2023-07-28 127 浏览
舊同事帶我去佐敦新開嘅泰識野食串燒,地點喺白加士街;裝潢滿滿型格風,餐牌主打泰式小食、串燒、海鮮、傳統飯麵等!串燒仲可自選辣度,泰式辣醬同惹味沙嗲醬兩樣都好食!小店細細價錢親民!值得一試!泰式串燒:🥩牛肉有澳洲A級牛仔骨、泰式牛肉、一口和牛粒串燒等;牛仔骨香口惹味,牛肉軟嫩,一口和牛粒肉味香濃; 🍗泰式燒雞髀,大大隻一開二,雞肉嫩滑仲幾juicy! 🍖豬肉有泰式豬肉、黑毛豬五花腩,豬肉肉質扎實甘香,五花腩有嚼勁!🐚蒜蓉粉絲扇貝,堆到滿滿嘅粉絲,蒜香而不膩,扇貝厚肉又鮮甜!🍢其他有燒鵪鶉蛋、花枝丸,煙肉年糕串,樣樣都唔錯!🍚最後點了一個招牌無骨海南雞飯,雞肉軟嫩入口滑溜!油飯香口,十分正宗嘅味道!🥤䬣品點了青檸梳打同新鮮菠蘿冰,唔會太甜幾啱我地!泰識野 Thai Shake Yeah地址📍:佐敦白加士街68-70號南京大樓地下B號舖
舊同事帶我去佐敦新開嘅泰識野食串燒,地點喺白加士街;

泰式串燒:

🥩牛肉有澳洲A級牛仔骨、泰式牛肉、一口和牛粒串燒等;

牛仔骨香口惹味,牛肉軟嫩,

一口和牛粒肉味香濃;

🍗泰式燒雞髀,大大隻一開二,雞肉嫩滑仲幾juicy!

🍢其他有燒鵪鶉蛋、花枝丸,煙肉年糕串,樣樣都唔錯!

🥤䬣品點了青檸梳打同新鮮菠蘿冰,唔會太甜幾啱我地!

泰識野 Thai Shake Yeah
地址📍:佐敦白加士街68-70號南京大樓地下B號舖
  • 蒜蓉粉絲扇貝
  • 無骨海南雞飯
  • 澳洲A級牛仔骨
2023-07-25 101 浏览
呢排天氣熱,其實食飯食返串泰式串燒,飲下凍飲,其實都真係好爽。雜錦海鮮串燒拼盤都真係好豐富,雞心及雞肝,京蔥和牛串燒得夠熟,不會過火。泰式燒豬頸肉及黑毛豬五花腩充滿油花很甘香,燒牛舌心咬落去很軟很嫩鹽燒多春魚咬爆後很有口感,鹽燒虎蝦八吋肉質結實泰式照燒白鱔夠肥美,皮脆肉嫩燒翠玉瓜平衡食肉獸的心理,食返蔬菜瓜類就岩岩好無骨海南雞半隻雞肉嫩滑,雞胸位置切花紋很用心,無骨食落好方便泰式燒蠔半打燒蠔真係好大隻,飽滿肥美,即燒即食勁鮮味,泰式蒜辣醬加持,仲有陣陣香茅味,即刻提鮮。蒜蓉粉絲扇貝四隻扇貝中間粒肉大粒,海量粉絲,吸收扇貝的鮮味,仲有秘製泰式醬汁,好惹味串燒煙肉年糕年糕外脆內軟,仲有油花甘香的煙肉,煙韌又有點軟糯,老公都好鍾意。凍泰國玫瑰花奶茶好少餐廳有得飲,濃郁的玫瑰花香,奶茶味偏甜,無得走甜,叫正常冰就會好D。我嚐甜,所以好鍾意。青檸梳打食左甘多串燒,飲返無糖梳打最健康,仲有清新青檸提神,凍冰冰爽呀

雜錦海鮮串燒拼盤都真係好豐富,
雞心及雞肝,京蔥和牛串燒得夠熟,不會過火。
鹽燒多春魚咬爆後很有口感,鹽燒虎蝦八吋肉質結實
泰式照燒白鱔夠肥美,皮脆肉嫩
燒翠玉瓜平衡食肉獸的心理,食返蔬菜瓜類就岩岩好

