2011-04-30 58 浏览
第N次食熊貓, 哈哈終於儲齊印花卡喇下次去換一直都好鍾意食panda,$13/100g真係好抵食,次次都食唔過$30雖然toppings較少,但樣樣都好食又有好多醬揀, 正阿!有人會覺得呢度既froyo太重奶味,但我反而唔覺啵我覺得同沙田既tuttimelon差唔多.不過口味人人唔同既~香芋同原味mochi都幾好食, 值得一試,當然唔少得froyo必備oreo同木糠碎啦服務態度超好, 會主動問係咪第一次食阿等等擠froyo戈陣佢多數會擠100g左右,但可以選擇要多/少啲,好似我呢次食咁,想食多啲toppings又唔想咁貴haha就叫佢擠少啲環境當然一流啦, 有咁多panda陪我地食froyo總括而言, 我每一次出旺角都一定會食阿
froyo
第N次食熊貓, 哈哈終於儲齊印花卡喇下次去換

一直都好鍾意食panda,
$13/100g真係好抵食,次次都食唔過$30
雖然toppings較少,但樣樣都好食

又有好多醬揀, 正阿!
有人會覺得呢度既froyo太重奶味,但我反而唔覺啵
我覺得同沙田既tuttimelon差唔多.
不過口味人人唔同既~
香芋同原味mochi都幾好食, 值得一試,
當然唔少得froyo必備oreo同木糠碎啦

服務態度超好, 會主動問係咪第一次食阿等等
擠froyo戈陣佢多數會擠100g左右,
但可以選擇要多/少啲,
好似我呢次食咁,想食多啲toppings又唔想咁貴haha
就叫佢擠少啲

環境當然一流啦, 有咁多panda陪我地食froyo

總括而言, 我每一次出旺角都一定會食阿
2011-04-26
$22 (其他)
froyo
  • Froyo
2011-04-21 6 浏览
去完simplylife 食lunch,之後去YMT換coupon。原本想食肥媽,點知佢當天休息。於是兩人便行呀行,轉去panda 食froyo。超多人,店又細,很迫。加上當日好熱,間舖就好似無開冷氣咁,超熱。終於都我地了,一人一杯。standard size, about 100g。之後再加toppings。toppings 有點弱,款式唔夠多。我一向唔太好toppings, 所以只加咗oreo碎、marshmallow & mango sauce。toppings 不過不失。不過mango sauce 略嫌太酸。至於froyo, 好奶,奶味重,所以好滑,但較易溶。我地係鍾意食乳酸較強嘅froyo~
原本想食肥媽,點知佢當天休息。
於是兩人便行呀行,轉去panda 食froyo。
終於都我地了,一人一杯。
toppings 有點弱,款式唔夠多。
至於froyo, 好奶,奶味重,所以好滑,但較易溶。
我地係鍾意食乳酸較強嘅froyo~
But not sour enough
smooth & rich in milk
2011-04-18 12 浏览
well, as i saw many boxes of 3.6 hokkodai milk in the shopi think it is the selling pointso i have a tryhmm, $13/100g is very reasonable price!! service is ok also~yet, i cannot taste any 3.6 hokkodai milkmay be it's too sour~so i think it is kind of waste to use 3.6milk a bit disappointed
so i have a try

service is ok also~

may be it's too sour~

a bit disappointed
2011-04-17
2011-04-18 7 浏览
平時都好喜歡食呢到d froyo因為夠香奶味我覺得呢到係sell北海道牛奶所以應該要奶味重d但係前幾日同今日去買都覺得酸左!!!唔係話唔好食, 只係變左同其他店的味道差唔多!!!已經冇左呢到既特色~有時想食酸d既就食第2間~想食奶味濃d既就食呢間~酸味重既到到都有~有北海道奶味既就唔係到到都有~如果再keep住咁酸~一定唔會再幫親喇~
平時都好喜歡食呢到d froyo
因為夠香奶味
我覺得呢到係sell北海道牛奶
所以應該要奶味重d

