2023-01-21 295 浏览
個人而言,入迪士尼都係陪女朋友架啦,所以有餐飽飯食好重要但呢間火箭真心抵食,叫左個double burger配辣薯條,女朋友就叫左個炸雞餐個double burger 係好飽既,夠熱,個肉都厚身,仲要有兩塊所以係滿足既薯條係粗薯條,薯條係粗身先好食既,辣粉都均既唔會一d辣一d唔辣,提一提,女朋友既炸雞餐內既原味薯條唔熱,係暖暖地既,薯條大忌唔夠熱丫。所以鍾意食薯條就叫辣薯條
個人而言,入迪士尼都係陪女朋友架啦,所以有餐飽飯食好重要

2022-11-25
2023-01-06 233 浏览
同朋友入迪士尼玩 本身食左少少野先入去~但去到下午茶時間大家都有少少餓 又想坐下行到明日世界 就去左火箭餐廳叫兩個餐share食~🚀🚀🚀-元旦日去迪士尼竟然無咩人 同埋可能下午茶時間 所以都好多位可以選擇~~-一行4人叫左兩個牛肉漢堡餐同加左個芝士條漢堡無乜特別 比m記好少少 但絕對唔值呢個價錢 不過入樂園玩就無所謂啦🙂🙂芝士條諗住會熱辣辣可以做到拉絲效果可惜只係微暖 無特別😮‍💨
同朋友入迪士尼玩 本身食左少少野先入去~
但去到下午茶時間大家都有少少餓 又想坐下
行到明日世界 就去左火箭餐廳叫兩個餐share食~🚀🚀🚀
一行4人叫左兩個牛肉漢堡餐同加左個芝士條
芝士條諗住會熱辣辣可以做到拉絲效果
可惜只係微暖 無特別😮‍💨
2023-01-01
2022-12-17 289 浏览
買咗套票入嚟感受吓迪士尼嘅萬聖節氣氛,樂園佈置得好靚,影相排隊排咗好耐,淨係排個南瓜都排咗20分鐘。排完隊有啲肚餓,特登上網搵定食評睇吓邊一間好食啲,入到樂園食物同飲品當然貴過出面,貴都冇問題梗係揀間好食啲啦。好多人都話呢間好食,呢個時間冇乜人快啲入去食返餐,我叫咗魚柳包拼薯條,落單之後唔使1分鐘,個餐已經ready攞得,心諗:有冇咁快啊! M記都冇佢咁快!果然係迪士尼服務係唔同呀!坐低,快影一張相,即刻食條薯條先,哎呀!薯條應該放咗好耐,一啲都唔脆!特登揀啲細細條邊位嗰啲再試真啲,都係唔脆㗎!唉!食埋個魚柳包,塊魚柳都係唔脆㗎!佢係咪驚人哋熱氣,所以炸定放低一段時間先俾客人,咁體貼(曲嘅要說明)連杯汽水都汽㗎!成個餐要成$1XX,都已經收得咁貴,又唔係有人排隊,佢哋一啲都唔忙,點解要炸定㗎?好失望!睇定食評做資料蒐集,都好易中伏。。。。。。
好失望!睇定食評做資料蒐集,都好易中伏。。。。。。
魚柳包
2022-10-31
2022-11-24 593 浏览
中午時份,最好就係去火箭餐廳嘆返個新出既聖誕狂歡拼盤。個餐$188無得用會員優惠。加埋杯中可樂$25。總共$213。個餐有薯條、炸雞粒、炸魚柳、泡菜。混入亨氏蕃茄汁,咁就滋味無窮。成個餐好大份。三五知己一齊當下午茶咁食,都好抵。個炸薯條好脆,好食過M記。炸魚柳入口即溶。好美味。炸雞粒好重韓風味。上等雞肉。泡菜屬上等韓國泡菜。入口開胃。加埋杯可樂,可以將滋味無限擴大。火箭餐廳上午11:30開門。個人建議一家大細最好一早去到霸位。
個人建議一家大細最好一早去到霸位。
聖誕狂歡拼盤加可樂
题外话/补充资料: 火箭餐廳上午11:30開門。個人建議一家大細最好一早去到霸位。
2022-11-20
  • 聖誕狂歡拼盤
2022-11-19 455 浏览
香港廸士尼在政府疫情措施稍為放寬後,晚間城堡🏰煙花show已經重啟了,晚上8時準時開始。入園的廸士尼粉絲會早一兩個小時坐定靚位等待。不過等還等,在園內除了餐廳外,依然要長戴口罩。等到肚仔餓,坐在園外一邊食一邊等可能會比職員勸阻。而且小朋友企在美國小鎮大街看煙火,極有可能被前方人士遮擋。這次我無意間發現了火箭餐廳戶外位置,原來可以無遮擋坐近城堡,一邊吃,一邊欣賞煙火🎆。至於餐廳食物方面,除了炸雞薯條在水準之上,還有魚柳包,呈不規則的長方形,肉質和平時快餐店的正方形魚柳有些少分別,加上麵包🥯配洋蔥絲沙律醬,一啖咬,味道甚不錯。魚柳包餐定價$140,有會員全年入園證享75折,折後$105。

