2008-07-09
就哩飛,時間匆匆,所以嚟Burger King整番個早餐先上機!B.K.好多年前係香港落腳,未試過,個時食開麥記,覺得佢好貴,跟住消聲匿跡;上年翻兜香江,又未幫襯過,因為依家食漢堡太多選擇;反而山長水遠晌機場先哩食佢,真搞鬼!兩公婆,1個試招牌華堡,另1個試豬柳蛋牛角包!2個都好正,華堡嘅漢堡扒係烤熟,比煎嘅確係有D唔同,絕對唔係心理作用,食起上哩香口D,又少咗朕油膩感,但肉扒嘅肉汁仍然咁豐盈,唔嚡身,其他配料亦新鮮,生菜洋蔥同樣爽脆,一大片蕃茄真係好鮮甜,個包鬆軟,此外就唔覺有其他特別。反而個豬柳蛋用咗牛角包(唔係平時晌Delifrance見到法式牛角形嘅牛角包,都係漢堡包嘅圓形),雖然會高卡路里D,但真係口感一流,香噴噴。所以,比起去麥記貴一截仔都覺得值嘅,況且,去得旅行都用咗大舊錢,食個貴少少早餐都唔算太過啦!