2020-06-21
今次嚟到屯門稔灣嘅T.park,係呢個世外桃源原來都有一個幾優雅清靜嘅小餐廳。由於今次係食咗嘢食先你,主要嘅目的係你浸Spa,只係咁啱浸之前經過呢度嘅Cafe,見到餐廳裏面都有啲輕食,所以就試咗佢嘅甜品—— Tiramisu其實未到上我都唔會俾太多特別嘅期望,因為始終位於呢啲比較偏遠嘅地區,同埋見到去餐廳裏面並冇一個特別做甜品嘅工房,所以都係透過外來入貨嘅甜品。不過令我有啲驚喜嘅係,呢度食甜品嘅餐具都會配合返呢個園區轉廢為能嘅主題,食甜品嘅餐具係一支可以食得嘅餅乾,概念上係幾有趣嘅,不過未到上同口感上就有待改善。同埋呢度食嘢嘅方式係全自助式,即係除咗你買餐要自己拎餐之外,食完之後仲要自己處理餐具,要自己清潔乾淨用過嘅餐具,算係一種幾新鮮嘅體驗。