但係前幾日同今日去買都覺得酸左!!!
唔係話唔好食, 只係變左同其他店的味道差唔多!!!
已經冇左呢到既特色~

有時想食酸d既就食第2間~
想食奶味濃d既就食呢間~

酸味重既到到都有~
有北海道奶味既就唔係到到都有~

如果再keep住咁酸~
一定唔會再幫親喇~
10 分钟 (外卖自取)
2011-04-16 6 浏览
The frozen yogurt in Panda House is not badUnfortunately, only 1 flavour is available (today is original)Also, the amount of frozen yogurt is a bit inadequateThe toppings are good, esp the mochi, which tastes good with good textureThe price is reasonable, $13 for 100gThe shop is too small and crowded

2011-04-11 12 浏览
成日都見到人拿住杯panda經過今次系第一次食熊貓d yogurt,話, 大佬, 呢D叫乳酪真系嚇死人lor完全沒有酸味.. 得D奶味Toppings 少,真正識食yogurt D 人,一定系喜歡食yogurt 本身既酸味..oh my god~我個人真系唔會再幫襯第二次..very sorry~間鋪頭雖然好多熊貓好得意 可惜地方真系算細… 多2個人都好逼唔怪得成日都好似好多人甘~~不過姐姐D服務態度好, 都值得一贊!
成日都見到人拿住杯panda經過
今次系第一次食熊貓d yogurt,
話, 大佬, 呢D叫乳酪真系嚇死人lor
完全沒有酸味.. 得D奶味
Toppings 少,
唔怪得成日都好似好多人甘~~
不過姐姐D服務態度好, 都值得一贊!
2011-04-10
2011-04-11 20 浏览
食熊貓~......................yogurt~shop decorate得唔錯~好有心機~service都好好~有testing~亦有介紹~仲有張card for loyalty customer$13/100g~食我最愛的conflakes就真係好抵~分分鐘廿蚊都唔駛 .可惜yogurt真係麻麻~唔夠酸~又快溶~都係yomama好食~^^
食熊貓~......................
yogurt~
shop decorate得唔錯~好有心機~
service都好好~有testing~亦有介紹~
仲有張card for loyalty customer

可惜yogurt真係麻麻~
唔夠酸~又快溶~
都係yomama好食~^^
2011-03-29
2011-04-09 18 浏览
本人一向好喜歡食froyo而呢間panda就係其中一間最喜歡食的froyo食過咁多間呢到係最抵的$13/100g仲有印花草, good每次食都唔使過$30已經食得超飽!!!其實d款就唔係非常多不過d froyo就係有好香濃既奶味同埋好滑又唔會太林好好吃值得一讚的是, 員工的服務態度好好每次都有笑容而且會好有polite咁問你要幾多杯同講唔該
本人一向好喜歡食froyo
而呢間panda就係其中一間最喜歡食的froyo
食過咁多間
呢到係最抵的
$13/100g
仲有印花草, good
每次食都唔使過$30已經食得超飽!!!

其實d款就唔係非常多
不過d froyo就係有好香濃既奶味
同埋好滑
又唔會太林
好好吃

值得一讚的是, 員工的服務態度好好
每次都有笑容
而且會好有polite咁問你要幾多杯同講唔該
2011-04-06 6 浏览
作為一個旺角人, 我都覺得呢間鋪唔易搵anyway, 入到去店員問我係咪第一次食, 我話係, 佢就俾左一小杯我試, 其實都唔小, 都有好多啖同時講下個收費, 幾好禮貌, good!另外topping位都好企理乾淨, 抵讚~乳酪好香好滑, 係雪糕質地, 稍嫌唔夠挺身同埋太快溶唔係幾夠酸, 乳酪味ok姐姐擠左約100g, 唔多夠, 要再加兩圈topping要左菠蘿, 椰果, 粟米片同美祿波波埋單30蚊, 價錢acceptable, 唔能夠話平最鍾意粟米片, 好脆, 菠蘿就太酸啦我係會再去的
作為一個旺角人, 我都覺得呢間鋪唔易搵