無骨海南雞半隻
雞肉嫩滑,雞胸位置切花紋很用心,無骨食落好方便

泰式燒蠔半打

蒜蓉粉絲扇貝四隻

串燒煙肉年糕

凍泰國玫瑰花奶茶

青檸梳打

去佐敦想吃泰式食物去泰識野就對了✨提供了不同的泰式菜式,更有多款串燒可以選擇,串燒新鮮用心燒製,只是$13起,豐儉由人,貼心的店家🫰🏻❤️‍🔥必點!泰式鹽燒大鰂魚-$158鹽燒魚放上枱已經好香燒魚味,急不及待揭開食一口~魚肉十分嫩滑,鹽燒帶來的鹹香和燒烤香氣令魚肉的層次更豐富🦴海南雞(半隻)-$88皮爽嫩滑,雞味鮮濃,不沾醬汁也夠味,無骨方便食🤘🏻店家只有提供辣汁,不食辣的可以不沾🙌🏻煙肉蘆筍串燒-$17煙肉和清爽的蘆筍搭配形成很好的對比,不會很油膩但口感豐富,肉質柔軟多汁,味道更因沙嗲汁品嚐到多種層次變化🫰🏻泰式雞肉串燒-$16口感鮮嫩,香氣四溢,調味恰到好處,而且肉質經燒烤後表面焦香加上嫩滑肉質,令其十分惹味👍🏻一口和牛粒串燒-$28和牛粒經過調味和燒烤後。肉質鮮嫩牛肉味濃厚。搭配沙嗲汁,味道更加豐富👍🏻10吋爆膏大頭蝦-$198使用新鮮的大頭蝦,搭配泰式調味料,經過慢燒後,蝦肉肉質的鮮嫩多汁✨並且完美地吸收了調味料的香氣和味道很入味✨而且大頭蝦10吋長,讓它顯得非常壯觀!視覺效果一流👍🏻芒果蝶豆花糯米飯-$68加入了新鮮的芒果和蝶豆花,使得糯米飯顏色更加豐富多彩,味道也更加清新🍃口

❤️‍🔥必點!泰式鹽燒大鰂魚-$158

🦴海南雞(半隻)-$88

煙肉蘆筍串燒-$17

泰式雞肉串燒-$16

一口和牛粒串燒-$28

10吋爆膏大頭蝦-$198

芒果蝶豆花糯米飯-$68
加入了新鮮的芒果和蝶豆花,使得糯米飯顏色更加豐富多彩,味道也更加清新🍃口感柔軟,味道清新香甜,是一道非常適合甜品或下午茶的泰式點心
  • 泰式鹽燒大鰂魚
  • 海南雞
2023-07-11 152 浏览
青咖哩飯配豬頸肉$68啖啖豬頸肉軟嫩配青咖哩,味道更豐富送飯一流豬頸肉肉質軟嫩咬落有口感幾juicy份量非常多😋微辣如果女仔食建議share好味又抵食凍泰國玫瑰花奶茶 $22有濃郁的玫瑰花香味 , 奶茶香滑, 味道又唔會太甜,而且飲落順滑好好味必飲👍👍👍👍👍冬陰功海鮮湯$98偏辣微酸好開胃,足料泰式酸辣鳳爪$52調味酸甜開胃,爽脆海鮮雜錦串燒拼盤 $188加$100 鹽燒虎蝦,可以轉大頭蝦雞心串雞肝串京蔥和牛串泰式燒豬頸肉串黑毛豬五花腩片燒牛舌心串燒鹽燒多春魚泰式照燒白鱔燒翠玉瓜用自家製醬汁去燒,非常美味我鍾意食燒大頭蝦 , 肉質鮮嫩,大頭蝦新鮮環境 7/10味道 8.5/10服務 8/10衛生 7/10性價比 8/10人均消費$70-$150泰識野地址佐敦白加士街68-70號地下B號舖南京大廈
青咖哩飯配豬頸肉$68
啖啖豬頸肉軟嫩配青咖哩,味道更豐富
送飯一流

