上水滾起樓出名飲茶!估唔到原來而家仲出埋台式火鍋放題🍲午市同埋晚市都有得食😋今晚收工就去咗試120分鐘晚市台式火鍋放題🤟🏻無論湯底、火鍋配料、飲品、甜品都好出色,值得一試🥰🥰湯底有好多款選擇,有養生又有麻辣,揀咗個美顏美人鍋,有花膠同雞,滋補又養顏🌟肉類推介安格斯特級牛板腱、美國安格斯CHOICE肩胛🥩兩款牛都相當出色!特別係安格斯特級牛板腱,肉質嫩滑多汁,牛味香濃,入口juicy啖啖肉,超滿足😌火鍋配料除咗可以掃QR code落單,亦設自取區,真係超多選擇,樣樣都好吸引‼️今晚叫咗私房鴨血、豬紅、手打墨魚漿、章魚珍珠漿、秘製滷大腸、鮮甜海蝦、脆肉鯇魚腩、台式滷水雞翼、鬼馬老油條、山水滑豆腐、白菜香菇豬肉水餃❤️每款食物嘅質素都好唔錯,推介山水滑豆腐,嫩滑得黎豆味香濃!秘製滷大腸爽滑無異味!台式滷水雞翼滷得超入味🥳🥳小食推介💁🏻‍♀️梅香酥脆薯、真豬小香腸、即炸午餐肉,即叫即製,熱辣辣上枱特別好食!梅香酥脆薯炸至金黃酥脆,入口係香甜嘅番薯味!真豬小香腸彈牙又有厚厚,食落好有台灣風味💋自取飲品櫃擺放整齊,有齊各式汽水、茶飲,推介必試自家製茶飲,多款選擇,特別無糖茶飲解渴又解膩🥤🧃最後仲有多款甜

最後仲有多款甜品可選,揀咗雪糕同糯米糍,超級滿足啊!!

滾起樓✨
📍上水龍琛路48號上水匯4樓401-411A號舖

#香港上水 #上水美食 #豪宴集團 #滾起樓
Location Tag 上水滙
2024-06-13
2024-07-09 1278 浏览
位於上水嘅滾起樓,平時早上做茶市🫖已經大排長龍,晚上更有香港人都喜愛嘅台式風味邊爐🥘總共有10款湯底選擇,有麻辣、養生、養顏湯底,今次揀咗個都幾有台灣風味嘅帝王薑母鴨鍋,用藥材新鮮熬製,成為濃湯😋,裏面仲有鴨肉。120分鐘邊爐放題無限供應 $248任食高質🐄美國安格斯肩胛、牛板腱、西班牙豬五花🐽、紐西蘭羊肉卷🐑。肉質紋理清晰紅潤,淥幾秒,嫩滑可口👍🏻👍🏻。仲有好多唔錯嘅選擇🤩:鮮甜海蝦、厚切鯇魚腩、鴨血、手打墨魚漿、滑雞件……外面仲有超級多款丸類、瓜菜、自家制茶飲及冰凍飲品🧃🥤。打邊爐都可以舒舒服服,座位寬敞舒適,冷氣十足👍🏻慢慢嘆都得🤭

120分鐘邊爐放題無限供應 $248

外面仲有超級多款丸類、瓜菜、自家制茶飲及冰凍飲品🧃🥤。

2024-07-05 730 浏览
🌟滾起樓(上水)係上水站附近行下 見到呢間酒樓晚市可以打邊爐有3個set可以簡 我地簡左中間$248~可以任食美國安格斯CHOICE肩胛、特級牛板腱等牛肉味濃 encore左好多碟🤣🤣黑魚片都好食啖啖肉唔會有骨仲叫左啲小食-炸午餐肉-梅香酥脆薯炸得都幾香脆唔錯咩都想試下就點埋牛肉高麗菜餃 入面仲有啲粟米粒增加口感 飲品方面都係一般放題有嘅都有 仲有啲冷泡茶 個人覺得洛神花茶值得一試 入口酸酸甜甜 可以解下膩 自助區有唔同種類嘅丸同蔬菜🥬仲有滷肉飯餐廳上菜都好快🫡食飽仲有甜品叫左個愛玉凍同糯米糍
🌟滾起樓(上水)
係上水站附近行下 見到呢間酒樓晚市可以打邊爐
有3個set可以簡 我地簡左中間$248~
可以任食美國安格斯CHOICE肩胛、特級牛板腱等

