2024-08-07 85 浏览
第一次見到呢間舖,環境尚算不錯,試試叫個一湯一麵。沒多久已經嚟齊,買相都幾好,而聞落都幾香,先試猴頭菇湯,清香自然入口甘甜,非常滿足,有媽媽味道,完全冇味精,已經好少地方係咁,而且好足料湯已經好飲,揸都可以食而且亦有味道,非常好飲。至放個麵睇落有d似上海麵,食落軟硬適宜,上面有D紅色藥材,好似好補咁,而且個湯底都似係上湯冇味精個種。整體感覺好健康,冇罪惡感嘅一餐,而且絕對算好味,做唔到呢個地方有一間良心舖頭,值得一試再試,見到餐牌仲有幾款好想試下,唯有下次再嚟啦
第一次見到呢間舖,環境尚算不錯,試試叫個一湯一麵。

2024-08-01 109 浏览
試過猴頭菇湯,非常多料,好夠味又冇味精,原味似冇加糖,有媽媽味道,直得推介,因為平時出街食飯多,以後可以有地方飲湯,正!好味,好味,價錢公道!優質食材,有湯引嘅朋友必選店舖,唔夠講有冇其他舖頭可以有咁嘅質素,但係現時嚟講我覺得係最好,少見有心的湯水,飯也得好食,食落鮮味十足。
2024-07-31
等候时间
5 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
用餐优惠
信用卡優惠
2024-05-27 303 浏览
朋友介紹的 同班朋友一齊食 10個人嘅私房菜 地點荔枝角 方便我 係香工地庫美食街個度 係C座落電梯 跟住掉頭行到尾尾 見到個湯字logo 同埋穿入去個走廊 叫K3房 寫住養生私房菜的有靚裝修 有唱K 呢啲簡單 估唔到係用JBL 喇叭好嘢! 個人愛唱歌~ 晚餐揀左人頭$580 Menu 頭盤我地加錢轉左泰式嘅鮑魚 超驚喜 係我食過最好味嘅凍鮑魚頭盤 因為有泰式的酸辣 好開胃🤤喜歡茄子!仲有醉蝦同蛋 好味然後湯 揀左姬松茸燉螺頭湯 係好好好好飲 冇味精係重點!宜家真係冇乜地方飲到呢個quality 應該真係足料燉到出黎 超正 跟住個五指毛桃雞係我有surprise的 平時食雞個到唔想食 但見佢推介 就試 超香同滑 好好食 係皇牌菜式黎喎~重點係冇汁點嘅雞 我話好食!仲有條魚都超正 !同埋個面 連湯都飲埋So far 所有菜式平均係有4星以上 除左對我黎講有啲飽得滯😂值得再來! 下次試另一個menu重有呢度係可以玩到想走先走 非常好!
朋友介紹的 同班朋友一齊食
10個人嘅私房菜
因為有泰式的酸辣 好開胃🤤
喜歡茄子!仲有醉蝦同蛋 好味
超正 跟住個五指毛桃雞係我有surprise的
平時食雞個到唔想食 但見佢推介 就試
超香同滑 好好食 係皇牌菜式黎喎~
重點係冇汁點嘅雞 我話好食!
仲有條魚都超正 !同埋個面 連湯都飲埋
So far 所有菜式平均係有4星以上
除左對我黎講有啲飽得滯😂
值得再來! 下次試另一個menu
重有呢度係可以玩到想走先走 非常好!
泰式鮑魚
紅顏知己桃膠