2022-11-19
2022-11-15 1403 浏览
以往年少,就可以一早吃東西(breakfast+brunch+lunch),吃到飽一飽先至入去這些主題公園🎑,然之後離場之後再出外面吃東西。但現在帶着小嬰,你不累他也會累也會肚餓🍸於是這次便在這間火箭餐廳試一試它的快餐。炸雞和麥當勞,麥炸雞有點相似,還減去麥炸雞的辣味,小嬰都可吃吃雞肉。但薯條就更見出色,夠新鮮,但又不算太鹹,而且外皮不算太厚。另外,漢堡的麵包,都有點香,小嬰也連忘搶吃;內裏的肉亦都蘊含些少肉汁,除此之外,就有些大量芝士,洋蔥以及蘑菇調味。以往讀書時見80-90元一個漢堡餐,當然覺貴;現在外邊求其一家BURGERMAN/嘉寶都要七八九十,那麽入到來即使見百二三蚊,都不會覺得特別過份大大舊的落單櫃、出餐枱,極之舊式般。大家一見到入去嗰邊,即是餐廳入去嗰邊,座無虛席,大感驚訝。我們推咗嬰兒車,更加不能走入狹小的通道,於是唯有叫外賣,拿着外賣的餐具。豈料!原來有另一邊餐廳座位區,發現了很多🈳位置,世事就是如此,未能解決的問題,原來換個角度,迎刃而解🤷🏾🥃
薯條就更見出色,夠新鮮,但又不算太鹹,
而且外皮不算太厚。
另外,
漢堡的麵包,都有點香,小嬰也連忘搶吃;

大大舊的落單櫃、出餐枱,極之舊式般。
大家一見到入去嗰邊,即是餐廳入去嗰邊,座無虛席,大感驚訝。

午餐
諗咗好耐好無寫呢篇好,最後都係決定要落筆😂細個去𝐝𝐢𝐬𝐧𝐞𝐲最期待就係食火箭餐廳個炸雞🍗今次趁𝐡𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐞𝐞𝐧都入去𝐝𝐢𝐬𝐧𝐞𝐲應節一下順便接𝐥𝐢𝐧𝐚𝐛𝐞𝐥𝐥翻屋企🥹 - ✤ 炸雞籃套餐 $𝟏𝟑𝟓 經過多年再次尋回童年味道與回憶,怎料一口卻係極度熟悉味道、口感以及油脂滿腔爆發😂老實說,真係同𝐌記一模一樣😂值得一讚嘅係新鮮炸起,外皮金黃酥脆,內裡嫩滑無比,入味如舊,好味😋 ✤ 惡人之光梳打 +$𝟏𝟓 友人話𝐇𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐞𝐞𝐧一定要𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫啲應節東東🤩不過呢杯超級無敵甜嘅怪異綠色𝐬𝐨𝐝𝐚真係好難飲呢💚配合埋一粒發光橙色糖果燈🍬應節十分🎃!
炸雞籃套餐 $𝟏𝟑𝟓