牛肉味濃 encore左好多碟🤣🤣

仲有滷肉飯
餐廳上菜都好快🫡食飽仲有甜品
叫左個愛玉凍同糯米糍
2024-07-04 520 浏览
📍 滾起樓上水匯開左好多餐廳,想食火鍋放題既話都唔一定要去旺角既;呢間朝早既時段係飲茶食點心,夜晚搖身一變做台式火鍋放題,都幾多元化咁喎😍✨ Plan B 台式火鍋放題(120分鐘)✨$248/位🍲火鍋湯底總共有成12款湯底,無論係淡味或者濃味嘅湯底都會提供;今次揀咗紅燒牛骨鍋,主要有牛骨、牛腩同紅蘿蔔熬製而成嘅湯底~🐮🐷 120分鐘無限量供應可以任食美國特級安格斯系列:美國安格斯CHOICE肩胛、安格斯特級牛板腱、美國PRIME雪花肥牛、西斑牙豬五花片、京畿道豬梅肉片、紐西蘭羊卷肉~▶️肉嘅種類非常多,絕對啱曬食肉獸既我🤩最推薦既係美國PRIME雪花肥牛,肉質紋理清晰,色澤均勻,切到薄薄一大片,食落比較有口感,好滿足😋另外,特級牛板腱既口感都唔錯,係比較優質嘅牛肉!淥兩下就食得,入口較嫩,牛肉味濃!🍲火鍋配料用QR code就可以落單,個Menu都幾豐富咁,試左私房鴨血(辣)、章魚珍珠漿、美人花膠、脆肉鯇魚片、鮮甜海蝦、珍珠蜆等等▶️推介大家試吓美顏花膠同埋鴨血,花膠嘅口感都幾爽口,味道都幾唔錯,女士養顏一流啊🤩鴨血完全冇腥味,亦切到好厚身;必食嘅當然係海鮮!海蝦同珍珠蜆必點,蝦雖然唔係
📍 滾起樓

✨ Plan B 台式火鍋放題(120分鐘)✨$248/位

🍲火鍋湯底

🐮🐷 120分鐘無限量供應

🍲火鍋配料
▶️推介大家試吓美顏花膠同埋鴨血,花膠嘅口感都幾爽口,味道都幾唔錯,女士養顏一流啊🤩鴨血完全冇腥味,亦切到好厚身;必食嘅當然係海鮮!海蝦同珍珠蜆必點,蝦雖然唔係話好大隻,但勝在肉質新鮮,食落肉質唔會霉,而蜆雖細隻但冇沙,海鮮完全唔伏,嗰日同屋企人都食咗幾round既海鮮!

🥢小食
叫左秘制滷牛肚、滷水雞翼、炸午餐肉、真豬小香腸(原味香腸)同酸辣豬手~
▶️酸辣豬手喺火鍋放題度見到,豬手食落爽口,佢係冷盤嚟嘅,味道酸酸辣辣,非常開胃!最後都encore咗三次🤤🤤🤤諗返起都覺得有啲誇張!香腸同埋牛肚就普普通通,冇乜特別,但酸辣豬手真係要試試😙

🔆自助吧食品及飲品
自助吧食品大多都係火鍋配料:丸類、腸類、蔬菜類、牛柏葉、公仔麵等等,款式多達接近32款!都真係幾多選擇😍另外,亦都提供開胃小菜,當晚肉燥飯,確保你一定食得飽😝 但因為食得太飽就冇試到🙈另外,飲品有兩個大櫃,有泡茶、支裝同罐裝飲品,最推薦嘅係冬瓜茶!!!味道甜甜地的,好解油膩感,之前去台灣都會特登去買!

