( ͡° ͜ʖ ͡°) 泰蔣汗烤魚 - 泰國菜❝ 深水埗正宗泰國人主理小店泰地道坐街邊食先至有泰國𝚏𝚎𝚎𝚕 ❞黎到深水埗一定要搵𝚍冇人介紹嘅地道菜好有泰國風味 做街坊生意嘅小店尋下寶有好多都係正野都未被發掘!✿ 生蝦刺身 $90上枱好靚仔 夠凍同新鮮生蝦厚肉彈牙 好正呀🤤點埋泰式酸辣汁加片蒜 冇得輸!✿ 泰式豬頸肉沙律 $75燒豬頸肉份量都好多夾埋紫洋蔥蕃茄青瓜好清新好惹味有d蔬菜中和下幾好~✿ 椰汁雞湯 $68第一次飲 係朋友推介㗎估唔到又幾正 有香茅蘑菇雞配料椰汁味好香濃 好味😋✿ 泰式炒金邊粉 $60覺得佢呢隻粉似幼身河粉 就係差少少野咁但炒得都好食 夠惹味好多蛋絲同蝦 不錯~✿ 串燒 $15串叫咗雞心 雞潤 同泰式酸辣腸燒得幾好控制得幾好唔會𝚑𝚎𝚊燒雞心唔係度度有 我覺得好好味~雞潤好𝚛𝚒𝚌𝚑好惹味泰式酸辣腸就係泰國地道小食好似中國人嘅臘腸咁 不錯~╰☆* 推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟/  ‘𖤘◦″ 𖤣 泰蔣汗烤魚 (深水埗)深水埗大埔道45號地下B2號✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿
( ͡° ͜ʖ ͡°) 泰蔣汗烤魚 - 泰國菜

❝ 深水埗正宗泰國人主理小店
泰地道坐街邊食先至有泰國𝚏𝚎𝚎𝚕 ❞

黎到深水埗一定要搵𝚍冇人介紹嘅地道菜
好有泰國風味 做街坊生意嘅小店
尋下寶有好多都係正野都未被發掘!

✿ 生蝦刺身 $90
上枱好靚仔 夠凍同新鮮
生蝦厚肉彈牙 好正呀🤤
點埋泰式酸辣汁加片蒜 冇得輸!

✿ 泰式豬頸肉沙律 $75
燒豬頸肉份量都好多
夾埋紫洋蔥蕃茄青瓜好清新好惹味
有d蔬菜中和下幾好~

✿ 椰汁雞湯 $68
第一次飲 係朋友推介㗎
估唔到又幾正 有香茅蘑菇雞配料
椰汁味好香濃 好味😋

✿ 泰式炒金邊粉 $60
覺得佢呢隻粉似幼身河粉
就係差少少野咁
但炒得都好食 夠惹味
好多蛋絲同蝦 不錯~

✿ 串燒 $15串
叫咗雞心 雞潤 同泰式酸辣腸
燒得幾好控制得幾好唔會𝚑𝚎𝚊燒
雞心唔係度度有 我覺得好好味~
雞潤好𝚛𝚒𝚌𝚑好惹味
泰式酸辣腸就係泰國地道小食
好似中國人嘅臘腸咁 不錯~

