2017-07-24
同三個好姊妹係尖沙咀行完街街, 行完當然要補充下腳骨力, 個個都想食韓國野, 小妹突然諗起細細個果陣同全家一齊食既甜甜地牛肉果陣真係好食到舌頭都吞埋落肚依家開到周街都係既新派韓燒係冇呢D牛肉食既, 於是一致通過去漢洋苑開大餐漢洋苑雖然係一間傳統韓燒, 但入到去唔會煙霧瀰漫咁, 新派韓燒都做唔到咁,我估就算著冷衫都唔會吸到味, 真係值得一讚而野食方面都好齊全, 壽司, 刺身, 熱食, 海鮮, 肉類, 雪糕, 甜品全部齊全冬蔭公湯食野前飲個湯是常識吧! 今次見到有三四款湯揀, 最後因為聞到D款冬蔭公好香, 所以揀左佢, 飲落少少辣, 唔會太辣喉, 夠開胃, 大愛開爐啦!首先當然食我最期待既甜甜地牛肉, 同細細個食果陣味係完全一樣, 甜甜地, 又夠嫩口, 有牛肉味, 我估我食左兩座牛山! 另外想推薦下佢既炒蜆, 少少辣夠香口,而且無咩沙, 我估我食左三大碟! 蝦又夠大隻, 食落幾彈牙, 平時麻麻地蝦我都覺好好食三文魚刺身老實講係韓燒店食三文魚刺身真係冇期待, 但今次食又出奇地覺得唔錯喎, 識食三文魚都知要睇紋路同色澤, 今次呢D三文魚係D兩方面都幾對路, 食落都算新鮮, 估佢唔到雪糕飄雪曲
果陣真係好食到舌頭都吞埋落肚
我估就算著冷衫都唔會吸到味, 真係值得一讚
冬蔭公湯
開爐啦!
三文魚刺身 老實講係韓燒店食三文魚 刺身真係冇期待, 但今次食又出奇地覺得唔錯喎, 識食三文魚都知要睇紋路同色澤, 今次呢D三文魚係D兩方面都幾對路, 食落都算新鮮, 估佢唔到
雪糕 飄雪曲奇最好味, 唔太甜, CREAM同曲奇味夾
總結黎講 , D間漢洋苑有驚喜, 我既重點甜甜地牛肉KEEP到我細個既水平, 其他食物比我細個果陣既漢洋苑進步好多, 好多都好好味, 有時傳統野可能會比新派野更好!