2024-06-16 255 浏览
今日去旺角逛街,途經燒肉Don Don,見到一人餐只需$48(100g肉),一於入去醫吓肚😊。套餐已包括日本珍珠米飯、和風湯、泡菜或迷你沙律,好抵食呀😀🐮牛五花套餐~經濟實惠之選,肉質鮮嫩,稍微烤一烤,再配搭珍珠米飯吃,口感不錯❤️;米飯份量十足,口感黏糯,配搭牛肉一流,沒有絲毫肥膩感。🥣和風湯~我最欣賞那碗蘿蔔牛肉和風湯,湯底清甜,配上牛肉、蘿蔔和乾蔥,非常美味😋。🥗迷你沙律~沙律菜新鮮爽口,調味適中,十分開胃👍。整體而言,這間韓式燒肉店地方寬敞,坐得舒服,除了今天我選的牛五花套餐,還有很多其他選擇,性價比亦高,值得一試!
🥗迷你沙律~沙律菜新鮮爽口,調味適中,十分開胃👍。

2024-06-16 156 浏览
又到星期五,和朋友到旺角逛街,發現通菜街有一間平價燒肉餐廳。二話不說,我們便進入內。我們各自點了「一人餐」,套餐包括日本珍珠米飯、和風湯、泡菜或迷你沙律。日本珍珠米飯很煙靭,飯十分大碗。蘿蔔牛肉和風湯湯底很甜,配上蘿蔔、乾蔥和牛肉,味道很好。牛五花套餐我們選了100 gram的肉,肉的份量不是太多,但對女生來說已足夠。五花肉質新鮮嫩滑,只需稍為燒一燒,再蘸上不同的醬汁:韓式辣醬、蘿蔔蓉牛扒醬、燒肉醬、鹽味醬和胡麻醬。未經醃製的肉經過燒烤後,點上不同的醬汁,就如同為這片肉加上靈魂,惹味不少!

牛五花套餐
2024-06-13 180 浏览
燒肉Don Don旺角不嬲都有好多一人燒肉店,喺通菜街就有一間性價比好高嘅一人燒肉店,套餐嘅種類都算多,性價比都好高㗎,最平$48就有交易啦!我就嗌咗牛五花100g 牛五花100g $48牛五花嘅肉質比我想像中好,口感頗為鮮嫩,佢一個set有前菜(泡菜/沙律)、湯、白飯(可以加錢轉紫菜飯)等等,都幾豐富㗎! lunch time人流未算多,如果放飯時間想食一人燒肉嘅話,燒肉Don Don係一個唔錯嘅選擇!😋
燒肉Don Don

牛五花100g $48

How to make an excellent dipping sauce for your yakiniku?Another solo yakiniku, another sauce game. The sauce bar serves at least 5 sauces and black pepper. This time on my plate: a mixture of Uma Salt sauce and Radish Steak sauce, and some Japanese Sesame dressing on the side. Additional tips: lightly run your meat onto the main sauces, and then dip the meaty slice in your bowl of kimchi. The umami works very well with the kimchi juice. Grilled meat set comes with kimchi or green salad, a bowl

Grilled meat set comes with kimchi or green salad, a bowl of pearl rice, a hot bowl of soup with beef, and your choice of protein. No service charge, a variety of meats and portions available. There's a wagyu beef add-on deal ($18 for 50g), which you shouldn't miss if you happen to drop by on Monday to Thursday.

2024-05-25 132 浏览
週末一人去旺角附近辦事,唔知lunch可以食乜好,睇到呢間燒肉dondon,店面環境很寬敞舒適,唔塞搭枱,一人食都唔會尷尬烤肉有100g 200g 300g幾個set選擇小食可以選擇沙律或者泡菜我鍾意泡菜多點,比較好送飯會搭配一份羅宋湯都算幾好飲我鍾意食牛肉多,選左牛五花套餐,呢排胃口唔算好好選左最細set,連50蚊都唔塞,性價比唔錯肉質都唔錯😌非常適合我!全程都比較自助,仲免左+1,總體食落來覺得幾抵食!

