2018-01-02 292 浏览
叫外賣,冇人理,強行入內大叫要外賣海南雞飯,等左10分鐘,見盒飯打開等打包,忍不住再叫待應打包,攞午餐外賣即上車食,食到一盒全凍冰冰唧海南雞飯,仲有一件特大雞屎忽,超搵笨,賺錢吾需要咁㗎,完全冇良。唯獨冬瓜湯超熱。雞味道當然差啦,泰式醬汁,完全冇泰式口味,少少酸咁啦,總之後侮幫襯,最大問題連飯都係凍冰冰又少飯。惡行舖,大家不信可一試。最正常係杯三片檸檬嘅熱檸茶。成為$55,真係有d氣憤。PS 天后舖
,最大問題連飯都係凍冰冰又少飯。惡行舖,大家不信可一試。

最正常係杯三片檸檬嘅熱檸茶。成為$55,真係有d氣憤。

PS 天后舖
海南雞屎忽
2018-01-02
10 分钟 (外卖自取)
2017-10-21 277 浏览
自從幾個月前去完泰國清邁之後,一直對泰國嘅豬手飯念念不忘。 今日同同事食 lunch,行行下見到呢間泰國人海南雞飯,之前行過好多次都冇機會試,今次就決定連同事一齊入去試下。 入到見到有部分職員都係泰國人,令我加添信心,希望可以食到泰國風味的嘅豬手飯。 點菜時當然要點我嘅豬手飯,同埋加配海南雞嘅油飯,套餐仲有例湯同埋一杯飲品贈送。好入正題豬手都件數都多,而且味道唔錯,肥廋比例剛剛好,個底仲有啲鹹酸菜 食到舐舐脷 。朋友就叫了一個冬陰功鴨絲粉,都非常惹味

豬手飯

好入正題
食到舐舐脷 。

朋友就叫了一個冬陰功鴨絲粉,都非常惹味

豬手飯
2017-10-15 164 浏览
Having dinner in this local Thai Restaurant on Electric Road.Food = ok. 6 out of 10.Services = terrible, terrifying, rude, wait staffs like chicken running without a head and have a "couldn't care less" attitude (they probably hate their job). Worse I ever encountered. -5 (minus 5) out of 10Will never go back there even free of charge.

Food = ok. 6 out of 10.

-5 (minus 5) out of 10

2017-10-15
2017-10-02 182 浏览
昨天經過這家北角泰國人海南雞分店,見裝修乾乾淨淨,又想試試就入去,叫了海南雞飯和黃咖哩牛腩飯,非常非常失望,雞飯完全無雞油香味,又稔無口感,牛腩未夠身!仲有服務態度亦非常冷淡,服務員對餐牌不熟識!我們只是問可否轉雞脾都需要問一大輪!問有無茶水,他說可給茶但最後他們也只是隨便俾一杯清水!雖然無加一,但我們一定不會再來。我希望他們能夠稍為提升服務品質及食物出品。他們這麼多分店都未有整體管理系統,很難想像他們能夠在香港這麼競爭大的地方維生!

我希望他們能夠稍為提升服務品質及食物出品。
2017-10-01
2017-08-15 235 浏览
今天因為要去中央圖書館借書, 所以便決定在天后站落車, 諗住食完個午餐再行過去就岩岩好了. 地鐵一出在興發街出口出, 行過一陣見到泰國人海南雞, 星期日都有午市套餐, 好..... 一於試試友人選了海南雞飯$55, 是去骨的, 雞肉都算滑, 但係皮就唔好食嘞 ~ 因為好肥  油香飯不會太油, 好味我叫了泰式豬頸肉飯$49, 味道岩岩好, 只是略嫌醬太多, D醬有少少辣的套餐包括東瓜湯和飲品, 冬瓜湯很清淡, 味道可以, 而凍飲不另收費以午餐來睇, 算是抵食的!

友人選了海南雞飯$55, 是去骨的, 雞肉都算滑
, 但係皮就唔好食嘞 ~ 因為好肥
 油香飯不會太油, 好味

我叫了泰式豬頸肉飯$49, 味道岩岩好
, 只是略嫌醬太多
, D醬有少少辣的

以午餐來睇, 算是抵食的!