🍨甜品
食完正餐當然要食甜品啦!甜品就冇得任食喇,只可以揀雪糕或者仙草~雪糕就成日食,今次試咗仙草:涼粉同埋愛玉~椰汁都幾香,真係大滿足😌

⭐️好味指數:7.6/10

📍 滾起樓(粵點粵滋味) (上水)
上水龍琛路48號上水匯4樓401-411A號舖

#上水 #滾起樓 #火鍋放題 #台式火鍋放題 #特級安格斯 #火鍋配料 #肥牛 #雪花肥牛 #自助吧
2024-07-03 368 浏览
想同好友慢慢食住暢談,決定一試火鍋放題,發覺真的不錯。🥣湯底:紅燒牛骨鍋食得台式火鍋,紅燒牛骨當然必點。內有牛骨、牛腩及紅蘿蔔,非常足料。湯底味濃👍🏻,滿滿台式風味,正👍🏻。🥩晚市120分鐘台式火鍋放題我們選了美國安格斯套餐,內有不少肉類及海鮮可供選擇,包括<肉類>豬牛🐦羊樣樣齊,任君選擇,非常豐富 。🔸美國安格斯CHOICE肩胛🔸安格斯😃牛板腱🔸美國PIME雪花肥牛🔸西班牙豬五花片🔸紐西蘭羊肉片🔸花雕酒🐦件牛板腱,牛味濃,鮮嫩多汁,入口即化。牛肩胛肥瘦均勻,羊肉片嫩而不臊、雞件量多且大件,整體質素不錯。<海鮮及其他>🔸海蝦🔸沙白🔸蟹子墨魚醬🔸章魚珍珠漿海蝦啖啖肉,沙白彈牙爽脆,十分鮮甜🙌🏻。章魚珍珠漿入邊有不少章魚粒,超級爽滑彈牙😍好正!✨特式火鍋料✨🔸蛋餃🔸士林豬血糕🔸手工大黑倫🔸秘製滷牛筋🔸秘製滷牛肚豬血糕切到一口一件,滷牛肚彈牙爽口,全部都勁有特色,一次過食到,都真係幾開心🙌🏻🙌🏻😆😆。<自助區>提供多款丸類、蔬菜及飲品,選擇頗多。餐廳環境寬敞,適合一班朋友共聚。#big_big_foodie. #big_bih_foodie食
想同好友慢慢食住暢談,決定一試火鍋放題,發覺真的不錯。

🥣湯底:紅燒牛骨鍋

🥩晚市120分鐘台式火鍋放題
我們選了美國安格斯套餐,內有不少肉類及海鮮可供選擇,包括

<肉類>
豬牛🐦羊樣樣齊,任君選擇,非常豐富 。
🔸美國安格斯CHOICE肩胛

🔸手工大黑倫
🔸秘製滷牛筋
🔸秘製滷牛肚

<自助區>
提供多款丸類、蔬菜及飲品,選擇頗多。

餐廳環境寬敞,適合一班朋友共聚。
#big_big_foodie. #big_bih_foodie食勻上水
🍲無論咩天氣間唔中都會好想打邊爐😆由其是放題式既火鍋就啱晒我地🫶🏻今次我地去左係上水匯既「滾起樓」✨由門口到入座都好乾淨企理 而且空間感十足大部份都係闊落既卡位座 坐得非常舒服🤍呢度早上係飲茶 夜晚先做打邊爐我地揀左中價位既𝟏𝟐𝟎分鐘美國特級安格斯餐呢個𝐬𝐞𝐭除左有安格斯牛 亦有齊豬 雞 羊同海鮮特色漿類 仲有自助配料吧 飲品 無限量供應🥳湯底選擇都非常多~我地就揀左紅燒牛肉鍋重點係幾款安格斯牛既質素都相當出色🌟牛🐮味超濃!難怪有人話呢度係翻版牛大人🤣無骨黑魚片都係𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞左好多次 超嫩超滑😋火鍋配料除左自助吧 掃𝐐𝐑 𝐜𝐨𝐝𝐞都有好多款仲有多款台灣特色小食同肉燥飯❣️特別推介肉燥飯同滷水雞翼 雞翼滷得超入味!另外必試佢地既自家製茶飲🧊解渴又解膩最後食到飽飽仲有甜品送 除左基本雪糕同雪米滋仲有台式仙草凍💕火鍋放題黎講都算多選擇🤘🏻
🍲

牛🐮味超濃!難怪有人話呢度係翻版牛大人🤣
無骨黑魚片都係𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞左好多次 超嫩超滑😋

火鍋配料除左自助吧 掃𝐐𝐑 𝐜𝐨𝐝𝐞都有好多款
仲有多款台灣特色小食同肉燥飯❣️
特別推介肉燥飯同滷水雞翼 雞翼滷得超入味!

