香芒蟹肉炒飯($98)香芒炒飯食落,一啲都唔油。呢個好重要!咁樣就可以一碗接一碗食好多🤣蟹肉份量都幾多,鋪滿晒成個面👏🏻同埋佢啲芒果好甜,同啲飯都幾夾~冬陰功蝦湯($92)成餐飯雞髀最鍾意就係呢個冬陰功蝦湯🤩冬陰功蝦湯係好難做到好好食㗎!但係佢做到👍🏻佢整到啲湯唔會太酸,而且飲到有椰汁味,成個湯又唔會太辣,抵讚!推薦✨炭燒扇貝4件($92)呢個扇貝,睇得出廚師好用心整,用咗好多蒜去包住個扇貝,令到個扇貝就算燒完都唔會乾,食落去仲好嫩,好多汁!面嗰浸啲蒜係脆嘅,入面嗰浸應該係撈咗啲牛油焗,所以都幾好食👍🏻泰式牛肉湯河($58)個湯頭熬得唔錯,幾鮮甜,飲得出有香茅味唔會太鹹😼啲牛肉係嫩牛肉,我覺得都幾好食。不過要留意番佢嘅河粉唔係我哋平時食開嘅河粉,而係用炒河粉嗰啲粗河粉🤣鮮芒果糯米飯($48)芒果好甜好甜好甜!!!!😍雞髀覺得芒果糯米飯,最緊要係芒果夠甜🤣所以推薦!龍眼冰($38)正常發揮,推薦叫少甜~橙汁($28)正常發揮,都幾大杯~整體嚟講,呢間家庭式嘅泰國菜算係唔錯,啲Staff都幾友善,會主動過嚟幫你斟水👍🏻位置處於中心地帶喺旺角,都幾方便。同埋坐位都幾闊落,啱晒三五知己想食泰國
香芒蟹肉炒飯($98)

冬陰功蝦湯($92)

炭燒扇貝4件($92)

泰式牛肉湯河($58)

鮮芒果糯米飯($48)

龍眼冰($38)
正常發揮,推薦叫少甜~

橙汁($28)
正常發揮,都幾大杯~

整體嚟講,呢間家庭式嘅泰國菜算係唔錯,啲Staff都幾友善,會主動過嚟幫你斟水👍🏻位置處於中心地帶喺旺角,都幾方便。同埋坐位都幾闊落,啱晒三五知己想食泰國菜恃慢慢傾偈慢慢食😍👏🏻
2024-03-08 148 浏览
小妹今晚突然好掛住泰國菜,撞岩去旺角彌敦道726😎 呢幢大廈暗藏好多食肆,差唔多層層都有唔同國家既野食😚 今次小妹就去咗呢間泰式餐廳😋 泰屋門口放咗好多泰國特式既擺設,裝修簡單整潔,播住音樂寫真係好寫意😙干炒泰式蛋包金邊粉🍝呢個干炒泰式蛋包金邊粉絕對係打卡之選,將隻蛋煎到變左一格格花紋,真係好靚,最特別利用隻蛋包住金邊粉😚 打開時相當足料,見到幾隻蝦🦐 金邊粉炒得乾身👍🏻不錯👌🏻
泰式粉絲雜菜煲🍲無諗過呢個雜菜煲咁足料🥳 有芥蘭、紅蘿蔔,紹菜、娃娃菜、西蘭花等,好豐富🤩 仲有不同種類既菇菇,重點好多粉絲,飽肚之如又健康🥰蟹肉煎餅🫓蟹肉煎餅煎得特別焦脆,口感脆身,外層好似食蠔餅咁,仲有埋辣醬;而蟹肉本身肉厚,食落除咗蛋味,仲有啖啖肉味道👅鮮芒果糯米飯 🥭🍚以糯米+紫米而成,糯米軟綿香糯,而紫米煙韌帶香😬 連埋椰漿一齊食,每嘿味道都好有層次,份量適中,唔會太多,無特別飽膩🤭芒果🥭份量不錯,香甜,小妹覺得係必叫之選🫡熱香茅茶🫖小妹第1次似香茅茶,除咗飲到香茅味外,更有蜜糖🍯味道,十分滋潤😚呢間餐廳環境幾大,坐得舒適👍🏻 價錢實惠,份量足,絕對適合喜歡食泰國菜既朋友仔😽

