2021-11-16 245 浏览
尋日第二次去銅鑼灣分店,上次嚟係禮拜六,因為好多人等位,所以好準時就要離座,琴日就冇人等位,個男仔叫我哋可以再坐多陣,重問我哋使唔使再加🦐,走時叫我哋攞一個嘢飲同埋一個雪糕走😘,下次會試吓佐敦分店,服務態度好好👍🏻
太耐冇出國 唯有係香港搵啲好玩又好食嘅野娛樂下🥰今次呢到呢間泰國正宗流水蝦 係一個唔錯嘅選擇👍🏼👧🏻2.5小時任食流水蝦+放題呢到有最重點 流水蝦🦐之外 仲有聖子 花甲蠔 🦑🦪等貝殼類海鮮 不過啲海鮮未去到好新鮮‼️可能都需要啲調味料先可以大大提升到啲海鮮嘅味道另外仲有各式各樣嘅東西可以揀 有唔同醃法嘅肉類🥩丸類🍖蔬菜類🍆選擇都幾多 最估唔到係有菠蘿可以燒🍍💯仲有提供熱食🍲炸蝦片 生菜包等🥗係等緊啲野食熟個時都唔會餓 大推冬陰公湯💯🥰店家都好貼心 有準備大量調味料比食家自己炮製啱口味嘅味道 有牛油🧈蒜蓉 🧄仲有泰國風味嘅調味料 真係好泰式👍🏼🧃飲品都有好多選擇 雪櫃好大個 保證有冰凍野飲提供🧊講到放題 又點少得甜品🍦呢到有包裝雪糕球同雪條揀 必定有意想不到嘅收穫🍨😍呢到啲店員都好好🤵🏻‍♂️間唔中會行下睇下你地燒成點 又會教你點處理啲生猛嘅蝦👍🏼
👧🏻2.5小時任食流水蝦+放題
🧃飲品都有好多選擇 雪櫃好大個 保證有冰凍野飲提供🧊
  • 流水蝦
2021-11-07 386 浏览
第一次食流水蝦🦐 @thaihangha2019 我地約左7:30pm,早左20分鐘到,但因為上一輪剛完要時間執枱,所以係準時入座,早左都無得入,要呆企👭夠鐘帶位入座後就可以即刻燒蝦同去自助吧拎其他海鮮。流水蝦🦐蝦係座位旁邊個水箱比你夾,全部都算大隻生猛,夾左擺入冰桶都會跳番出黎,所以都幾巧功夫🥸。差唔多隻隻都有膏,燒時一定要灑鹽再燒,咁樣會比較好食,當然會有其他汁醬可以燒。店員亦會不時為你refill🦐,所以唔會出現無蝦食嘅情況🤩。自助吧🥣自助吧得一個位置,有好多唔同種類嘅海鮮,Jap Jap👭🏻覺得當日大帶子同未開殼生蠔🦪比較好食,另外每人仲會送一隻鮑魚,不過唯獨蜆類係無吐沙,可考慮skip🤷🏻‍♀️。除左海鮮亦有其他燒物;如串燒、雞翼(其中有士匪雞翼🤩),丸類等等⋯⋯蔬菜類方面,私心推介脆肉瓜🥒茄子🍆菠蘿🍍😋😋,店員話菠蘿無浸鹽水,建議燒過先食。仲有幾款熟食除左蒜蓉炒菜其他都係蝦同炒蝦粉絲。飲品/甜品🧃同一般放題一樣,有個大雪櫃,都有8-10種選擇。甜品有獨立包裝嘅雪糕球,大概有4隻味道,有我鐘意食嘅海鹽味,另外仲有番薯糖水。不得不提👍🏻員工服務態度好好,見我哋手殘,最尾長時間係到