凍泰國玫瑰花奶茶 $22
好好味
必飲👍👍👍👍👍

冬陰功海鮮湯$98
偏辣微酸好開胃,足料

泰式酸辣鳳爪$52

泰式燒豬頸肉串
黑毛豬五花腩片
燒牛舌心串燒
燒翠玉瓜
用自家製醬汁去燒,非常美味
我鍾意食燒大頭蝦 , 肉質鮮嫩,大頭蝦新鮮

環境 7/10

泰識野
地址
佐敦白加士街68-70號地下B號舖南京大廈
2023-07-03 102 浏览
呢間小店座位唔算太多,不過都多人叫外賣,而且價錢親民,份量都算多泰式生蝦$98大條又厚身,食落爽口,夾埋蒜及點上泰式辣醬就更加美味😋雜錦串燒拼盤$128呢個都好抵食,串燒都係用自家製醬汁去燒, 🈶燒雞皮串、燒雞軟骨串燒、燒雞腎串、泰式雞肉串燒、黑毛豬五花腩片串燒、燒牛舌心串燒、鹽燒多春魚、燒翠玉瓜➕岩燒🍍我就比較喜歡菠蘿及牛舌,菠蘿香甜又好味,牛舌嘅口感亦十分香嫩泰式燒魷魚$48魷魚燒到香得黎又唔會太過乾身,點埋泰式辣醬就更惹味泰式鹽燒大鰂魚$158好大條魚,又厚肉,魚肉更加係非常滑溜美味,同係泰國食嘅差唔多芒果蝶豆花糯米飯$68呢個係泰國嘅味道👍🏻暖粒粒又香軟嘅糯米飯,配上香甜嘅芒果🥭真係愛上了😍飲品叫咗青檸梳打$22➕椰青水$13,都係罐裝及支裝,好抵飲

泰式生蝦$98
大條又厚身,食落爽口,夾埋蒜及點上泰式辣醬就更加美味😋

雜錦串燒拼盤$128

泰式燒魷魚$48
魷魚燒到香得黎又唔會太過乾身,點埋泰式辣醬就更惹味

泰式鹽燒大鰂魚$158

芒果蝶豆花糯米飯$68

2023-06-28 106 浏览
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧夏天就最啱食泰國嘢。今次我就係佐敦幫襯左間小店《泰識野》。睇個名就知識食之人先搵得到,睇個menu見到lunch set價格都幾抵食。泰式豬頸肉炒金邊粉 $68充滿鑊氣嘅炒金邊粉,炒金邊粉橙黃色又唔會太黏。食之前加入點花生、砂糖和辣椒,再攪拌均勻。豬頸肉爽口又有肉香。椰子嫩雞湯配金邊粉 $58一場嚟到梗係要試埋湯粉。金黃色嘅湯式,飲完成身暖哂,又有啖啖椰香。泰式鹽燒大鰂魚$158一見到menu有就已經想叫,因為要即場鹽燒,所以都要預一預時間。鰂魚相當大條又肉厚,可以見到魚皮都燒到香脆。另外底層嘅肉仲係十分鮮嫩,鹽粒又滲入魚肉,咸度剛剛好。泰式燒蠔 $148生蠔亦都好新鮮,店員即場燒製,蠔味濃又多汁。另外餐廳仲有隱藏Menu,好似冰凍燒菠蘿,明太子帆立貝,真係食極都食唔晒呀。佢啲嘢飲又平又抵你好有特色嘅係玫瑰泰式奶茶,你係平時飲泰式奶茶冇咁甜,多咗種花香玫瑰味!絕對推薦!如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧泰識野 (南京大樓) (佐敦

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

泰式豬頸肉炒金邊粉 $68

椰子嫩雞湯配金邊粉 $58

泰式鹽燒大鰂魚$158

泰式燒蠔 $148
生蠔亦都好新鮮,店員即場燒製,蠔味濃又多汁。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

泰識野 (南京大樓) (佐敦)