干炒泰式蛋包金邊粉🍝

泰式粉絲雜菜煲🍲

蟹肉煎餅🫓

鮮芒果糯米飯 🥭🍚

熱香茅茶🫖

2024-03-06 4177 浏览
今天在旺角MOKO兒童樂園同呀女玩了一個下午,體力耗盡的我突然感到一股飢餓襲來,於是決定去附近的泰屋泰式餐廳解渴解饞。泰屋位於旺角彌敦道726號2樓,裝潢簡約舒適,讓人感到放鬆。一進門就聞到了濃郁的泰國香料味道,令人胃口大開。肥牛越式湯金邊粉$50。這碗金邊粉的湯頭鮮甜,吃起來十分濃郁。肥牛充足,搭配上滑嫩的粉條。湯中還有豐富的配料,如豆芽、青蔥和香菜,增添了豐富的層次感。跟餐免費配一杯餐飲。濕炒肉片河$48。這道菜色香味俱佳,肉片炒得剛剛好,保持了肉質的鮮嫩和彈性。配料中的青椒和洋蔥提供了一些清爽的口感,與肉片的豐富風味相得益彰。搭配上一杯清涼的青檸梳打,加$6,真是解渴又開胃。泰屋 (旺角)旺角彌敦道726號2樓#泰屋 #泰式美食 #金邊粉 #肥牛湯粉 #濕炒肉片河 #旺角美食 #食評 #foodie #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodgasm #foodstagram #foodphotography #foodblog #foodblogger #foodaddict #foodporn #foodgram #fooddi

肥牛越式湯金邊粉$50。

濕炒肉片河$48。

泰屋 (旺角)
旺角彌敦道726號2樓

#泰屋 #泰式美食 #金邊粉 #肥牛湯粉 #濕炒肉片河 #旺角美食 #食評 #foodie #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodgasm #foodstagram #foodphotography #foodblog #foodblogger #foodaddict #foodporn #foodgram #fooddiary #foodislife #foodstyle #foodheaven #foodpic #foodpassion
2024-03-04
2024-03-06 67 浏览
旺中~~Sawadee Thai泰式鹵水豬手🐖🐗香氣十足,獨特泰式風味鹵水醬料更是吸引,而滿滿骨膠原! 美顏又滋補! 冬陰公海鮮湯🦐🦐🦐酸酸辣辣的湯,有菇菌、海鮮和大量香料,有時也頗辣,但這間餐廳的冬陰公海鮮湯調配很合當! 最欣賞的是採用大頭蝦。大頭蝦的蝦膏很多,所以鮮味十足! 十分推介!🌟芒果海鮮炒飯海鮮炒飯上面鋪滿芒果,臘肉同海鮮粒,份量十足,非常之豐富,而且炒飯炒得好香🙂Sawadee Thai泰屋 (旺角)旺角彌敦道726號2樓😄😄
旺中~~Sawadee Thai

泰式鹵水豬手🐖🐗

冬陰公海鮮湯🦐🦐🦐

芒果海鮮炒飯

Sawadee Thai
泰屋 (旺角)
旺角彌敦道726號2樓😄😄
2024-03-03 97 浏览
下午茶時間叫了一碗越式墨魚丸河粉和一杯椰汁冰,椰汁冰甜到”確”喉,我要用自己水樽水沖開嚟飲。但碗河粉就完全相反,係用清水浸出嚟的!!完全冇味!!! 佢應該冇乜湯底,好似用清水,浸住一堆疊埋一舊嘅河粉,加三粒墨魚丸, 幾粒蔥.....我覺得佢哋係求其畀啲嘢你食,就算.....味道濃淡完全隨意,冇心機煮嘢

