2024-08-28 246 浏览
一間服務態度非常差嘅食店,話説11:53分先落單,12:38分就有位中年亞姐過來話出面人多要執嘢,但當時我哋仲有一位未食晒…我就望下錶,落咗單…都未計啲嘢到嘅時間,都只係45分鐘左右。我就講咗句‘吓…一個鐘都未有喎’。果個亞姐態度極差話‘依家食飯時間…個個食一個鐘邊得呀?’。原來依家係香港食飯…食一個鐘都唔俾。
2024-08-28
🇹🇭泰國菜 🚹1-6人 💛——————同棟大廈有幾間餐廳🍴都收8點,嗰日🐻🐻‍❄️ 7點幾先諗食邊間餐廳🤣就揀咗食呢間💯串燒拼盤(大)$118豬頸肉烤得非常香脆😋豬牛雞串燒啖啖肉,表面燒到微乾,入面依然保持本來肉質嘅可口🤤推薦!🍞咖哩軟貝殼蟹釀焗麵包$178軟貝殼蟹好脆,黃咖哩好濃味、完全唔辣😋配上外皮偏硬、接近法包🥖質地嘅麵包🤤一開始食真係覺得好正🤤加上餐廳好細心💛麵包已經切開,擺到好似開花🌼、幾IG-able📸又方便逐塊叉嚟食🤣🐻‍❄️:不過食到尾麵包吸盡咖哩汁🤣就會好濃味~🐻:建議多啲人嚟再叫,可以再加白飯🤤一齊食,會再正啲~🥥香芒椰子奶$36芒果味重過椰子味,不過食濃味菜式係要配返杯飲品嘅~😛當日埋單仲有88折,性價比都ok👌🏽啦~結論:啱一大班人一齊食👍🏽😆
🇹🇭泰國菜 🚹1-6人 💛
——————

💯串燒拼盤(大)
串燒拼盤(大)

🍞咖哩軟貝殼蟹釀焗麵包
咖哩軟貝殼蟹釀焗麵包

軟貝殼蟹好脆,黃咖哩好濃味、完全唔辣😋

配上外皮偏硬、接近法包🥖質地嘅麵包🤤一開始食真係覺得好正🤤

🐻‍❄️:不過食到尾麵包吸盡咖哩汁🤣就會好濃味~
🐻:建議多啲人嚟再叫,可以再加白飯🤤一齊食,會再正啲~

🥥香芒椰子奶
香芒椰子奶

芒果味重過椰子味,不過食濃味菜式係要配返杯飲品嘅~😛

當日埋單仲有88折,性價比都ok👌🏽啦~

結論:啱一大班人一齊食👍🏽😆
串燒拼盤(大)
咖哩軟貝殼蟹釀焗麵包
2024-07-11 719 浏览
今日突然想食泰國野,就搵到呢間餐廳。食物大份,餸菜好多,自己一個食唔晒,午餐仲有一杯熱飲送。一個餐都係$58,大胃王之選。食物質素方面係好味,我就點左香葉肉碎煎蛋飯同埋巨型麵包釀咖哩牛腩,肉碎好夠味,咖喱唔辣,易入口,就算浸住咖喱汁既巨型面包口感仍然煙韌。環境座位闊落,有戶外座位,有鳥籠特色卡位,亦有大型鳥籠梳發位,好岩多人聚餐。
2024-07-05 615 浏览
入座未夠一個鐘,個西臉短髮女員工就趕人走,仲話咩香港地依家食飯冇一個鐘,得半個鐘,服務態度差,仲話咩你投訴我都冇用。一黎半個鐘就趕人走,二黎入座都冇講話得半個鐘,出面又冇人等位,而隔離個枱仲早過我同朋友入座都未趕人走,攞明恰後生女啦。食物質素又勁差,個串燒炒飯上枱係暖唔熱,個串燒又勁「鞋」,超級難食。希望管理層正視問題,特別係員工素質同食物素質,否則等執笠。經過今次以後都唔會幫襯,同埋唔會推薦朋友黎食。