另外必試佢地既自家製茶飲🧊解渴又解膩
最後食到飽飽仲有甜品送 除左基本雪糕同雪米滋
仲有台式仙草凍💕火鍋放題黎講都算多選擇🤘🏻
2024-06-19 451 浏览
間中都會嚟呢度飲茶,點心即叫即蒸熱辣辣,味道也不錯,呢度大部份都係卡位,所以坐得舒服,食得舒適😋但係點心款式不太多,不過間中食吓又唔錯😋——————-1-晶瑩蝦餃皇🦐大大隻蝦2-潮州蒸粉果🎃餡料足,皮又煙靭彈牙3-醬汁蒸鳳爪🐥惹味道4-鯪魚煎釀茄子虎皮椒🍆少少辣的虎皮椒配上茄子夠惹味5-白灼唐生菜🥬清甜爽脆6-百花釀魚肚🐟魚肚蝦餃,彈牙好味7-山竹牛肉球🐮喼汁牛肉好味道8-豉汁蒸排骨🐷大大碟味道夠———————飲茶食點心………越食越開心🥳其實開心🥳簡…佢係單就在你身邊..如果食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝—————————

——————-
1-晶瑩蝦餃皇🦐
大大隻蝦

2-潮州蒸粉果🎃
餡料足,皮又煙靭彈牙

3-醬汁蒸鳳爪🐥

食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝
—————————
2024-06-15 316 浏览
🍲茶樓台式火鍋🍹------------------------------💛美國特級安格斯套餐-💵188火鍋食物種類好多🥳有不同嘅餃子🥸蝦滑🦐蜆🤩仲有最緊要嘅安格斯牛肉❤️有三款不同種類牛肉😝食落好嫩滑👀油脂分布都幾靚🤣再者有不同嘅小食😳即炸牛餐肉同雞翼😋全部食物都係水準之上😽最後仲有甜品作結尾😻有雪糕喎仙草🫶🏻------------------------------🤤好味度:8/10🧚🏻回頭率:7/10滾起樓(粵點粵滋味) (上水)🇭🇰上水龍琛路48號上水匯4樓401-411A號舖#上水#足料 #多款 #香港餐廳推介 美食 #美食 #人氣美食 #情侶好去處 #香港 #香港美食 #上水好去處 #香港好去處 #香港美食指南 #hongkong #foodie #hkfoodie #必食之選 #打卡
🍲茶樓台式火鍋🍹
💛美國特級安格斯套餐-💵188
🤤好味度:8/10
🧚🏻回頭率:7/10

滾起樓(粵點粵滋味) (上水)
🇭🇰上水龍琛路48號上水匯4樓401-411A號舖

2024-06-06 283 浏览
約左個住新界東嘅朋友,諗住去上水附近飲茶食點心,行下行下嚟左呢間《滾起樓》係門口望望見到午市都有台式火鍋,我即刻轉軚😂😂由門口到入座成個感覺都好乾淨企理,空間感都大,坐低咗都覺得啲位舒服,唔會太逼,侍應態度好好要比讚👍🏻打邊爐前叫咗d小食台灣腸,午餐肉同麻辣豬手(台灣的味道呀😍)我地叫咗個美國特級安格斯套餐 ✨美國安格斯Prime 牛小排✨美國安格斯特級牛板腱✨美國PRIME雪花肥牛湯底就叫左台灣麻辣鍋微辣(煲內有有鴨血及木耳),其他食物可QR Code落單或出面雪櫃自己揀,食物種類好多,一般火鍋店有嗰啲都齊全,飲品都有好多種類選擇牛小排,牛板腱,雪花肥牛,好嫩滑牛味好出,性價比高,鴨血好滑,沙白蜆鮮甜,魚類正常水準,士林米血糕好有台灣風味,墨魚漿爽口有墨魚味,魚皮炸得脆,牛柏葉水魷大大件,五花片薄切好味桂花烏龍 檸檬菜蜜 打邊爐飲呢款真係好解渴90分鐘嘅任食時間好足夠,上菜快,侍應有禮,下次再去開上水都會再encore#香港上水 #上水美食 #豪宴集團 #滾起樓#香港美食 #香港博客
係門口望望見到午市都有台式火鍋,我即刻轉軚😂😂
我地叫咗個美國特級安格斯套餐
✨美國安格斯Prime 牛小排
✨美國安格斯特級牛板腱
✨美國PRIME雪花肥牛
桂花烏龍 檸檬菜蜜 打邊爐飲呢款真係好解渴