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧
2023-06-27 102 浏览
海南雞飯 東南亞 的特色菜餚一定要食,好香椰香味既黃姜飯,但一啲都唔油呢一點好值得贊,平時食既海南雞飯嘅飯底系好油,但如果佢個飯系可以再軟啲嘅話呢,咁就真系Perfect香茅雞翼拼豬頸肉飯 豬頸肉好香燒味,新鮮香茅釋放獨特清爽之香氣,溢齒留香。迷你炸春捲 迷你糯米釀雞翼 呢款小食有驚喜,雞翼包裹糯米 飯,齒頰留香,非常過癮泰式生蝦刺身 去得食泰菜必定會叫,夠曬新鮮椰子嫩雞湯 真系用椰子水同椰子🥥去用湯底,皆因用料跟冬蔭功相若,但就椰奶香氣極重,仲要好足料差唔多系例牌雞份量,本身有個粉跟埋,咁真系食唔曬就叫唔使上啦,以免浪費食物❤️雜錦串燒並盤 $128 好抵食 有以下咁多款燒雞皮串燒雞軟骨串燒燒雞腎串泰式雞肉串燒黑毛豬五花腩片串燒燒牛舌心串燒鹽燒多春魚燒翠玉瓜岩燒菠蘿新鮮菠蘿冰店舖地址比較逼夾

迷你炸春捲

泰式生蝦刺身 去得食泰菜必定會叫,夠曬新鮮

雜錦串燒並盤 $128 好抵食 有以下咁多款

新鮮菠蘿冰

店舖地址比較逼夾
2023-06-18
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-06-25 65 浏览
佐敦CP值高 泰國🇹🇭菜門口嘅霓虹燈好吸睛 食物種類都好多店員好友善咁介紹菜式俾我哋😳食物份量多 價錢相宜💰💰冬陰功海鮮湯🍲有魷魚🦑大蝦🍤蜆肉 墨魚 好足料 酸酸辣辣岩岩好😉香辣肉碎生菜包 生菜🥬翠綠新鮮 無骨海南雞+油飯 賣相吸引 🤩 雞件一啲骨都冇 好滑溜 秘制醬汁冇得輸雜錦串燒併盤 🍢串燒少少辣 有沙嗲汁 好惹味燒菠蘿🍍好甜 超大舊鹽燒多春魚牛舌心 肉質好爽口泰式奶茶🧋好正宗嘅thai tea🫣斑斕香茅水 幾清新解喝 岩哂夏天本身仲諗住叫埋甜品,不過實在太飽啦,留返下次先😜😜
佐敦CP值高 泰國🇹🇭菜

燒菠蘿🍍好甜 超大舊
牛舌心 肉質好爽口

泰式奶茶🧋好正宗嘅thai tea🫣
斑斕香茅水 幾清新解喝 岩哂夏天

本身仲諗住叫埋甜品,不過實在太飽啦,留返下次先😜😜
2023-06-23 77 浏览
唔知由幾時開始我就好鍾意食喇沙同埋冬陰功湯~😍😍今次去左食泰國嘢啊 餐廳老闆好nice!😆冬陰功海鮮金邊粉 $68推薦呢個!有好多料👍魷魚,蜆肉,青口,蝦仁,貢丸~咁的價錢有咁多料 性價比不錯~Ps. 見到下午茶好抵食!黃咖哩軟殼蟹 $168呢個有個爐一直熱住~入面有洋蔥,青椒,紅椒,芹菜等 淨食會濃味 建議大家配飯一齊食串燒拼盤 $128雞皮、雞軟骨、雞腎、牛舌心、黑毛豬五花肉腩片、多春魚、翠玉瓜、菠蘿個人最鍾意係菠蘿!因為竟然又甜又多汁~串燒整體都有落辣醬 可能要走辣haha😳糯米釀雞翼 $48呢個推薦!呢個係我最愛!👍雞翼夠香口又入味 入面有糯米飯!好食!而且中間無骨啖啖肉蒜蓉粉絲扇貝 $32泰式燒蠔 $38兩款上面都有大量蒜蓉~燒物都有落到辣醬的~ 都幾辣🤣haha燒羊架 $42呢個幾冧都入味的~ 無骨海南雞飯 $58雞醬幾好食!我鍾意佢啲飯唔會太油~龍眼冰 $8椰青水 $8溫馨提示 店舖位置不算太多喔!當晚超級多人叫外賣為主~泰識野 (南京大樓) (佐敦)佐敦白加士街68-70號南京大樓地下B號舖
唔知由幾時開始我就好鍾意食喇沙同埋冬陰功湯~😍😍
今次去左食泰國嘢啊 餐廳老闆好nice!😆

冬陰功海鮮金邊粉 $68
Ps. 見到下午茶好抵食!