希望管理層正視問題,特別係員工素質同食物素質,否則等執笠。

經過今次以後都唔會幫襯,同埋唔會推薦朋友黎食。

2024-07-05
和朋友一行三人第一次嚟泰Cool食lunch, 食到一肚火。12:30分入坐,食咗一個鐘都無13:20就趕人走,短髮女店員態度極惡劣,話「香港餐廳全部都係食得半個鐘,唔會可以食到一個鐘,你哋投訴都無用」。隔離枱早過我哋入座都未離開,店外無人等位,而我哋亦未飲完飲品,希望管理層正視問題,保持服務質素。另外,食物質素亦麻麻,食物只係暖,而牛肉亦太硬,不改善嘅話咁平都無用。

午餐
2024-07-05 296 浏览
今日同朋友食呢間,食5夠一個鐘就被一個短頭髮女waitress 趕左幾次,都未食完,態度惡劣,仲話香港邊有餐廳可以食一個鐘,只可以整半個鐘,離曬譜,千祈唔好嚟,嘢食又一般,最好笑係講我哋走出邊其實冇客。。。我地都明白lunchtime 好多人,都盡快食,但5係一個鐘都冇,如果真係只俾人食半個鐘,佢應該喺我哋一入門口就同我哋講lol,完全冇通知過,真係好嬲,個waitress仲理直氣壯話投訴都冇用。。。。。。
2024-07-01 266 浏览
啱啱喺鰂魚涌打完羽毛球,喺附近揾食,大家本來諗住去呢間泰國餐廳,簡單食個湯河,但波友比泰菜餐牌吸引,叫餸share食。晚市堂食88折,三餸三杯野飲,三個人平均百鬆d消費,已經係一餐美味既泰美食,個咖哩炸軟殼蟹好好味,同行兩位本來細食既女仕都合力"清盤"。環境坐得舒舒服服,好過北上迫人又浪費時間及人生。至於服務方面無問題,落單時仲有講有笑,同我地用d菜單名開玩笑;佢地差唔多要收工,叫我地埋單後,仲叫我地慢慢,唔會話趕收工叫人走。

環境坐得舒舒服服,好過北上迫人又浪費時間及人生。

2024-05-16 395 浏览
當日去食lunch叫左碗香茅雞扒湯檬粉,由12:24落單等到13:05,期間催過3次,最後個侍應求其俾左個雞扒撈檬我,成碟撈檬整到好似一碟垃圾咁 。等左大半個鐘俾碟錯既野我,一句唔好意思都無,基本禮貌都無。最誇張係俾錯我個碟雞扒撈檬佢就直接俾另一個客,毫無衛生可言 。我行出去同收銀講要cancel張單,收銀叫我自己搵樓面,我都真心無語 。做到咁差真係趕客,blacklist!
做到咁差真係趕客,blacklist!

2024-04-06 570 浏览
服務態度非常惡劣,出餐又慢,又漏單,催單比人罵,lunch time趕返工千萬唔好去食,等到過曬鐘,但客又唔係多,唔好意思都無句,員工愛理不理的態度,食物好咸,鹽好似唔洗錢,又多味精,食物方面豬肉唔新鮮,一陣怪味,菜又爛的多,炒起油又多,周圍環境同地下污糟,桌子唔抹痴立立根本唔係正宗泰國菜館,連中菜都唔係,服務奇差當客傻仔的餐廳,價錢又唔平,而家香港愈來愈少人想出街食嘢不無原因,服務態度非常惡劣,食物方面無質素的餐廳
2024-03-10 598 浏览
約咗朋友去野餐, 叫左外賣. 2個午餐再加串燒拼盤, 埋單$250左右.其實午餐都抵食, 拼盤係散叫所以比較貴. 食物不過不失, 穩陣之選.最好味係個串燒拼盤, 但真係可以大碟少少🙈