流水蝦🦐

自助吧🥣
仲有幾款熟食除左蒜蓉炒菜其他都係蝦同炒蝦粉絲。

飲品/甜品🧃

不得不提👍🏻
員工服務態度好好,見我哋手殘,最尾長時間係到幫我地燒埋。可能因為見到我地蝦又夾唔好,野又燒唔好😂
2021-11-06 289 浏览
生猛嘅大頭蝦,用夾夾上黎仲跳下跳下,彈到四圍都係水,就知道真係好新鮮為左d蝦可以唔彈黎彈去,殘忍少少,跟隨職員嘅教學方式,將新鮮嘅蝦放入冰水入面,大約一分鐘,等d蝦可以冷靜一下,之後再剪頭同腳先拎去燒每次爐上面,可以放十幾隻蝦上去,d蝦燒完,唔會霉晒,證明d蝦係新鮮嘅,另外,我再放左生蠔上去一齊燒,d生蠔都幾好食。除左蝦同蠔,仲有其他海鮮同埋其他野,除左午餐肉之外,其他都唔差,仲有其他各式各樣嘅飲品最後講下佢嘅甜品,有好多唔同味嘅雪糕。

每次爐上面,可以放十幾隻蝦上去,d蝦燒完,
唔會霉晒,證明d蝦係新鮮嘅,另外,我再放左生蠔上去一齊燒
,d生蠔都幾好食。

最後講下佢嘅甜品,有好多唔同味嘅雪糕。
2021-11-05
👉一直想試流水燒蝦,但全部都喺九龍、新界。而家港島終於有啦!地點好方便,喺銅鑼灣時代廣場對面~~原來已經開咗一段時間,多得友人提議兼訂枱😁👆呢度地方唔算大,但所有座位都可以夾到生猛大頭蝦。。。店員每枱都會詳細講解,點樣排位先可以燒🉐️快,食🉐️多⋯又會示範將蝦先冰鎮,後剪鬚⋯服務超細心👍📌店員會keep住加入大頭蝦🦐,隻隻游水紥紮跳,爆糕又爽口,放上爐一陣間就熟,我哋摩打手、口都食唔切😅要燒啲 雞翼、蒜蓉牛油金菇⋯hea吓先😳📌又有鮑魚、大閘蟹、糕蟹奉上,全部新鮮,啲糕漏晒出嚟⋯🤤另外仲🈶️自取扇貝、蟶子、蠔、花甲、大隻蜆、魷魚🦑、各款肉類、丸類、蔬菜類⋯⋯仲有自製泰式粉麵、調味醬料任溝唔嬲🥳📌仲🈶️仲🈶️大量熟食:泰式炒蟹、炒大頭蝦、炒大蜆、秋葵、炸蝦、炸蝦片、冬蔭公、椰汁西米露、雪糕雪條、廿幾款飲品⋯⋯實在太多,不能盡錄⋯⋯🧐📌2.5小時話咁快就過,🈶️🉐️食、有得玩,埋單人均$310,絕對有下次🤩✅後記:嚟到咁啱隔離坐咗2⃣️位泰國🇹🇭小姐+泰BB,係咁講泰文又沙華dee卡,加埋啲泰文歌同木🪵製裝潢,差啲以為身在泰國🇹🇭😬