✤ 惡人之光梳打 +$𝟏𝟓
2022-11-02 515 浏览
去得主題樂園都知道冇啖好食,一係啲嘢食就好貴!可能係依家出邊餐廳求其食飽肚嘅餐,都已經好貴?依間餐廳價錢我覺得同出邊差唔多啊。漢堡包勁多芝士,漢堡肉質鮮嫩!一啲都唔會dry! 份量都足夠!薯條超級香脆,雖然好熱氣不過就超級滿足。另外叫咗個兒童餐,諗住同麥記個兒童餐應該差唔多,都係分量足夠。誰不知原來迪士尼樂園嘅兒童真係比超級小嘅兒童食,份量超級少啊!我覺得只係適合幼稚園生食,個包係平時嘅三份一份量,薯條會變咗粟米。下次叫兒童餐之前真係要睇吓入面係乜嘢😹😹
依間餐廳價錢我覺得同出邊差唔多啊。

• 芝士漢堡包套餐
火箭餐廳 starliner Diner 🚀🍗炸雞籃套餐 $135 (海水加大 +$5)每次入park玩全日都會食火箭餐廳,其實真係由細食到大🥰貪佢夠快靚正! 炸雞薯條🍟又最少機會中伏~每次食都覺得炸雞🍗熱辣辣同好香脆,雞脾會滑啲juicy 啲~雞胸就啖啖肉!不過,今次調味就略略鹹咗少少。薯條係粗切,而且都幾長,份量都幾多,金黃香脆,幾好味架! 食完之後完全幫我地叉返電,超讚🫶🏻👍🏻細食人士share 都夠~我們大概6:30左右到餐廳用膳,見到好多都係一家大細食緊飯,以百幾蚊喺park 嚟講,其實唔算太貴,係園內性價比較高既餐廳,亦係其中一個最方便快捷之選!
火箭餐廳 starliner Diner 🚀

🍗炸雞籃套餐 $135 (海水加大 +$5)

👍🏻細食人士share 都夠~

2022-10-27 345 浏览
火箭餐廳尊食炸雞同漢堡包、趁今次有生日優惠、可以買一送一、再試吓食物有冇保持水準。星期六日、餐廳都系人頭湧湧、極之擠迫、好好彩今天系平日、人不多、極易找位。室內一般快餐店裝修、光潔明亮。由於買一送一、所以選了特選牛肉漢堡套餐同炸雞籃套餐、配可樂及凍檬茶。現價$135一个套餐、有買一送一真係好抵。炸雞咬落去極之juicy 、可惜有些咸、食完有D口渴、真係要改善吓、不過薯條份量都唔少、都幾好食。特選牛肉漢堡套餐、牛肉都好有牛肉味、不过不失、這個套餐薯條分量比炸雞少。總括來說、在迪士尼樂園食嘢、一向偏贵、質素重唔可以要求太高、不過若有生日優惠、就抵食好多。

室內一般快餐店裝修、光潔明亮。

現價$135一个套餐、有買一送一真係好抵。

2022-10-26
午餐
  • 炸雞籃套餐
2022-10-27 189 浏览
Vivian入迪士尼好少會食野(因為貴),但有時玩得耐頂唔順搵餐廳醫肚都係食呢間(以Vivian多次入迪士尼觀察所得,呢間最多人排隊)Menu每次入黎都係食呢個餐~炸雞籃套餐 ($125)(因為有金卡食野有折)$125一個餐(炸雞,薯條&可樂)係貴,但佢真係好食,每次食嘅水準都一樣,快餐黎講算係咁,佢個炸雞皮夠脆唔洗講,仲要大大件,啱哂Vivian又有少少肚餓食🤣🤣,咬開雞肉嫩滑多汁,好食,薯條係正常水平,但成個餐配埋可樂,一個字:正,不過入園間唔中食一餐其實都好開心,呢個價錢都算值嘅~Overall好唔好食?好食會唔會再幫襯?唔會次次入園都食野,但如果食都會揀呢間

Menu
Menu

每次入黎都係食呢個餐~

炸雞籃套餐 ($125)
(因為有金卡食野有折)

