2007-04-27 23 浏览
青菜煨麵- 白菜切得好細, 而麵煮得有D腍, 個湯有少少雞味, 但味道真係太清太淡砂鍋津白- 用兩個個外賣碗裝住, 份量好多, 火腿, 豆腐, 粉絲, 津白, 蝦米, 雞肉等材料亦唔少, 湯底有淡奶白色, 幾好飲呢兩樣食送上星期係蕃薯苗都食過, 份量材料都差唔多, 但味道就好似蕃薯苗勝一籌

2007-03-30 17 浏览
上次試左附近既小辣椒,麻麻地,今次就去附近呢一間食,點左以下食物:1.水煮牛肉:個份量同平時食開既水煮野差d wo,好似得好少牛肉。不過我地就夠食,都幾辣,另外係底仲有d粉絲tim2.椒盬排骨:我就覺得ok lor,好喜歡食佢既炸蒜容,d排骨又唔會太肥同太油,不過佢就話椒鹽骨唔係咁既味,同冇咩椒盬wo,我都唔係好識啊!3.擔擔面:上桌個陣見碗野水汪汪,仲以為會冇咩味,不過食落都ok ar,我食到有花生味...4.我自己叫左杯豆漿,ok啦,唔太甜環境係一般小店格局
4.我自己叫左杯豆漿,ok啦,唔太甜

環境係一般小店格局
2007-03-10 32 浏览
雪菜肉絲炒年糕- 雪菜份量好多, 唔太咸, 仲帶爽口, 而年糕唔太腍, 咬落仲有D煙韌, 食完盒底都唔油奶油津白- 今次個汁稀左少少, 無左上次個種好滑既感覺, 而面頭灑左D火腿碎, 令到個汁帶有咸鮮味

2007-01-22 25 浏览
做完運動行完街有D累, 落左車就係附近買外賣.炆牛腩菜飯($28) - 牛腩有D韌, 但尚可接受, 牛筋就幾腍, 個汁好濃味, 有少少甜甜地. 而個飯有好多菜粒, 菜頭咬落帶爽口, 咸咸地唔駛撈汁淨食都夠味.涼拌海哲($24) - 海哲算爽口, 但味太淡, 麻麻.粟米羹($30) - 罐頭湯味, 普通.呢間野最唔好就係無得送外賣, 但外賣自取有9折當補數!
做完運動行完街有D累, 落左車就係附近買外賣.
涼拌海哲($24) - 海哲算爽口, 但味太淡, 麻麻.
粟米羹($30) - 罐頭湯味, 普通.
呢間野最唔好就係無得送外賣, 但外賣自取有9折當補數!
2006-12-28 19 浏览
每晚食飯來來去去都係個幾間, 好快好快又輪到佢喇三鮮炒年糕($32) - 蝦, 豬肚同豬肉, 份量唔多, 味好淡小籠飽($20) - 有5隻, 外賣返到去仲熱, 皮薄, 豬肉餡亦蒸得剛好, 唔實有鮮味粟米羹($30) - 罐頭湯味, 普通外賣自取有9折
每晚食飯來來去去都係個幾間, 好快好快又輪到佢喇
粟米羹($30) - 罐頭湯味, 普通
外賣自取有9折
2006-12-14 34 浏览
小店形式,不足30個位,平日都唔過半數。試了雲吞擔擔麵,都幾大碗,不過可能漲左既關係,啲麵麻麻地,雲吞就ok。
2006-11-30 22 浏览
同朋友仔做完gym, 返到北角好自然咁又係呢度買外賣蝦仁炒蛋菜飯- 同之前提過既都差唔多酸辣湯- 面頭有好多油, 要用匙筆走d油先飲得, 味道唔太辣, 但用來點銀絲卷食就唔錯銀絲卷- 要蒸的, ok
同朋友仔做完gym, 返到北角好自然咁又係呢度買外賣
蝦仁炒蛋菜飯- 同之前提過既都差唔多
銀絲卷- 要蒸的, ok
2006-11-23 8 浏览
同朋友完HH, 幾杯落肚有點餓, 就係呢度買左兩個外賣蝦仁炒蛋菜飯- 今次個炒蛋份量都幾多, 而個蛋如果可以咸D會更好, 不過佢又炒得唔油都唔錯羊肉搶湯麵- 羊肉好蘇, 但正合我意, 而個湯有好重羊味, 好好飲
同朋友完HH, 幾杯落肚有點餓, 就係呢度買左兩個外賣
(非会员)
2006-11-13 16 浏览
呢間店舖裝修一般,坐位較為迫"GIVE"價格尚算OK!值得推介既有"砂鍋云吞雞",大大鍋,落足料,足4位用~湯底唔錯,夠味!另外"小籠包"都唔錯,皮薄餡靚,又多汁~價錢都係廿蚊!!
呢間店舖裝修一般,坐位較為迫"GIVE"價格尚算OK!
2006-09-13 21 浏览
外賣了蝦仁炒蛋菜飯, 打開盒賣相都唔錯, 食落口不過不失睇外賣紙基本上佢\既菜式同價錢有9成同蕃薯苗一樣, 我諗佢\地應該係同一個老細
外賣了蝦仁炒蛋菜飯, 打開盒賣相都唔錯, 食落口不過不失
2006-09-08 20 浏览
心情麻麻,推掉無聊的飯局後,在地鐵想著吃什麼,諗起牛一執左,就看看新的舖是怎個樣子。改了做京、滬菜為主,地方衣舊的又細又迫,飯市來的話,預左要搭檯。見到廚房有猜麵的counter,自然要試試,見隔離檯的擔擔麵賣相一般,就叫羊嗆麵好了。等左十分鐘,終於等到,濃郁的雜菜湯加了羊肉來煮,嫌不夠羶,湯底一般,反而麵是唔錯,煙韌又夠麥味,粗糙而富質感,絕對是喜歡的那類。邊吃邊流汗,冷氣明顯地不足,幾辛苦的,吃到一般頂唔順買單,天氣涼一點時會再來試試小吃及其他麵食。