📌糕蟹、大頭蝦

📌泰式炒蟹、炒蝦
📌燒烤海鮮
📌各款燒烤肉類
2021-10-31 416 浏览
我們是2個人吃星期日晚市,5:30-7:15,座位旁有水缸,一入座會有員工倒蝦進去,然後自己撈上來,先撈到冰桶裡,等蝦暈了再烤,吃完可以加蝦,可是由於爐太小,火小,每次只能燒一點,雖然有2小時,但對於想吃多多的人,肯定不夠時間。服務態度尚可,會幫你處理鮑魚。另外,我和朋友吃完之後都拉肚子了,應該是火太小,食物煮不熟,如果放鍚紙小盆上去燒,裡面的東西半小時都不熟。料味料很多,有牛油,豉油,蒜蓉,蔥花,芫荽,雨露,泰式酸辣醬,很豐富
,會幫你處理鮑魚。另外,我和朋友吃完之後都拉肚子了
2021-10-30 248 浏览
是次我同朋友既生日聚會。睇廣告已想試咗好耐,剛其中一個朋友食過推介,一於豪一次。真心好食。隻隻蝦都大大隻,勁活躍,真係生係蝦咁跳;彈牙又多糕。除咗蝦,仲有其他海鮮(蠔、花甲、魷魚)都好食同埋有我鐘意嘅燒波籮,好Juicy 老闆員工都好nice
。隻隻蝦都大大隻,勁活躍,真係生係蝦咁跳
;彈牙又多糕。除咗蝦,仲有其他海鮮(蠔、花甲、魷魚)都好食
同埋有我鐘意嘅燒波籮,好Juicy
老闆員工都好nice
2021-10-28 300 浏览
食後報告;下午5:00-7:30pm7折後$310.40/位熟食及炸物;冬陰功湯、唔多甜嘅蕃薯糖水、炒秋葵、炒大頭蝦、咖哩雞中翼、炒飯、天婦羅炸蝦、炸薯片、扎肉捲、越南春卷、香腸(好似脆皮司華力腸)。其它海鮮;帶子、蠔、蟶子(扇貝)、 貴妃蚌、蜆、鮑魚(每人一隻)其他;串燒雞腎、串燒雞肉、幾款丸類、豬排、雞翼、矮瓜、翠玉瓜、娃娃菜、金菇..........飲品; 正常10款左右有一角落可自滾菜、丸及麵食物種類雖然唔算多,但足夠時間食得飽,各款食物味道都算ok,如果鍾意食大頭蝦嘅就一流,不停添加,全游水生猛,絕對新鮮。 * 食到中途有個靚仔過嚟問我哋食物的味道及海鮮是否新鮮,我覺得幾貼心,起碼會查詢食客嘅感受。
食後報告;
下午5:00-7:30pm
7折後$310.40/位
熟食及炸物;

其它海鮮;
帶子、蠔、蟶子(扇貝)、 貴妃蚌、蜆、鮑魚(每人一隻)
飲品; 正常10款左右
有一角落可自滾菜、丸及麵
2021-10-26
$310.4 (晚餐)
2021-10-04 744 浏览
呢間泰式流水蝦一路都係我心目中既waiting list上年男友生日想訂位,點知Full Booking朋友最近見到有團購優惠,仲順利訂到枱,滿心歡喜之際原來就係中伏既開始朋友仔一個月前已經電話訂位,黎到Reception,見到老闆坐陣,點知話搵唔到我地Booking,好彩當日仲有位,老闆話Show返通話紀錄比佢睇就OK,最後都順利入座。埋到位,見到個爐咁細都心知不妙...本身個位個到係無蝦既,但坐低無耐,就會有職員黎加蝦,D蝦都大大隻好生猛。老闆知道我地第一次黎,仲有教我點樣燒D海鮮,但我好記得佢講左一句「要燒多D野,塞滿個爐先會快熟。」我個心都泛起左個黑人問號。講講野食種類,海鮮其實都算多既,都算新鮮,蜆大大隻非常Juicy其他都係一D基本既肉類,同有D即食既小食我好欣賞佢地提供左好多泰式既醬料比客人調配一開始個職員會比一碟佢地已經用鹽醃好左既蝦比你地燒,見到D色澤見到D蝦唔太新鮮,放上去燒,好不容易燒完,隻蝦係我目前見過最霉既蝦,一Mit開個蝦殼,蝦頭D膏係奶白色嫁!!!個心已經嚇到離一離,諗住唔食個蝦頭啦,點知Mit個蝦身,D肉霉到不能再霉,等左勁耐先燒熟既蝦,最後都食唔到佢落
呢間泰式流水蝦一路都係我心目中既waiting list

上年男友生日想訂位,點知Full Booking

埋到位,見到個爐咁細都心知不妙...