2017-08-13
2017-07-17 212 浏览
本身係想食“綠野仙蹤“,點知唔聲唔聲原來已經執咗,變咗“泰國人海南雞飯“。附近得佢一間唔洗排隊,唯有無奈照入。叫咗個黃咖哩牛腩飯;碟飯梨到:三大舊薯仔,全部都係凍嘅,啲咖哩汁得小小椰味,啲牛腩散修修,腍pat pat,一夾仲出哂水,根本夾唔起,好似煲完湯嗰啲湯渣咁,搞到啲汁變到一灘灘咁(唔識形容,各位可以睇吓張相,超嘔心!)明明超肚餓,但個飯都係勉強食到1/3。絕對係咁大個人食過最難食嘅咖哩牛腩飯!
絕對係咁大個人食過最難食嘅咖哩牛腩飯!
黃咖哩牛腩飯
2016-10-18 591 浏览
個日好曬,求其走咗呢間餐廳食下野。本人對海南雞有強烈愛意,見到就即刻叫。呢個泰式海南雞 雞唔太多,唔夠送飯,但幾好味,有埋湯同熱凍野飲2樣都包😄😄 52蚊佢呢到唔會趕人走,雖然我哋幾個人逼埋一張枱
個日好曬,求其走咗呢間餐廳食下野。
本人對海南雞有強烈愛意,見到就即刻叫。
佢呢到唔會趕人走,雖然我哋幾個人逼埋一張枱
2016-10-02 454 浏览
當日行過, 因見到"海南雞飯", 即刻決定食佢環境對於食東南亞食物唔係大問題, 所以只評食物海南雞飯, 飯太爛, 冇米香, 冇油香, 份量為一碗, 配返雞嘅份量叫做食咗唔會肚餓, 但唔夠飽;雞過熟但又未至於老, 偏肥(皮厚);湯淡冇雞味;醬, 泰醬, 冇得錯;食過一次就夠, 唔會推薦
當日行過, 因見到"海南雞飯", 即刻決定食佢

環境對於食東南亞食物唔係大問題, 所以只評食物

雞過熟但又未至於老, 偏肥(皮厚);

湯淡冇雞味;

醬, 泰醬, 冇得錯;

食過一次就夠, 唔會推薦
2016-09-26
好想食甜野🙈所以揀左呢個🖕mix左熱騰騰嘅白同黑糯米飯,食起口感煙煙軔軔,加上好多椰汁,椰味重而且偏甜🙂芒果就吾夠甜,小小酸,不過配左甜嘅椰汁食,都算可以balance反😂而芒果份量都足夠送飯食!

2015-12-09 506 浏览
已經食過幾次泰國人海南雞, 今次小試天后牛刀!!下午茶3點3同友人, 叫左個例牌海南雞飯加下午茶冬蔭金邊粉, 下午茶餐仲有份小食送, 叫左個泰式青木瓜絲沙律,印象中沙律好似第一次食, 口感好清新, 送嘅小食份量都咁多, 比個good!! 冬蔭豬頸肉金邊粉, 之前係第二間分店都試過, 今次再次都仲keep到水準, 第二個good 不過唯獨是係個竦味重得制 (本人唔太食得辣)最後就係海南雞飯, 不過明顯今次個份量就細份左..不過食過其他泰國野嘅海南雞飯, 都好似覺得呢度嘅海南雞飯係好食D!!仲有海南雞飯嘅冬瓜雞湯比之前好飲 (可能今次冇咁多味精 )一路食, 仲有泰個人waitress一路同你傾計, 親切感加分!!今次下午茶平均都係$50有找, 總算冇令我失望!!下次再去試下第二間先!!!
已經食過幾次泰國人海南雞, 今次小試天后牛刀!!
下午茶餐仲有份小食送, 叫左個泰式青木瓜絲沙律,

