2016-12-12
放假扶老攜幼晚餐,為免太多人,7點前到唔使等位,坐內圍長方枱,即刻落單,食物好快到!蒜茸包($28)正正正!又鬆又脆,蒜茸香而不辣,我分到一件!其他比三隻馬騮搶晒!薑蔥炒肉蟹($288)因為小朋友食唔到辣,改做薑蔥炒,泰式薑蔥又唔似中式,啲醬比較杰身,蟹本身質素好,蟹蓋滿晒羔!蟹殻內全是蟹肉,而且蟹殻拍鬆咗好易剝!唔使用鉗都得,啲醬又容易啲入味!配菜蔬菜爽口!好味鐵板炒蠔仔($78)我嘅至愛,鐵板吱吱響,蠔仔唔大隻,不過新鮮好味,蛋漿滑溜,兩者味道好夾,墊底芽菜爽脆!點埋辣醬好味!沙嗲串燒($70)雞及豬,燒至外微焦內多肉汁!花生沙嗲醬香濃!好味!泰式生蝦刺身($88)蝦肉新鮮唔腥,而且好厚肉,好鮮味!加上微辣酸辣醬汁,吊出鮮味!好食!啲炸蝦頭卜卜脆!媽咪最愛!椰青($30)肥髀飲!龍眼水:有啲作病,問店員可唔可以熱上,佢好好咁整咁杯熱嘅比我!再外賣個甜品返屋企食!芒果糯米飯($41)膠盒上,喜歡椰奶另上,因為我同肥髀都唔喜歡多椰奶!芒果肉多,味道超甜(天然甜)又唔會好熟!黑糯米微甜鬆軟!好味!白糯米就較實!好難分開,沾椰奶食ok!整體好味!店員有禮,可以做到都會做!(當然唔係過份嘅要
店員有禮,可以做到都會做!(當然唔係過份嘅要求)好nice!
海鮮真係唔錯!好新鮮!尤其係個蟹,啲肉實卜卜!