同時講下個收費, 幾好禮貌, good!
另外topping位都好企理乾淨, 抵讚~

乳酪好香好滑, 係雪糕質地, 稍嫌唔夠挺身同埋太快溶
唔係幾夠酸, 乳酪味ok

姐姐擠左約100g, 唔多夠, 要再加兩圈

topping要左菠蘿, 椰果, 粟米片同美祿波波
埋單30蚊, 價錢acceptable, 唔能夠話平

最鍾意粟米片, 好脆, 菠蘿就太酸啦

我係會再去的
2011-04-05
2011-04-03 7 浏览
This fro-yo shop is a bit tricky with its location (as i seldom walked towards that street)Getting into it, the waitress was giving me a bite to try~It's not that sour compared with Crumbs, but still penetrating sour mood~I was sure to go for it. Found not many choices of topping to choose from, i simply focused on picking green tea and chocolate mochi, little bit of aloe and rainbow sprinkles~~~I love them all,espcially the green tea mochi (so chewy and chulky as well)It costs me $29 only for a

I was sure to go for it.

It costs me $29 only for a big bowl~~~~~~~~~I definately would try again and again if i go to MK~haha!
2011-03-26
  • froyo
2011-04-03 1 浏览
去熊貓,真要做足準備因為不熟旺角的人不容易找到它就算熟,也未必找到. 幸好去之前已經儲存好地址和地圖在手機在旺角山東街/麥花臣兜兜轉轉終於來到佈置不錯$13/100G 是次一共用了二十七大元已經有二百克多少少 感覺好抵!配料亦不少 綠茶MOCHI 好味又煙韌!水果類亦都很新鮮,不會過酸YOGURT 好香好滑有豐富的奶味3.6 牛奶真是名不虛傳我喜歡的配料有:格格脆,蘆薈粒(養顏)好味好味!下次要再來買一次就有一個印,儲滿10個有一杯FREE YOGURT!惠顧時店內只有一位店員,雖然人不少,但她的態度其實是好好的,但一個人又唧YOGURT,加配料,收錢 ETC.希望熊貓可以考慮一下要不要增加人手減輕員工負擔和顧客可以更快完成交易P.S. 一路行,一路都有人問我在那兒買其實,我也不太懂表達熊貓的位置只懂說見到火車個條直路 哈!但也証明真的很受歡迎!
去熊貓,真要做足準備
因為不熟旺角的人不容易找到它
就算熟,也未必找到.
幸好去之前已經儲存好地址和地圖在手機
在旺角山東街/麥花臣兜兜轉轉
終於來到
佈置不錯
=]
$13/100G
是次一共用了二十七大元
已經有二百克多少少 感覺好抵!

配料亦不少 綠茶MOCHI 好味又煙韌!

水果類亦都很新鮮,不會過酸
YOGURT 好香好滑有豐富的奶味
3.6 牛奶真是名不虛傳
我喜歡的配料有:格格脆,蘆薈粒(養顏

好味好味!下次要再來
買一次就有一個印,
儲滿10個有一杯FREE YOGURT!

惠顧時店內只有一位店員,
雖然人不少,但她的態度其實是好好的,
但一個人又唧YOGURT,加配料,收錢 ETC.
希望熊貓可以考慮一下要不要增加人手
減輕員工負擔和顧客可以更快完成交易