我個心都泛起左個黑人問號。

其他都係一D基本既肉類,同有D即食既小食

我好欣賞佢地提供左好多泰式既醬料比客人調配

一開始個職員會比一碟佢地已經用鹽醃好左既蝦比你地燒,見到D色澤見到D蝦唔太新鮮,放上去燒,好不容易燒完,隻蝦係我目前見過最霉既蝦,一Mit開個蝦殼,蝦頭D膏係奶白色嫁!!!個心已經嚇到離一離,諗住唔食個蝦頭啦,點知Mit個蝦身,D肉霉到不能再霉,等左勁耐先燒熟既蝦,最後都食唔到佢落口。

我地放棄左佢送黎個盤蝦,轉戰返係個缸到自己捉,燒完出黎已經超級大分別,D蝦肉好明顯彈牙好多。

我地坐左大約個半鐘,發現D野真係超難熟,我地已經塞到個爐滿一滿

我地等既過程真係太肚餓,惟有真係不停出去拎熟食,最後我地係靠D熟食同煮左碗船面塞飽自己。

唔好話D海鮮,連燒條腸仔都等到天荒地老,中途會有職員黎幫我地個爐加水,加完水都叫好少少,

但個職員加水係完全無理過你個爐D食物,就咁係你D食物上面淋水,睇完我地都O左嘴....

之後我地見時間淨返唔多,決定主攻食蝦,唔再食其他野,我地叫職員加蝦。

呢幕真係觸目驚心,D蝦...幾乎全部都係死既......

唉,蝦又食唔到,肉又食唔到,唯有食甜品啦....

佢D雪糕又係一大經典,每一個都係融到變左一Pat再雪返硬,我拎左支雪條,心諗點解無雪條棍既,應該係之前融過,令到支雪條棍收左係雪糕入面,D雪糕波波已經唔係球形,係一餅野

團購價埋單最後都要$327,真心唔抵,我覺得我去D超頹個D普通韓燒都開心過佢,起碼叫有D野食。

我諗呢間野,都係我心目中劣食Top 3....

諗住去食既你地就三思一下啦......
2021-09-28
用餐优惠
團購
2021-09-24 642 浏览
唔掂, 好唔掂, 啲海鮮完全無味! 應該唔係叫海「鮮」 ! 連生既蝦燒完都係靠醬汁。 中晒伏, tag & go 比優惠$232 , 食完同行朋友都大叫救命, 食左1個鐘都諗唔到想食咩! 無野值得讚! 一樣都諗唔到! 好伏
2021-09-17 646 浏览
第一留言,就為咗投訴。店舖安排完全唔得,隔離有幾張空檯,卻要客人迫住坐。鋪內環境太熱,無冷氣 ,無抽氣,出晒汗!個電爐都無乜火力,燒极D食物都未熟!一個字,差!差!差!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
第一留言,就為咗投訴。
2021-09-10 532 浏览
我同朋友們係見到網上 TapNow 做優惠$232,2.5小時放題,就決定來試下。我地選擇了1730-1915時段,星期六。在樓下等人時,已經見到有不少人上去,我們只是遲了5分鐘入去,就要我們等位了,店內已經坐滿人,不過見到坐正中央的係用長型魚缸,可以供2邊枱已人夾蝦係夾,唔係釣蝦,失望左。之後再見坐窗邊位既枱只有1條細魚缸用,感覺體驗感差左好多呢🙈希望可以安排坐中間啦🤣等到1715有格了,係坐中間的,有大魚缸啦!我們1行6人,就分開2張枱坐,魚缸就係中間,有大量既蝦可以供我地夾,期間見到有職員會再加蝦。除了蝦之外都有其他肉類,海鮮,蔬菜+熟食可以選擇有好多不同既調味料,多到唔識點樣去調味,問了職員都有教到我地點用原來大頭蝦要燒到個頭變白色,尾巴都要黑埋先叫熟,我地開始時見紅晒就可以食,點知有職員過來說未熟,仲要燒先可以🙈 同埋燒蝦要用15-20分鐘先熟晒,其實2.5小時食唔到好多蝦🤣 只係食個feel,, 到了1900左右就開始提醒我地就夠鐘要交枱,到了1915就已經開始要我們走,已經有下一個時段既人在門外等了。整體黎講,食物款式都多既,只係可以親身體驗夾蝦叫做有睇頭,味道就還好,只
我地選擇了1730-1915時段,星期六。
係夾,唔係釣蝦,失望左。
除了蝦之外都有其他肉類,海鮮,蔬菜+熟食可以選擇