黃咖哩軟殼蟹 $168
呢個有個爐一直熱住~入面有洋蔥,青椒,紅椒,芹菜等
淨食會濃味 建議大家配飯一齊食

串燒拼盤 $128
個人最鍾意係菠蘿!因為竟然又甜又多汁~
串燒整體都有落辣醬 可能要走辣haha😳

糯米釀雞翼 $48
呢個推薦!呢個係我最愛!👍
雞翼夠香口又入味 入面有糯米飯!好食!而且中間無骨啖啖肉

蒜蓉粉絲扇貝 $32
泰式燒蠔 $38

燒羊架 $42
呢個幾冧都入味的~

無骨海南雞飯 $58
雞醬幾好食!我鍾意佢啲飯唔會太油~

龍眼冰 $8
椰青水 $8

溫馨提示 店舖位置不算太多喔!當晚超級多人叫外賣為主~

泰識野 (南京大樓) (佐敦)
2023-06-23 80 浏览
入去餐廳坐低 有個叔叔比個午餐餐牌我 當時淨係放低咩都冇講點知8樣野 叫咩冇咩 當我連續叫左兩樣都冇既時候先講有咩冇 點解唔一早講呢,去到野食就真係經典唔知係咪廟街嘅煲仔飯太出名 所以佢啲油飯都係有飯焦 仲要超級油 ,叫咗一個香葉肉碎炒飯 嘩7仔質素都不如 第一唔熱 好肯定唔係即炒 仲要好似糊仔咁啲飯好爛,冇味 好似淨係用豉油黎撈飯咁 62蚊 絕對唔值直係好難食 ,完全唔知道點解會有分店龍眼冰,用咗龍眼乾大浸藥水味,有啲地方都係用係依一隻龍眼冰所以算係不過不失
2023-06-20 57 浏览
最近發掘了一間位於佐敦的泰式小店,雖然位置不多,不過乾淨企理,食物分量十足之餘,價錢亦都非常便宜咖喱虎蝦非常大隻,肉質爽口,咖喱味道不錯👍🏻小食拼盤入面有糯米釀雞翼,糯米非常軟冧,雞意外皮脆口,口感十足✨豬頸肉金邊粉份量很多,價錢不到70元,非常抵食,而且豬頸肉不會太韌😆另外也點了幾款串燒,選了沙嗲汁,非常惹味,串燒可以選擇燒雞髀🍗,超巨型!豬肉也是非常不錯,肉質爽口,而且非常入味!粉絲蒸扇貝粉絲超多!用上泰式醬汁比起一般蒜蓉醬別有一番風味😋.📍 泰識野 (南京大樓) (佐敦)佐敦白加士街68-70號南京大樓地下B號舖
咖喱虎蝦非常大隻,肉質爽口,咖喱味道不錯👍🏻
📍 泰識野 (南京大樓) (佐敦)
佐敦白加士街68-70號南京大樓地下B號舖
-佐敦真係好多嘢食😋今次去咗呢間泰菜餐廳🇹🇭門外有超吸睛霓虹燈店外牆有大塊玻璃可以做到半露天嘅感覺,好有風味🌤️/▫️泰式炒金邊粉$62▫️每次食泰菜都一定會叫嘅炒金邊粉火喉好好,金邊粉炒完一條條散開,夠煙酸酸甜甜好惹味,配料又夠多旁邊有辣椒粉、糖、青檸可以根據自己口味而加🤤/▫️椰子嫩雞湯$78▫️係一款老闆推介嘅菜式好足料,有超多雞件同椰子雞肉好嫩滑,一啲都唔鞋😋口味好濃郁,有齊椰子同雞嘅精華心思位🫶🏻會有小火爐熱住啲湯,飲到最後都係熱🔥/▫️泰式酸辣鳳爪$52▫️好中意食泰式鳳爪🐔味道酸酸甜甜,又凍冰冰重點係冇骨!分量好多,鳳爪都好大隻大滿足🤤/▫️泰式手打炸蝦餅(4件)$52▫️又係另一款每次食泰菜都會叫嘅食物蝦餅新鮮炸起,超熱辣辣🔥蝦肉好爽口彈牙,配合泰式辣醬口味真係世一🤤/▫️泰式生蝦$98▫️突然好想食生蝦🦐重點係生蝦夠凍,蝦肉keep住爽口配搭生蝦醬,夠辣夠酸😋/▫️鹽燒牛舌心$26/串▫️第一次食泰菜有得食埋串燒食落真係有炭燒味好有風味🔥牛舌心肉質好爽口啖啖鹽香,好惹味🐮/▫️金菇肥牛卷$18/串▫️又係另一個世一配搭👍🏻老闆加咗少少辣汁喺面食落更加惹味🌶️/▫️泰式燒茄子$32▫️估唔到有得食埋燒茄子