#香港上水 #上水美食 #豪宴集團 #滾起樓
#香港美食 #香港博客
午餐
今次係第二次幫襯,第一次食覺得普通,只是冷氣夠凍。事隔兩年再光顧,首先講吓啲嘢食,今次兩人叫左1.蝦餃,大粒但偏咸2.上素野菌腸粉,少餡料3.雞包仔,一般4.小籠包,唔好食,唔推介5.流沙芝麻球,已經擺到凍曬唔係新鮮,唔可以話係流沙,餡料偏小食完兩個鐘之後都會口渴。呢餐兩個人食左$194,門口收錢呀姐黑口黑面態度係臭串,俾完錢,等左好耐都唔俾返張單嚟,因趕住去買嘢,攞完張單返到屋企先攞返出嚟睇,一睇就知唔妥,成張單都係收正價價錢,不是下午茶價錢,但今日明明係星期五亦不是公眾假期。呢間茶樓係寫明星期一至五(星期六,日公眾假期除外),1:45到4pm係下午茶時段,本人係星期五兩點左右就入座,之後他們提供的是下午茶價錢點心紙,亦沒有人提醒或貼出任何海報話今日冇下午茶,有什麼特別收費,由於滿腦疑問,於是打電話去問。第一次打去,有個呀姐聽,問佢今日有冇下午茶?佢話有,然後我話咁點解我今日嚟飲下午茶會收正價,佢就答唔到,依依哦哦,話唔清楚,然後叫我留電話,話要問同事但他去左食飯,要轉頭覆我。ok,我等,如我所料係冇覆電話的,等左個幾鐘之後,我再打電話去,又係果個呀姐聽,知道係我之後就話寫錯左一個

今次係第二次幫襯,第一次食覺得普通,只是冷氣夠凍。

事隔兩年再光顧,首先講吓啲嘢食,今次兩人叫左
1.蝦餃,大粒但偏咸
2.上素野菌腸粉,少餡料
3.雞包仔,一般
4.小籠包,唔好食,唔推介

食完兩個鐘之後都會口渴。

第一次打去,有個呀姐聽,問佢今日有冇下午茶?佢話有,然後我話咁點解我今日嚟飲下午茶會收正價,佢就答唔到,依依哦哦,話唔清楚,然後叫我留電話,話要問同事但他去左食飯,要轉頭覆我。ok,我等,如我所料係冇覆電話的,等左個幾鐘之後,我再打電話去,又係果個呀姐聽,知道係我之後就話寫錯左一個號碼,所以打唔返俾我,好明顯係耍我,宜家有咩電話係冇來電顯示,咁我問佢問到點解未?佢都係不斷重覆講係有下午茶,但就冇答點解係收正價,我就話今日係平日星期五不是星期六,日,亦不是公眾假期紅日,佢俾我問到佢答唔到,於是就開始發爛渣,到最後佢竟然話今日係特別日子會收貴啲,佢話今日係中秋節,有下午茶但會收貴啲,我話點解入座時冇人講?然後提供的是下午茶價錢的點心紙,佢就不斷發爛!都可以幾肯定聽電話係收錢個臭串呀姐。

呢間簡直係black店,同你講係有下午茶,俾下午茶點心紙,但收錢係收返正價,真係恰你地班友唔check單,基本上係唔會俾你check到單,我俾完錢佢都冇意思俾返張單你,唔係自己出聲叫佢俾返張單嚟,佢都唔會俾你!唔掛之得排隊俾錢時,排係我前面俾錢果個人有同呀姐嘈左幾句,但聽唔清楚佢地嘈咩。

