到朗屏,口渴到要即刻買杯嘢飲🥤

🥛大甲芋頭西米椰奶💰$36

🍊鮮紅柚綠茶Q凍💰$35

💰$35、36
⭐️4星/5星🈵分
🚩沐淳 (元朗)
📍元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖

2021-11-03
  • 芋泥西米椰奶
2021-11-03 14 浏览
零負評茶品店真係無睇錯呢間鋪頭真係一個負評都無之後嚟過飲芝戀鳳梨 真係好出色👍🏻淡淡都食到鳳梨肉🍍真材實料 絕無欺場😍😍😍一試難忘 成日都心掛掛難得再嚟到元朗 梗係要幫襯.大甲芋頭芋圓鮮奶 $38芋圓煙銀有咬口 數量都夠多 有成3分1杯芋頭味道香甜 奶味香醇味道唔假 唔會有香精味飲得出甜味來自產品本身嘅天然味道真材實料 對得住$38嘅價錢.芝戀莓莓果茶 $39呢度嘅奶蓋好出色一啖接一啖好快就會食晒🙈而個茶就略嫌唔夠士多啤梨肉🍓有啲啲失望茶底同士多啤梨都唔算好夾
零負評茶品店

而個茶就略嫌唔夠士多啤梨肉🍓
有啲啲失望
茶底同士多啤梨都唔算好夾
2021-11-03 36 浏览
極度鍾意飲台灣手搖飲品珍珠奶茶 ,離開燒味店轉入隔離街嘅時候見到都幾多人喺沐淳門口等攞飲品,忍唔住行埋去睇吓,順手買咗兩杯轉頭同朋友一齊飲🧋芝雪大甲芋頭鮮奶店家標明係使用由台灣空運到港嘅大甲芋頭,💯%無添加‼️包括香精、色素同防腐劑❌而且無添加任何水同糖,鮮奶本身帶🈶️少許甜味,所以係無🉐️少甜,啱曬平時一定要飲少甜嘅我。鮮奶奶味香濃,大甲芋泥香滑厚實,加埋最上層綿密嘅手打芝士奶蓋,鹹鹹甜甜咁,層次感豐富😋黑糖波霸鮮奶揸上手嘅時候底部嘅黑糖珍珠仲係暖嘅🔥香甜彈牙嘅黑糖珍珠配埋香爐順滑嘅鮮奶,根本就係perfect match,點會唔好飲😆入秋之後栗子🌰當造,下次有機會就試埋佢哋嘅栗子系列先😚

黑糖波霸鮮奶

入秋之後栗子🌰當造,下次有機會就試埋佢哋嘅栗子系列先😚
黑糖波霸鮮奶
2021-10-28 11 浏览
咁啱入元朗行到口乾,見到呢開台式飲品,主打100%鮮果,即叫即整,而且唔添加香精色素,咁就拉埋老公去試吓先🙆🏻‍♀️.♡.Oreo 大甲芋頭沙沙 $38💗見到大熱芋頭系列,當然要試番杯,係用4.3鮮奶,好滑好香再加上oreo脆脆😍一個字正,而且非常足料,好好飲👍🏻👍🏻🔸鮮紅柚綠茶Q凍 L $35💛大大杯,又係充滿果肉,😌 酸酸味味,易入口,而且係每日限量架,喜歡紅柚嘅唔好錯過🙆🏻‍♀️.♡.❣️元朗”沐淳”元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖

.♡.

Oreo 大甲芋頭沙沙 $38💗

🔸鮮紅柚綠茶Q凍 L $35💛

.♡.

❣️元朗”沐淳”
元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖
呢間真係大推好飲喎!飲完一次成日心思思想聽日再飲尤其冬天 真係返唔到轉頭啊☺️☺️☺️《芝雪栗子鮮奶》🌰🥛秋天是栗子🌰當造的季節新鮮的栗子特別甘甜用黎做栗子鮮奶真係好好飲口感奶滑之餘又食到栗子粒粒而且頂層奶蓋好rich 帶微鹹的芝士味🧀.《小芋圓大甲芋頭鮮奶》💜🥛芋頭鮮奶入口很順滑芋頭綿密味濃💜細問之下原來店家採用台灣直送的大甲芋頭先至做得出咁綿密的芋頭鮮奶配上煙韌的小芋圓🟣⚪️簡直係完美的配搭
呢間真係大推

細問之下原來店家採用台灣直送的大甲芋頭
先至做得出咁綿密的芋頭鮮奶
配上煙韌的小芋圓🟣⚪️
簡直係完美的配搭
聽聞呢間元朗茶飲店最出名就係芋泥芋圓,身為芋控,當然去朝聖一下!!❤️小芋圓大甲芋圓鮮奶 見到Top 10 第一位就係呢杯,當然要一試!用台灣大甲芋頭做既芋泥又綿又香又滑,芋圓非常之咁煙煙韌韌,超級飽肚既一杯野芋泥鮮奶,芋泥比例好高,岩晒我呢d 芋控!🧡季節限定 芝雪栗子鮮奶 見到期間限定就好吸引,而且而加正正係栗子季,好值得試~上面係好香既奶蓋,下層一飲就飲得出非常足料,用好多栗子打成栗子蓉,每啖都係好滿足既香濃栗子味兩杯都好好飲,有機會一定要再去飲!

小芋圓大甲芋圓鮮奶

芝雪栗子鮮奶

兩杯都好好飲,有機會一定要再去飲!
小芋圓大甲芋圓鮮奶
  • 小芋圓大甲芋頭鮮奶
2021-10-24 9 浏览
我太太和好多女生一樣都係芋頭控,佢逢親行開見到飲品店都停下腳步的看看有沒有芋泥或芋頭奶類的飲品賣呢!經她買過好多次後,佢哋最鍾意係其中之一的小店「沐淳」, 其中的人氣首選:大甲芋頭系列的飲品,佢特別愛飲「芝雪大甲芋頭鮮奶」,因來自台灣直送的芋頭,每日新鮮手工熬煮,芋頭煙韌香口,芋頭味齒甲留香!加上配搭上日本明治4.3鮮奶,滑溜到不得了!價錢係$38 一杯,屬中價。沐淳- 小隱沐晨元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖

沐淳- 小隱沐晨
元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖
#double👧🏽👧🏻吃在元朗【芋泥鮮奶😋|真材實料手搖店👍🏼】...#🥭👧🏻呢間飲品店標榜唔用果醬 用上新鮮生果製作水果茶🤩芋頭同芋圓都係台灣直送 鮮奶就採用4.3明治牛奶🔻芝雪大甲芋頭鮮奶🥛(中杯 $36)小芋圓口感煙韌 芋泥份量好多 有粒粒的口感 甜度適中🔻凍芝雪莓莓果茶🍓(大杯 $38)芝士奶蓋質感可以更厚身 莓味較茶味突出---------🍴餐廳:沐淳📍地址:元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖-
#double👧🏽👧🏻吃在元朗

【芋泥鮮奶😋|真材實料手搖店👍🏼】
#🥭👧🏻

🔻芝雪大甲芋頭鮮奶🥛(中杯 $36)
小芋圓口感煙韌 芋泥份量好多 有粒粒的口感 甜度適中

🔻凍芝雪莓莓果茶🍓(大杯 $38)
芝士奶蓋質感可以更厚身 莓味較茶味突出
---------