佐敦真係好多嘢食😋
今次去咗呢間泰菜餐廳🇹🇭
門外有超吸睛霓虹燈
店外牆有大塊玻璃可以做到半露天嘅感覺,好有風味🌤️
▫️泰式炒金邊粉$62▫️
每次食泰菜都一定會叫嘅炒金邊粉
火喉好好,金邊粉炒完一條條散開,夠煙
酸酸甜甜好惹味,配料又夠多
旁邊有辣椒粉、糖、青檸
可以根據自己口味而加🤤
▫️椰子嫩雞湯$78▫️
係一款老闆推介嘅菜式
好足料,有超多雞件同椰子
雞肉好嫩滑,一啲都唔鞋😋
口味好濃郁,有齊椰子同雞嘅精華
心思位🫶🏻會有小火爐熱住啲湯,飲到最後都係熱🔥
▫️泰式酸辣鳳爪$52▫️
好中意食泰式鳳爪🐔
味道酸酸甜甜,又凍冰冰
重點係冇骨!
分量好多,鳳爪都好大隻大滿足🤤
▫️泰式手打炸蝦餅(4件)$52▫️
又係另一款每次食泰菜都會叫嘅食物
蝦餅新鮮炸起,超熱辣辣🔥
蝦肉好爽口彈牙,配合泰式辣醬口味真係世一🤤
▫️泰式生蝦$98▫️
突然好想食生蝦🦐
重點係生蝦夠凍,蝦肉keep住爽口
配搭生蝦醬,夠辣夠酸😋
▫️鹽燒牛舌心$26/串▫️
食落更加惹味🌶️
▫️泰式燒茄子$32▫️
估唔到有得食埋燒茄子🍆
茄子上充滿調味料同配菜
肉質夠軟腍,真係好惹味😋
▫️蒜蓉粉絲扇貝$32/隻▫️
粉絲控一定要試!超多粉絲!
吸收晒蒜蓉、秘製醬汁、扇貝汁
係真係會食唔停口😝
扇貝仲要夠晒大粒!
▫️凍泰式手標奶茶+$8▫️
Thai Tea真係有好多捧場客
果種甜味同回甘同港式奶茶真係唔同
夠甜夠凍,減低菜式嘅油膩感💧
老闆仲推介冬陰功湯同焗飯,下次一定要試吓
又抵食又高質嘅泰菜😋
好多人慕名而來,值得一試👍🏻
泰式炒金邊粉
椰子嫩雞湯
泰式手打炸蝦餅(4件)
蒜蓉粉絲扇貝
泰式酸辣鳳爪
鹽燒牛舌心/金菇肥牛卷
泰式燒茄子
泰式生蝦
凍泰式手標奶茶
出街同男友成日諗唔到食咩😝條友仔又懶得搵🙄😋經過佐敦見到呢間泰識野🌟門口霓虹燈飾好搶眼~餐牌食物選擇超多款好吸引呢好啱我哋食💯即刻入去試試👅必食推介‼️🔸泰式燒蠔🦪🦪🦪半打$148好肥美♥️蒜辣醬料勁惹味😋隔離枱見到我碟燒蠔吸引到佢哋即刻加單😂😂😂泰式串燒🍢辛辣惹味🔥可自選辣度,揀唔辣都得😆🔸泰式燒雞髀$32本身原隻超巨型🙀廚師幫我哋切開方便share食❣️肉嫩多汁好入味🔸泰式照燒白鱔$98好大舊肉,鮮味爽滑最正係好少骨😊😊😊🔸鹽燒鵪鶉蛋$18大大粒蛋蛋🥚好食呀~🔸鹽燒多春魚🐟我最愛😍燒得好靚仲食咗泰式雞肉串、雞腎、燒香腸掛住食都影唔曬咁多相🤭另外叫咗招牌青咖哩飯配豬頸肉$64份量好多😋少少辣幾惹味汁同飯分開上👍🏻個人認為好好♥️可按自己喜好加入咖哩汁份量撈飯最後當然要食埋個泰式甜品😁🥭芒果蝶豆花糯米飯$68果肉好juicy好甜呀,椰汁香濃個飯有淡淡紫色💜🤍好特別原來呢間泰識野係粉嶺有外賣店好近我公司呀,隨時放工去食😜元朗同天水圍都有分店新界嘅朋友仔去食就方便好多啦
出街同男友成日諗唔到食咩😝
條友仔又懶得搵🙄
😋經過佐敦見到呢間泰識野🌟
門口霓虹燈飾好搶眼~
餐牌食物選擇超多款好吸引呢
好啱我哋食💯即刻入去試試👅