總結,食物水準普通的black店,亂收費嘅慣犯。此店提供虛假商品說明的貨品或服務、不良銷售手法,永遠不會再幫襯。祝早日執笠。
2023-09-18 1248 浏览
除左去到攞位,亦可以網上攞位,好方便, 地方寛闊, 一個人飲茶, 叫左蝦餃同流沙芝麻球, 蝦餃新鮮又大粒, 好多蝦, 芝麻球好味, 但略嫌內里的流沙少左點, 唔夠"流沙", 但整體都係比讚, 熱辣辣, 好食。
蝦餃
流沙芝麻球
2023-09-16
$55 (早餐)
蝦餃
2023-03-23 3034 浏览
同朋友去上水匯食晚市台式火鍋放題,有3個set 。我地叫咗個澳洲和牛M7,5點至8點45分入坐就$318未連加一。星期五六日及假期前夕加$10。呢個餐主打澳洲和牛M7牛頸脊,美國安格斯Prime 牛小排,手切極級封門柳,呢三款肉都係另外兩個set 無既野。湯未滾就叫咗d小食好似台灣腸同鹽酥雞止一止口癮先。墨魚漿,鮮魚漿同珍珠漿,無咩口感,口感好腍唔彈牙,唔建議食。蝦就正常,唔爽口但都唔係霉。牛肉咁多款綜合嚟講一般貨色,牛肉味就唔太有,但肉質大致上都嫩滑好腍唔會鞋口。上菜速度都係合理。

2023-02-07 2121 浏览
我哋12人約咗新年食午飯,9點幾攞飛,等到12點都入唔到。酒樓得兩間大房,當等到一間房的時候、部長話入面唔夠凳坐、得八個位,叫我等隔離房,我問佢哋食咗幾耐、部長答由8點幾食到依家,但職員冇趕佢哋走、只係入去執碗提醒,但冇再主動做啲乜。我企係大房門口又比你哋部長話我趕客走?最後我地1點入坐,幾張枱拍埋一張12座比我哋。勸大家人多真係唔好去食,佢哋可以縱容客人無限時坐,坐左4、5個鐘都唔趕。雖然輪候大房的客人等多好耐,又有老人,但都唔會做啲咩幫你,你嘈下佢先拍埋幾張枱比你坐,一係叫你地分開幾張枱坐🙄食物不過不失,總括來講冇咩驚喜、驚嚇就有!知客幾靚女又有禮貌、只係少肥矮部長比我感覺唔想做生意

我哋12人約咗新年食午飯,9點幾攞飛,等到12點都入唔到。

最後我地1點入坐,幾張枱拍埋一張12座比我哋。

新年人人滾得起,發財又撈起👍✌️新年飲過茶⋯⋯富貴又榮華😂😂😂去過呢到飲茶飲過好多次,但食火鍋就只食過一次,我唸我都係鍾意去飲茶飲茶點心師傅整嘅點心好掂😋😋😋😁😂————————🐷髮菜豬手⋯⋯新年梗係要發財就手🐔鳳爪…………….生意興隆財運更就手🐟百花釀魚肚…………花開富貴人人有🦐蝦餃…………………笑口常開「哈哈蝦」🦢天鵝鮑魚酥……. ..祝福情侶甜甜蜜蜜🥩臘味煲仔飯(雙腸)雙喜臨門萬事足黃金糕…黃金萬福傳萬家. 人人開心笑哈哈————————-飲過鐵觀音…. 送福送運到每家✌️👍🙏❤️其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝—————————
新年人人滾得起,發財又撈起👍✌️
新年飲過茶⋯⋯
富貴又榮華😂😂😂
飲茶點心師傅整嘅點心好掂😋😋😋😁😂

————————
🐷髮菜豬手⋯⋯新年梗係要發財就手
🐔鳳爪…………….生意興隆財運更就手
🐟百花釀魚肚…………花開富貴人人有
🦐蝦餃…………………笑口常開「哈哈蝦」
🦢天鵝鮑魚酥……. ..祝福情侶甜甜蜜蜜
🥩臘味煲仔飯(雙腸)雙喜臨門萬事足
黃金糕…黃金萬福傳萬家. 人人開心笑哈哈

————————-
飲過鐵觀音…. 送福送運到每家✌️👍🙏❤️
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝
—————————
2023-01-05 1474 浏览
放假同阿爸阿媽飲茶,我阿媽最鍾意試新嘢,呢間台式火鍋店朝早做茶市,夜晚做火鍋,我阿媽就揀咗黎飲茶,而且嚟上水匯消費$200有免費泊車。假日兩點開始都有下午茶,而且款式都多嘅,最鍾意食佢雪山叉燒包同蝦春卷,仲叫咗個鳳爪排骨蒸飯,同埋燒賣,排骨飯啲排骨唔錯份量都多而且幾夠味,燒賣唔算好多肥豬肉,而且都幾大粒,三個人食咗$250左右,紅日來講又唔算好貴,而且慳返停車場泊車費都係個唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