不過唯獨是係個竦味重得制 (本人唔太食得辣)
最後就係海南雞飯, 不過明顯今次個份量就細份左..
仲有海南雞飯嘅冬瓜雞湯比之前好飲 (可能今次冇咁多味精
2015-12-04
2015-05-22 394 浏览
由於鍾記滿座及趕時間的關係,和女朋友到旁邊的泰國人海南雞吃晚餐。我叫的是肥牛牛丸金邊粉, 女朋友叫的是手撕雞菠菜麵。肥牛牛丸金邊粉先來的是肥牛牛丸金邊粉,湯底味道適中, 不太淡也不太咸。可惜牛煮得有一點老及韌,要咀嚼很久才可吞下。手撕雞 菠菜麵手撕雞菠菜麵較特別,味道酸酸甜甜,有一點點辣,像泰國沙侓用的那種汁,非常開胃。雞肉滑,份量多,伴著的菜和洋蔥的份量也不少。反而菠菜麵本身除顏色外,並沒有什麼特別。這餐算是不錯,下次可再試試其他小食。
肥牛牛丸金邊粉
肥牛牛丸金邊粉
手撕雞 菠菜麵
手撕雞 菠菜麵
這餐算是不錯,下次可再試試其他小食。
2015-05-15
  • 手撕雞 菠菜麵
2014-06-10 182 浏览
今日食午飯時間都唔係好多人order泰式海南雞飯,送一碗湯海南雞好滑,仲去曬d骨,但雞味不濃D醬好味, 但係太小碟d飯好乾身又唔香瓜湯只係味精湯環境同服務都好好.所以給一個ok吧
今日食午飯時間都唔係好多人
order泰式海南雞飯,送一碗湯
海南雞好滑,仲去曬d骨,但雞味不濃
D醬好味, 但係太小碟
d飯好乾身又唔香瓜湯只係味精湯
環境同服務都好好.所以給一個ok吧
2014-01-24 460 浏览
There are about three branches of Koon Thai Hai Nam Chicken in Hong Kong but the menu differs at different branches.The menu below is not served at the Wan Chai branch which is why I dined here.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★Minced pork with spicy and sour sauce:When I saw this, I knew I was in trouble because the minced pork was orange so I knew it was going to be hot and you could also see finely grounded chili powder on the minced pork.After trying a little morsel of minced pork, I knew I had to leav

★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
After trying a little morsel of minced pork, I knew I had to leave it because it was way too spicy!!!!!!!
I have tried this dish at other restaurants but not as spicy as this.
★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
Shredded chicken with noodles:
I had better luck with the shredded chicken.
There was so much shredded chicken on this plate.
The green noodles did not have any outstanding taste and the texture was just like chewy ultra al dente instant noodles.
ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ
Noise levels: None
Glass of water provided: None
English Menu: Yes
ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ
呢間食左3次第一次,中午食菠菜麵手撕雞泰式鳳爪嘅辣味,少酸多辣,多汁配手撕雞全完吾油膩, 辣得黎好入口好清新雞肉好滑, 不過雞味淡個菠菜麵同出前一叮冇咩分別,不過都爽口第二次, 9點幾食味道冇變, 不過菠菜麵有少少up味第三次,都係9點幾食冇哂菠菜麵,變左金邊粉望落好深色嘅,不過吾咸,可能比手撕雞嘅辣味搶左份量大大碟,好飽我有試過朋友的海南雞飯舊雞肉, 用個舊字, 因為係我食過吾同餐廳,呢間最大舊好大舊雞肉大舊,滑, 雞味偏淡湯都幾香,冇味精總結,可以一試
呢間食左3次
第一次,中午食
菠菜麵手撕雞
泰式鳳爪嘅辣味,少酸多辣,多汁
配手撕雞全完吾油膩, 辣得黎好入口好清新
雞肉好滑, 不過雞味淡
個菠菜麵同出前一叮冇咩分別,不過都爽口
手撕雞菠菜麵
第二次, 9點幾食
味道冇變, 不過菠菜麵有少少up味
第三次,都係9點幾食
冇哂菠菜麵,變左金邊粉
望落好深色嘅,不過吾咸,可能比手撕雞嘅辣味搶左
份量大大碟,好飽
手撕雞''金邊粉''
我有試過朋友的海南雞飯舊雞肉,
用個舊字, 因為係我食過吾同餐廳,呢間最大舊好大舊雞肉
大舊,滑, 雞味偏淡
湯都幾香,冇味精
總結,可以一試
手撕雞菠菜麵
2013-08-21 86 浏览
過海買海鮮,過到天后都3點幾喇!見肚仔有D餓又倦倦地就搵間野坐低食D野啦路過這裡就是但行入來了香茅豬扒飯~~~一D香茅都冇,豬扒不是豬扒而係豬頸肉,個汁仲好奇怪,咸咸甜甜咁!NO GOOD凍檸茶~~~味道OK喎!茶味都好香喎!可能是下午茶時間,侍應們又食緊飯,所以服務真係麻麻地

路過這裡就是但行入來了
香茅豬扒飯
凍檸茶~~~味道OK喎!茶味都好香喎!

可能是下午茶時間,侍應們又食緊飯,所以服務真係麻麻地
2013-07-20