必食推介‼️
🔸泰式燒蠔🦪🦪🦪半打$148
好肥美♥️蒜辣醬料勁惹味😋
隔離枱見到我碟燒蠔
吸引到佢哋即刻加單😂😂😂

泰式串燒🍢辛辣惹味🔥
可自選辣度,揀唔辣都得😆

🔸泰式燒雞髀$32
本身原隻超巨型🙀
廚師幫我哋切開方便share食❣️
肉嫩多汁好入味

🔸泰式照燒白鱔$98
好大舊肉,鮮味爽滑
最正係好少骨😊😊😊

🔸鹽燒鵪鶉蛋$18
大大粒蛋蛋🥚好食呀~
🔸鹽燒多春魚🐟
我最愛😍燒得好靚
仲食咗泰式雞肉串、雞腎、燒香腸
掛住食都影唔曬咁多相🤭

另外叫咗招牌青咖哩飯配豬頸肉$64
份量好多😋少少辣幾惹味
汁同飯分開上👍🏻個人認為好好♥️
可按自己喜好加入咖哩汁份量撈飯

最後當然要食埋個泰式甜品😁
🥭芒果蝶豆花糯米飯$68
果肉好juicy好甜呀,椰汁香濃
個飯有淡淡紫色💜🤍好特別

原來呢間泰識野係粉嶺有外賣店
好近我公司呀,隨時放工去食😜
元朗同天水圍都有分店
新界嘅朋友仔去食就方便好多啦
泰式燒蠔(半打)
鹽燒鵪鶉蛋
鹽燒多春魚(一份兩條)
青咖喱豬頸肉飯
芒果蝶豆花糯米飯
用餐时段
泰式燒蠔(半打)
鹽燒鵪鶉蛋
鹽燒多春魚(一份兩條)
青咖喱豬頸肉飯
芒果蝶豆花糯米飯
  • 泰式燒蠔
2023-06-08 52 浏览
今日去佐敦買完嘢 行過見到有個好搶眼嘅招牌 係間叫⭐️泰識野⭐️嘅泰國餐廳 由於俾個招牌同餐廳名吸引咗😁 所以即刻入去試試我哋一行五人都有啲肚餓 所以叫咗個4人餐加一個炒飯同炒金邊粉✨泰識4人餐 $398✨1. 迷你泰式酸辣鳳爪2. 冬陰公海鮮湯3. 泰式小食拼盤 (春卷x3, 蝦餅x3, 糯米釀雞翼x2)4. 泰式沙嗲串半打 (雞、牛、豬)5. 泰式滷水唐生菜6. 主食A (3選1)泰式燒豬頸肉香辣肉碎生菜包泰式蝦頭膏炒什菜7. 主食B (4選1)青咖喱雞🌶️原隻無骨豬髀黃咖喱海虎蝦無骨海南雞(半隻)8. 白飯x4 (油飯+$2/碗)四人餐嘅份量同菜式非常多 主食方便我地揀咗泰式燒豬頸肉同黃咖喱海虎蝦 泰式燒豬頸肉 - 燒到外皮少少脆口 咬落好煙靭 好juicy🦐黃咖喱海虎蝦 - 啲虎蝦勁大隻 食落好厚肉又彈牙 加埋黃咖喱一齊勁惹味 🌶️冬陰公海鮮湯 - 個湯好足料 酸辣味岩岩好🐤泰式小食拼盤 - 三款小食都好好食 厭唔夠喉😂🍍菠蘿炒飯 $78菠蘿炒飯一上枱就已經聞到好香 炒到飯粒分明 唔會炒到好濕 材料亦好足 雖然叫菠蘿炒飯 但係其實入面都有唔少海鮮 🐷泰式豬頸肉炒金邊粉 $68個金邊粉炒

