2024-08-07 209 浏览
晏晝買外賣🥡,同事集體買外賣平台外賣🥡自取,揀咗泰識野,喺公司樓下㩒咗先行過去,行過去5分鐘,未有,問阿叔有未,佢話有就會自然有😅咁我地繼續等多10分鐘,見到我個海南雞🐔我remark咗白飯,問阿叔係唔係白飯,佢答你寫咗咩就係咩😅感覺上阿叔唔係皓想做咁😅拎咗4個飯返公司,加餐具🍴要加$1所以自備餐具🍴。打開個飯盒都真係白飯,幾大兜,海南雞轉脾加咗錢,皮肥美但肉冇想像中💭咁滑,加錢要凍泰式奶茶🥤,都唔錯👍🏻
海南雞飯餐
2024-08-07
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
海南雞飯餐
  • 泰式奶茶
2024-07-24 168 浏览
我: 嘢飲點計佢: 就咁加我: 咁可樂隔一陣冰個啲係咪加6蚊佢: 落咗單心諗可樂都未開,換一換唔難姐?咁我都冇所謂,咪照飲可樂🤷🏽‍♂️隔離枱個遊客埋單,乜電子支付都冇🤷🏽‍♂️遊客有唔同貨幣現金,咁正常你咪酌情處理囉,人地都有人民幣/澳幣,但乜都唔理,最後忍唔住幫個遊客咁嘅態度,唔會再有下一次🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️
我: 嘢飲點計
佢: 就咁加
我: 咁可樂
隔一陣
冰個啲係咪加6蚊
佢: 落咗單

心諗可樂都未開,換一換唔難姐?
咁我都冇所謂,咪照飲可樂🤷🏽‍♂️

隔離枱個遊客埋單,乜電子支付都冇🤷🏽‍♂️

咁嘅態度,唔會再有下一次🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️
2024-07-24
2024-05-30 315 浏览
泰式奶茶 $18本身餐牌上面寫住12點之前跟餐特飲+$10,所以先叫咗,點知埋單嘅時候收原價,餐廳話因為星期一至五先有呢個優惠,但其實餐牌冇寫…都有少少誤導人,大家可以留意吓…其實如果佢係$18 ,呢杯嘢飲真係完全唔值,好甜又唔香泰奶味…泰式炒金邊粉(蝦) $62見到佢寫住有蝦,點知嚟到蝦米,問咗餐廳,佢哋話係得呢啲…有少少錯誤期望落差,如果餐牌可以寫清楚會好啲,另外相片中嘅青檸、砂糖、辣椒粉都完全冇落,雖然味道正常,但60幾蚊一個炒粉好似咩都冇晒就感覺麻麻有時有啲嘢真係自己食過先知其實真係幾伏

泰式奶茶 $18

泰式炒金邊粉(蝦) $62

有時有啲嘢真係自己食過先知其實真係幾伏

泰式炒金邊粉(蝦)
煎塊薄餅都可以燶晒一句道歉都冇仲要不負責任大佬 有相為證係黑色唔通呃你嗰$20咩?你哋都要負返少少責任啦係咪啊?苦到咁樣叫人哋點食?都係第一次見到呢一啲唔負責任嘅舖頭做人有返少少良心好喎仲要自己搵佢哋,佢哋仲要同我講(了解,客人可以透過外賣平台進行退款,我地會向餐廳同事進行反映,可能你需要直接聯絡keeta客服 因為我地ig呢邊未能夠幫你處理到退款)呢啲咁嘅推卸責任😂生意真係唔係咁做你哋連自己嘅出品有問題 都不負責任態度同埋做法都好有問題
煎塊薄餅都可以燶晒
一句道歉都冇
仲要不負責任
大佬 有相為證係黑色唔通呃你嗰$20咩?
你哋都要負返少少責任啦係咪啊?
苦到咁樣叫人哋點食?
都係第一次見到呢一啲唔負責任嘅舖頭
做人有返少少良心好喎
仲要自己搵佢哋,佢哋仲要同我講
呢啲咁嘅推卸責任😂
生意真係唔係咁做
你哋連自己嘅出品有問題 都不負責任
態度同埋做法都好有問題
2024-04-07 372 浏览
在佐敦附近見到這間幾有特色的泰國餐廳,所以馬上試一試但是,應該不是泰國人主理點海南雞時,加了$10 要全脾,結果唔係,只有三件,跟住就係雞翼同雞胸,失望應該叫咗兩隻太陽蛋,同其他泰國餐廳的爭太遠,這個完全唔係泰國的太陽蛋海南雞賣相還有一點似,雞油飯一般那個船麵都少少似,但味道都唔一樣賣相和味道是另一回事木瓜沙律味道還可以,但口感唔爽口,感覺放咗好耐咁泰式奶茶唔收貨,似係那些三合一冲的,連基本的泰國奶茶都做唔好👎🏻
在佐敦附近見到這間幾有特色的泰國餐廳,所以馬上試一試