烤肉有100g 200g 300g幾個set選擇
小食可以選擇沙律或者泡菜
我鍾意泡菜多點,比較好送飯
會搭配一份羅宋湯都算幾好飲

全程都比較自助,仲免左+1,總體食落來覺得幾抵食!
2024-05-23 122 浏览
自從第一次食過一人燒肉之後,愛上左發掘一人燒肉,今次就黎到旺角通菜街呢間燒肉dondon食,嗌左一人份既牛肉套餐套餐可揀泡菜或者沙律,附一碗飯同一碗牛肉羅宋湯牛肉同之前食過相比比較厚同大塊,厚實有牛味,飯都係粒粒分明,係優秀的飯粒,建議大家點的話點100g或者雙拼。除左牛肉豬肉雞肉外都有好多其他不同的組合選擇餐廳有對墻一人座位同埋多人一台座位,一人坐門口對墻位獨食就最適合不過。平平地幾十一百,又係一個獨食燒肉選擇
套餐可揀泡菜或者沙律,附一碗飯同一碗牛肉羅宋湯
除左牛肉豬肉雞肉外都有好多其他不同的組合選擇

2024-05-22 60 浏览
燒肉 DON DON (旺角)旺角通菜街35號地舖。邊個話食燒肉一定貴?我只係用左$48就已經做到啦~ 同埋我發現呢間餐廳係好適合一個人毒毒黎食😆 因為呢度係一人一爐架。牛五花套餐100g ($48)中午食個100g就岩岩好,有4塊牛五花,燒下燒下一樣咁過癮,只係$48有呢個體驗仲想點 🤣 仲跟碗白飯、湯、沙律,湯一d都唔hea,係足料羅宋湯黎ga。當然呢度都有靚牛食,食平食貴就睇你自己budget la~ 下次遇著糧尾手緊又燒肉癮起,呢度都一定幫到你😆。#gpigmk

燒肉 DON DON (旺角)
旺角通菜街35號地舖

牛五花套餐100g ($48)

#gpigmk
2024-05-18
燒肉DON DON,旺角一人燒肉店,簡潔裝修,燒肉套餐由$48起就食到,仲要食到牛肉同有100g肉🥩電子落單直接網上俾埋錢,方便,上餐都好快😌豬五花&牛五花套餐,配沙律、和風湯同日本珍珠米飯,幾豐富😇日式燒肉爐,好快熟,先試牛肉,好大塊,幾厚身,油份當然夠,燒香後配個燒肉汁,好味😋肉汁多,配埋珍珠米仲正👍🏻豬五花係薄片,可以燒到好脆,配韓式辣醬好惹味🤩有好多唔同既醬俾你慢慢試,蘿蔔蓉牛扒醬都幾特別🥓抵食既燒肉,一個人食都可以好舒服👨‍🍳

豬五花&牛五花套餐

豬五花

豬五花&牛五花套餐
豬五花
冇寫食評習慣,但今次唔寫唔舒服🫣星期六同朋友兩個人下午茶時段入去,客已經唔多,口音重的音姐姐叫左我地坐近門口位置。其他入少少既枱都放左「留座」牌仔,諗住食個快飯就算啦。未坐低就見到有d細細隻既烏蠅飛黎飛去……感覺唔好,個爐都算熱得快,不過連個人都烘到塊面出汗🥵之前去其他燒肉店都冇熱到咁既。QR code落單,落左個牛舌+牛五花+牛胸腹既套餐,野食到左,驟眼睇都應該真係有250g既,不過d肉唔似係燒肉用果種,似係打邊爐果種薄片😅一夾落去呢,喂未溶雪既🥲🥲🥲🥲餐具係櫃桶自助式,一打開拎筷子,d筷子好污糟呀🤮洗得好唔乾淨有漬既,仲有幾塊蔥係上面🫠點樣洗先可以仲keep到上手既蔥花係度??同朋友邊燒邊傾計,好難傾到計,因為d侍應姐姐係隔離普通話吹水超大聲,唔知以為自己去左大陸燒肉店🫥🫥🫥大聲到我聽唔到朋友講乜野。個套餐$102,有肉有飯+沙律+酸酸地既雜菜湯。唔包飲品。呢個價錢我可以揀好多其他更好既餐廳,中伏一次就夠🙌🏻
冇寫食評習慣,但今次唔寫唔舒服🫣

個套餐$102,有肉有飯+沙律+酸酸地既雜菜湯。唔包飲品。

呢個價錢我可以揀好多其他更好既餐廳,中伏一次就夠🙌🏻
2024-04-06
  • 上手筷子既蔥花
女人街真係好多嘢食,大大小小餐廳應該都超過70間🧐淨係燒肉都有幾間,今次就試吓呢間先🤣設有一人座位,就算自己食lunch都唔使怕搭枱尷尬啦🫣餐廳座位除咗一人區,仲有二人/四人區,都算闊落,另外有自助斟水,呢度性價比好高👍🏻lunch set $48起🤑🥩牛五花&豬五花套餐 $48(包括日本珍珠米飯、和風湯、泡菜或沙律)枱上面有5款醬料選擇,而且有黑椒及鹽👍🏻牛肉肉質正常唔會太柴,出乎意料之外係牛肉幾重牛香味🤩加少少黑椒已經好夠味🤤豬肉幾乎全部都係肥膏🫣睇見都超級邪惡,但係燒嘅時候逼出油分,入口又唔算太肥膩😯同樣地加黑椒加燒汁,燒完少少脆口感,送飯唔錯😌