╰☆* 推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟/ 

‘𖤘◦″ 𖤣 泰蔣汗烤魚 (深水埗)
深水埗大埔道45號地下B2號

2022-03-25 366 浏览
疫情期間夜晚想搵好嘢食都好有難度,夜晚10點幾見肚餓,仲要突然泰國菜癮發作,就行過深水埗搵下野食,行行吓見到呢間泰國食店有開仲開到凌晨兩點,嘩!當時乜都唔諗,即刻試一試佢啦!點知⋯⋯一試難忘,當晚點左個鹽燒烤魚,個size喜出望外,勁大條,大條到個盒都放唔晒又厚身,燒得啱啱好,魚肉濕潤滑嫩,魚鰭位置魚油味重,非常好食,價錢只係128,絕對抵食!呢條魚簡直係驚喜,深小埗小店有如此性價比高出品,正!質素絕對拍得住九龍城大店!
質素絕對拍得住九龍城大店!
鹽燒烤魚
2022-03-19
等候时间
35 分钟 (外卖自取)
鹽燒烤魚
2021-06-02 468 浏览
哩幾日大執屋,執執下發現已夜深冇飯食,本身已餓仰馬翻,但屋企仍如戰場,想煮個麵都唔知個煲係邊,唯有乖乖爬落街搵野食...結果又係泰菜...應該話冇咩可以揀就食返哩間泰菜,男人好快揀左菠蘿雞粒炒飯,本身佢想要多個炒椰菜苗,但得返芥蘭,所以冇吼.我想食青木瓜沙律,但佢又唔食,最後要左泰式酸辣鳳爪,兩個餓人終於有野食啦,個菠蘿炒飯有菠蘿,有雞,有肉鬆,有腰果,仲有提子乾同三色豆XDDD?食落個飯係甜既XDDD,唔係D 菠蘿甜,係整體成個飯甜囉...我就麻麻地...都食返鳳爪先...夾開曬D 洋蔥,都唔錯,有唐芥青瓜蕃茄做配料,初時食落唔辣.食食下慢慢就辣...食飽去訓囉.
哩幾日大執屋,執執下發現已夜深冇飯食,
本身已餓仰馬翻,
但屋企仍如戰場,
想煮個麵都唔知個煲係邊,
唯有乖乖爬落街搵野食...
結果又係泰菜...
應該話冇咩可以揀就食返哩間泰菜,

男人好快揀左菠蘿雞粒炒飯,
本身佢想要多個炒椰菜苗,
但得返芥蘭,所以冇吼.
我想食青木瓜沙律,但佢又唔食,
最後要左泰式酸辣鳳爪,
兩個餓人終於有野食啦,
個菠蘿炒飯有菠蘿,有雞,有肉鬆,
有腰果,仲有提子乾同三色豆XDDD?

食落個飯係甜既XDDD,
唔係D 菠蘿甜,
係整體成個飯甜囉...

我就麻麻地...
都食返鳳爪先...
夾開曬D 洋蔥,都唔錯,
有唐芥青瓜蕃茄做配料,初時食落唔辣.
食食下慢慢就辣...食飽去訓囉.
泰式酸辣鳳爪

泰式酸辣鳳爪

2021-05-31
外卖自取
$55 (宵夜)
2021-05-16 225 浏览
收工,好肚餓,弊啦!依個時間好食既唔好食既都收曬.圍住公司附近行一大個圈,都冇發現,如果唔係屋企太混亂我一定自己返去煮,行行下,行到澧美舊鋪,見到有梳乎厘賣,落左單就醒起街口有間泰菜可能未收,行過去睇下.真係仲有野食!叫左個泰式乾炒雞肉河粉,等左十分鐘左右有得拎,可能太餓覺得好似等左好耐咁,返到屋企打開,盒粉有9成滿,有芥蘭,雞肉,河粉,都好香口,夠鑊氣,冇咩油積係兜低,都算係咁,太餓好快食曬XDDD
收工,好肚餓,弊啦!依個時間好食既唔好食既都收曬.
圍住公司附近行一大個圈,都冇發現,
如果唔係屋企太混亂我一定自己返去煮,
行行下,行到澧美舊鋪,見到有梳乎厘賣,
落左單就醒起街口有間泰菜可能未收,
行過去睇下.真係仲有野食!

返到屋企打開,盒粉有9成滿,
有芥蘭,雞肉,河粉,都好香口,
夠鑊氣,冇咩油積係兜低,
都算係咁,
太餓好快食曬XDDD
泰式乾炒雞肉河粉

2021-05-14
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$70 (其他)
泰式乾炒雞肉河粉