我覺得佢哋係求其畀啲嘢你食,就算.....
味道濃淡完全隨意,冇心機煮嘢

2024-02-28 167 浏览
今次嚟到旺角尋食,我哋選了一間泰國餐廳試下,餐廳裝修精美,有大落地玻璃,可以望街景,有梳化位,放工時間很快就滿座了,如果想嚟食,記得訂位喇 😁印度油酥餅 (兩件)我哋叫了咖哩,所以就點了這個油酥餅,油酥餅配咖哩簡直係一絕,油酥餅係即叫即煮,熱辣辣,香脆,唔好睇佢只得兩件,其實份量都好多 😋黃咖哩羊腩黃咖哩唔係太辣,啱曬我哋啲唔係咁食得辣嘅人,咖哩煮得好好,好正宗,羊腩炆得好淋,有部分黐住骨的,那些還可以吃到他的羊骨髓,羊腩份量都好多 😍椒鹽魷魚鬚魷魚鬚炸得外脆內軟,好嘢味,飲啤酒小食一流 😚印尼海鮮炒貴刁炒貴刁炒得好好,一啲都唔油膩,海鮮種類都好多,有蝦,鮮魷,青口,海鮮好大隻,好有睇頭,貴刁炒得好有鑊氣,冇得頂 🤗鮮芒果糯米飯糯米飯熱辣辣煮得好軟熟,配埋鮮芒果,一冷一熱,好正 ☺️

印度油酥餅 (兩件)

黃咖哩羊腩

椒鹽魷魚鬚
魷魚鬚炸得外脆內軟,好嘢味,飲啤酒小食一流 😚

印尼海鮮炒貴刁

鮮芒果糯米飯
糯米飯熱辣辣煮得好軟熟,配埋鮮芒果,一冷一熱,好正 ☺️

2024-02-22 152 浏览
泰屋Sawadee Thai餐廳位於旺角繁榮鬧市中心彌敦道726號2樓,餐廳主打泰國菜,還有很多其它東南亞菜式供顧客選擇,餐廳裝修設計簡約以泰式為主調,設有佛像擺設,還有特色牆設計,食物仲超性價比高。鮮茄牛肉飯有洋蔥炒鮮茄牛肉飯,份量都不少,蕃茄新鮮,牛肉不韌有牛味.食落酸酸甜甜.越食越開胃,餐飲熱齋啡和冬陰功餐湯。泰式海南雞撈檬撈檬配有泰式酸辣醬',微辣,海南雞有雞味,入口嫩滑。跟餐有餐湯冬陰功湯,飲品熱檸水和冬陰功餐湯。泰式豬頸肉配有泰式醬汁,有蔬菜作伴碟,不膩,食落香口。
泰屋Sawadee Thai

鮮茄牛肉飯

泰式海南雞撈檬

泰式豬頸肉
配有泰式醬汁,有蔬菜作伴碟,不膩,食落香口。

2024-02-22 101 浏览
地點非常方便,旺角B出口 2分鐘就到。彌敦道726號,轉角位置,類似辦公室大樓,行入嚟就會知道有好多嘢食。2樓有間泰國人都會黎嘅泰菜,當日嚟到都見到有枱泰國人食緊,就知應該不錯!餐廳裝修簡單,泰式格局,地方唔算好大,不過過夠晒開揚。樓底好高,唔會怕嘈,靠窗仲可以望彌敦道!打定嚟book位,一定要窗口位👍🥢泰式青檸鮮鱸魚 $192可以選烏頭、盲曹、鱸魚,原條keep住熱上,另外仲附送一碗大湯底,可以直接湯飲又又或者加湯熱住條魚又得,魚肉嫩滑,新鮮材料熬成湯底非常可口,價錢經濟實惠👍🥢馬拉盞炒通菜 $78上菜非常快,嚟一個泰國菜一定會嗌嘅馬拉盞飛天通菜,夠晒火候,大件㚒扺食‼️🥢泰式沙嗲串燒半打 $92可以選豬、雞、牛其中兩項,同行朋友唔食牛,唔使選擇困難😂豬、雞嗰各3串,自家調製嘅沙嗲醬,香濃入味,串燒肉質厚實,剛燒起嘅串燒,配上香濃沙嗲醬,非常好食,建議下次應該一打😋職員非常有禮貌,一坐低就附送一杯暖水。旺角樓上舖,地道隱世泰國菜,不錯!
地點非常方便,
旺角B出口 2分鐘就到。
彌敦道726號,轉角位置,類似辦公室大樓,
行入嚟就會知道有好多嘢食。

2樓有間泰國人都會黎嘅泰菜,
當日嚟到都見到有枱泰國人食緊,
就知應該不錯!