但是,應該不是泰國人主理
海南雞賣相還有一點似,雞油飯一般
那個船麵都少少似,但味道都唔一樣
賣相和味道是另一回事
木瓜沙律味道還可以,但口感唔爽口,感覺放咗好耐咁
2024-03-22 302 浏览
先講下食物,味道麻麻, 份量超小. 我本身已經細食, 唔叫兩份夾埋$130幾都肯定唔夠食店員方面非常寸且無禮貌, 問兩句直接兇人"咁你想點呀", 服務態度黑口黑臉。之後想加配菜重要死盯住人, 好似麻煩佢咁多兩個掣都要死咁明明顧客畀錢食飯仲要畀店員又寸又兇好似差佢錢咁只能說不愧係香港嘅服務業態度世界級倒數.............................. 我人生第一次特登下載openrice去評論一間餐廳
明明顧客畀錢食飯仲要畀店員又寸又兇好似差佢錢咁
我人生第一次特登下載openrice去評論一間餐廳
外卖自取
2024-01-14 520 浏览
喺外賣app叫咗個特價青咖喱豬頸肉飯(包飲品),初頭以為會好辣,但原來都唔算好辣,只係少少辣,味道都唔錯!出餐都好快,唔使20分鐘就送到!下次有機會都想親自去餐廳試吓!
2024-01-14
外卖送餐
用餐时段
下午茶
2024-01-07 362 浏览
總體而言,這次嘅飲食體驗令人非常失望。首先,咖喱牛肉嘅份量實在太少,而且價錢同份量完全唔成正比,幾啖就食晒。咖喱汁味道偏甜,完全缺乏泰國菜應有嘅辣味同香料層次感,牛肉質地亦只是中規中矩,未能給予任何驚喜。其次,豬頸肉竟然只得七片,每片肉都處理得唔夠細緻,油膩又缺乏泰國傳統調味。整體來講,這間餐廳嘅食物唔但未能達到正宗泰國菜嘅水準,而且價格偏貴,對於尋找真正泰國風味嘅食客來講,絕對唔推薦。食物質素同價格完全唔成正比,令人覺得不值得再次光顧。
本身已經沒有太大期望 以為冬陰功只是一個泰式餐廳嘅基本菜式 吃了第一口 完全係強酸湯底 一點冬陰的味道也沒有 也沒有椰子味 湯底一呈透明 大概半滴椰奶都沒有落 本人都算係一個劣食之鬼 但食到第三啖頂唔順了
冬陰功魷魚粉絲
外卖送餐
2023-11-24 261 浏览
冬蔭公多料,但超咸生菜包料超咸串燒可以的每人飲完一碗冬蔭公,一家三口已經無胃口食其他野,走果陣仲淨大半兜之後食生菜包,又係超咸,食唔3包,我屋企人就係最鍾意食生菜包架啦好差既經歷 -完-
冬蔭公多料,但超咸
生菜包料超咸
串燒可以的

好差既經歷

-完-
2023-08-28 535 浏览
去到佐敦,比我搵到間隱世泰國餐廳鄰近廟街,交通方便,半開放式,感覺好地道!講返菜式先冬陰功海鮮湯~好香又夠辣,又足料泰式生蝦~ 蝦肉夠爽甜~最鍾意嗰汁無骨海南雞飯~夠晒大碟,雞肉嫩滑海鲜雜錦串燒拼盤-雞心串-雞肝串-京葱和牛串-泰式燒豬頸肉串-黑毛豬五花腩片-燒牛舌心串-鹽焼多春魚-鹽燒虎蝦-燒翠玉瓜-泰式照燒白鱔~最有驚喜嘅就梗係燒白鱔,皮脆肉滑軟殼蟹木瓜沙律~酸酸辣辣好醒胃泰國手標奶茶泰式玫瑰花奶茶呢兩款飲品,都係泰國特色偏甜嘅泰識野 ThaiShakeYeah📍位置: 佐敦白加士街68-70號南京大樓地下B號舖@thai_shake_yeah
去到佐敦,比我搵到間隱世泰國餐廳
鄰近廟街,交通方便,半開放式,感覺好地道!
講返菜式先
冬陰功海鮮湯~好香又夠辣,又足料
泰式生蝦~ 蝦肉夠爽甜~最鍾意嗰汁
無骨海南雞飯~夠晒大碟,雞肉嫩滑
海鲜雜錦串燒拼盤
-鹽焼多春魚
-鹽燒虎蝦
-燒翠玉瓜
-泰式照燒白鱔
~最有驚喜嘅就梗係燒白鱔,皮脆肉滑
軟殼蟹木瓜沙律~酸酸辣辣好醒胃
泰國手標奶茶
泰式玫瑰花奶茶
呢兩款飲品,都係泰國特色偏甜嘅