最好味係個串燒拼盤, 但真係可以大碟少少🙈
岩岩跟同事去呢度食lunch,野食算正常,但啲人服務態度真係差到一個點,但都未係最激氣😩果個收銀機系統垃圾到一個極點😡,我一行3個人,兩個叫lunch set, 1 個人叫散餐,lunch set 可加$12叫杯special drink(原價$36)咁我兩個人都叫左,食散餐果個同事食到中途先再散叫1杯可樂(咁散叫正價$15),點知埋單發現,佢收左可樂$6、1杯特飲$12,另1杯收正價$36…..🤬同服務員講番,佢話電腦系統係咁樣,自動將平價果杯變做跟餐🤬🤬佢地態度仲係覺得自己冇錯,今日真係長見識😨
2023-10-28 1206 浏览
早幾日食晚餐,最先係見到成間餐廳所有啲橙色皮椅滿佈大量黑色污漬!!淨係呢樣已經可以bye bye,收人咁嘅價錢,都唔去翻新下,失望~🤮之後點左青咖哩食,大家都覺得酸酸地,又無咖哩味,唔知點咁,試下配襯其他食物都係無分別,唔覺得好食左。啲大蝦梅左,唔係實肉,主菜金邊粉都炒唔香,竟然係全甜味嘅,正常係香口帶甜,仲有其他配料嘅香,但佢係純甜味都有嘅..整體價錢都貴,絕對唔值。呢區少泰國嘢都唔會推介呢間考慮越南、馬拉、印度菜好過
早幾日食晚餐,最先係見到成間餐廳所有啲橙色皮
椅滿佈大量黑色污漬!!

淨係呢樣已經可以bye bye,收人咁嘅價錢,都
唔去翻新下,失望~🤮

之後點左青咖哩食,大家都覺得酸酸地,又無咖
哩味,唔知點咁,試下配襯其他食物都係無分別,唔覺得好食左。

整體價錢都貴,絕對唔值。
呢區少泰國嘢都唔會推介呢間
考慮越南、馬拉、印度菜好過
2023-10-28 792 浏览
早幾日食晚餐,先係見到成間餐廳所以啲橙色皮椅滿佈大量黑色污漬!!淨係呢樣已經可以bye bye,收人咁嘅價錢,都唔去翻新下,失望~之後點左青咖哩食,大家都覺得酸酸地,又無咖哩味,唔知點咁,試下配襯其他食物都係無分別,唔覺得好食左。啲大蝦梅左,唔係實肉,……主菜金邊粉都炒唔香,竟然係全甜味嘅,正常係香口帶甜,仲有其他配料嘅香,但佢係純甜味都有嘅……整體價錢都貴,絕對唔值。呢區少泰國嘢都唔會推介呢間考慮越南、馬拉、印度菜好過

啲大蝦梅左,唔係實肉,……

整體價錢都貴,絕對唔值。

呢區少泰國嘢都唔會推介呢間
考慮越南、馬拉、印度菜好過
2023-08-06 1220 浏览
This place offers lunch set during weekdays and weekends, and they offer a lot of options.Pad thai and curry beef brisket are my all time favourite. In terms of flavour, I would say they are just acceptable. But the lunch sets are really cheap and includes a drink, so if you are in budget, this place could be your perfect lunch spot.

2023-07-28 911 浏览
朋友话買外賣上佢屋企開餐,介紹了就近嘅泰Cool。到店時店員已将食物放進環保袋,十分整齊和方便。甜酸咕嚕魚配番茄、菠蘿和椒,甜甜酸酸好開胃。串燒拼盤和燒豬頸肉烧得剛好,味道不错。值得一讚係软殼蟹咖哩包,面包內有软殼蟹,咖哩汁另上,吃起來可隨自己喜好加咖哩汁。因為我不能吃太辣,覺得此道菜啱胃口。爱辣嘅朋友可能要問店員有冇得加辣。至於海南雞味道比較淡,唔啱哂我地口味。菠蘿炒飯原個菠蘿上,有诚意Good

2023-07-22
外卖自取