Overall好唔好食?
好食

會唔會再幫襯?
唔會次次入園都食野,但如果食都會揀呢間
2022-06-03
2022-09-27 530 浏览
🍽 火箭餐廳 📍地址: 大嶼山香港迪士尼樂園明日世界區💰只供參考💰人均$100-$200😋👉🏻火箭特選牛肉漢堡套餐 $125上次試咗魚柳包,今次就試牛肉漢堡套餐,估唔到去呢個漢堡好食過魚柳包 雖然魚柳包係大塊啲,但係都冇得比 呢個牛肉漢堡 因為佢牛肉漢堡其實係超級多汁 塊芝士係溶嘅 跟住仲要有少少碎洋蔥係汁入面 同埋牛肉係好正 幾嫩口題外話: 園區仲有萬聖節嘅活動係俾你去拎糖嘅仲有個紙盒俾你接着裝糖 👻 trick or treat好味指數: 4/5性價比: 3.5/5 環境: 3.5/5
🍽 火箭餐廳

好味指數: 4/5
性價比: 3.5/5
環境: 3.5/5
2022-09-19 558 浏览
早兩天星期六一行四人入迪士尼樂園玩,下午才踏進樂園,當然第一時間食個快午餐才慢慢玩,火箭餐廳當然是我們的首選😋入到快餐店我們先搵位,然後再購買食物,遊客眾多但排隊仍是井井有條,店員友善地提供二維碼掃描,以手機查閱餐牌😋我們點了三個火箭特選牛肉漢堡套餐及一個炸雞籃套餐😋四杯無糖可樂😋 我們不用很久便已取餐,因工作人員效率很快😋牛肉漢堡唔厚但幾多汁,再拌洋蔥幾豐富😋炸雞表面唔係咁脆,但內裏雞肉很嫩,炸雞同薯條都一樣唔會多油😋我們補充完體力後再大玩特玩😋
嚟迪迪尼玩到咁上下要揾啲嘢醫肚,見生日有買一送一於是嚟咗呢間,同埋諗住薯條應該冇咁易中伏嘛🙊🔸炸雞籃套餐 $125有兩件炸雞,同一大堆薯條炸雞熱辣辣同埋幾脆,調味略略鹹咗啲,唔算好食但都唔算好伏嘅~薯條算係粗身,份量都幾多~🔸朱古力麥芽飲品(凍) $33美祿嚟~又出乎意料地沖得幾濃幾好飲!🔸炸芝士條 $48叫炸芝士味麵筋貼切啲🤣🤣 完全唔係拉絲芝士,不過迪迪尼嘅餐廳都預咗🙊總結係朱古力麥芽飲品幾好飲,其他只係用嚟醫肚🤣

🔸炸雞籃套餐 $125
有兩件炸雞,同一大堆薯條
薯條算係粗身,份量都幾多~

🔸朱古力麥芽飲品(凍) $33
美祿嚟~又出乎意料地沖得幾濃幾好飲!

🔸炸芝士條 $48

總結係朱古力麥芽飲品幾好飲,其他只係用嚟醫肚🤣
  • 朱古力麥芽飲品
  • 薯條
2022-09-15 348 浏览
迪士尼食嘢選擇唔算多,既然買咗餐飲套票就嚟食吓魚柳漢堡套餐做午餐人流好多,排隊都一段時間,分頭行事,霸位加買嘢同步進行套餐如圖,魚柳個樣係ok嘅但成個包一咬落口,嘩😰咩事,啲魚點解可以有浸霉味(唔新鮮加腥腥哋)未去到難食到嘔,但真心唔好味,淨返一大半食唔落我可以大膽講,麥當勞啲魚柳包仲好食過佢,呢嚿魚加啲茄汁都救佢唔到薯條,ok嘅,冇出事,脆度合格的😂😂😂汽水我要七喜,冇嘢可以講,普通汽水味
迪士尼食嘢選擇唔算多,既然買咗餐飲套票
就嚟食吓魚柳漢堡套餐做午餐
人流好多,排隊都一段時間,分頭行事,霸位加買嘢同步進行
魚柳漢堡套餐

套餐如圖,魚柳個樣係ok嘅
未去到難食到嘔,但真心唔好味,淨返一大半食唔落
薯條,ok嘅,冇出事,脆度合格的😂😂😂
汽水我要七喜,冇嘢可以講,普通汽水味
2022-08-21