泰識野 ThaiShakeYeah
📍位置: 佐敦白加士街68-70號南京大樓地下B號舖

@thai_shake_yeah
  • 冬陰功海鮮湯
  • 鹽燒白鱔
  • 軟殼蟹青木瓜沙律
2023-08-18 346 浏览
好耐無食泰國菜,今次帶大家去佐敦搵食呢間泰菜我哋真心推介,好啱我口味,菜式選擇又多冬蔭公海鮮湯我食辣級數只有月BB級,但呢個湯酸辣度啱啱好,辣得好過癮完全停唔到口椰子野菌嫰雞湯配金邊粉椰子味非常濃郁,雞肉真係嫰滑唔呃人,再配埋泰國金邊粉認真無得彈黃咖喱燒牛舌飯泰式鹽燒烏頭大大條鹽燒烏頭都只係$138,做法一啲都唔馬夫,唔需要點任何醬料都已經夠哂入味雜錦串燒併盤有好邪惡既燒雞皮串,一盤有9串串燒,除返開$15都唔洗泰國玫瑰花奶茶茶底係正宗泰式奶茶味道,建議叫熱飲保持泰式奶茶口味青檸梳打夏天飲番杯青檸梳打,消暑又解渴呢間泰菜小店真係好食又抵食午餐配特飲都係$70有找,仲有4款追加迷你小食可選
好耐無食泰國菜,今次帶大家去佐敦搵食
呢間泰菜我哋真心推介,好啱我口味,菜式選擇又多

冬蔭公海鮮湯

椰子野菌嫰雞湯配金邊粉

黃咖喱燒牛舌飯

泰式鹽燒烏頭

雜錦串燒併盤
有好邪惡既燒雞皮串,一盤有9串串燒,除返開$15都唔洗

泰國玫瑰花奶茶
茶底係正宗泰式奶茶味道,建議叫熱飲保持泰式奶茶口味

青檸梳打
夏天飲番杯青檸梳打,消暑又解渴

呢間泰菜小店真係好食又抵食
午餐配特飲都係$70有找,仲有4款追加迷你小食可選
2023-08-06
2023-08-10 348 浏览
在某個平日的晚上吃著豐富的泰式風味晚餐🇹🇭讓肉體和心靈自我放空🏖️讓味蕾跟靈魂以為自己去了泰國夜市🥰先來一客冬蔭功海鮮湯🦑🦐🐙海鮮用料非常豐富湯頭有濃郁的香料味道微辛的味道很能醒胃😋主菜要了兩客咖哩飯咖哩豬頸肉飯先到咖哩汁香濃但不太辣豬頸肉本身烤得很香大家都搶著吃唯有再要一客咖哩燒牛舌飯才能好好分享😆串燒是這裡的主打因為不太想用腦😌就先要一道雜錦串燒拼盤有雞皮、雞軟骨、雞腎、雞肉、五花腩、牛舌心、多春魚、翠玉瓜和菠蘿🤩配以泰式辣汁🔥和沙爹醬串燒火候很好焦香但不過火肉類都能保持juicy菠蘿又大又超甜我們再追加了幾款串燒以煙肉年糕卷最吸引肥牛露筍卷也不錯👍🏻甜品是最愛的芒果糯米飯這裡的糯米飯以蝶豆花染了藍色 頗有特色🆒芒果肉🥭是超多性價比超讚飲品都在$18-$22之間其中泰式奶茶和檸茶味道比港式甜一點跟泰國菜的辣度很相配
在某個平日的晚上