餐廳裝修簡單,泰式格局,
地方唔算好大,不過過夠晒開揚。

樓底好高,唔會怕嘈,
靠窗仲可以望彌敦道!
打定嚟book位,一定要窗口位👍

🥢泰式青檸鮮鱸魚 $192
可以選烏頭、盲曹、鱸魚,
原條keep住熱上,
另外仲附送一碗大湯底,
可以直接湯飲又又或者加湯熱住條魚又得,
魚肉嫩滑,新鮮材料熬成
湯底非常可口,
價錢經濟實惠👍

🥢馬拉盞炒通菜 $78
上菜非常快,嚟一個泰國菜一定會嗌嘅馬拉盞飛天通菜,
夠晒火候,大件㚒扺食‼️

🥢泰式沙嗲串燒半打 $92
可以選豬、雞、牛其中兩項,
同行朋友唔食牛,唔使選擇困難😂
豬、雞嗰各3串,
自家調製嘅沙嗲醬,香濃入味,
串燒肉質厚實,
剛燒起嘅串燒,配上香濃沙嗲醬,
非常好食,建議下次應該一打😋

職員非常有禮貌,一坐低就附送一杯暖水。
旺角樓上舖,地道隱世泰國菜,
不錯!
🐮泰屋🐮🐮#hkbeeflover_泰國菜🐮#hkbeeflover_旺角• • •✨泰式炸蝦餅開胃小吃充滿了泰式料理的獨特風味外層金黃酥脆內裡蝦肉味濃搭配泰國特色調味料酥脆鮮美!✨泰式炭燒羊架優質羊肉搭配泰式調味料和香料進行炭燒烤製肉質鮮嫩嫩滑散發炭燒香氣✨炭燒扇貝炭燒烤製使其保持了鮮甜的味道配搭蒜蓉 特別正!✨香葉肉碎炒茄子茄子經過炒煮後軟嫩香葉和肉碎的香氣完美融合味道香濃有著獨特的家常風味品嚐到茄子的綿密口感肉碎的鮮美和香葉的清新🐮🐮評價🐮🐮 🐮女友總評分 🤎🤎🤎🤎🤎🐮閨蜜總評分 🤎🤎🤎🤎🤎🐮泰屋旺角彌敦道726號2樓
🐮泰屋🐮

🤎🤎🤎🤎🤎

🐮泰屋
旺角彌敦道726號2樓
2024-02-19 59 浏览
泰式青檸鮮魚爐 (烏頭/鱸魚/盲鰽)食泰式魚一般都係鹽燒烏頭,呢度有幾款魚可以揀🤓今次揀左盲鰽,好似比較少餐廳有🙈泰式青檸汁好開胃,濃濃青檸香味,酸酸地又咸咸地~幾fresh👍紅咖哩豬泰式紅咖哩最引人食慾🤤係佢比其他咖哩更濃郁🥘,入面仲加左好多蔬菜,豬肉量都唔少🤭香蔥蒜蓉飽🥖一放到上枱就聞到超級香噴噴🤤,外邊脆口,內裡香軟😌而蒜蓉飽嘅好排檔非咖哩莫屬 ~  點埋咖哩汁一齊食好好味😋馬拉盞西蘭花🥦份量超級多~ 泰式馬拉盞好香口,西蘭花啲花花沾滿馬拉盞嘅汁,香口惹味😚
泰式青檸鮮魚爐 (烏頭/鱸魚/盲鰽)

紅咖哩豬

香蔥蒜蓉飽🥖
一放到上枱就聞到超級香噴噴🤤,外邊脆口,內裡香軟😌
而蒜蓉飽嘅好排檔非咖哩莫屬 ~  點埋咖哩汁一齊食好好味😋

馬拉盞西蘭花🥦
2024-02-18 59 浏览
同朋友係附近做完運動,大家都想食泰菜,於是就黎呢間餐廳試下。餐廳好開揚遼闊,落地玻璃窗可以見到旺角街頭景色。座位都夠鬆動,氣氛悠閒。午市套餐經驗實惠,大約50多元便有交易。我地點了海南雞飯配油飯和青咖哩豬扒飯。套餐包一碗冬蔭功,夠開胃,亦都有料。油飯粒粒分別,有泰式的香料味,又夠熱,水準高。海南雞雞味濃又夠嫩滑,份量都算多。朋友的青咖哩不算太辣,相比起其他餐廳,椰汁更多,夠香濃。豬扒夠入味,又厚切,水準不俗。飲品的泰式奶茶,茶味夠香濃。青檸梳打幫你榨埋汁,清香夠氣。餐廳水準不俗,價錢相宜,值得再試。