P.S. 一路行,一路都有人問我在那兒買

其實,我也不太懂表達熊貓的位置
只懂說見到火車個條直路 哈!
但也証明真的很受歡迎!
5 分钟 (外卖自取)
=]
2011-04-03 10 浏览
其實間間乳酪店都差唔多,分別在價錢,乳酪味道嘅選擇同配料新唔新鮮,此店嘅乳酪我覺得好過Crumbs,起碼款式啱口味,配料夠新鮮,價錢尚算合理.此店以熊貓做主題,好特別同得意.乳酪用3.6Milk嚟整,好濃奶味,但冇乜乳酪味,似食軟雪糕多啲.配料選擇算多,今日揀在籃莓,芒果,菠蘿,士多啤梨,糯米糍,餅碎同果汁珠珠.生果夠新鮮,其中糯米糍同果汁珠珠幾特別同味道ok.
此店以熊貓做主題,好特別同得意.
生果夠新鮮,其中糯米糍同果汁珠珠幾特別同味道ok.
2011-03-31
  • Yogurt
成日聽人講frozen yogurt..有次心郁郁求其搵左間黎試...覺得點解咁酸既野都有人鍾意食架...之後就一路無再試froyo..因為實在好怕個陣酸味..直至有一次一班同學帶我黎panda....就一試愛上><聽過唔少人話呢間panda 似雪糕多過乳酪,我都同意ge!! 因為佢唔太酸...又重奶味,的確幾似雪糕!哈哈,可以自己起d "雪糕"上面加toppings,都幾得意呀!!上一次黎既時候係5-6點...好多人...今次係中午時候黎...所以間鋪無乜人...可以慢慢起鋪頭同傾計食yogurt!like
因為實在好怕個陣酸味..

直至有一次一班同學帶我黎panda....就一試愛上><

因為佢唔太酸...又重奶味,的確幾似雪糕!

上一次黎既時候係5-6點...好多人...
今次係中午時候黎...所以間鋪無乜人...
可以慢慢起鋪頭同傾計食yogurt!
like

2011-04-01
  • froyo
2011-03-21 3 浏览
學校附近開始有Frozen Yogurt進駐~ 得益的, 就是我這個會特登跑出銅鑼灣吃Froyo的小妮子~之前因為記錯地址, 找不到這家小店~今天找對了路口, 停了3秒才看見小熊貓, 因為它的招牌實在太不顯眼, 絕對是行過也看不見那種~ 入到小店, 姐姐問我們是否第一次來. 她會主動給每位新來的客人試一試味道~這家Froyo奶味偏重, 卻不失乳酸味~ 略嫌有點過甜, 適合喜歡雪糕的朋友~toppings款色不多, 大約都是生果, 粟米片, 曲奇碎, 糖針, 朱古力, mochi之類... 唯一優點是可以自己調較份量~ 喜歡多toppings為主的朋友應該會很高興~要了大約150g froyo+ 粟米片, 朱古力星星, 木糠, 朱古力曲奇, 綠茶mochi各少許~份量其實已經比自己之前食開某店的大杯更多了~ 埋單只是$27, 很抵吃呢~~綠茶mochi味道不錯~ 其他則沒什麼特別...個人很喜歡有granola加在froyo中, 如果這兒有提供就好了~~~
學校附近開始有Frozen Yogurt進駐~
得益的, 就是我這個會特登跑出銅鑼灣吃Froyo的小妮子~

之前因為記錯地址, 找不到這家小店~
今天找對了路口, 停了3秒才看見小熊貓,
因為它的招牌實在太不顯眼, 絕對是行過也看不見那種~

綠茶mochi味道不錯~ 其他則沒什麼特別...
2011-03-21
外卖自取
一向唔打食評, 但今次真係好有衝動要打一次!其實無乳酪味既雪糕點解要叫做乳酪雪糕呢? 不如乾脆叫做牛奶雪糕算啦~可能係我唔識欣賞, 定係其他人唔知道真正既FROYO係咩味呢...? 唔明點解這間店咁多人排隊買, 又咁多人讚好 而家乳酪店開到成行成市, 質素實在參差。只可以說, 這間熊貓店開正香港人的口味, 牛奶味完全蓋過乳酪味。我嘛...不敢恭維 但店面佈置的確係唔錯既~
一向唔打食評, 但今次真係好有衝動要打一次!

唔明點解這間店咁多人排隊買, 又咁多人讚好

但店面佈置的確係唔錯既~
2011-03-12
20 分钟 (外卖自取)
$35 (其他)
  • 沒有