兩個人點左鱸魚和蜆煲,鱸魚雪味重 仲要三啖食完,蜆煲係有酒味但無特別兩舊幾水,無餐飲跟,要另外點,埋單加埋一 午餐成六舊水,貴到以為去左米之蓮星級大廚開,唔值!無下次~
2022-09-18
2022-08-09 797 浏览
昨晚2人 點了2個set488 1個set加10%A4和牛西冷 680西京燒鱈魚 530擺碟 好普通 相就沒需要浪費電話容量影相同出面散嗌 300蚊質素差不多ordel medium 黎到得 rare 西京燒黎講 魚入面冇味 唔夠滑不過新開 廚師未適應地點偏僻 附近冇 打卡位
昨晚2人 點了2個set

ordel medium 黎到得 rare

西京燒黎講 魚入面冇味 唔夠滑
不過新開 廚師未適應

地點偏僻 附近冇 打卡位
屋企附近開左間新既西餐廳每日返屋企時都見到燈火通明好多人食咁拍拖紀念17週年未諗到食咩咁近近地試下book呢間佢地每星期會轉一次menu今個星期食既野咁啱係我地最鍾意的😍我地兩個口味一樣,所以揀哂同款食物暫時未試到其他😊聽到原來未正式開業,試業中。。。啲野真係好食,又近,所以會再去😋見到廚師好年輕。手勢好好👍員工同老闆都好有禮貌特別老闆好熱情請左我地飲白酒🥂#本身個餐會跟埋飲品但如果飲品方面可以考慮有得加錢轉其他就好喇因為實在飲唔到太多野日本拖羅蓉他他配鵪鶉蛋好清新既前菜!篤爛埋隻鵪鶉蛋一齊食更好食😋🍽意大利黑醋焦糖蘋果配匈牙利鵝肝煮到鵝肝剛剛好半生熟外面有啲脆,裡面嫩滑第一次食到咁完美既鵝肝😋🦪日本廣島蠔濃湯 🤩其實職員未介紹如果見到蠔湯都一定會揀職員仲要話係即場新鮮打出黎既蠔湯飲落同平時出面飲既好唔同呢個好鮮甜。雖然唔係好熱但一啲都唔腥。大讚🤩(食過其他係濃得黎勁咸)暫時飲過最好飲既蠔湯👍🥩日本A4和牛西冷配山葵蓉及燒汁 (+$128)和牛西冷煮到剛剛好5成熟表面仲有啲焦香脆感連配菜都食😋🧁抹茶紅豆泡芙呢個還好,因為兩個都唔食抹茶所以唔識評語🤔
屋企附近開左間新既西餐廳
每日返屋企時都見到燈火通明
好多人食咁
拍拖紀念17週年未諗到食咩
咁近近地試下book呢間
佢地每星期會轉一次menu
今個星期食既野咁啱係我地最鍾意的😍
我地兩個口味一樣,所以揀哂同款食物
暫時未試到其他😊
聽到原來未正式開業,試業中。。。
啲野真係好食,又近,所以會再去😋

見到廚師好年輕。手勢好好👍
員工同老闆都好有禮貌

好清新既前菜!
篤爛埋隻鵪鶉蛋一齊食更好食😋

🍽意大利黑醋焦糖蘋果配匈牙利鵝肝
煮到鵝肝剛剛好半生熟
外面有啲脆,裡面嫩滑
第一次食到咁完美既鵝肝😋

🦪日本廣島蠔濃湯 🤩
其實職員未介紹
如果見到蠔湯都一定會揀
職員仲要話係即場新鮮打出黎既蠔湯
飲落同平時出面飲既好唔同
呢個好鮮甜。雖然唔係好熱
但一啲都唔腥。大讚🤩
(食過其他係濃得黎勁咸)
暫時飲過最好飲既蠔湯👍

🥩日本A4和牛西冷配山葵蓉及燒汁 (+$128)
和牛西冷煮到剛剛好5成熟
表面仲有啲焦香脆感
連配菜都食😋

🧁抹茶紅豆泡芙
呢個還好,因為兩個都唔食抹茶
所以唔識評語🤔
日本A4和牛西冷配山葵蓉及燒汁
白酒
  • 意大利黑醋焦糖蘋果配匈牙利鵝肝
2022-07-23 822 浏览
聽聞掃管笏新開了一間西餐廳。去開黃金海岸沙灘 當然要來潮聖啦!餐廳勁容易搵。免費泊車 大把車位。說實話 裝修環境真的無得輸。打卡靚點。費話唔講 馬上開餐。。。先來一杯綠色特飲 係經理特調給我的 酸酸甜甜 勁開胃。開胃菜有凱撒沙拉 蔬菜新鮮 不過不失啦。前菜有生蠔配魚子。海水味適中 味道清淡 不太濃郁 應該不會太搶接下來的配菜吧~開始入戲肉啦雞干配鴨干。哇~真心回味無窮。主菜來了。。。當晚有牛 羊 魚。小女子不吃牛羊的 剩下魚 就沒選擇了。但原來 魚柳都好正呀老公就選了西冷3成上 有血水 他說有水準 但太大件 食唔晒基本上係2人份量。最後 當然係甜品啦 芝士蛋糕結尾。好充實的一餐。真心建議聚餐或慶祝生日等 會是不錯的選擇。地方寬敞 但必須訂位。怕熱可上樓上雅座。要好feel就在室外打卡熱點。滿足的一餐 性價比超高
餐廳勁容易搵。免費泊車 大把車位。
先來一杯綠色特飲 係經理特調給我的 酸酸甜甜 勁開胃。
開胃菜有凱撒沙拉 蔬菜新鮮 不過不失啦。
開始入戲肉啦
雞干配鴨干。哇~真心回味無窮。
主菜來了。。。當晚有牛 羊 魚。
小女子不吃牛羊的 剩下魚 就沒選擇了。但原來 魚柳都好正呀

老公就選了西冷3成上 有血水 他說有水準 但太大件 食唔晒
基本上係2人份量。
最後 當然係甜品啦 芝士蛋糕結尾。
好充實的一餐。
真心建議聚餐或慶祝生日等 會是不錯的選擇。
地方寬敞 但必須訂位。
怕熱可上樓上雅座。要好feel就在室外打卡熱點。
滿足的一餐 性價比超高
2022-07-23