落地玻璃窗可以見到旺角街頭景色。座位都夠

鬆動,氣氛悠閒。

午市套餐經驗實惠,大約50多元便有交易。

我地點了海南雞飯配油飯和青咖哩豬扒飯。
套餐包一碗冬蔭功,夠開胃,亦都有料。

油飯粒粒分別,有泰式的香料味,又夠

熱,水準高。海南雞雞味濃又夠嫩滑,份量都

算多。

朋友的青咖哩不算太辣,相比起其他

餐廳,椰汁更多,夠香濃。豬扒夠入味,又厚切,水準不俗。

飲品的泰式奶茶,茶味夠香濃。青檸梳打幫你

榨埋汁,清香夠氣。

餐廳水準不俗,價錢相宜,值得再試。
2024-02-17 3145 浏览
。O小姐。樓上泰菜。日常。話說趁新年嘅時間,同娘親去一去花園街女人街,睇吓有冇嘢買,行到咁上下見攰攰地,咁梗係去食個飯先啦,再諗又諗,不如去食泰菜?上到嚟,原來餐廳係要一早預約㗎,好彩我哋早食,咁所以我哋都有位可以食個快din!呢度侍應叔叔同埋姐姐都好好人,佢哋都有介紹有啲乜嘢好食,見我係度影相仲幫我擺到靚靚添🤣由於我哋都唔係太想食煮食,所以我哋就叫咗小食拼盤、串燒、炒金邊粉、芒果糯米飯同埋兩杯嘢飲就算啦(但其實原來好飽好飽好飽)我哋先叫咗沙嗲串燒 - 我哋叫咗雞同牛,佢個沙嗲汁係好食嘅,同埋都烤得幾燶,好似喺泰國食嘅沙嗲甘😏驚喜嘅係泰式珍寶拼盤,我哋叫咗個細嘅,點解都會有咁多餸㗎!佢有雞翼、魚餅、蝦餅、、仲有春卷!超級多啊,四個人食都得啊,我哋兩個人食反而太多啦😳不過佢應該係即叫即炸嘅,好食嘅,所有嘢都脆卜卜同熱辣辣煮食方面,我哋就叫咗個炒貴刁,不過不失啦,係油多咗少少,不過啲餸就好大嚿,見到好大嚿青口啊!我同娘親大人各自叫咗一杯嘢飲,娘親大人嗰杯係紅豆奶茶,interesting !而我嗰杯呢,就係佢哋嘅泰屋特飲,其實叫完都唔知係咩嚟,問返侍應姨姨,佢話入面有幾樣嘢嘅,好有咬口,不
。O小姐。樓上泰菜。日常。

沙嗲串燒

珍寶拼盤

炒金邊粉

我同娘親大人各自叫咗一杯嘢飲,娘親大人嗰杯係紅豆奶茶,interesting !而我嗰杯呢,就係佢哋嘅泰屋特飲,其實叫完都唔知係咩嚟,問返侍應姨姨,佢話入面有幾樣嘢嘅,好有咬口,不過我都仲未搞得清楚入面係乜嘢😳

最後,食泰國嘢梗係要食芒果糯米飯啦!估唔到呢個芒果糯米飯係由兩款唔同顏色嘅糯米組成,芒果甜嘅,唔酸!好緊要呀,連平時唔係好食甜品嘅娘親大人佢都有食到。
芒果糯米飯

食飽飽,最後埋單五舊水,以呢個價錢嚟講,同呢個質素嚟講都唔差嘅,起碼佢份量係足夠先,不過下次如果你食嘅話,可能就要訂定枱同埋搵多啲人嚟食,咁樣先至可以食得多幾款啦😏
沙嗲串燒
珍寶拼盤
芒果糯米飯
  • 鮮芒果糯米飯
  • 串燒
2024-02-15 116 浏览
呢幾日時凍時濕,唔知食咩好,朋友仔話不如食泰國野,都好喎!呢間係旺角,方便大家不同方向返屋企,地點便利👍🏻呢間食物選擇多,價錢都好合理💪🏻由於我唔係好食得辣,呢個「椰汁大頭蝦湯」(大)岩晒我,😍勁推介😍椰汁唔會過火仲飲到少少冬陰公嘅香,完全夠分俾5個人飲呀!珍寶拼盤(大)每樣都好脆口,當中最愛之一係雞翼夠入味,另一個係春卷,入面仲有芋絲架🤩沙爹串燒,好香口,啲肉唔會醃到腍啤啤。芒果蟹肉炒飯,好清新。配餸食岩晒。菜都好大碟架!👍🏻飲埋薄荷青檸梳打,爽晒😆