🥩牛五花&豬五花套餐 $48
(包括日本珍珠米飯、和風湯、泡菜或沙律)

2024-05-06 57 浏览
旺角通菜食肆林立,放假一個人唔知食乜果陣就會去睇下有乜好食🤔今次發現日式一人燒肉店,午餐時間都幾多人食,咁就決定入去試下餐廳有多款套餐,價錢按肉嘅級數同重量計算,我點左牛五花100g$48,套餐已包珍珠米飯、和風湯、泡菜或沙律。點餐後店員會開爐預熱,個餐亦隨即送上,即刻可以開餐😋醬料好多選擇,有黑胡椒、岩鹽、鹽味醬、牛扒醬、燒肉醬同胡麻醬,我個人鐘意加胡麻醬撈沙律,燒肉就沾燒肉醬同鹽味醬好惹味餸飯一流👍🏻

點餐後店員會開爐預熱,個餐亦隨即送上,即刻可以開餐😋

2024-04-25
午餐
2024-05-05 59 浏览
Today, while strolling through Mong Kok, I came across 燒肉 DON DON, a cozy barbecue restaurant. Intrigued by their affordable prices, I decided to give it a try for a quick lunch. The restaurant even provided wet tissues, showing their attention to detail. For my order, I chose:🥩 牛五花套餐 Beef Short Plate Set 100g Price: $48The set includes Japanese rice, soup, and a choice of kimchi or salad. I opted for the refreshing salad without any sauce. To complement the succulent beef, there are condiments

Price: $48

The set includes Japanese rice, soup, and a choice of kimchi or salad. I opted for the refreshing salad without any sauce. To complement the succulent beef, there are condiments such as salt, pepper, and various sauces available. 🔥🍚🥗
2024-05-05
2024-04-30 52 浏览
今日喺旺角搵食, 搵到間親民價嘅燒肉店. 位處通菜街 地點方便,店鋪非常闊落,  有4人枱, 也有單人位. 任君選擇. 揀左個午餐SET  - 豬五花拼鰻魚     ($50/包日本珍珠米飯、和風湯、泡菜或沙律)  另加  牛五花100g  ( $32)    共$82   非常滿足 豬五花- 肉質新鮮,油花分佈均勻, 鰻魚更有驚喜, 厚身大件, 更重要係香口. 牛五花肉質嫩滑,油脂均衡,配埋沙律解膩 , 湯好好飲足料嘅日式羅宋湯蘿蔔牛肉湯. 醬油選擇有好多,有鹽味醬、燒肉醬、牛扒醬、胡麻醬及岩鹽實有一種啱口味. 下次去旺角 可以encore!燒肉Dondon地址*旺角通菜街35號地舖
下次去旺角 可以encore!
燒肉Dondon
地址*旺角通菜街35號地舖
2024-04-29
2024-04-26 88 浏览
入到去枱面已經唔乾淨,張枱好油同黐立立!之後啲肉上到黎又有隻蟲係啲肉上面!!!之後叫職員換,佢攞左返去淨係整走左隻蟲同淋左啲汁上去就當換左一份比我十分過份,態度又差
十分過份,態度又差
🥩牛五花&豬五花套餐|包白飯+和風湯+泡菜/迷你沙律💰$48(100g)⚡有時候想食燒肉但冇人陪,或者想要ME TIME,去連鎖舖可能有啲尷尬,呢個時候就可以去旺角嘅燒肉Don Don 🙌自己霸住成個爐頭,鍾意點燒都得~重點係餐牌有好多種唔同肉嘅部位+gram數揀,對胃口較細嘅朋友仔(小女子是也)/唔食牛嘅朋友都好friendly💖大家可以按自己需要鍾意點燒都得,而且仲有獨立爐+座位,簡直係社恐人同i人福音(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).⚡今次揀咗100g嘅牛+豬套餐,配有珍珠米飯、和風湯、泡菜/沙律,超抵食😳肉類質素唔錯兼冇加一,餐廳有多款醬汁可揀,仲有玫瑰鹽同黑椒,可以過下煮飯仔癮,當然都可以考慮加$配生雞蛋沾嚟食,保證幸福感max🥳⚡整體嚟講燒肉Don Don係一間以CP值極高嘅一人燒肉店,更加係i人嘅天堂🙌
🥩牛五花&豬五花套餐|包白飯+和風湯+泡菜/迷你沙律
💰$48(100g)