其中泰式奶茶和檸茶
味道比港式甜一點
跟泰國菜的辣度很相配

2023-08-02 298 浏览
返工悶悶地,出去諗下食乜好,見到間泰國菜,叫泰識野,望下餐牌見都岩食,同個同事入去叫左一個泰式肉碎煎蛋飯,同埋一個青咖喱豬頸肉飯,個泰式肉碎煎蛋飯,d肉碎炒得好香口,撈飯一流😁😁辣度又可以接受,唔會太辣,又唔會太冇味,另外一個青咖喱豬頸肉飯,帶好香濃既椰汁味😋😋青咖喱汁又係好好味,豬頸肉又唔會過整得好un,,,,咬落幾爽口👍👍整體黎講都係好滿意既,另外服務員都幾好,下次會考慮放工去食下晚餐
2023-07-31 255 浏览
🇹🇭.【佐敦CP值高 — 泰識野】.今次去咗佐敦一間小店「泰識野」,門口霓虹燈嘅店門好搶眼,但入面坐位唔係好多,不過長期都有好多外賣單不停咁做緊📄 可以睇得出呢間泰式小店有一定嘅吸引力🧲.🐔 無骨海南雞飯 $58海南雞飯係東南亞必點之選,份量啱啱好,好鍾意佢嘅油雞油飯,因為出面嘅雞油飯唔會做到咁足,雞肉亦好嫩滑😋.🍜 冬陰公花甲湯 配 金邊粉 $54鍾意食花甲嘅我,加上食東南亞菜必食嘅冬陰公🥘 即刻毫不猶豫地點返份冬陰公花甲湯配金邊粉😋 湯底濃郁又夠香,花甲份量唔少,最重要係金邊粉唔會煮到黐埋一舊舊,真係煮到一條條,仲好好食🤤.🥬 香辣肉碎生菜包 $62食泰國菜當然要食生菜包😎 非常推薦鍾意食辣嘅朋友挑戰👍🏻 佢哋嘅香辣肉碎放咗好足料嘅紅辣椒🌶️ .🐟 泰式燒鹽大鰂魚 $158用筷子夾開新鮮出爐焦香微鹹魚皮,鎖喺魚皮下既肉汁即刻標出嚟🤤,魚肉鮮甜😍,魚頭仲放咗啲香茅同泰式香料入去同時鹽燒,魚肉鮮甜得嚟又帶有泰式香料味道嘅肉汁,呢碟亦都係店長嘅推介👍🏼.🐡 燒雞泡魚乾 $58第一次食話一碟咁香嘅燒雞泡魚乾😍 價錢又合理🤭 出面其他泰式餐廳嘅燒雞泡魚乾都會燒到無晒味道、又乾又韌,
🇹🇭
【佐敦CP值高 — 泰識野】
🐔 無骨海南雞飯 $58
🍜 冬陰公花甲湯 配 金邊粉 $54
🥬 香辣肉碎生菜包 $62
🐟 泰式燒鹽大鰂魚 $158
🐡 燒雞泡魚乾 $58
第一次食話一碟咁香嘅燒雞泡魚乾😍 價錢又合理🤭 出面其他泰式餐廳嘅燒雞泡魚乾都會燒到無晒味道、又乾又韌,完全咬唔到,仲一定要沾沙律醬先覺得好食啲😅 但呢到燒出嚟嘅唔沾任何牆汁已經好好味😍 ✨必encore之選✨

🍡 串燒系列
❥ 鹽燒牛舌心 $26
🐮牛味極濃,外焦內嫰帶有煙靭口感
❥ 雞軟骨串燒 配 沙嗲汁 $16
🐔雞軟骨入口脆嫰,沙嗲汁配搭嚼勁口感會係必叫小食😍
❥ 岩燒菠蘿 $16
🍍香甜多汁,食得太多油膩野既時候叫返個岩燒菠蘿一定無得輸👍🏼
❥ 鹽燒多春魚 $18
🐟即叫即燒,薄脆而不柴既細嫩魚肉帶有淡淡甜味🤤
❥ 鹽燒虎蝦八吋 $32
🦐虎蝦自身肉質緊實而有彈性,配合鹹香味道絕對係唔會差☺️
🍋 泰式檸檬茶 $16(跟餐$8)
佢哋嘅泰式檸檬茶,茶底夠濃,但唔係苦澀味🤭 加埋青檸嘅配搭非常解渴💦 夏天飲夠fresh,仲有種去咗泰國嘅感覺🏝️
🥤泰式手標奶茶 $16(跟餐$8)
依家泰式奶茶周街都係,但係手沖🫗嘅泰式奶茶都係第一次見,飲落入口順滑、茶底濃厚、錫蘭紅茶嘅味道喺嘴入面逗留一段時間,有機會大家都要叫杯試試😋

Max 5️⃣🐽
味道 🐽🐽🐽🐽