2024-03-10
香芒蟹肉炒飯($98)香芒炒飯食落,一啲都唔油。呢個好重要!咁樣就可以一碗接一碗食好多🤣蟹肉份量都幾多,鋪滿晒成個面👏🏻同埋佢啲芒果好甜,同啲飯都幾夾~冬陰功蝦湯($92)成餐飯雞髀最鍾意就係呢個冬陰功蝦湯🤩冬陰功蝦湯係好難做到好好食㗎!但係佢做到👍🏻佢整到啲湯唔會太酸,而且飲到有椰汁味,成個湯又唔會太辣,抵讚!推薦✨炭燒扇貝4件($92)呢個扇貝,睇得出廚師好用心整,用咗好多蒜去包住個扇貝,令到個扇貝就算燒完都唔會乾,食落去仲好嫩,好多汁!面嗰浸啲蒜係脆嘅,入面嗰浸應該係撈咗啲牛油焗,所以都幾好食👍🏻泰式牛肉湯河($58)個湯頭熬得唔錯,幾鮮甜,飲得出有香茅味唔會太鹹😼啲牛肉係嫩牛肉,我覺得都幾好食。不過要留意番佢嘅河粉唔係我哋平時食開嘅河粉,而係用炒河粉嗰啲粗河粉🤣鮮芒果糯米飯($48)芒果好甜好甜好甜!!!!😍雞髀覺得芒果糯米飯,最緊要係芒果夠甜🤣所以推薦!龍眼冰($38)正常發揮,推薦叫少甜~橙汁($28)正常發揮,都幾大杯~整體嚟講,呢間家庭式嘅泰國菜算係唔錯,啲Staff都幾友善,會主動過嚟幫你斟水👍🏻位置處於中心地帶喺旺角,都幾方便。同埋坐位都幾闊落,啱晒三五知己想食泰國
冬陰功蝦湯($92)
炭燒扇貝4件($92)
泰式牛肉湯河($58)
鮮芒果糯米飯($48)
龍眼冰($38)
正常發揮,推薦叫少甜~
橙汁($28)
正常發揮,都幾大杯~
整體嚟講,呢間家庭式嘅泰國菜算係唔錯,啲Staff都幾友善,會主動過嚟幫你斟水👍🏻位置處於中心地帶喺旺角,都幾方便。同埋坐位都幾闊落,啱晒三五知己想食泰國菜恃慢慢傾偈慢慢食😍👏🏻