整體黎講,食物款式都多既,只係可以親身體驗夾蝦叫做有睇頭,味道就還好,只少我地6人,有男有女都話夠食既,男仔食完唔會話未飽。雖然我地係網上已經俾左錢,但到走時都要俾埋加1服務費,所以計番係$270左右/人

大頭蝦

一球雪糕
2021-08-28
2021-09-07 486 浏览
網上面見到廣告好似好好食咁,所以就決左生日黎試試佢。入到去覺得個地方就細左少少,冇大枱只有4人枱,4個大人1個小朋友唔想分開坐所以逼埋左係一張枱不過佢都係有留多張枱係隔離吉左比我地,燒到中途仲會幫我地係隔離枱燒比我地食好窩心呀雖然可能佢地唔係枱枱都會咁做,但食左咁多年野一係第一次有人咁樣蝦係真係大頭蝦,仲有d好勁膏,又有蝦春2個鐘頭食足2個鐘冇停過,仲覺得唔足食想繼續食埋下個時段,不過可惜佢地booking好full今次銅鑼灣分店,下次要試埋其他分店講一講評分先。環境分數 70/100,始終我都係唔太中意d咁窄既位同路味道分數 90/100,點都要有進步空間既服務分數 95/100,幫我燒埋比我食係值得讚
好窩心呀
蝦係真係大頭蝦,仲有d好勁膏,又有蝦春
今次銅鑼灣分店,下次要試埋其他分店
味道分數 90/100,點都要有進步空間既
服務分數 95/100,幫我燒埋比我食係值得讚
2021-08-30
庆祝纪念
生日
2021-08-26 576 浏览
相信好多人去泰國都會食流水蝦,之前食過一次港紙$100一個人咋!但計翻匯率1:4,呢度$300幾有折都可以啦😌一行五人,生日有一位成人半價😊折實$294.8 一位 $300有找!食物以海鮮為主,除咗任夾大頭蝦,仲有蠔、扇貝、沙白等,幾鮮甜!.蝦肉彈牙!每隻都有啲膏,有2隻係爆膏!😍.熟食有冬蔭功湯、炒蝦等,當然冇新鮮咁正,但等嘅時候都可以食下~.醬料都好正宗,連牛油都係泰國嘅味道!☺️整翻兜蒜蓉牛油金菇先.服務好,店員會主動提醒剪蝦腳同蝦鬚+排密啲,就可以燒多啲。可以問店員拎圍裙~😌.覺得2個人嚟食會比較忙碌,同埋啲蝦都幾生猛 我唔係幾敢夾🤣🤣交比我朋友捉~.甜品、丸肉等都比較少,大家興趣都不大,同埋冇時間食2小時15分鐘食得有啲趕,燒完隻蝦又要等涼少少先剝到,張枱唔夠大有啲手忙腳亂如果時間可以多啲,或者一次過捉多啲蝦嚟燒+即刻捉同凍暈下一批,趁攤凍時燒下一批,有效率咁燒應該會好啲🤣!.今餐唔係好啱一定要有澱粉質嘅朋友,但啱晒海鮮控😋

蝦肉彈牙!每隻都有啲膏,有2隻係爆膏!😍
甜品、丸肉等都比較少,大家興趣都不大,同埋冇時間食
今餐唔係好啱一定要有澱粉質嘅朋友,但啱晒海鮮控😋
2021-08-06 1204 浏览
整體場地感覺不錯,但每張枱坐2人會係最好,坐4人會好迫,加上張枱根本放唔到4人餐具,加上個爐既熱力達BB級、弱得很,而且太近蝦缸坐個位應該會濕晒,因為撈蝦上黎佢地會掙扎。好個方面,蝦好新鮮,除左蝦外,食物種類都好多。整體感覺都算合格。平均三年可以去一次