2024-08-30
老豆之前同同事食過讚不絕口,星期五晚決定點都來試下新餐廳!上樓入咗去見到餐廳空間超大,不過冇乜客食緊?問左員工其實可以打電話預訂小炒烤魚,冇預訂就好似我咁同下午個餐牌一樣~上海排骨菜飯 $65呢個CP值超高!超大塊豬扒,其實適合兩個人食用😂炸得酥脆,肉質唔差,配埋菜飯簡直一流~❤️碌鵝飯 $??抱歉唔記得價錢😂佢又係做得超好,啲碌鵝夠滑身,調味都好正,到時夜晚唔食飯嘅我都食咗超多⋯❤️胡椒豬肚雞花甲湯麵 $78個湯底好鮮胡椒味重而不辣,空口飲都冇問題,絕對唔係味精湯;花甲非常新鮮,脹卜卜又大隻,豬肚亦都清洗得好乾淨,雞就因為係雞胸,所以冇想像中咁滑酸菜牛腩湯麵 $68絕對係重口味之選,好濃郁嘅湯底,好好餸麵/飯,雖然牛腩冇想像中咁大嚿同埋咁多粒,但整體都係好食脆皮春卷 $32春卷皮夠薄炸得亦都非常脆,不過個餡料係齋,冇肉的😂泡泡上海小籠包 $38小籠包個皮做得夠薄,亦都有湯汁,豬肉亦都調味得好好👍🏻❤️家鄉蔥油餅 $38根據我阿媽老豆嘅評論呢個做法係超正宗傳統,咬落唔係完全脆晒,仲保留到個餅嘅鬆軟口感,無返咁上下功夫都做唔到,個人都係覺得超級好食,必食之選❤️總結:其實樣樣嘢都做得好出色同埋有
上海排骨菜飯 $65
❤️碌鵝飯 $??
❤️胡椒豬肚雞花甲湯麵 $78
酸菜牛腩湯麵 $68
脆皮春卷 $32
春卷皮夠薄炸得亦都非常脆,不過個餡料係齋,冇肉的😂
泡泡上海小籠包 $38
小籠包個皮做得夠薄,亦都有湯汁,豬肉亦都調味得好好👍🏻
❤️家鄉蔥油餅 $38
總結:其實樣樣嘢都做得好出色同埋有驚喜,不過如果話最推薦印象深刻就係❤️,價錢雖然唔係話好平,但係人哋做到咁嘅水準絕對係值得,喺附近返工嘅朋友都超級推薦一定要去試吓!
地址:觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室
評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~