✨泰識4人餐 $398✨

1. 迷你泰式酸辣鳳爪
2. 冬陰公海鮮湯
4. 泰式沙嗲串半打 (雞、牛、豬)
5. 泰式滷水唐生菜

6. 主食A (3選1)
泰式燒豬頸肉
香辣肉碎生菜包
泰式蝦頭膏炒什菜

7. 主食B (4選1)
青咖喱雞🌶️
原隻無骨豬髀
黃咖喱海虎蝦
無骨海南雞(半隻)

8. 白飯x4 (油飯+$2/碗)

🌶️冬陰公海鮮湯 - 個湯好足料 酸辣味岩岩好
🐤泰式小食拼盤 - 三款小食都好好食 厭唔夠喉😂

🍍菠蘿炒飯 $78

🐷泰式豬頸肉炒金邊粉 $68
個金邊粉炒得好好 唔會黐埋一團 同埋唔會太甜 豬頸肉同上面提到一樣好煙靭好味 😋

🥤泰式奶茶 跟餐+$8
正宗嘅泰味道!特別係而家天氣熱 食杯泰式凍奶茶就岩哂👍🏻

我地本身驚唔夠叫多左嘢食 點知原來淨係個4人餐都好夠飽 而且真係好抵 叫左咁多嘢食仲打包咗兩盒嘢都唔洗$600

另外其實⭐️泰識野⭐️亦都主打串燒 有勁多選擇 鍾意食泰式或者串燒嘅可以試試
2023-06-06 42 浏览
餐廳門口係霓虹燈設計,十分引人注目☺️入到去餐廳裡面都有泰國嘅海報做裝飾,令人一秒回到泰國既感覺~1️⃣鹽燒烏頭 $138烏頭既size好巨型,而且燒到外皮脆卜卜,內裡既魚肉仍然嫩滑,加上佢係魚身裡面加左香茅一齊燒,令味道提升左一個層次🤤2️⃣泰式手打炸蝦餅 $52蝦餅咬落好彈牙,有咬口,而且係新鮮滾熱辣炸既☺️3️⃣串燒:黑毛豬五花腩片 / 京蔥和牛串 $28 / 30呢兩款肉用料本身都夠好,燒得好jucy~只係落少少鹽就十分好食4️⃣泰式生菜包 $62每次我食泰菜必點‼️呢間既肉碎炒得好香,而且夠辣,我好滿意❤️絕對可以encore5️⃣泰式生蝦 $98生蝦鮮甜彈牙!配上綠色的醬汁,酸酸辣辣好開胃6️⃣青咖喱海鮮焗飯 $68椰香滿滿的青咖啡,加上好足料的什錦海鮮,仲有呢個焗飯應該係用左炒飯底,所以食落好香口!一啖接一啖停唔到口☺️整體呢間餐廳性價比好高,菜式分量都好大份,而且味道真心不錯!地點就係佐敦地鐵站附近,好推薦大家去嘗試🤗
1️⃣鹽燒烏頭 $138
2️⃣泰式手打炸蝦餅 $52
蝦餅咬落好彈牙,有咬口,而且係新鮮滾熱辣炸既☺️
4️⃣泰式生菜包 $62
5️⃣泰式生蝦 $98
生蝦鮮甜彈牙!配上綠色的醬汁,酸酸辣辣好開胃
6️⃣青咖喱海鮮焗飯 $68