呢間食物選擇多,價錢都好合理💪🏻

沙爹串燒,好香口,啲肉唔會醃到腍啤啤。

芒果蟹肉炒飯,好清新。配餸食岩晒。菜都好大碟架!👍🏻

飲埋薄荷青檸梳打,爽晒😆
  • 椰汁大頭蝦湯
🦐泰國金柚鮮蝦沙津Traditional That's Pornels and Shrimp Salad:$98酸酸甜甜,非常開胃🤤,蝦都幾新鮮,有紫洋蔥同炸蒜作伴,唔錯👍🏻~🍞🦀🦐 泰屋鴛鴦農夫包(蟹肉粒鳳尾蝦粒)Yin-Yang Baked Curry with Diced Crab Meat & Whole Shrimps in Bread:$178完全被賣相震撼到🤤‼️ 農夫包頂佈滿蟹肉🦀、椰汁🥥同辣椒🌶️。一切開,農夫包好似小型瀑布咁,啲咖喱汁慢慢流出來😋。咖喱汁完全唔辣,唔油膩👍🏻,口感有啲似綿綿嘅炒蛋咁🧐。蟹肉粒鳳尾蝦粒同咖喱非常夾😍!旁邊兩嚿農夫包外脆內軟,我更鐘意成個包浸曬落啲咖淋曬內喱汁食🫢~🥥原個椰盅海鮮焗飯Baked Seafood Rice in Coconut Shell:$92賣相亦非常震撼🤤‼️最吸晴係一堆炸蒜後插咗兩嚿青口🤣同埋有兩隻蝦喺底🤣。要夾走佢哋先可以載到飯。最驚喜喺飯內真係有一條條椰子肉😍,非常好食🤤!🥬🍲泰式粉絲什菜煲Thai’s Assorted Vegetables and Vermicelli in Pot:$78 份量豐富,有椰菜、西蘭花

份量豐富,有椰菜、西蘭花、紹菜、菇、三色椒等等,清清甜甜👍🏻!想叫返一碟清淡菜式健康啲🤣~

🐂西貢黑椒牛柳粒"Saigon" Stir-Fried Beef Tenderloin Cube:$98
發揮正常嘅小炒一碟~

總結:店內環境大部分都係sofa位,坐得幾舒服。而且都提供素食素菜😯,照顧到素食朋友嘅需要👍🏻!喺一間性間比唔錯嘅泰菜餐廳😋!
  • 原個椰盅海鮮焗飯
  • 泰屋鴛鴦農夫包(蟹肉粒鳳尾蝦粒)
大家好,今天要跟大家分享一家在旺角的泰國菜餐廳,名為泰屋。這家餐廳以其正宗的泰式料理和舒適的用餐環境而聞名。首先要介紹的是泰屋的招牌特色-椰青。這個清甜可口的飲品,是用新鮮椰子打造而成,喝起來非常解渴又消暑,是餐廳的招牌之一。接下來是泰屋的招牌菜之一-泰式生蝦。這道菜以新鮮的大蝦為主料,搭配著香辣的泰式醬汁,入口即化的口感讓人回味無窮。如果你喜歡吃辣,這道菜以新鮮的海鮮配上辣椒和香料,口感鮮辣,香氣四溢。冬陰公的湯汁濃郁而鮮美,配上白飯更是絕配。最後要介紹的是我個人最喜歡的一道菜-軟殼蟹咖哩農夫包。這道菜將軟殼蟹和泰式咖哩結合在一起,包在新鮮的農夫包中,每一口都充滿了濃郁的咖哩香氣和脆口的蟹肉。這道菜不僅外觀精美,而且味道絕佳,是我在泰屋最推薦的一道菜。

首先要介紹的是泰屋的招牌特色-椰青。

接下來是泰屋的招牌菜之一-泰式生蝦。

冬陰公的湯汁濃郁而鮮美,配上白飯更是絕配。

最後要介紹的是我個人最喜歡的一道菜-軟殼蟹咖哩農夫包。
2024-01-22